Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Pasaulio aviacijos naujienos

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė agnette Rodyti pranešimą
    Labai paprasta isspresti nuotolio problemele, paleisti reisa Melburnas-Vilnius. Ziurint i treka matosi kad Vilnius pirmas europinis oro uostas marsrute MEL - LHR
    Minskas arba Varšuva patogiau
    Aviate, navigate, communicate

    Comment


      Šiaip galutinis maršrutas yra ne Pertas, o Melburnas ir Sidnėjus, paprasčiausiai degalų papildymą padarė ne Dubajuje, o pačioje Australijoje, bet skristi visai be degalų papildymo dar neįmanoma.
      Čia tik techninė smulkmena, kuri keleiviams nieko nekeičia. Bilietų svetainėse vis tiek rodoma kaip skrydis su persėdimu ir net skrendama ne su tuo pačiu lėktuvu.

      Qantas flight 9 isn’t just the 17-hour flight from Perth to London. Qantas #9 originates in Melbourne (MEL) and flies 3.5 hours from Melbourne to Perth before continuing onward to London. And with this flight getting so much media coverage, Qantas didn’t want to take any chances. While a Dreamliner registered as VH-ZND (delivered in February 2018) was used for the Perth-London leg, a different Qantas 787-9 (VH-ZNB) operated the first segment of Qantas flight 9 from Melbourne to Perth.
      https://thepointsguy.com/2018/03/12-...-perth-london/

      Labai paprasta isspresti nuotolio problemele, paleisti reisa Melburnas-Vilnius. Ziurint i treka matosi kad Vilnius pirmas europinis oro uostas marsrute MEL - LHR
      Vilnius per daug šiaurėje (neskaitant kitų trūkumų ), Stambulas tam reikalui gerai tiktų. Atstumas iki Melburno 14600 km. Praktiškai toks pat kaip nuo Londono iki Perto.
      Paskutinis taisė senasnamas; 2018.03.27, 13:43.

      Comment


        Parašė agnette Rodyti pranešimą
        Skirtumas vos ne pustrecio tukstancio:



        Pagal žemėlapį maršrutas iš Melburno eina virš Himalajų. Nežinau ar dėl saugumo sumetimų ar kitų priežasčių, komerciniai lėktuvai ten beveik neskraido ir kalnus aplenkia šonu, tad realiai maršrutas būtų dar ilgesnis.

        Comment


          Parašė Lettered Rodyti pranešimą

          Šiaip galutinis maršrutas yra ne Pertas, o Melburnas ir Sidnėjus, paprasčiausiai degalų papildymą padarė ne Dubajuje, o pačioje Australijoje, bet skristi visai be degalų papildymo dar neįmanoma.
          Galutinis maršrutas yra Melburnas. QF9/10 maršrutas yra Melburnas-Pertas-Londonas-Pertas-Melburnas. Ankščiau skrisdavo tokiu maršrutu; Melburnas-Dubajus-Londonas-Dubajus-Melburnas. Tačiau atsisakius Dubajaus visiškai, QF9/10 dabar nukreiptas per Perta. Qantas iš Australijos vykdo 2 skrydžius į Londona, vienas prasideda Melburne - QFA9/10, kitas Sidnėjuje - QFA1/2. QFA1/2 maršrutas yra toks; Sidnėjus-Singapuras-Londonas-Singapuras-Sidnėjus. Ankščiau taip pat skrisdavo per Dubajų, tačiau atsisakius Dubajaus, šis reisas buvo pakoreguotas ir dabar lėktuvas leidžiasi Singapure kaip ir senais laikais. QF1/2 dar yra žinomas kaip 'Kangaroo Route'.

