Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Miestų gatvių apšvietimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Prie Sietuvos progimnazijos per renovaciją dingo senieji antivandaliniai RTU02. O praeitą savaitę ir šalimais buvusius, palei Taikos gatvę ėjusius lenkiškus OCP išrovė, naujais pakeitė.








    Comment



      Kauno klinikos vakar. Vieni paskutinių sovietinių veikiančių reliktų.


      Click image for larger version

Name:	lemposendo.jpg
Views:	894
Size:	27,5 kB
ID:	1784583Click image for larger version

Name:	lemposendo2.jpg
Views:	871
Size:	409,3 kB
ID:	1784584
      Paskutinis taisė disident; 2020.02.23, 08:06.

      Comment


        To nedarė nė vienas šalies miestas: ketinama pakeisti visų Panevėžio gatvių apšvietimą

        Panevėžio miesto savivaldybė toliau įgyvendina projektą, kurį pabaigus bus užtikrintas kokybiškas, efektyvus ir modernus visų gatvių apšvietimas. Projektas įgyvendinamas pasinaudojus ELENA paramos priemones.

        Click image for larger version

Name:	DSC_2297.jpg
Views:	980
Size:	99,4 kB
ID:	1787974

        Įgyvendinus projektą bus atnaujinti pasenę įrenginiai, užtikrinant atitikimą apšvietimo, eismo saugumo, aplinkosaugos ir kitus reikalavimams, didinant energijos vartojimo efektyvumą.

        Be to, tuomet mieste bus saugiau, mažiau avarijų, nelaimingų atsitikimų, o miestas taps jaukesnis ir komfortiškesnis.

        Vyksta derybos

        Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna naujienų portalui JP aiškino, kad šiuo metu vyksta derybos su galimais projekto vykdytojais.

        „Konkrečių įmonių, dalyvaujančių derybose, įvardyti negalėčiau – vyksta derybos ir neaišku su kuriuo derybininku bus sudaryta sutartis. Norime išrinkti patį geriausią pasiūlymą ir jį įgyvendinti. Projektas bus įgyvendinamas viešojo ir privataus sektorių partnerystės (VPSP) būdu. Tai reiškia, kad verslui bus perduodamos vykdyti privačiam investuotoju – Panevėžio gatvių apšvietimą investuotojai įrengs savo lėšomis, o su bus sudaryta privati partnerystės sutartis 15 metų laikotarpiui“, – teigė T. Jukna, o pasiteiravus, kada bus aiški darbų pradžia, informavo:

        „Po derybų ir sutarties pasirašymo gatvių apšvietimas bus atnaujintas per 2 metus. Tai bene didžiausias savivaldybės užmojis nuo sporto arenos statybos laikų. Vienu kartu ketiname pakeisti visų Panevėžio gatvių šviestuvus. Mūsų žiniomis, to iki šiol nedarė nė vienas didžiųjų šalies miestų. Ruošėmės kruopščiai ir atsakingai. Darbai beveik pasiekė finišo tiesiąją – belieka atrinkti investuotoja.“

        Click image for larger version

Name:	DSC_2294.jpg
Views:	968
Size:	113,5 kB
ID:	1787975

        Modernizuos gatvių apšvietimą

        Techninę pagalbą Panevėžio miesto savivaldybei rengiant VPSP projektą suteikė bendrovių „KPMG Baltics“, „Glimstedt“ ir „Ekotermija“ konsorciumas, kurį fondo ELENA lėšomis pasamdė Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas.

        Modernizuojant gatvių apšvietimą ketinama pakeisti per 6400 šviestuvų su natrio lempomis, 500 atramų, apie 19 km elektros tinklų, 148 valdymo punktus.

        Projekto partneris savo ar skolintomis lėšomis turės inventorizuoti esamą apšvietimą, suprojektuoti ir įdiegti energijos taupymo priemones, eksploatuoti naująją sistemą. Sutartis su juo bus sudaroma 15 metų. Šiam laikui Panevėžio miesto savivaldybė prisiims finansinius įsipareigojimus investuotojui.

        Click image for larger version

Name:	DSC_2283.jpg
Views:	970
Size:	139,3 kB
ID:	1787976

        Click image for larger version

Name:	DSC_2284.jpg
Views:	970
Size:	145,0 kB
ID:	1787977

        Keli šimtai kilometrų

        Bendrovės „Panevėžio gatvės“ Miesto apšvietimo tinklų priežiūros skyriaus darbų vykdytojas Vitas Šukys suskaičiavo, kad dabartinė apšvietimo sistema apima 291 gatvę. Ją sudaro 6948 atramos bei 8320 šviestuvų.

