Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nauji daugiabučiai namai Vilniuje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kadangi BP leidžiama, tai ir bus statoma, nėra kaip uždrausti:
    Vilniaus vyriausias architektas Mindaugas Pakalnis sako, kad Siesikų g. Teritorijoje, kurioje ir vystomas naujas projektas, anksčiau buvo pramonės įmonė, kuri buvo nugriauta ir ten buvo numatyta statyti gyvenamuosius kvartalus.

    Anot jo, tai buvo numatyta ir naujausiai galiojančiame Vilniaus bendrajame plane – tai yra intensyvaus užstatymo gyvenamoji teritorija. Kai vystytojas įsigijo teritoriją, parengė projektinius pasiūlymus ir pateikė Plėtros departamentui, kuris juos perdavė Architektų sąjungos architektūros ir urbanistikos ekspertų tarybai.

    Comment


      esme tame, kad jie nieko nepes. viskas daroma pagal ten galiojancius normatyvus. Realco gan greitai stato, manau visi aukstai stoves iki metu galo (pirmo etapo)
      tik tas "uzdraus eisma zenklais" yra niekinis dalykas. zenklai ir dabar stovi, kam nors idomu?

      Comment


        Parašė ArtisLT Rodyti pranešimą

        Schage - Oslo namai. Asgaard bus ne vien tik biurai. O ten manau gali būti ne vient tik gyvenamieji.
        Oslo namai - SELVAAG, kurie deja daugiau nieko nebevysto.
        Aviate, navigate, communicate

        Comment


          Toliau apie spalvas:
          Kalbam dabar apie normalu zmogu: kuris nevartoja narkotiku, neserga depresija, nevairuoja pirmos kartos Multiplos ir neturi namie auksiniu tureklu.

          Kodel paprastas zmogus nenaudoja tokios spalvu temos Windowsuose?


          Galbut del to kad daugiau nei 10 minuciu butu sunku issedet prie monitoriaus. Kodel visos defaultines operaciniu sistemu spalvines gamos yra nublankintom spalvom? Del to kad jos neuzknisa. Visu pirma demesys turetu buti appsai, o ne pati OS, visu antra ziureti visa diena i ryskias spalvas zmogus pavargsta.

          Panasiai yra ir su architektūra: savo namuose jus galit daryt ka norit - zalias ir rozines sienas, perdazinet jas kas 3 metus. Bet lauke namo verte yra architekturiniai sprendimai o ne ryskios spalvos. Daugelyje pavyzdziu is Oslo, Amsterdamo ir kt miestu su ryskiais senamiescio namais - nuimkit tas spalvas ir namai vistiek liks jaukus ir grazus. Tu gatviu 98% srauto yra turistai ir jie tuos namus mato 15 savo gyenimo minuciu.

          Pilkos daugiabuciu rajonu dezes turi likt pilkom dezem, jei architekturiskai tai 0. Jas galima dazyt blankiom spalvom, galima net viena nama ryskiai ispaisyt, kaip specialai demesi atitraukianti objekta. Bet nereik sugalvot shizoidiniu spalvu kombinaciju, gelyciu ir skruzdelyciu. Jokiu budu negalima daryt tokios misraines kaip cia numete pavyzdi is Rusijos. Lenkai irgi perlenkia su spalvu intensyvumu.

          Cia tas pats kaip pasakyt davai mes padengsim visus namus aukso emitacija - ot bus dabar kaifas, kaip prabangiai! Nu nebus, bus pi#&^c. Bet esu tikras trys cigonai apsidziaugtu.
          Jei daugiabuti padengsi netgi tikru auksu jis netaps prabangus. Jei daugiabuti nudazyti iki maksimumo prisotintom spalvom, netaps jis grazus. Nei jis nei gyvenimas.

          Jus noretumete kad visos mergos aplink vaiksciuotu taip nusidazusios?
          Click image for larger version

Name:	tumblr_mqdrol7WLl1sufcv3o1_500.png
Views:	94
Size:	240,2 kB
ID:	1655808
          Linksma gi? O tai dabar va ziema isvis nuobodu nei koju matos nei ka, tai nors dazytusi va taip?