          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą

          Čia tik techninė smulkmena, kuri keleiviams nieko nekeičia. Bilietų svetainėse vis tiek rodoma kaip skrydis su persėdimu ir net skrendama ne su tuo pačiu lėktuvu.
          Dėl persėdimo nesu 100% tikras, dar nespėjau pilnai pasidomėt. Tačiau kiek domėjausi šiuo skrydžiu mėnesio pradžioje, persėdimo tikrai neturėtų būti. Bet kadangi QF9 ir QF10 Perte praleidžia 1,5hr gali būti kad keleiviam vis tik bus leista trumpam išlipti iš lėktuvo pramankštint kojas prieš ar po ilgo 17hr skrydžio. Taip pat lėktuvas bus tas pats visą maršrutą t.y. nuo Melburno iki Londono, jis Perte nebus keičiamas nebent savaime aišku reikėtų tą lėktuvą del kažkokios techninės etc. priežasties pakeisti kitu.

          Qantas tiklalapis nurodo kad skrydis 'turi' 1 stop, kas nereiškia persėdimo. 'Stop' skiriasi nuo 'Connection' arba 'Layover'. Stop reiškia paprasta techninį sustojima, pvz. paimti/išlaipinti žmones arba pasipildyti kuro atsargas.

          Faktiškai keleiviam išlipti iš lėktuvo nereikėtų, nebent jie skrenda iš Londono į Pertą. Pagal Australiškas taisykles žmogus skrendantis šiuo reisu iš Londono sakykim iki Melburno, imigracijos neturi/neprivalo praeiti iki kol lėktuvas nenusileido Melburne. Tie kas skrenda tik iki Perto žinoma imigracija ir t.t. praeis Perte, tačiau tie kas skrenda toliau iki Melburno, imigracija ir visa kita praeis nusileidus Melburne. Taigi priežasties (apart pakvėpuoti grynu oru ir pamankštinti kojas) keleiviai išlipti kaip ir neturi.

          Parašė Lettered Rodyti pranešimą

          Žodžiu dar negreit bus pagamintas toks lėktuvas, kuris galėtų tokią ilgą distanciją skristi (komerciniu režimu). Naujas Boeing 777X galės skristi maximum 16 tūkst. km.
          Na kiekvieno supratimas greit ar negreit skiriasi, tačiau patikėkit manim, tikrai nebe už kalnų Taip B777X reikės palaukti iki kitų metų Gruodžio mažiausiai, tačiau nereikia pamiršt apie jo tiesioginį konkurenta - A350. Taip bazinis modėlis tiek A359 tiek A35K šiek tiek nusileidžia B777-8, nors nuskrenda toliau nei B777-9. Tačiau yra ir kitas variantas - A359ULR/Ultra Long Range, šis modelis gerokai pranoks savo konkurenta B777-8, ir jeigu kalba eina apie skaičius, A359ULR sugebės nuskrist netgi 1000nm toliau negu B777-8. Maksimalus A359ULR 'range' yra - 9700nm arba ~18000km. Pirmas toks modelis jau yra 'Undergoing final assembly', pagal turima informacija 'first flight' bus įvykdytas jau kita menesį, t.y. Balandį. Tačiau reikės šiek tiek palaukt kol pamatysim jį reguliariam servise - iki maždaug šių metų Spalio. Tačiau iš tiesų tai jau yra visai ne už kalnų. Būtent šito varianto 'Launch Customer' yra Singapore Airlines kurie planuoja su šio lėktuvo pagalba atnaujint non-stop skrydžius iš Singapuro į US rytinę pakrantę. Palyginimui Singapurą ir NY skiria ~8255nm kas būtų maždaug ~15300km, tokiam lėktuvui didelių kėblumų sukelt neturėtų.

          Viso šito esmė yra tokia kad teoriškai su šitu lėktuvu - A359ULR, iš Australijos yra pasiekiamas praktiškai kiekvienas pasaulio kampelis, prisegu nuotrauka kad padėtų vizualiai.
          Click image for larger version  Name:	MAPN.JPG Views:	1 Size:	52,5 kB ID:	1630243

          Viskas kas yra UŽ trijų apskritimų yra pasiekiama būtent šiuo lėktuvu.
          Žalia - Iš Perto
          Raudona - Iš Melburno
          Mėlyna - Iš Sidnėjaus