        „Darbo pakanka, nes kasdien reikia prižiūrėti, kad gatvių, kiemų apšvietimas funkcionuotų normaliai. Šviestuvai – pasenę ir priežiūros jiems reikia. Kai kurie šviestuvai neturi gaubtų, reikia keisti lempas. Tarkime, žiemos metu per mėnesį vidutiniškai tenka pakeisti per 140 šviestuvų lempų. Vasarą šiek tiek mažiau“, – pasakojo darbų vykdytojas V. Šukys ir suskaičiavo apšvietimo tinklų kilometrus:

        Click image for larger version

Name:	DSC_2287.jpg
Views:	974
Size:	164,7 kB
ID:	1787978

        Click image for larger version

Name:	DSC_2290.jpg
Views:	977
Size:	100,1 kB
ID:	1787979

        „Panevėžio tinklų ilgis – beveik 300 km. Todėl priežiūrai nuvažiuojame nemažai kilometrų. Juk lempos perdega, jas išdaužo, nukarpomi laidai. Visokių neklaužadų pasitaiko. Sulaukiame skundų apie tamsius kiemus, perdegusius arba išdaužytus šviestuvus. Operatyviai važiuojame tvarkyti. Be to, ir patys važinėjame gatvėmis, įsijungus apšvietimui. Šiuo metu jis įjungiamas 18.28 val., o išjungiamas 6.59 val.“

        https://jp.lt/to-nedare-ne-vienas-sa...iu-apsvietima/
        Attached Files

        Comment


          Lankantis Raudondvario dvare į rankas papuolė knyga apie dvaro istoriją su daugybe N. Freimano nuotraukų. Vienoje iš nuotraukų pastebėjau RTU02, tiksliau tik jų korpusus - įprastas vaizdas atokiose vietose.


          Toliau vartant foto albumą tapo dar įdomiau. Kas gi čia???




          Ech, pakaunės liaudies meistrai, kokius žibintus ant RTU02 korpusų surentė!!!




          Dvaras šiais laikais.


          Comment


            Ignalinoje, vieninteliame apšviestame pėsčiųjų take šiemet pakeitė senus, dar gyvsidabrinius toršerinius šviestuvus į naujus LED. Kadangi šviestuvai buvo pirkti tokio pat modelio, kokie buvo gatvėms, montuojant teko improvizuoti

            Buvę šviestuvai (street view):


            Naujas variantas su savadarbėmis gembėmis:


            Nauji šviestuvai - LUG Urbino LED, gan populiarus modelis iš Lenkijos.
            Telefoninė kokybė - nepykit Pirkti 325 šviestuvai, čia - 308-as. Labai juokingai atrodo ES lipdukai, kurių didelė dalis visame mieste jau atsilupusi, o ir šiaip - kas ten juos matys..



            Pakeisti visi buvę toršerai. Tikiuosi, bent jau nudažys atramas, nes vaizdas.. tragiškas.


            Beje, pakeitus šviestuvus šiame take, visas Ignalinos apšvietimas yra tik iš LED šviestuvų (neskaitant šviestuvų, kurie nėra įjungiami).
            Paskutinis taisė Ignalina; 2020.08.27, 22:06.

            Comment


              Man vienam uzkliuna laikas kada Vilniuje yra ijungiamas apsvietimas? Kai yra tarpas kai vaziuoji jau gilioj prieblandoj, perejos neapsviestos, jau lauke tikrai tamsu, bet apsvietimo vis dar nera?

              Comment


                Mano klausimas ne visai apie apšvietimo įjungimo laiką, bet apskritai apie jo įjungimą ar netgi egzistavimą. Problema yra šaligatvių ar kitų pėsčiųjų erdvių apšvietimas. Aišku yra teigiamų pokyčių naujuose projektuose, bet bendrai paėmus situacija tebėra visiškai apgailėtina. Keli pavyzdžiai.

