Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[KAU] Daugiabučių namų statyba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Ar Kaune kada nors iškils dangoraižių?

    Miesto savivaldybė šiuo metu yra išdavusi 24 sąlygas aukštybiniams namams statyti. Patvirtinus specialiojo plano pakeitimus, kai kurie anksčiau patvirtinti detalieji planai jo nebeatitiks. E.Barzdžiukas spėja, kad didelių keblumų neturėtų kilti.
    Aukštybiniais pastatais laikomi namai, kurių aukštis didesnis kaip 30 m. Vadovaujantis dabar galiojančiu specialiuoju planu, itin aukštų statinių, viršijančių 50 m aukštį, židinių gali atsirasti atskiruose miesto mikrorajonuose. Pavyzdžiui, Šilainiuose – netoli turgavietės, Aleksote – ties Europos prospekto ir Veiverių gatvės sankryža, Savanorių prospekte – prie Kalniečių parko, A.Juozapavičiaus prospekte – netoli M.K.Čiurlionio tilto.

    Rengiamose pataisose siūloma, kad periferinėse miesto dalyse, tai yra daugiabučių mikrorajonuose, pastatai negali būti aukštesni kaip 50 m. Tačiau 80–100 m aukštyn iškilusių namų galėtų atsirasti kairiajame Nemuno krante, priešais Nemuno salą. Vadovaujantis dabar galiojančiais dokumentais, Žemojoje Fredoje aukštų pastatų grupių plane nenumatyta.
    Pavyzdžiui, prieš kelerius metus A.Juozapavičiaus prospekte, netoli M.K.Čiurlionio tilto, buvo leista statyti 115 m aukščio statinį. Ekspertai pritarė šiam dangoraižiui tik iš trečio karto.

    http://kauno.diena.lt/naujienos/mies...u-321256/psl-2

    Comment


      nesamonė būtų jei Aleksote statytų prie aerodromo dangoraižius.

      Comment


        Latvijoje padvigubintas NT mokestisĮstatymo pakeitimuose numatoma padidinti būstui taikomą nekilnojamo turto mokesčio normą iki 0,2-0,6 proc., priklausomai nuo gyvenamojo namo ar buto kadastrinės vertės. 0,2 proc. bus taikoma būstui, kurio kadastrinė vertė neviršija 40000 latų (194 tūkst. Lt), 0,4 proc. — būstui, kurio kadastrinė vertė yra 40000 - 75000 latų (194 –365 tūkst. Lt), o 0,6 proc. — būstui, kurio kadastrinė vertė yra didesnė nei 75000 latų(364 tūkst. Lt)

        Comment


          reik tiketis, kad pas mus nesugalvos tokio mokescio ivesti...

          Comment


            Daugiabučius kelia be bankų paskolų

            Nekilnojamojo turto bendrovė UAB „Centromera“ Kaune ruošiasi aktyviai daugiabučių plėtrai – neseniai baigusi vieną pastatą, jau pradėjo kitą ir turi planų artimiausiu metu statyti dar bent du daugiaaukščius. Į nedidelius daugiabučius besiorientuojanti bendrovė kol kas verčiasi be bankų paskolų.

            Rugsėjo mėnesį įsigijusi sklypą, „Centromera“ tik ką pradėjo naujas statybas Kaune, Aukštosios Fredos rajone. „Svajonių alėja“ pavadintame projekte, kurį bendrovė ketina baigti kitų metų rudenį, iš viso bus 15 butų. Dar vieną nedidelį – 8–9 butų projektą Vytėnuose bendrovė žada kelti 2011 m. pavasarį.
            Saulius Gustas, „Centromeros“ pardavimo vadovas, pasakoja, kad sunkmečiu bendrovės pasirinkta strategija – statyti nedidelius daugiabučius – pasiteisina.

            „Projektus vystome be banko paskolų, tad didelių daugiabučių nestatysime. Į „Svajonių alėjos“ projektą investuosime apie 3 mln. Lt, lėšas skirsime iš kiek anksčiau sėkmingai išplėtoto ir išparduoto projekto Vytėnuose“, – dėsto pašnekovas.


            http://vz.lt/2/straipsnis/2011/01/09..._banku_paskolu
            www.gediminasbanaitis.lt

            Comment


              http://www.centromera.lt/main.php/id/109/lang/1

              Mažaaukštis namas Fredoje "Svajonių alėja"
              www.gediminasbanaitis.lt

              Comment


                Nauji objektai paleisti i pardavimus:
                http://www.ntspekuliantai.lt/lt/proj...6__silo_namai_
                http://www.ntspekuliantai.lt/lt/proj...ilainiu_valda_
                http://www.ntspekuliantai.lt/lt/proj...ruskininku_g_9
                Dar poros nesuvedziau, laukiu patikslintos informacijos.
                Matas Macijauskas
                www.ntspekuliantai.lt

                Comment


                  Sveiki,

                  gal ką girdėjote apie projekto ,,Naujoji vaišvydava" butus? dabar kaina sumažinta, atrodo patraukliai...