          Parašė GNU Rodyti pranešimą

          Pagal žemėlapį maršrutas iš Melburno eina virš Himalajų. Nežinau ar dėl saugumo sumetimų ar kitų priežasčių, komerciniai lėktuvai ten beveik neskraido ir kalnus aplenkia šonu, tad realiai maršrutas būtų dar ilgesnis.
          Trumpai - taip, dėl saugumo lėktuvai vengia to regiono. Baiminamasi dėl aukšto reljefo kad jeigu įvyktų 'rapid decompression' ar jeigu variklį tektų išjungt gali papraščiausiai neužtekt laiko perskrist kalnus arba nusileist iki saugaus aukščio. O tas saugus aukštis virš Tibeto platumų nėra jau toks ir saugus. Ten mažiausias aukštis būtų +15500 pedų, įvykus 'rapid decompression' rekomenduojamas aukštis yra max 10000 pedų arba blogiausiu atvėju jeigu nusileist iki 10,000 pėdų yra negalima/neįmanoma rekomenduojama skristi žemiau 20,000 pėdų. Kadangi nusileisti iki 10,000 pėdų būtent ten yra neįmanoma o skendant ~20000 pėdų aukštį lėktuvas būtų vos ~4000 pėdu virš žemės, kas nėra visai saugu jei tarkim skrendi tik su vienu varikliu o iki artimiausio oro uosto reikia skristi mažiausiai 1 valandą...

          Dar norėjau papildyti Agnette ir atsakyti į GNU klausima. Pagal Agnette žemėlapį ir informacija, tiesioginiai skrydžiai (as the crow flies) tiek iš Melburno, tiek iš Perto yra nutole nuo Londono 16,904km ir 14,500km atitinkamai. Aš atsižvelgiant į tai sudariau skrydžio planus iš Perto, Melburno ir netgi Sidnėjaus. Skrydžio planai sudaryti atsižvelgiant į realias salygas - vengiant Himalajų, visokių karo zonų ir t.t Kitaip pasakius, taip skristų lėktuvai jeigu tokie skrydžiai egzistuotų realybėje.

          Taigi pradedu nuo Melburno, pagal Agnette pateikta informacija tiesiausias atstumas yra - 16,904km arba 9127nm.
          Pagal mano paskaičiavimus realybėje šis atstumas nežymiai išaugtų iki 17,361km arba 9374nm.
          Prisegu nuotrauka:
          Click image for larger version  Name:	YMML-EGLL.JPG Views:	2 Size:	98,3 kB ID:	1630240

          Toliau Pertas-Londonas, Agnette pateiktas atstumas yra - 14,500km arba 7829nm.
          Pagal mano paskaičiavimus realybėje šis skrydis būtų - 14,903km arba 8047nm ilgio.
          Prisegu nuotrauka:
          Click image for larger version  Name:	YPPH-EGLL.JPG Views:	2 Size:	98,1 kB ID:	1630241

          Na ir pabaigai Sidnėjus-Londonas. Šiuos du miestus skiria - 17,018km arba 9189nm.
          Pagal mano paskaičiavimus realybėje toks skrydis būtų - 17,425km arba 9409nm ilgio.
          Prisegu nuotrauka:
          Click image for larger version  Name:	YSSY-EGLL.JPG Views:	2 Size:	99,4 kB ID:	1630242

          Faktiškai jeigu Qantas kada nors nuspręs į savo flotilę pridėti A359ULR, visi mano paminėti skrydžiai yra įmanomi ir ne tik. Qantas yra suinteresuoti tiesioginiais skrydžiais tarp Sidnėjaus ir NY, kas vėlgi būtų įmanoma su šiuo lėktuvu.

