Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Viešosios erdvės ir mažoji Vilniaus architektūra

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Creatium Rodyti pranešimą
    Čia dabar, žiemą sumontavo?
    Taip, visai neseniai. Prieš keletą savaičių, gal mėnesį.

    Comment


      Žirmūnų kilimas.



      Comment


        Žirmūnų Džiaugsmas.

        Comment


          Abu objektai - puikūs! Prie DŽIAUGSMO reikėtų objektą kontekstualizuojančios lentelės.

          Comment


            Prie abiejų reikėtų...

            Comment


              Parašė Zorro Rodyti pranešimą
              Žirmūnų kilimas.
              O ten ta šaligatvio plytelių nuopjovų krūva patenka į skulptūrinę kompoziciją, ar eilinį kartą kažkas tvarkydamas gatves/šaligatvius pamiršo susirinkti savo atliekas?

              Comment


                Kad vėjas kilimo nenupūstų.

                Comment


                  Kanuose pasirašytas memorandumas dėl naujo rekreacijos parko Vilniuje http://www.vilnius.lt/index.php?969801688

                  Vakar didžiausioje pasaulyje nekilnojamojo turto parodoje „MIPIM“ Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius pasirašė susitarimo memorandumą su tarptautinio nekilnojamojo turto holdingo „Vastint Holding B.V.“ tarybos nariu Steen Sodemann bei grupei Lietuvoje atstovaujančios bendrovės „Vastint Lithuania“ direktoriumi Kęstučiu Vedeckiu. Memorandumo tikslas – užtvirtinti bendradarbiavimą vystant visuomenei svarbius projektus Vilniaus Lazdynų mikrorajone.
                  Vilniaus miestas ir „Vastint Lithuania“ įsipareigojo bendradarbiauti vystant viešojo ir privataus sektoriaus partnerystę, kurios tikslas – sukurti unikalią 8 hektarų ploto poilsio teritoriją Lazdynų miške. Būsimasis Lazdynų rekreacijos parkas bus įkurtas tarp gyvenamųjų namų kvartalo ir inovatyvaus verslo centro „Business Garden Vilnius“, kurį vysto bendrovė „Vastint Lithuania“.
                  Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                  [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                  Comment


                    Parašė Alfas Vingys Rodyti pranešimą

                    O senamiestyje tai būtų džiugu, kad mažiau būtų asfalto, o daugiau labiau derančios dangos - plytelių, trinkelių, grindinio.
                    Kalbant šia tema, tai pas mus kažkodėl vis linkstama į kraštutinumus: deda arba pilkos spalvos šaligatvio plytelių plokštes su asfaltu arba ištaigų klinkerio, bazalto ar granito grindinį. Būtų džiugu, jei senamiestyje, atlikdami paprastą šaligatvių remontą, bent tas standartines pilkas plokštes pakeistų spalvotomis, įdomesnių formų ir tekstūrų trinkelėmis. Gamina visokių: Colormix, retro, šiurkštinta tekstūra. Kainos tikrai nėra ypatingai didesnės.
                    Edit: Ai dar pamiršau ir taktilines trinkeles silpnaregiams. Tuo pačiu ir jas išilgai visų takų įrengti, kaip civilizuotame pasaulyje. Kaina jų taip pat nėra stebuklinga.
                    Paskutinis taisė Ginthus; 2018.03.15, 10:51.

                    Comment


                      Parašė Ginthus Rodyti pranešimą

                      Kalbant šia tema, tai pas mus kažkodėl vis linkstama į kraštutinumus: deda arba pilkos spalvos šaligatvio plytelių plokštes su asfaltu arba ištaigų klinkerio, bazalto ar granito grindinį. Būtų džiugu, jei senamiestyje, atlikdami paprastą šaligatvių remontą, bent tas standartines pilkas plokštes pakeistų spalvotomis, įdomesnių formų ir tekstūrų trinkelėmis. Gamina visokių: Colormix, retro, šiurkštinta tekstūra. Kainos tikrai nėra ypatingai didesnės.
                      Būtų gerai, kad bent mišrainės nedarytų, o laikytųsi vieningo principo.