          Ne, tai vadinama beskonybe.

          Comment


            Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
            Būtent. Lenkiški pavyzdžiai yra vaikų darželis. Duodi mažam vaikui spalvinimo knygelėj nuspalvinti katę, tai uodega gali būti mėlyna, kojos raudonos, galva oranžinė ir taip toliau. Kai vaikai paauga ir įgyja proto, ima spalvinti ir spalvas derinti adekvačiau. Tai sprendimus dėl tokio pastatų dažymo turbūt priėmė dar neišaugę iš darželinio amžiaus. Betrūksta tik nupieštų gėlyčių ir debesėlių. Tada būtų dar linksmiau ir smagiau. Reikėtų tyrimo, ar tokiuose pastatuose gyvenantys žmonės yra linksmesni ir laimingesni. Gal kaip tik labiau suvaikėję .
            Paskutinėse Milwaukee nuotraukose bent jau fasadai neprimarginti - jei raudona, tai raudona, jei žalia, tai žalia.
            thats why: https://www.wsj.com/articles/for-bab...s&page=1&pos=1

            Comment


              SoulMulticast Ciurlionis
              Kaip patogu pasirinkti sau patogius pavyzdzius, ir dar ivelti ir mergas, ir turistus, ir dar kruva kitu dalyku. Visu pirma Ciurlionis lygina baisius lenku komiblokus su pilkais skandinavu NEkomiblokais. Isskyrus paskutine Oslo nuotrauka, kur klaikius pilkus komiblokus gelbeja gelsvu komibloku kaiminyste bei tvarkinga ir spalvota aplinka. Dar geresnis palyginimas buvo spalvoti Kopenhagos ir Oslo pastatai kurie atrodytu vis vien grazus net jei ir prarastu savo spalvas. LOL Taip, butu vis vien grazus, bet atrodytu daug liudniau jei butu pilki. Ar cia jie 15 min turistams gal nudaze o ne sau? O gal norite pasakyti jog ten gyvenantys sedi lauke ir grozisi pilkumu/spalva, ilgiau nei turistai? Lyginkit nelygine, bet pilkas Vilniaus komiblokas yra VISADA blogiau nei spalvotas lenku komiblokas. Tik tiek kad su spalvom galima suzaisti ir gerai, ir nelabai gerai. Taciau bet kuriuo atveju spalva yra geriau. Juk patys lauke nesedit ir neziurit koks grazus jusu pilkas/spalvotas namas, bet spalva kardinaliai keicia bendra vaizda.

              Comment


                Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                Ten tik vadinama Šeškine, viso to rajono pobūdis gerokai skiriasi nuo to, kas tradiciškai suprantama kaip Šeškinė. Ten vien privatūs namai ir labiau panašu į Žvėryną nei Šeškinę. Kritikuojami sugrūsti sovietiniai daugiaaukščiai, bet daroma tas pats, tik su gražesniais fasadais.
                Tai ir visos šnipiškės individualių namų rajonas, ar dėl to reikia uždrausti statyti šalia aukštesnius pastatus? Juk čia miesto centras, šalia pagrindinių gatvių sankryžos, ar čia reikia 2-3 aukštų bakūžių?
                Flickr

                Comment


                  Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimą

                  Oslo namai - SELVAAG, kurie deja daugiau nieko nebevysto.
                  Gal ir gerai, kad nebevysto, nekažkas iš tų Oslo namų, primargintos nuobodžios dėžutės su mažais langais ir pigiais balkonais.


                  Flickr

                  Comment


                    Juk čia miesto centras, šalia pagrindinių gatvių sankryžos, ar čia reikia 2-3 aukštų bakūžių?
                    Turbūt nebuvai tame rajone, jei vadini bakūžėm . Tie pradiniai 6-7 dešimt. mūrinukai renovuojami ir vietoj jų atsiranda šiuolaikiški privatūs namai. Apleistų netvarkingų sklypų ar medinukų yra tik vienas kitas. Papėdėj yra naujų daugiabučių, bet jie tik dviejų ar trijų aukštų ir ten visai tinka. O daugiaaukščiai labiau tiktų tikrojoje Šeškinėje - šalia sovietinių daugiaaukščių. Tik ten nelabai yra vietos.