          Dar norėjau pamineti kad maksimalus lėktuvo 'range' nėra būtent toks. Daug kas priklauso nuo n faktorių tokių kaip keleivių kiekis, kuro, bagažo, krovinių ir t.t. Pavyzdžiui buvo minėta kad maksimalus B777-8 atstumas kurį jis gali įveikti yra maždaug - 16,100km, nors Boeing yra pasake Qantas kad norint, B777-8 galėtų tiesiogiai sujungt Sidnėjų ir NY. (Atstumas - 18,427km ir 9950nm) Tie 16,100km yra limitas jeigu lektuvas yra 100% užpildytas, t.y. 365 keleiviai + bagažas ir kroviniai ir t.t. Dažniausiai tokiem ilgiem skrydžiam lektuvu sėdynių konfiguracija yra pakeičiama į daugiau laisvesnę. Daugiau pirmos ir biznio klasės vietų, šiek tiek didesni tarpai tarp sėdynių ekonominėj klasėj ir t.t. Taip pat, kaip opcija yra kartais siuloma ekstra kuro talpos, žinoma krovinių skyriaus saskaita. Tačiau skrendant tokiais atstumais lėktuvai vistiek krovinių praktiškai neskraidina (labai mažai).
          Paskutinis taisė tomoxas; 2018.03.28, 03:40.

          Comment


            Flickr

            Comment


              Top 10 Airlines - World https://www.tripadvisor.com/Traveler..._Mode.expanded
              Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

              Comment


                IAG nusitaikė į „Norwegian“: tikslas – pigūs tolimojo maršruto skrydžiai https://www.vz.lt/transportas-logist...ruto-skrydziai

                Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                Comment


                  Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimą

                  Turkish cargo su a330 buvo suplanavę skraidyti į VNO. Vis dėl to dėl oro uosto tako renovacijos buvo pasirinkta Ryga.

                  Mano nuomone, švelniai tariant, vadyba ir derybos vyko nekokybiškai. 3 savaitės nėra kritinis laiko tarpas, pasiūlius tam tikras sąlygas ir alternatyvas, manau yra lengviau išlaikyti apisprendusią kompaniją, nei ją prisivilioti į naują oro uostą.

                  ​​​​​​Bet čia tik mano nuomonė
                  Vualia
                  „Turkish Cargo“ vietoje Rygos pasirinko Vilnių

                  https://www.vz.lt/transportas-logist...asirinkovilniu

                  Comment


                    „Boeing“ ir „Embraer“ - netoli susijungimo https://www.delfi.lt/verslas/transpo....d?id=77771461
                    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                    Comment


                      World's longest nonstop flight: Airbus A350-900ULR set to enter service. Singapore to New York, nonstop. Almost 20 hours in the air. https://edition.cnn.com/travel/artic...ght/index.html

                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                      Comment


                        Vienoms didžiausių Europos avialinijų – juodos dienos: gresia bankrotas

                        Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/verslas/rinkos...tm_medium=Copy

                        Comment


                          Reikšmingas plėtros proveržis: „airBaltic“ įsigis 60 orlaivių

                          Šiandien, 2018 m. gegužės 28 d., Latvijos oro linijų bendrovė „airBaltic“ ir „Bombardier Commercial Aircraft“ paskelbė, kad šalys yra sudariusios tvirtą pirkimo sutartį dėl 30 „Bombardier“ CS300 orlaivių pardavimo ir pirkimo su galimybe įsigyti dar 30 tokio paties tipo orlaivių. Šis užsakymas papildys turimą 20-ies CS300 orlaivių užsakymą iryra naujojo „airBaltic“ verslo plano „Destination 2025“ pagrindas, paremtas sėkmingu dabartiniu bendrovės verslo planu „Horizon 2021“, padėjusiu pamatus tolesnei plėtrai...
                          Skaityti daugiau: https://www.madeinvilnius.lt/naujien...s-60-orlaiviu/ .
                          Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

                          Comment


                            Parašė lukass Rodyti pranešimą
                            Reikšmingas plėtros proveržis: „airBaltic“ įsigis 60 orlaivių



                            Skaityti daugiau: https://www.madeinvilnius.lt/naujien...s-60-orlaiviu/ .
                            Dabar visi airBaltic kritikai tupi kamputyje, o galėjo visa ta pati sėkmės istorija būti su flyLAL...
                            Flickr

                            Comment


                              Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                              Dabar visi airBaltic kritikai tupi kamputyje, o galėjo visa ta pati sėkmės istorija būti su flyLAL...
                              Negalėjo todėl, kad Lietuvoje įtvirtinta neolibaralų doktrina: valstybė "negali daryti biznio gerai"...
                              Paskutinis taisė Sula; 2018.05.29, 08:01.