                      Comment


                        Vaikų žaidimų aikštelę statys Žemaitės skvere, kurį pavasarį ar po liūties skandina vanduo

                        Atšilus orams staiga nutirpęs sniegas rašytojos Žemaitės paminklą Vilniaus centre buvo įkalinęs savotiškame ežere. Vanduo gana greitai nuslūgo, tad sostinės savivaldybė savo planų šiai vietai neatsisako. Dar šiemet čia turėtų atsirasti vaikų žaidimų aikštelė. Tiesa, apšvietimas, kuris labai praverstų šiame tamsiame skvere, nenumatytas...
                        Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

                        Comment


                          /\ 15min straipsnyje įdėta graži nuotrauka

                          https://www.15min.lt/naujiena/aktual...nduo-56-940578

                          Comment


                            Drenažo nebuvimas yra apskritai viso Vilniaus problema. Nes nu gi brangus malonumas, o vanduo po kažkiek laiko dingsta. Juk ne kokia Europa esam, kad taip gyventume.
                            Paskutinis taisė John; 2018.03.14, 22:11.

                            Comment


                              Vietoj "vaikų žaidimo aikštelės" statai "vaikų vandens pramogų aikštelę" ir išsprendi drenažo problemą.

                              Comment


                                Parašė Romas Rodyti pranešimą
                                /\ 15min straipsnyje įdėta graži nuotrauka

                                https://www.15min.lt/naujiena/aktual...nduo-56-940578
                                Aš senai mintyje laikau, kad Vilniaus centre smagu būtų turėti kelis tvenkinius parkeliuose. Žemaitės skveras gal ir mažokas. Bet štai Reformatų parkas, ar Rūdininkų skveras - pats tas būtų. Naujamiestyje taip pat tinkamą dykynę rasti galima būtų. Iškart pagyvina vaizdą, antytės, ant suolelio pasėdėti po gluosniu malonu. Žiemą čiuožyklas įrengti galima. Kažkas tokio:

                                Kaip po dykumą blaškiausi

                                Comment


                                  Japoniško sodo idėja Vilniuje įgauna pagreitį – kviečiame į projektinių pasiūlymų svarstymą

                                  Vilniečiai kviečiami balandžio 3 d. 17 val. į viešą projekto „Japoniško sodo įkūrimas teritorijoje prie Lvovo ir Geležinio Vilko gatvių” svarstymą, kuris vyks Vilniaus savivaldybėje, Kolegijų salėje (20 a.). Apie 16:50 - 16:55 val. kviečiame visus susirinkti savivaldybės 1 a. fojė, kur jus pasitiksime ir palydėsime į 20-ojo aukšto salę.

                                  Projektinius pasiūlymus vilniečiams pristatys VŠĮ „Vilniaus japoniškas sodas“ direktorius Kęstutis Taletas, architektė Ramunė Sanderson bei projekto vadovas Tomas Karosas. Susipažinus su jais, pakviesime diskutuoti, teikti pastabas.

                                  Lvovo, Geležinio Vilko bei Linkmenų gatvių sankirtoje esanti 5 hektarų nenaudojama teritorija, kurioje šiuo metu telkšo apleistas vadinamasis Šnipiškių ežerėlis, jau šiais metais turėtų pradėti virsti į būsimą Vilniaus japonišką sodą. Planuojama, kad sodas taps ne tik išskirtine erdve norintiems pasimėgauti gamta pačiame miesto centre, bet ir japoniškos kultūros ir veiklų traukos tašku.

                                  Susitikimo savivaldybėje metu visuomenei bus dar kartą pristatyti projektiniai sodo įrengimo pasiūlymai, o vėliau laukia techninių sprendinių, investicijų projekto tvirtinimo procedūros ir statybos leidimo gavimas.

