Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Kaune...

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kur rėksniai architektų tarybos nariai, kad nelygus aukštis su gretimais pastatais? Žemesnis daug blogiau atrodo nei kai būna aukštesni. Pats pastatas man patiktų, jei jis būtų 3 aukštų.

    Comment


      Nežinau, aš matau dabar kažkokį tikrą šiltnamį prie gotikos.
      DINGĘS MIESTAS - MERKINĖ <<

      Comment


        Institucija, zinoma, pasibaisetina (kaip nepaziuresi, taip pasibaisetina), bet tame pastato projekte, atleisk Viespatie, kaz kas tokio tikrai yra. Zinoma, kol kas per anksti ka nors sakyti, bet kaz kas labai idomaus visgi yra.
        blaivumas išlaisvina

        Comment


          Parašė Zosys Rodyti pranešimą
          Institucija, zinoma, pasibaisetina
          Kokia institucija pasibaisėtina? Architektų taryba?

          Comment


            Matyt jau yra numatę kad mažai lėšų surinks kad stato tokį liliputą
            You might surprise yourself.

            Miestai.net FB

            Comment


              Parašė spirit Rodyti pranešimą
              Matyt jau yra numatę kad mažai lėšų surinks kad stato tokį liliputą
              Na už 3-4mln tikrai ne vos 500 kvadratų galima pastatyt.
              O šiaip - išsirikiuotu didelė eilė investuotojų, kad tarkim dar vieną aukštą prijungti... Galiausiai juokų darbas būtų gauti paskolą iš banko ir pelningai ant nuomos paleist papildomą aukštą...

              Comment


                Dar vienas aukštas užstotų sovietinį restauravimo "šedevrą".

                Comment


                  Tai gal į pastatų atnaujinimo temą?

                  Comment


                    Nu nesiseka Kaunui Kimba prie visokiu normalios architekturos pastatu del menkniekiu, o paciam senamiescio viduryj leidzia baisu siltnami pasistatyt... Idomu kiek dievulis indulgenciju pazadejo tarybos nariams uz tokia baidykle? ))

                    Comment


                      Verslo žinių straipsnis apie biurų projektų rinką Kaune:

                      Darbuotojų yra, tačiau nėra kur dirbti

                      Kaune katastrofiškai trūksta biurų patalpų. Pastaruoju metu vis daugiau bendrovių vertina investavimo galimybes šiame mieste, nes dėl darbo jėgos ir laisvo biurų ploto trūkumo nebeišsitenka sostinėje, tačiau Kaune neturi kur įsikurti. Nekilnojamojo turto plėtotojai nedrįsta pradėti verslo centrų statybų be išankstinių nuomos sutarčių, o potencialūs nuomininkai nedrįsta pasirašyti sutarčių, kol nėra pastato.

                      JAV sveikatos apsaugos technologijų ir paslaugų milžinė „Intermedix Corporation“ Kaune įsteigė pirmąjį tarptautinį paslaugų centrą. Tokį savo sprendimą ji motyvavo tuo, kad Kaune ne tokia didelė įvairiausių bendrovių koncentracija kaip Vilniuje, be to, čia veikia Kauno technologijos universitetas, Vytauto Didžiojo universitetas, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas – jie visi rengia potencialius darbuotojus. Tačiau rasti tinkamas patalpas įmonei tapo iššūkiu.

                      „Į miestą ateinančiai didelei bendrovei rasti kelis tūkstančius kvadratinių metrų biurų ploto beveik neįmanoma. Mums pasisekė rasti patalpas Šeškinės g., kurių šeimininkas sutiko jas pritaikyti pagal mūsų poreikius. Galvodami apie ilgalaikę perspektyvą išsinuomojome 3.000 kv. m, todėl turime galimybę plėstis“, – kalba Lukas Jankauskas, „Intermedix Lietuva“ vadovas. Pastatą teko stipriai remontuoti, pritaikyti įmonės poreikiams, įrengti kiek įmanoma daugiau atviros erdvės (angl. open space).

                      „Biuras yra vienas iš veiksnių, suteikiančių darbuotojams pasitenkinimą savo darbo vieta. Jaunus žmones po studijų pritraukti į įmonę nėra taip sunku, tačiau sunku išlaikyti, jeigu aplinka neatitinka jų poreikių“, – teigia p. Jankauskas.

                      Paulius Insoda, programinės įrangos kūrimo įmonių grupės „NFQ“ vadovas, pasakoja, kad po ilgų biuro paieškų Kaune teko patiems pasistatyti verslo centrą.