                    Comment


                      Parašė B.S. Rodyti pranešimą
                      bet pilkas Vilniaus komiblokas yra VISADA blogiau nei spalvotas lenku komiblokas.
                      Palikim spalvotus ir visokius neoninius komiblokus Lenkijai ir kitoms slavų šalims. Mes esam baltai.

                      Idealiu variantu dabartinius pilkus komiblokus reiktų griauti, bet jų dažymas ir Vilniaus miesto pavertimas slaviška spalvų kakofonija nėra išeitis.

                      Comment


                        Parašė vogtas agurkas. Rodyti pranešimą

                        Palikim spalvotus ir visokius neoninius komiblokus Lenkijai ir kitoms slavų šalims. Mes esam baltai.

                        Idealiu variantu dabartinius pilkus komiblokus reiktų griauti, bet jų dažymas ir Vilniaus miesto pavertimas slaviška spalvų kakofonija nėra išeitis.
                        Vis vien tai geresnis sprendimas už toliau sėdėjimą byrančioje, apriušusioje pilkoje niūrioje masėje be jokių numatomų pokyčių artimoje ateityje. Niekaip nesuprantu tos "kičo" baimės, su ja mes nieko nekeisime, nedarysime ir niekur nenueisime, nes atrodys, jog vienintelis saugus kelias yra paprasčiausių sprendimų kopijavimas. Man tai skamba kaip kompleksas išsiskirti, nes tik pilkos atspalviai gali būti subtilu, "modernu" ir skoninga. Žmonės tikrai nesiims griauti sovietinių daugiabučių (dalis jų yra įdomesnių formų už 21a. komiblokus) net po kelių dešimtmečių, o prabangi renovacija, naudojant įdomias medžiagas ir sprendimus mums tikrai yra nepasiekiama. Nejau tai kas pilka ir monotoniška (50% Vilniaus) labiau įkvepia žmones, skatina kažkuo domėtis, prisideda prie kūrybingesnių ir įdomesnių asmenybių ugdyto? Išties sunku tuo patikėti.

                        P.s. Windows 10 savo valdymo aplinkoje turi daugybę ryškių detalių.
                        Paskutinis taisė googleLT; 2018.07.20, 21:39.

                        Comment


                          Parašė vogtas agurkas. Rodyti pranešimą
                          Palikim spalvotus ir visokius neoninius komiblokus Lenkijai ir kitoms slavų šalims.
                          Mes esam baltai.
                          Ka konkreciai siuo atveju tai reiskia? Jog pilka spalva, primesta sovietu ir komunizmo, dabar tapo gimtaja Baltu spalva? Slavai spalvas turi. Skandinavai spalvas turi. Pietieciai spalvu turi labai daug. O vat baltams tai pati mieliausia-pilka. Taip? Niekaip sovietizmo is saves negali isginti?

                          Comment


                            Parašė B.S. Rodyti pranešimą
                            Ka konkreciai siuo atveju tai reiskia? Jog pilka spalva, primesta sovietu ir komunizmo, dabar tapo gimtaja Baltu spalva? Slavai spalvas turi. Skandinavai spalvas turi. Pietieciai spalvu turi labai daug. O vat baltams tai pati mieliausia-pilka. Taip? Niekaip sovietizmo is saves negali isginti?
                            Tai ne tautybes pozymis, o skonio reikalas.

                            UK yra pilna (nors tai labiau isimtis) spalvotu namu, bet tai nereiskia kad didziajai daliai gyventoju tai yra priimtina IR kad kita dalis gyventoju yra kazkaip paveikti sovietizmo ar yra slavai.

                            Kazkokie neigalus tavo argumentai.

                            Comment


                              Parašė Muzungus Rodyti pranešimą

                              Tai ne tautybes pozymis, o skonio reikalas.

                              UK yra pilna (nors tai labiau isimtis) spalvotu namu, bet tai nereiskia kad didziajai daliai gyventoju tai yra priimtina IR kad kita dalis gyventoju yra kazkaip paveikti sovietizmo ar yra slavai.

