Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus Lukiškių aikštės rekonstrukcija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Rimas_OK Rodyti pranešimą
    Tai gal vis tik vėl bus koks konkursas skelbiamas, tik šįsyk normalus, kur VISI galėtų dalyvauti?
    Konkursų jau buvo X. Iš pažiūros visi normalūs, o ir dalyvauti galėjo visi norintys.

    Esmė tame, kad nėra valios kažką keisti, o siūlymų per 20 metų buvo tikrai nemažai ir tikrai neblogų.
    N N N

    Comment


      Paskelbtoje Vilniaus miesto savivaldybės ataskaitoje, skyriuje "Požeminių automobilių stovėjimo aikštelių projektai" yra informacijos apie Lukiškių automobilių stovėjimo aikštelės įrengimą. Nurodoma, kad bus investuojama 128 mln. Lt. Kaip manot, gal vis gi kažkas vyksta šiuo klausimu?

      http://www.vilnius.lt/ataskaita/?page_id=303

      Comment


        Parašė LBP Rodyti pranešimą
        Konkursų jau buvo X. Iš pažiūros visi normalūs, o ir dalyvauti galėjo visi norintys.
        Deja ne Buvau pasiėmęs konkurso sąlygas, tada paaiškėjo, kad turi būti įmonė su architektūros atestatu ir t.t. ir t.t.
        Žodžiu jokia kūrybinė, idėjinė, ar net menininkų skulptorių, inžinierių ar studentų grupė negali dalyvauti. Berods ten buvo ir daugiau reikalavimų tinkančių tik architektūros magnatams. Reiškia belieka keletas tradicinių įmonių...

        Comment


          http://www.ekonomika.lt/naujiena/nut...ele-33322.html

          Vilniaus miesto savivaldybės taryba patvirtino Lukiškių aikštės detalųjį planą. Šiuo dokumentu įtvirtinta aikštės visuomeninė paskirtis, nustatytos aikštės ribos, numatyta, kad ateityje po aikšte galėtų būtų statoma automobilių stovėjimo aikštelė. Be to, siekiama, kad už Lukiškių aikštės tvarkymą būtų paskirta viena atsakinga institucija.

          Primename, kad dar gegužę Vilniaus miesto savivaldybė ragino Vyriausybę priimti sprendimą dėl Lukiškių aikštės sutvarkymo ir aikštės sklypo valdymo perdavimo Vilniaus miesto savivaldybei. Taip būtų paskirstytos atsakomybės tarp įgaliotų institucijų, numatytas finansavimas darbams atlikti.

          Be to, šiuo metu Kultūros ministerija yra paskelbusi tarptautinį idėjos projektų konkursą dėl Lietuvos laisvės kovotojų atminimo įamžinimo Lukiškių aikštėje. Kultūros ministerija planuoja, kad konkurso rezultatai galėtų būti paskelbti iki kitų metų vidurio.
          Elta



          Skaityti daugiau: http://www.ekonomika.lt/naujiena/nut...#ixzz2DXcY9cli
          Šiandien benttrys geros žinios - Green Hall2, Konstitucijos 9, Lukiškių aikštė.

          Comment


            Na, dėl Lukiškių aikštės konkurso nieko gero. Iš esmės reikalavimai užprogramuoja tokį patį galutinį rezultatą, tad optimistinius lūkesčius galit pamiršti.
            N N N

            Comment


              III.2) Informacija apie tam tikrą profesiją
              Dalyvauti gali tik tam tikros profesijos asmenys: ne
              Panašu kad šis konkursas jau normalesnis. Jei gerai supratau šįkart vienas reikalavimas tai tik teistumo neturi būt

              Comment


                Na, aš kalbu apie kūrybinius konkurso uždavinius. Šį kartą kalba eina iš esmės tik apie skulptūras, visus tuos tremtinių ir kitų įamžinimus, o bendri aikštės sprendiniai yra perkelti iš paskutinio konkurso rezultatų (Paleko komandos darbas), taigi, išlaikomas tęstinumas.

                Žodžiu, visi, kas kritikuojat rūpintojėlių stilistiką, galit pasireikšti, nes prikalbėjot jau pakankamai. Miestai.net aktyvistai netgi galėtų pateikti bendrą pasiūlymą kaip super žinovai ir moderniosios skulptūros meistrai.
                N N N

                Comment


                  Pasakei ir prisnigo. Tai pats pasiūlykit, kiek galima kalbėti. Nes paskelbus konkursinius darbus vėl visi čia choru lazdavosit, kad "kiek galima tuos rūpintojėlius" statyti
                  N N N

                  Comment


                    Parašė miestas
                    Šv. Kazimiero bažnyčioje Vienos mūšio šimtmečio proga buvo pastatytas įspūdingas altorius-paminklas, o tiksliau - obeliskas. Yra jo projektai, brėžiniai. Carmečiu sunaikintas. Va kažką tokio istoristinės semantikos, tik moderniom formom sukurtų ir būtų puiku.
                    Hm..nieko nebuvau apie tai girdėjęs. Gal kokį šaltinį turi?