                      „Nusipirkome pastatą ir renovavome nuo A iki Ž, nes mums reikėjo A+ klasės biurų – nuo medžiagų, technologinių sprendimų iki vaizdo pro langus. Aš neįsivaizduoju, kaip reikėtų įsipareigoti nekilnojamojo turto (NT) plėtotojui, kad jis sutiktų tokį pastatą Kaune pastatyti. Aukštos klasės biurai yra brangūs, o paklausa ne tokia ir didelė, tokius biurus būtų sunku išnuomoti“, – teigia p. Insoda.

                      „NFQ“ į 2.500 kv. m ploto biurų pastatą su 60 arų ploto automobilių stovėjimo aikštele investavo apie 7 mln. Lt. Anot p. Insodos, „NFQ“ dar turi žemės ir galimybę pastatyti kelis papildomus aukštus ant savo biurų pastato ir pasiūlyti modernių patalpų rinkai.

                      „Daug bendrovių teiravosi, ar negalėtume jų priimti į savo patalpas. Bet nepakankamai daug, kad pradėtume brangų projektą. Tačiau tokios idėjos neatsisakome. Mes nenorime užsiimti NT verslu – norėtume suburti į vieną vietą inovatyviausias IT įmones. Šitaip užsienio partneriams iš vienos vietos galima būtų pasiūlyti daugiau paslaugų“, – idėjomis dalinasi p. Insoda.

                      Susidomėjimas auga

                      Bendrovės „Newsec“ duomenimis, šiuo metu Kauno biurų rinkoje yra 41.485 kv. m modernaus biurų ploto – dešimt kartų mažiau nei Vilniuje. Tiek, kiek modernių biurų turi Kaunas, išsitektų viename dideliame Vilniaus biurų projekte. „Newsec“ pažymi, kad Kaune yra potencialo pastatyti ir išnuomoti keturiskart daugiau modernių biurų ploto.

                      „Kaune biurų pasiūla yra maža, nes iki šiol nebuvo didelių biurų plotų paklausos, kuri motyvuotų didesnių projektų plėtojimą. Visi Kaune esantys biurų centrai yra sąlyginai nedideli. Didieji nuomininkai – kuriems reikia nuo 2.000 kv. m ploto – tai esminis argumentas pradėti didesnių biurų pastatų, kuriuose paskui susikomplektuoja ir mažesnės įmonės, statybą. Tiesa, rinkoje jau jaučiamas augančių kompanijų naujų biurų poreikis ir tai skatina plėtrą“, – aiškina Martynas Babilas, įmonių grupės „Newsec Baltics“ vyresnysis patarėjas.

                      Martynas Žibūda, bendrovės „Eika“ plėtros direktoriaus pavaduotojas, teigia, kad įmonė analizuoja galimybes Kaune imtis verslo centro statybų.

                      „Pagal mūsų strategiją, tai galėtų būti apie 6.000 kv. m ploto biurų pastatas. Dar nesame įsigiję sklypo, tačiau sklypų savininkai aktyvūs ir mes analizuojame pasiūlymus. Tačiau nesame linkę imtis plėtoti spekuliacinio projekto – įsigydami sklypą norėtume žinoti, kam tų biurų reikia, kokių, už kiek ir per kiek laiko. Mūsų vertinimu, sąlyginai mažoje Kauno rinkoje būtų per drąsu imtis statybų neturint išankstinių sutarimų su potencialiais nuomininkais“, – teigia p. Žibūda.

                      Delsia iki paskutinio

                      Viena įmonė – telekomunikacijų bei NT plėtros bendrovė „Mikrovisatos valda“ – išdrįso pradėti projektą be išankstinių nuomos sutarčių. Metų pradžioje ji pradėjo statyti naują verslo centrą Kauno Savanorių prospekte. Projektas nedidelis – 3.200 kv. m nuomojamo ploto, – bet, anot rinkos dalyvių, jis parodys, ar Kauno biurų rinka pasirengusi proveržiui.


                      Marius Strolis, „Mikrovisatos valda“ projektų vadovas, pasakoja, kad nuomos galimybėmis statomame verslo centre domisi IT bendrovės, teisininkai, farmacininkai, bankai, draudikai.

                      „Pastatą priduosime po keturių mėnesių, o potencialūs nuomininkai delsia iki paskutinio. Neslėpsiu – tikėjomės išankstinių nuomos sutarčių. Su keliomis įmonėmis jau susitarėme, tačiau daugelio elgesys mane tikrai stebina. Aš suprasčiau delsimą, jei būtų statomi dar keli verslo centrai arba būtų aiškūs planai, kada startuos nauji projektai. Bet dabar mes vieninteliai, pastatas nedidelis, patalpų mieste trūksta, o įmonės nedrįsta pasirašyti sutarčių“, – kalba p. Strolis. Jis svarsto, kad tai gali lemti nesusiformavusi biurų rinka, todėl įmonės tiesiog nežino, kaip elgtis. Arba bijo, kad pastatas nebus baigtas, mat Kaune tokių atvejų yra ne vienas.

