Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[PLQ] Palangos oro uostas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Ir šiaip PLQ balandį keleivių padidėjo 86% lyginant su 2015-ųjų balandžio mėnesiu.
    Štai ką reiškia emigracinis reisas (Londonas)

    Comment


      Na jei nuonrudens pridės dar keletą LCC krypčių, bus visai rimtas vakarų Lietuvos oro uostas, beliks laukti kokių šiltų krypčių.
      Aviate, navigate, communicate

      Comment


        Iš Palangos oro uosto bus galima pasiekti Kijevą

        Palangos oro uostas tęsia maršrutų plėtrą - birželio 19 d. į pajūrį atskris pirmasis „Ukraine International Airlines" lėktuvas iš Kijevo. Tiesioginiai skrydžiai tarp Palangos ir Ukrainos sostinės bus vykdomi du kartus per savaitę. Numatyta, kad bendrovė skraidys trečiadieniais ir sekmadieniais iki rugsėjo 21 d.

        Aviakompanijos lėktuvas Palangos oro uoste leisis 15.50 val., atgal į Kijevą išskris 16.35 val. Skrydžio trukmė - 1 val. 50 min. Prekyba bilietais „Ukraine International Airlines" interneto svetainėje bei kitose bilietų pardavimo vietose turėtų prasidėti artimiausiu metu.

        „Sveikiname jau devintąjį vežėją Palangos oro uoste, jo atsiradimas - tikrai didelis mūsų komandos pasiekimas. Tikimės, kad šis maršrutas svariai prisidės prie atvykstamojo turizmo skatinimo - planuojame, kad atvykstančiųjų iš Ukrainos dalis visame keleivių sraute bus apie 60 proc. Tie, kurie pajūryje rūpinasi atvykstančių turistų pramogomis, jau turėtų pradėti ruoštis," - sakė Lietuvos oro uosto Komercijos direktorė Jūratė Baltrušaitytė.

        „Ukraine International Airlines" maršrutų žemėlapyje - daugiau nei 3000 krypčių Europoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Azijoje ir Artimuosiuose Rytuose, tad Klaipėdos regiono gyventojams aviakompanijos skrydžiai suteiks plačias kelionių galimybes. Skrydžiai iš Palangos bus vykdomi į Kijevo Borispilio oro uostą.

        Šiuo metu aviakompanija į Kijevą skraidina ir iš Vilniaus oro uosto, o nuo birželio 24 d. iki rugsėjo 12 d., kaip ir praėjusiais metais, vykdys sezoninį maršrutą Vilnius-Odesa.

        Tą pačią birželio 19 dieną skrydžius maršrutu Palanga-Minskas pradės ir Baltarusijos oro bendrovė „Belavia", taip pat vykdyti sezoninius skrydžius į Maskvą sugrįš aviakompanija „Rusline". Abi bendrovės į Palangos oro uostą skraidys kartą per savaitę - sekmadieniais.

        Šių metų vasaros sezoną Palangos oro uostas pasitiko išaugusiu čia veikiančių oro linijų skaičiumi - kovo mėnesį į Lietuvos pajūrį skraidyti pradėjo aviakompanijos „Wizz Air", „Ryanair" ir „LOT Polish Airlines". Dėl to balandžio mėnesį Palangoje aptarnauta 86 proc. daugiau keleivių negu 2015-aisiais tuo pačiu metu.

        ELTA primena, kad Iš Palangos vasaros sezono metu galima tiesiogiai pasiekti Kopenhagą, Oslą, Rygą, Londono Lutono ir Stanstedo oro uostus, Varšuvą, Minską ir Kijevą.

        Comment


          Palangos oro uoste – moderni automobilių stovėjimo rezervacija

          Palangos oro uostas, atsižvelgdamas į keleivių pageidavimus, sukūrė internetinę automobilių stovėjimo vietų rezervacijos sistemą. Ją galima išbandyti oro uosto interneto svetainėje. Nuo šiol, dar prieš vykdami į oro uostą, keleiviai gali iš anksto užsisakyti automobilio stovėjimo vietą ir už ją sumokėti, kad netektų šiais reikalais rūpintis atvažiavus į vietą.

          Naudodamiesi internetine sistema keleiviai gali suplanuoti, kurioje aikštelėje paliks automobilį ir kiek laiko joje užtruks. Norint atlikti užsakymą, Palangos oro uosto interneto svetainėje reikia suvesti automobilio valstybinį registracijos numerį, planuojamą automobilio stovėjimo laiką bei savo vardą ir pavardę. Pasikeitus planams, tiek numerį, tiek patį užsakymą galima koreguoti ar atšaukti.

          „Oro uostas keičiasi – šiemet pradėjome tvarkyti automobilių stovėjimo aikšteles, kad jos atitiktų keleivių poreikius. Viena iš didžiųjų naujienų – internetinė vietų rezervacijos ir stovėjimo apmokėjimo sistema – jau veikia. Ji leidžia automobilio stovėjimu pasirūpinti greitai, patogiai ir iš anksto, o sutaupytą laiką skirti malonesniems kelionės rūpesčiams,“ – sakė Palangos oro uosto direktorius Marius Gelžinis.

          Anot jo, rezervacinėje sistemoje keleiviai kas kartą gali tikėtis staigmenų – nuolaidų ar dovanų.

          Rezervavus vietą automobilių stovėjimo aikštelėje ir už ją sumokėjus, nereikia spausdinti ir į oro uostą vežtis jokių užsakymą patvirtinančių bilietų. Aikštelėse veikia automatinė numerių atpažinimo sistema, kuri įleis automobilį į užsakytą aikštelę.