                Turiu pridurti, kad visos foto šviesesnės, nei atrodo realybėje, nes telefonas daro visokius hocus pocus su nuotraukų šviesumu tamsoje

                Nauja dviračių tako/šaligatvio atkarpa nuo Konstitucijos pr. palei Edukologijos (ar kaip jis dabar vadinasi?) žiedą link Upės g. Visi statybos darbai čia seniai baigti. Apšvietimas neveikia. Tamsu kaip subinėj


                Upės g., nauji šviestuvai. Vietomis dega visi, vietomis gal kas ketvirtas ar kas penktas. Čia taip turi būti? Bet kam tada juos išvis reikėjo statyti?


                Minties g., nelabai seniai padarytas puikus šaligatvis, bet jame taip tamsu, kad literaliai nesimato nieko, kas po kojomis. Praktiškai reiki vaikščioti lyg būtum aklas. Bandyti eiti pėsčias sutemus čia gali tik visiškas vaikščiojimo entuziastas arba šiaip prietranka


                Žirmūnų g. foto nepadariau, bet reikalai irgi prasti. Jokio apšvietimo šaligatviui ir tik pro medžius patenkanti šviesa nuo gatvės šviestuvų (žiemą bus geriau, nes nebus lapų)


                Situacija daugmaž panaši visur kitur Vilniuje, išskyrus keletą naujų projektų t.y. jokio arba atsitiktinis apšvietimas šaligatviams ir pėsčiųjų erdvėms. Manes asmeniškai tai neatbaido nuo vaikščiojimo ar važinėjimo dviračiu, bet visiškai suprantu, kodėl kokie 95% gyventojų tokio ekstremalaus sporto atsisakytų. Nes tamsoje gali elementariai nusisukti sprandą. Nekalbant apie nejaukumą vaikščioti visiškoje tamsoje.

                Comment


                  Didelė problema visam Vilniuj ir ne tik pėsčiųjų takuose.

                  https://www.youtube.com/watch?v=YFJaL0JExxs

                  Naktinis pasivažinėjimas po Vilnių. Gatvės apšviestos labai netolygiai, - kai kur veikia tik koks kas antras šviestuvas, kai kur iš vis nėr apšvietimo, kai kur apšvietimas labai blankus ar net apskritai atrodo, kad krentantis spindulys neapima visos važiuojamosios dalies iki kairiojo krašto.

                  Comment


                    Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą
                    Man vienam uzkliuna laikas kada Vilniuje yra ijungiamas apsvietimas? Kai yra tarpas kai vaziuoji jau gilioj prieblandoj, perejos neapsviestos, jau lauke tikrai tamsu, bet apsvietimo vis dar nera?
                    Taip ne vien Vilniuje yra. Blogiausia, kad „pilkosios valandos“ dažnai sutampa su piko metu (prieš 8 val. ir 17-18 val.), kai pėsčiųjų ir automobilių daugiausia, o lempos dar/jau neveikia.
                    Esu girdėjęs iš bendraklasių istoriją, kad pašvietus į vieną el. skydinės tašką, visame I Alytuje užgęsta apšvietimas. Gali būt, kad daug kur tie šviesos jutikliai sumontuoti vietose toli nuo medžių ir pastatų, todėl sureaguoja daug vėliau, kai tam tikrose miesto gatvėse jau senokai būna prieblanda dėl medžių lapų ir pan.
                    100 minčių – miestai, transportas ir idėjos

                    Comment


                      Parašė taccido Rodyti pranešimą

                      Taip ne vien Vilniuje yra. Blogiausia, kad „pilkosios valandos“ dažnai sutampa su piko metu (prieš 8 val. ir 17-18 val.), kai pėsčiųjų ir automobilių daugiausia, o lempos dar/jau neveikia.
                      Esu girdėjęs iš bendraklasių istoriją, kad pašvietus į vieną el. skydinės tašką, visame I Alytuje užgęsta apšvietimas. Gali būt, kad daug kur tie šviesos jutikliai sumontuoti vietose toli nuo medžių ir pastatų, todėl sureaguoja daug vėliau, kai tam tikrose miesto gatvėse jau senokai būna prieblanda dėl medžių lapų ir pan.
                      Vilniuje didelė dalis rėlių sumontuota ant pačių stulpų (tikriausiai teko matyti papildomą stiebą virš šviestuvo). Tiesiog blogai sureguliuota.

                      Comment


                        Labai greitai čia iškils dar vienas verslo centras, neliks nei šitos aikštelės, nei šitų lenkiškų 1987 metų gamybos ORZ-7-2...


