                  Comment


                    Parašė MatasM Rodyti pranešimą
                    Nauji objektai paleisti i pardavimus:
                    Dar poros nesuvedziau, laukiu patikslintos informacijos.
                    http://www.ntspekuliantai.lt/lt/proj...leksoto_vilos_ - atnaujinti pardavimai.
                    http://www.ntspekuliantai.lt/lt/proj...kastono_namas_ - naujas projektas.
                    Matas Macijauskas
                    www.ntspekuliantai.lt

                    Comment


                      Kaštono namo statyba









                      Alternative

                      Comment


                        Na kažkaip jau labai stipriai jis įspraustas ten.. Nėra toje vietoje nei daug vietos nei ką.. Kaip tik jau dabar tie kiemai užgrūsti. Kažkaip nei šis nei tas man ten atrodo.. Pravažiuodamas vis matydavau bokštinį kraną bet niekaip neužsukdavau pasižiūrėti kas ten daroma.

                        Comment


                          Ispraustas tai ispraustas.. Taciau, manau, verta pastebeti ir architekturinius sprendimus (kuriuos komentuoti kiek nedrasu). Esu nustebes*.

                          Comment


                            Namas tai paprastas, bet numatomas kiemas neatitinka tikrovę

                            Comment


                              Neseniai pastatytas 2 aukštų kotedžas Vytėnuose







                              Comment


                                Oho! Kotedžo architektūrinis sprendimas sakyčiau labai vykęs. Toks pastatas papuoštų ir miesto centrą
                                Architektūros ir urbanistikos tyrimų centras. Jau FB

                                Comment


                                  Miesto centro tikrai nepapuostu, Vytenuose gal ir nieko. Jei kelios lentos prisuktos prie sienos yra - Vau!!!... tai as daugiau neturiu ka pasakyti.

                                  Comment


                                    Na lentos čia tinka, tačiau esmė ne čia. Svarbiausia čia spalva ir pati pastato forma, ypač langų išdėstymas. Šiame pastate galima pajusti tam tikrą žaidimą prasmėmis, kas ir būdinga postmoderniam menui apskritai. Pastatas labiau primena ne gyvenamąjį namą, o labiau pramonines ar administracines patalpas, tačiau neabejoju, kad jis puikiai pritaikytas gyvenimui.
                                    Tai nėra kažkoks šedevras, tačiau visgi įdomūs sprendimai daro savo. O centrą tai turėjau galvoj ne LA, o kokią Donelaičio ar Gedimino, o gal ir išvis nuošalę gatvelę.
                                    Architektūros ir urbanistikos tyrimų centras. Jau FB

                                    Comment


                                      Man, skirtingai nei Athens, ''oho'' cia jau nepavyks isspausti. Architekturiniai sprendimai labiau kelia abejoniu, nei zavejimasi. Itin dekoratyvus fasado sprendimas labiau primena pigu abrakadabra, bandanti maskuoti akivaizdziai taupius (o gal arch-skurdzius?) sprendimus, bei tuo paciu pavergti vieno kito potencialaus pseudoorginalaus pirkejo demesi. Galbut, del sios priezasties ir regime statini, kuris tipologiniu poziuriu atstovauja visai kitai grupei: turi visus tam budingus bruozus. Galime idenifikuoti kaip pramonini (besivercianti medienos gamyba), administracini ar kitos visuomenines veiklos.

                                      Comment


                                        Nemanau, kad fasado sprendimas yra dekoratyvus ar kažkuo ypatingas. Paties pastato forma primena Lafayette park Detroite dviaukščius kotedžus. Visgi čia atsisakyta vietiso stiklinio fasado, o naudojamas ritminis skaidymas būdingas Lietuvos architektūrai nuo tarpukario laikų. Tas "oho", pasikartosiu, nereiškia to, kad laikau šį pastatą tikrai ypatingu, vis dėlto manau, kad jis yra vykęs. Tik vieta miesto audinyje kiek menkina jo pradinę koncepciją.
                                        O taupumas ir skurdumas yra visiškai skirtingos kategorijos tiek architektūroje, tiek gyvenime. Kad pasirinkta forma yra paprasta - stačiakampė, tai dar nereiškia architektūrinio skurdumo. "Mažiau yra daugiau" arba "esmė slypio detalėse". tačiau kaip jau teko pastebėti, Lietuvos žmonių požiūris į architektūrą kažkaip netikėtai pretenzingas, visąlaik reikalaujama kažko "įspųdingo". Štai kad ir dėl Kauno arenos - daug forumiečių ją vadina "stiklainiu", "ofisu", "dėže" ir taip toliau. Tad galima daryti išvadą, kad lietuvis reikalauja plastikos, "banguojančios" architektūros. Lietuviui reikia tokių pastatų kaip Bilbao Guggenheim. Visgi reiktų pagalvoti,jog paprastumas (tačiau ne prastumas) architktūroje taip pat gali atspindėti tautos charakterį ir iš teigiamos pusės. Štai pavyzdžiui sovietmečiu buvo svarstoma, koks visgi yra Lietuvos nacionalinis architektūros ypatumas, vyraujant tarptautiniam stiliui. Į šį klausimą nepavyko atsakyti ir iki šiol, tačiau akivaizdūs pavyzdžiai rodo, kad pas mus vyraujanti architektūra yra paremta pirminių architektūrinių formų kompozicija, ritmišku fasado skaidymu, proporcijų prioritetu prieš puošybą. Tad šis pastatas tiek atspindi vyraujančios architektūros pobūdį, tiek, kaip jau minėjau, atitinka šiuolaikinės meno krypties būdingus bruožus, todėl yra šiuolaikiškas, net tam tikra prasme cituoja populiarėjančius loftus. galima ir plačiau kalbėti apie Lietuvos architeltūrą, jos tendencijas ir visuomenės nuomonę, tačiau gal čia ne visai vieta tam.
                                        Architektūros ir urbanistikos tyrimų centras. Jau FB