                              Kazkokie neigalus tavo argumentai.
                              Prie ko cia isvis slavai? Slavai buvo jusu argumentas, neva per daug spalvos=slavai.
                              Mano argumentas paprastas-jei nera architekturos, tai bent negailekit spalvos.
                              Parodyk tu man tuos UK pilkus namus kurie yra prastos architekturos, pilki ir atrodo gerai.

                              Comment


                                Parašė vogtas agurkas. Rodyti pranešimą
                                Palikim spalvotus ir visokius neoninius komiblokus Lenkijai ir kitoms slavų šalims. Mes esam baltai.
                                Labai gaila, kad nesam skandinavai ir esam tokie nuobodūs bei pasmerkti pilkoms chruščiovkėms.







                                Flickr

                                Comment


                                  Parašė vogtas agurkas. Rodyti pranešimą
                                  Palikim spalvotus ir visokius neoninius komiblokus Lenkijai ir kitoms slavų šalims. Mes esam baltai.
                                  Nuo kada baltai negali būti gyvybingi ir spalvingi? Jeigu jau gimei ne slavų šalyje, tai turi būti pasmerktas pilkumui?

                                  Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą
                                  Toliau apie spalvas:
                                  Pilkos daugiabuciu rajonu dezes turi likt pilkom dezem, jei architekturiskai tai 0.

                                  Jei daugiabuti nudazyti iki maksimumo prisotintom spalvom, netaps jis grazus. Nei jis nei gyvenimas.
                                  Neįvertini psichologinio poveikio pasąmonei. Jeigu jau poveikio nėra, tai gal tada reikia mesti į šiukšlyną visą reklamos ir marketingo industriją, kurioje dirbantys tikrai labai gerai žino, ką žmonių psichologijai (ir tuo pačiu - pardavimams) reiškia spalvingumas, skambios frazės, kažkiek pompastikos, "daug garso ir šviesų" ir t. t. Spalvingesniuose namuose gyvenimas nebus malonesnis? Tau bet kuris psichologas pasakytų, kad gal ir nedaug, kažkiek procentų, bet jis BUS malonesnis. Nes spalvos, apskritai aplinka turi didžiulį, milžinišką psichologinį poveikį, kurio neįmanoma neįvertinti.

                                  Statistinis žmogus, gyvenantis lenkiško stiliaus spalvingame daugiabutyje, tikrai bus bent keliais procentais linksmesnis už žmogų, gyvenantį pilkame apsilupusiame arba nors ir renovuotame, bet irgi pilkame daugiabutyje, kokių Lietuvoje, deja, dauguma. Nemanykit, kad tai neturi kažkokios įtakos netgi savižudybių ar alkoholio vartojimo statistikai.
                                  Snowflakes will attack U <3

                                  Comment


                                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                    Labai gaila, kad nesam skandinavai ir esam tokie nuobodūs bei pasmerkti pilkoms chruščiovkėms.







                                    Betgi nesimato čia nė vienos chruščiovkės. Ar mums skirtingi reikalavimai?

                                    Comment


                                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                      Labai gaila, kad nesam skandinavai ir esam tokie nuobodūs bei pasmerkti pilkoms chruščiovkėms.
                                      (...)
                                      Lyginti Vilniaus chrusčiovkes su Skandinavijos senamiesčiais tas pats, kaip lyginti pirštą su ...
                                      Jei lyginam chrusčiovkes, tai lyginam:

                                      Kopenhaga,
                                      Oslas,
                                      Stokholmas.
                                      Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

                                      Comment


                                        Oslo pvz. man artimiausias mūsams Ypač, toliau esantys nerenovuoti daugiabučiai.
                                        Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

                                        Comment




                                          Click image for larger version  Name:	Untitled-3.jpg Views:	1 Size:	212,0 kB ID:	1656212
                                          http://nezinaukamsitasblogas.tumblr....l%C4%97-kuriai

                                          LIKE
                                          Paskutinis taisė Eikantas X; 2018.07.21, 23:39.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X