                      „Aš neabejoju, kad „Mikrovisatos valda“ išnuomos jau baigtą pastatą per kelis mėnesius“, – sako p. Babilas.

                      Kada Kaune prasidės kitos naujo verslo centro statybos, kol kas neaišku, tačiau, „Newsec“ duomenimis, yra bent devyni ateitį turintys projektai – tinkami sklypai, stiprūs NT plėtotojai, valdantys tinkamus sklypus, ar net parengti projektai.

                      Comment


                        Na kaip nors kaip nors gal išsijudins šitie reikalai. Pionierių nedaug bet linkim jiem kuo didesnės sėkmės. Norim daar statybų Kaune!

                        Comment


                          Gal kas žinote kas statoma pašilės gatvėje, priešais Gričiupio parką berods, ten tokioj dauboj prie garažų? Taip pat kas bus pramonės prospekte tarp NICO ir Macdonaldo?

                          Comment


                            Pašilės gatvėje, priešais Gričiupio parką berods, ten tokioj dauboj prie garažų.
                            Attached Files
                            Paskutinis taisė judosius; 2014.12.08, 14:09.
                            LIETUVA - MAKEDONIJA 110 : 102

                            Comment


                              Parašė judosius Rodyti pranešimą
                              .

                              kas tai?

                              Comment


                                Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
                                Įdomu, netikėta ... Ar gerai, nežinau ...

                                „Marijos radijas“ planuoja naują pastatą Kaune, kurį statys už aukas
                                http://vz.lt/article/2014/12/4/marij...#ixzz3KvudlXZm

                                Atvaizdas
                                Apsaugok Dieve, aš apskritai pačios Marijos radijo principo nesuprantu (kažkada atmenu užtaikiau įjungti, kai univere paskaitos laukiau, o ten poterius kalba, galvoju kokio velnio viešai poteriaut, tai galima juk asmeniškai), o jeigu dar šitą pastatys, ne, tai jau tikrai aš tada butą turėsiu parduot, kad pro senamiestį nebevaikščioti. O tai kodėl negali atstatyti čia buvusio senojo namo, kuris buvo nugriautas, tas tai jei dabar neklystu, yra istorinis, berods vaistinė buvusi XVI a.
                                Paskutinis taisė Raelis; 2014.12.08, 18:23.
                                ,, - Il parait que monsieur est decidement pour les suivantes.
                                - Que voulez-vous, madame? Elles sont plus fraiches."

                                Comment


                                  Turi gal daugiau informacijos apie busu pastata? Nepamenu, kad butu kur akis uzkliuvus uz jo

                                  Comment


                                    Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                                    Turi gal daugiau informacijos apie busu pastata? Nepamenu, kad butu kur akis uzkliuvus uz jo
                                    Jei čia man? Tai berods skaičiau Lietuvos architektūroje I ar II tome.
                                    ,, - Il parait que monsieur est decidement pour les suivantes.
                                    - Que voulez-vous, madame? Elles sont plus fraiches."

                                    Comment


                                      Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
                                      Įdomu, netikėta ... Ar gerai, nežinau ...

                                      „Marijos radijas“ planuoja naują pastatą Kaune, kurį statys už aukas
                                      http://vz.lt/article/2014/12/4/marij...#ixzz3KvudlXZm

                                      Atvaizdas
                                      Ekspertai pliekia naują statinį senamiestyje: tai stiklainio laikų architektūra

                                      Comment


                                        Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                                        Turi gal daugiau informacijos apie busu pastata? Nepamenu, kad butu kur akis uzkliuvus uz jo
                                        Lyg tyčia šioje vietoje stovėjusio pastato brėžiniai pradingo. Pastatyti kažką panašaus – nu niekaip, trūksta medžiagos. Autoritetingam projektuotojui belieka kurti savalaikę architektūrą, taip sakant kiekvienas laikmetis turi palikti savo stilių. Tik ko verti tie karkasiniai vienadieniai statiniai, na nebent atkurtu buvusio pastato tūriu ar tuo, kad paslepiami tarp kitų nutamsinant.

                                        Projektuojamas pastatėlis neturi nieko bendro su čia stovėjusiu, jau nekalbant, kad leidus archeologams patyrinėti šį sklypą, išryškėtų ir buvusių gotikinių pastatų liekanos, o gal ir kapinių kraštą atkastų.
                                        Rytas. Šlapia. Miglos. Tiltas. Upė.
                                        www.airfoto.lt

                                        Comment


                                          O nedare sio sklypo tyrinejimu salia restauruojant sovietmeciu pastata?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X