                              Comment


                                Parašė Sula Rodyti pranešimą

                                Negalėjo todėl, kad Lietuvoje įtvirtinta neolibaralų doktrina: valstybė "negali daryti biznio gerai"...
                                Pirmiausia turi būti rimtas verslo planas, o ne pinigų NETEISĖTAS paėmimas iš visokių savivaldybės įmonių garantijų forma ir mėtymas į balą tikintis, gal kažkas pavyks, kaip darė zuokula. Jam svarbiausia skambios frazės be realaus pagrindo. "Puikus" taksi nelegaliai mokant taksistams ar nemokant visai, Gugenheimo muziejus ir t.t.
                                Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                Comment


                                  Parašė Sula Rodyti pranešimą

                                  Negalėjo todėl, kad Lietuvoje įtvirtinta neolibaralų doktrina: valstybė "negali daryti biznio gerai"...
                                  Žinoma, kad valstybė gali daryti biznį gerai.

                                  Kaip ir loterijoje žmogus gali laimėti.

                                  Tik šansų abiem atvejais nedaug.
                                  If a lion could speak, we could not understand him.

                                  Comment


                                    Parašė Sula Rodyti pranešimą

                                    Negalėjo todėl, kad Lietuvoje įtvirtinta neolibaralų doktrina: valstybė "negali daryti biznio gerai"...
                                    Gal labiau pavydo, bukumo ir nepasitikėjimo, beto avialinijos iš valstybės pozicijų žiūrint nėra tik eilinis biznis, kad uždirbti pelną. Tik Lietuvoje turbūt dar negreitai ateis supratimas, kad susisiekimas oru yra ne mažiau svarbus ekonomikai nei išasfaltuoti keliai ar daugiabučių kiemai.
                                    Flickr

                                    Comment


                                      Daug šalių vienaip ar kitaip pasubsidijuoja savas privačias skrydžių bendroves, nes suvokia, ką tai duoda. Lietuva savo neturi, tai kai kada yra priversta pasubsidijuoti užsienio bendroves.

                                      Comment


                                        Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                        Pirmiausia turi būti rimtas verslo planas, o ne pinigų NETEISĖTAS paėmimas iš visokių savivaldybės įmonių garantijų forma ir mėtymas į balą tikintis, gal kažkas pavyks, kaip darė zuokula. Jam svarbiausia skambios frazės be realaus pagrindo. "Puikus" taksi nelegaliai mokant taksistams ar nemokant visai, Gugenheimo muziejus ir t.t.
                                        Manau latviai tą daro pakankamai sėkmingai. Tik grąža ženkliai didesnė: mokesčiai už tranzitą, oro uosto plėtra dėka avialinijų ir kelis kartus daugiau turistų, renginių ir t.t ir t.t. - ai dar dėka viso šito yra stipriai gerinamas Latvijos vardas.
                                        Aviate, navigate, communicate

                                        Comment


                                          Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimą

                                          Manau latviai tą daro pakankamai sėkmingai. Tik grąža ženkliai didesnė: mokesčiai už tranzitą, oro uosto plėtra dėka avialinijų ir kelis kartus daugiau turistų, renginių ir t.t ir t.t. - ai dar dėka viso šito yra stipriai gerinamas Latvijos vardas.
                                          Taip, airBaltic labai sėkmingas to pavyzdys, ne tik uždirba pelną, pernai berods apie 5 mln. Eur, bet ir kuria daug darbo vietų, BVP per aptarnaujančius sektorius. Taip pat investicinei aplinkai labai svarbus susisiekimas su pagrindiniais Europos oro uostais, tai latviai su estais tą supranta, lietuviams kol kas susisiekimas svarbus tik tiek, kad su golfu galėtų pralėkti nauju asfaltu, o emigracinėmis ir turistinėmis kryptimis jiems užtenka Ryanair su Wizzair.
                                          Flickr

                                          Comment

                                          Working...
                                          X