                        Comment


                          Vakar pėsčiomis perėjau per Pylimo ir Kalinausko gatves. Radau 12 neveikiančių šviestuvų. Viską suregistravau per Tvarkau miestą į 10 pranešimų. Juos išsiunčiau šiandien apie 17h. Po 5-6 valandų darbininkai jau šalino gedimus.

                          Comment


                            Parašė Blaze Rodyti pranešimą
                            Vakar pėsčiomis perėjau per Pylimo ir Kalinausko gatves. Radau 12 neveikiančių šviestuvų. Viską suregistravau per Tvarkau miestą į 10 pranešimų. Juos išsiunčiau šiandien apie 17h. Po 5-6 valandų darbininkai jau šalino gedimus.
                            Vienas iš mano registruotų irgi sutvarkytas per kelias dienas. Kitų dar netikrinau. Bet panašu, kad tvarko. Klausimas tik kodėl patys nevykdo jokios patikros?

                            Comment


                              Kovoja su šviesos tarša - pasirodo LT tai madinga.

                              P.S. šviesos taršos žemėlapyje Tallinnas šviečia stipriau nei Vilnius ir Kaunas kartu sudėjus:
                              https://www.lightpollutionmap.info/#...FFFFFFFFFFFFFF
                              It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                              Comment


                                Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                Kovoja su šviesos tarša - pasirodo LT tai madinga.

                                P.S. šviesos taršos žemėlapyje Tallinnas šviečia stipriau nei Vilnius ir Kaunas kartu sudėjus:
                                https://www.lightpollutionmap.info/#...FFFFFFFFFFFFFF
                                Jei po teisybei, tai keli šiltnamiai esantys už Elektrėnų (ne ten ne elektrinė) padeda į vietą tiek Kauną, tiek Vilnių
                                Click image for larger version

Name:	cdcdcdcd.jpg
Views:	585
Size:	123,8 kB
ID:	1829039
                                Show must go von!

                                Comment


                                  Lietuvos miestų tamsumas nestebina. Vilniuje net visiškai centre esantis Sakurų parkas nėra apšviestas. Didžiulėje S. Batoro gatvėje apšvietimas įrengiamas tik dabar. O ką jau kalbėti apie tokius kelius kaip Vilnius-Kaunas.

                                  Comment


                                    Vilnius ir Kaunas pasidalina Talino apšvietimą, plius šiek tiek atiduoda Elektrėnų šiltnamiams

                                    O šiaip apšvietimo trūkumas manau atėjo iš to, kad tarp 1980-ųjų ir 2010-ųjų visa didmiesčių infrastruktūra aplamai buvo apleista, lėšos pagrinde ėjo kurortinėms zonoms ir kiek privatus verslas sutvarkydavo. Tai to apsileidimo pagirias dar ilgai jausime

                                    Kaunas-Vilnius yra apšviestas pakankamai, visos sankryžos šiuo metu apšviestos, o laukų apšvietinėti netikslinga.

                                    Comment


                                      Panašu, kad eilinį kartą Estija can into Nordic. Jie ima pavyzdį iš Suomijos, kuri, pagal gyventojų skaičių, yra geriausiai apšviesta šalis Europoje. Lietuvai visada labiau imponavo Vokietija, kurioje apšvietimui daug dėmesio neskiriama (nebent kažkas pasikeitė nuo tų laikų, kai dažniau ten lankiausi).

                                      https://www.lightpollutionmap.info/LP_Stats/
                                      Paskutinis taisė Tomas; 2020.10.01, 13:57.
                                      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                      Comment


                                        Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                        Panašu, kad eilinį kartą Estija can into Nordic. Jie ima pavyzdį iš Suomijos, kuri, pagal gyventojų skaičių, yra geriausiai apšviesta šalis Europoje. Lietuvai visada labiau imponavo Vokietija, kurioje apšvtietimui daug dėmesio neskiriama (nebent kažkas pasikeitė nuo tų laikų, kai dažniau ten lankiausi).
                                        Nu jo, paslinkus žemėlapį į Vakarus, tai Vokietijos miestai nėra labai įrudę nuo apšvietimo

                                        Comment


                                          Vilniaus gatvė šiandien. Antroje nuotraukoje net du nedegantys. Pranešta per Tvarkau Vilnių.

                                          Beje, prie vakar sutvarkyto šviestuvo šiandien jau gretimas nebeveikia. Turbūt taip ir reikės kasdien pranešinėt.
                                          Attached Files

                                          Comment

                                          Working...
                                          X