                    Comment


                      Lukiškių aikštės paminklo projektai – visuomenės teismui



                      Visi norintys Kultūros ministerijoje gali pamatyti, kaip siūloma įamžinti Lietuvos laisvės kovotojų atminimą Vilniaus Lukiškių aikštėje. Apie šios aikštės sutvarkymą kalbama jau daugiau nei du dešimtmečius, tačiau kada bus priimtas galutinis sprendimas – vis dar nėra žinoma.

                      Kultūros ministerija, surengusi konkursą, gavo 28 Lietuvos laisvės kovotojų atminimo Lukiškių aikštėje įamžinimo projektus. Tačiau pusė iš jų neatitiko konkurso techninės specifikacijos ir kitų konkurso sąlygų, todėl toliau svarstomi nebus. Ministerijoje visuomenės teismui pateikta 14 projektų.

                      Anot Kultūros ministerijos Profesionaliojo meno skyriaus vyriausioji specialistė Janinos Krušinskaitės, dalis tų projektų, kurie buvo diskvalifikuoti, autorių parašė ministerijai pretenzijas, kaip numatoma viešųjų pirkimų procedūroje. Todėl procedūra sustabdyta, kol bus aiškinamasi, ar pretenzijos yra pagrįstos. Esą gali paaiškėti, kad informacija, kurios pasigesta, yra, tik neaiškiai pateikta.
                      Kultūros ministerijoje – paminklo laisvės kovotojams Lukiškių aikštėje projektai (31 nuotr.)
                      Peržiūrėti visą galeriją

                      „Dabar konkursas sustabdytas, nagrinėjamos pretenzijos. Todėl ekspozicija, kuri viešai matoma, gali kisti priklausomai nuo komisijos sprendimų“, – teigė J.Krušinskaitė.

                      Dabar konkursas sustabdytas, nagrinėjamos pretenzijos. Todėl ekspozicija, kuri viešai matoma, gali kisti priklausomai nuo komisijos sprendimų, – teigė J.Krušinskaitė.

                      Praėję techninę specifikaciją projektai vertinami pagal du aspektus – meninę idėją ir projekto organišką santykį su aikšte, kai ji bus sutvarkyta pagal architektūrinį konkursą laimėjusią Rolando Paleko grupės erdvinę koncepciją.

                      Prie Vyriausybės suformuota komisija yra suformavusi principines sąlygas, kurios, anot J.Krušinskaitės, labai paprastos – projekto autorių anonimiškumas, privalomas užrašas, kad tai paminklas kovojusiems ir žuvusiems už Lietuvos laisvę. Šios sąlygos ir pakišo koją daliai projektų autorių.

                      Ministerijoje eksponuojami projektai taip pat yra anonimiški. Jų autoriai paaiškės, anot J.Krušinskaitės, tik tuomet, kai bus sudaryta projektų eilė ir paskelbtas nugalėtojas.

                      „Visuomenės nuomonė įtakos sprendimui renkant nugalėtoją neturės. Yra sudaryta profesionali skulptorių, menotyrininkų, architektų ekspertų grupė. Visuomenė vargu ar gali tinkamai įvertinti tiek meninę idėją, tiek ar organišką projekto santykį su aikšte. Tai dalykai, kuriuos kvalifikuotai gali įvertinti tik profesionalai“, – kalbėjo J.Krušinskaitė.

                      Kol kas ministerijos atstovai nedrįsta net spėlioti, kada pagaliau turėsime šio konkurso nugalėtoją – konkrečios datos niekas nėra įvardinęs. „Viskas priklauso nuo to, kaip greitai bus išnagrinėtos pretenzijos. Mes išnagrinėjame vieną pretenzijų grupę, tada ateina kita, vėl stabdome pirkimus, vėl pretenzijos nagrinėjamos. Jeigu prasidėtų teisminiai procesai, kurie tokioje praktikoje yra įprasti, viskas dar labiau užtruktų – kol teismas priims sprendimą, gali prireikti ir kelerių metų. Viskas labai priklausys nuo to, kaip vyks procedūra. Nepanašu, kad ji vyktų sklandžiai“, – apgailestavo J.Krušinskaitė.