                                  Sodas projektuojamas pagal garsių Japonijos kraštovaizdžio architektų tėvo ir sūnaus Shiro Nakane ir Yukihiro Nakane sukurtą koncepciją.

                                  Vadovaujantis būsimo sodo projektiniais pasiūlymais, dabar nenaudojamoje teritorijoje bus suformuotas reljefas, sutvarkyti tvenkinio krantai, įrengtos požeminės komunikacijos, takai, poilsio ir apžvalgos aikštelės, pasodinti augalai. Taip pat šiame sode bus sukurta vidinė infrastruktūra: tilteliai, vandens krioklys, pavėsinės, skulptūros, vaikų žaidimų aikštelė. Planuojama, kad sodas taps ne tik erdve vilniečių laisvalaikiui, bet ir japonų kultūros pažinimui.

                                  Pirmuosius japoniško sodo statybos darbus pradėti realu dar šiais metais. Prieš tai reikės atlikti keletą svarbių paruošiamųjų darbų – planuojama, kad sodo atsiradimą iš dalies finansuos ir ES struktūriniai fondai, ir valstybės biudžetas, todėl dar laukia derinimo procedūros. Vilniečių laukia dar viena kokybiška viešoji erdvė mieste.
                                  Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

                                  Comment


                                    Žalias Vilnius į visuomeninę komisiją buria medžių priežiūros specialistus

                                    Atviras Vilnius nuo šiol bus dar atviresnis: sostinės savivaldybė kviečia vilniečius tapti savo miesto medžių ambasadoriais – burtis į visuomeninę komisiją, kuri rūpinasi visais Vilniaus mieste augančiais medžiais, kurioje patys vilniečiai priima atsakingus sprendimus dėl ginčytinų kirsti medžių likimo. Komisiją sudarys 5-7 nariai, iš kurių bent vienas turės būti arboristas...
                                    Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

                                    Comment


                                      Fain ir kūl, bet nežinau ar džiaugtis. Menki reikalavimai tikėtina lems tai, kad komisiją sudarys rėksniai su polėkiu.

                                      IMO tokius sprendimus turėtų priimti visuomenės nariai, bet jie turi būti tos srities profesionalai.

                                      Comment


                                        ...Šnipiškėse planuojama pastatyti įspūdingą, modernų 18 metrų aukščio apžvalgos bokštą. Jis atsirastų erdvėje tarp Giedraičių, Kintų ir Kaltanėnų gatvių. Ši patogi ir arti centro esanti vieta šiuo metu yra tinkamai neišnaudota, tad pastačius apžvalgos bokštą bei šalia sutvarkius erdvę, įrengiant prekybai skirtus pavilijonus, treniruoklius ir vaikų žaidimo aikšteles, tikimasi visiškai atgaivinti itin patrauklią miesto erdvę. Bokšto idėją pasiūlė patys gyventojai, o naujo skvero įrengimo darbai turėtų prasidėti dar kitąmet.

                                        Šnipiškėse atsiras ir dar viena traukos vieta – tikras japoniškas sodas. Jį planuojama įrengti prie Lvovo ir Geležinio Vilko gatvių sankryžos. Vilniaus japoniško sodo koncepciją parengė pasaulyje garsūs Japonijos kraštovaizdžio architektai tėvas ir sūnus Shiro Nakane ir Yukihiro Nakane. Šnipiškiečiai kviečiami apsilankyti atvirame sodo projekto svarstyme, kuris vyks jau greit – balandžio 3 d. 17 val. savivaldybėje (20 a.)...
                                        Daugiau skaitykite: http://www.vilnius.lt/index.php?1568881989
                                        Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

                                        Comment


                                          Tvarkymasis prie Šeškinės poliklinikos (2018-03-31)

                                          Comment

                                          Working...
                                          X