Šv. Jonų bažnyčia (oficialus pavadinimas Šv. Jono Krikštytojo ir Šv. Jono apaštalo ir evangelisto bažnyčia)
Foto 2019.08
Kiemas tarp Vilniaus ir Šv. Ignoto gatvių
P.Skargos kiemas
Taškas rytiniam fotografavimui - kiemas tarp Pilies ir Šv. Mykolo gatvių
Puiki fotografo Luko Balandžio nuotrauka iš 15min.lt 2018.10.25 d. straipsnio
į dešinę nuo vienuolyno kiemo - Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų (pranciškonų) bažnyčia https://www.15min.lt/verslas/naujien...ai-973-1049434
Foto 2020.05.31
Nuotraukos iš šiaurės rytinio kiemo kampo
Vaizdas iš šiaurės rytų į pietinį fasadą
Vakarinis fasadas
Šiaurinis fasadas
Šiaurės rytinis kampas
Nuotraukos pietvakarinio kiemo kampo prie vartų
Rytinis fasadas
2020-ųjų šv. Kalėdų naujienos. Būsima Šv. Jono Pauliaus II-ojo bažnyčia ir sielodavos centras Medeinos g. Projekto autoriai: jungtinė architektų grupė - studija "BALT-A" ir 2L Architects. Na, atrodo labai rimtai. Ar ne? Šviesu, modernu, erdvu. Numatomos erdvės: šv. Jono Pauliaus II vardo bažnyčia; popiežiaus Jono Pauliaus II vizito Lietuvoje įamžinimo muziejus; susitikimų ir mokymų erdvės, diskusijų klubas; „Caritas“ ir socialinės pagalbos centras; vargstančiųjų valgyklėlė; Engelizacijos ir katalikiškų medijų centras; vaikų dienos centras; jaunimo, šeimų ir senjorų klubai; kavinukė - skaitykla; žaidimų ir sporto, laisvalaikio ir poilsio erdvės; gedėjimo ir atsisveikinimo erdvės; asmeninių rekolekcijų ir dvasinio palydėjimo namai; klebonija ir kt.
Visa laiką laikotarpis turėdavo savo išskirtinį stilių. Buvo Vilniaus barokas, po kelių šimtų metų mūsų palikuonys gal grožėsis ir restauruos Vilniaus vertikaljuostizmo pastatus.
Man visgi naujausias projektas patrauklesnis nei anksčiau pagarsinti du (nors į biurų pastatą panašumo tikrai yra).... Patrauklesnis nei D.Trainausko, D.Baliukevičiaus, A.Kairytės, A.Kepenytės projektas:
Taip pat patrauklesnis nei K. Pempės projektas. Šis labiau tiktų kaimui ar miesteliui:
Man visgi naujausias projektas patrauklesnis nei anksčiau pagarsinti du (nors į biurų pastatą panašumo tikrai yra).... Patrauklesnis nei D.Trainausko, D.Baliukevičiaus, A.Kairytės, A.Kepenytės projektas:
Man šita kaip tik įdomesnė, bet žinant daugelio neapykantą brutalizmui, būtų daug besibaisinčių tomis pliko betono sienomis.
Comment