                      Dienraštis „Lietuvos rytas“ pirmadienį rašė, kad skulptoriai, norėję dalyvauti paminklo Vilniaus Lukiškių aikštėje konkurse, turėjo pateikti pažymą, kad nebendradarbiavo su KGB.

                      Lukiškių aikštė susiformavo XX amžiaus pradžioje ir iki Antrojo pasaulinio karo turėjo vienintelę funkciją – tai buvo turgaus aikštė. 1953 metais joje iškilo paminklas Leninui, kuris demontuotas 1991 metų rugpjūtį.

                      Seimo narys Liutauras Kazlavickas yra siūlęs keisti Lukiškių aikštės pavadinimą ir nuo šiol ją vadinti Laisvės aikšte.

                      Tai pat yra darbų galerija
                      Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                      Comment


                        Teko proga sudalyvauti konkurse.
                        Įdomūs komentarai viešojoj erdvėj dėl reikalavimo pateikti pažymą, jog nesi dalyvavęs su KGB ir co. Sakyčiau, visiškai logiškas reikalavimas. Atitinkamai reikėtų tokių pažymų ir iš vertinimo komisijos narių... Deja, apie tai niekas nekalba.

                        Laukiam rezultatų.
                        N N N

                        Comment


                          Mano favoritai:
                          5 (12), 10 (11), 13, 14, dar gal 21 (22).

                          Tiesa, man norėtųsi kažko modernaus. Todėl dauguma favoritų yra modernios stilistikos.

                          O kiti tai kažkaip nuobodūs man pasirodė :/ O antras (2) man labai labai kažką primena, bet negaliu prisiminti ką. Kažkokį tai apdovanojimą ar logotipą...

                          Comment


                            Man asmeniškai 22-oje nuotraukoje pateiktas variantas labiausiai imponuoja. Tai pat patiko 20-oje nuotraukoje pateiktas obelisko variantas, neblogi tiek 13-oje 14-oje pateikti variantai. O kiti deja nepaliko įspūdžio. Variantai su kryžiais ir religiniais motyvais net kiek atgrasūs, dėl to, kad mes jau turime labai daug paminklų atminti aukoms tiek carinių laikų tiek sovietinių laikų.
                            Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                            Comment


                              Šiaip nepamaišytų kokybiška ekspozicija, su visų darbų planšetais ir maketais. Šitoj galerijoj ir atskirų darbų nuotraukos sumaišytos, ne iš eilės išdėstyta.
                              Ta salė ministerijoj visiškai netinka, vietos nėra...
                              N N N

                              Comment


                                Negi Lietuvoje nera kurybingu zmoniu? Darbu kokybe tiesa sakant sokiruoja.
                                "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                                - George W. Bush President of the USA

                                Comment


                                  Turėjau viltį, kad bus paskelbtas tarptautinis konkursas, bet deja, pernelyg "reikšminga" vieta, nors tas amžinas aukos sindromo kartojimas kartais būna...nei į tvorą, nei į mėtą.. Ma patiko 13, 20, 22 nuotraukose esantys pasiūlymai.

                                  Comment


                                    Kiek dar bus niekam nereikalingų konkursų ir projektų?
                                    "Jeśli kto władzę cierpi, nie mów, że jej słucha;
                                    Bóg czasem daje władzę w ręce złego ducha."

                                    Adam Mickiewicz

                                    Comment


                                      Parašė Edvard Rodyti pranešimą
                                      Kiek dar bus niekam nereikalingų konkursų ir projektų?
                                      Matyt tol, kol išrinks geriausią variantą. Vis dėlto, tai reprezentacinė vieta ir joje nereikia statyti bet ko ar tvarkyti aikštės bet kaip.

                                      Comment


                                        Parašė D.P Rodyti pranešimą
                                        Matyt tol, kol išrinks geriausią variantą. Vis dėlto, tai reprezentacinė vieta ir joje nereikia statyti bet ko ar tvarkyti aikštės bet kaip.
                                        Na manau garažus fontanas labai tiktų šitai reprezentacinei vietai. Bet fontaną reikia aptarnaut.
                                        "Jeśli kto władzę cierpi, nie mów, że jej słucha;
                                        Bóg czasem daje władzę w ręce złego ducha."

                                        Adam Mickiewicz

                                        Comment


                                          O as manau, kad ten butu geriausia padaryti panasiai kaip Kaune Kalantos memoriala Laisves alejoje. Zalieji plotai, atviros erdves, zmoniu traukos vieta, gal koncertai savaitgaliais, zodziu, nieko "pompastisko".

                                          Comment

                                          Working...
                                          X