                                        Comment


                                          Athens, nejuokauk del Lafayette park ir sio. Tas ''primena'' yra ant tiek slidus, kad pvz man mano sviestuvas, sakyciau, primena Eifelio boksta Paryziuje. Panasu, panasu, taciau sis pavyzdys yra visai kitame lygmenyje.
                                          Ok, sakykim ritmas, sakykim budingas mum ir tt - tai kokio velnio tatai maskuoti tais dekoratyviais elementais? Ar manai, jog tas, vadinkim - antrasis fasadas, yra sio pastato svarbi sudedamoji dalis, kuri atskleidzia tavo minetas vertingas savybes? Ar nemanai, jog tatai kiek dirbtinai ir tiesmukai pritaikyta?
                                          Visiskai sutinku, jog tai skirtingos savokos, todel ir neplaku anu i viena, o tik svarstau, ar tai uzsakovu taupumas* (salygos), ar tai architektu samoningi mostai, padiktavo toki architekturini ''soki''. Is cia ir seka, kad jeigu nori taupaus objekto, priimi tam tikrus racionalius sprendimus. Niekam nepaslaptis, kad standartiniai tipiniai konstrukciniai sprendimai - pigesni. Staciakampe, paprasta tipine pastato forma yra racionali, optimali ir patogi konstrukciniu poziuriu, taciau tai nera esminis kriterijus vertinant architektura meniniu poziuriu. Del to net neketinu diskutuoti.
                                          ''Less is more'', "God is in the details" - jauciu simpatijas siai pasauleziurai, taciau, na niekaip nelimpa sio projekto atzvilgiu. Labiau jau projektas saukia - ''Less is boring'' ar panasiai. Ir tai del to mineto noro pasipuosti (svarstau, ar kaledu eglute ar sis pastatas geriau pasipuose), kuris yra nenaturalus, svetimas. Nemanau, kad sio pastato architekturine energija, bendra atmosfera kuriama butent sio elemento pagalba. Net gi atvirksciai - man labiau tai panasu i prielipa, kuris cia nereikalingas. Visa tai vargiai papildo visuma. Vaizdziai kalbant, noreciau ziureti i darniai apsirengusio zmogaus veida, o nei i tokio pacio, tik su implantais zandikauliuose, kuriuos kazkas isidejo ''kad graziau butu''. As vat ir teigiu - atverkim architektura, parodykim ja tokia kokia yra, nemaskuokime tais implantais, jeigu nera tam butinybes. Cia ne arch-veido rekonstrukcija, cia naujas kurinys. O beje, si ''pagaliu'' architektura, jau yra ir gerokai iseksplotuota (nors ir neilgai rujojo ana), todel negaliu i visa tai ziureti ir kaip i gyvenamos architekturos kazkoki tai atradima ar pan.
                                          Skaitydamas tave, suprantu, jog is tiesu minime tas pacias vertybes, tik skirtumas tas, jog skirtingai jas identifikuojame. Galbut, kitaip ziureciau i si pastata, jeigu jis butu kitokiame kontekste ar kitos funkcijos. Dabar gi, pastatas kalba viena, o zinojimas apie ji - kita.

                                          Del Kauno arenos, sutinku. Manau, tai dalinai lemia provincialumas, neismanymas ir nepatyrimas. Pabusiu arogantiskas ar pasiputes, taciau ten, mano pastebejimu, dazniausiai komentuoja neismaneliai arba aniolikiniai (juos bent jau pateisinti galima). Ir nuomones forma dazniausiai buna pareiksta ''suprantanciojo'' arba ''faktu'' pozoje. Del to juos lengva identifikuoti.
                                          Skaiciau ten diskusijas. Kaip maciau, visai nesenai ten buvo paberta isties ispudingu minties perlu, taciau nesinori prikelti praejusias diskusijas. Yra kas zavisi dideliu ATLANTA uzrasu per fasada (tam tikra prasme, primena ir si projekta), sako, jog tai yra jega. As irgi taip sakau: ''das auto'', neonai ant automobilio dugno, niaukti langai, mage pajegi + sub'as bagazineje ir tt, yra tiesiog jega (bei gero skonio/supratimo zenklas).

                                          *turima omenyje - itin taupus (kai is .. bandoma vaska isspausti). Nes, siaip, netaupiu uzsakovu tiesiog nebuna.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X