          Automobilio vietą internetu galima užsisakyti Palangos oro uosto ilgalaikio stovėjimo aikštelėse. Vietos užsakymo laikotarpis – nuo paros iki kelių mėnesių. Nuolaidos taikomos besirūpinantiems stovėjimu iš anksto – t.y. prieš mėnesį ir anksčiau, taip pat lojaliems klientams.

          Metų pradžioje, modernizavus oro uosto stovėjimo aikšteles, čia atsirado automatinė automobilių valstybinių numerių nuskaitymo sistema su mokėjimo kasa, papildoma vaizdo stebėjimo sistema, LED tipo šviestuvai. Taip pat dar šiemet planuojama įrengti dar vieną automobilių stovėjimo aikštelę, kurioje tilptų apie 120 automobilių, naują automatinę kasą ir papildomą išvažiavimą trumpalaikio stovėjimo aikštelėje prie keleivių terminalo.

          Comment


            Comment


              Palangos oro uoste – pirmasis karatė egzaminas ant kilimo ir tūpimo tako

              Pirmą kartą daugiau nei 300 vaikų ir suaugusiųjų Palangos oro uoste rodys per metus pasiektus rezultatus – jie laikys karatė kiokušin diržų egzaminą, o kylančių ir besileidžiančių lėktuvų keleiviai taps jų žiūrovais.

              Nors oro uostai žinomi kaip griežto saugumo objektai, tačiau Palangos oro uostas, siekdamas kurti kaimynų bendruomenę, jau ne pirmą kartą atveria savo teritoriją įvairioms šventėms. Pernai Palangos oro uosto kilimo ir tūpimo takas tapo bėgimo trasa palaikantiems Lietuvos „Raudonojo Kryžiaus“ draugijos iniciatyvas. Šiemet jis taps karatė kiokušin mokyklos „Shodan“ egzamino vieta.

              Palangos oro uosto direktorius Marius Gelžinis pažymėjo, kad aviacijos saugumas neabejotinai yra labai svarbus ir renginio metu jis bus užtikrintas.

              „Oro uostas – ne tik stotelė iškeliaujantiems į užsienį ar parskrendantiems į Palangą. Jis yra svarbi miesto ir regiono dalis. Išskirtiniais renginiais norime tapti atviresni visuomenei, parodyti, kad esame drąsūs ir originalūs bei galime daug daugiau negu tik priimti ir išleisti lėktuvus“, - sakė M. Gelžinis.

              Mokyklos „Shodan“ vadovas Lukas Kubilius atviravo, kad šis egzaminas – unikalus ir nepaprastai įdomus jauniesiems mokyklos auklėtiniams, nes oro uosto aplinka jiems visada sukelia tik pozityvius jausmus. Be to, diržų egzaminą stebės ir nemažas būrys keleivių, besileidžiančių ar kylančių iš Palangos oro uosto.

              Comment


                Birželį Lietuvos oro uostuose – naujos aviakompanijos ir nauji maršrutai

                ...

                Palangos oro uostas visų sezoninių naujienų sulauks birželio 19 d. čia veiklą pradės aviakompanijos „Belavia“ ir „Ukraine International Airlines“, taip pat vasarai sugrįš Rusijos oro bendrovė „Rusline“.

                „Belavia“ skrydžius Palanga-Minskas vykdys kartą per savaitę – sekmadieniais, iki rugsėjo 4 d. Aviakompanija, planuodama skrydžius, kelis kartus keitė skraidysiančio orlaivio tipą – dėl keleivių iš Minsko susidomėjimo jis pakeistas daugiau vietų turinčiu.

                „Ukraine International Airlines“ tarp Palangos ir Kijevo skraidys iki rugsėjo 21 d. Skrydžiai bus vykdomi du kartus per savaitę – trečiadieniais ir sekmadieniais.

                Aviakompanijai „Rusline“ Palangos oro uostas jau puikiai pažįstamas. Vasaros sezonu skrydžius Palanga-Maskva oro bendrovė vykdys jau penktus metus iš eilės. Kaip ir anksčiau, skristi šiuo maršrutu bus galima kartą per savaitę – sekmadieniais. Šiemet „Rusline“ į Lietuvos pajūrį skraidys iki rugpjūčio 28 d.

                ...

                Comment


                  Palangos oro uostas – vienas sparčiausiai augančių Europoje
                  http://verslas.lrytas.lt/rinkos-puls...u-europoje.htm

                  Palangos oro uostas tapo vienais iš sparčiausiai augančių oro vartų visame žemyne. 2016 m. balandį per Palangos oro uostą keliavo 19,4 tūkst. keleivių – t.y. 87,3 proc. daugiau negu prieš metus.

                  Na o gegužį dar daugiau - 2016 m.gegužį aptarnavo 21201 keleivių - augimas 97,7% !

                  Comment


                    Keista, kad valstybines oro uostu imones puslapyje nera normalios statistikos.

                    Comment


                      Parašė Emigraves Rodyti pranešimą
                      Keista, kad valstybines oro uostu imones puslapyje nera normalios statistikos.
                      Kaip tai nėra ? Prašau žiūrėk -
                      http://www.palanga-airport.lt/lt/skrydziu-statistika

                      Comment


                        Parašė vilnews Rodyti pranešimą
                        Kaip tai nėra ? Prašau žiūrėk -
                        http://www.palanga-airport.lt/lt/skrydziu-statistika
                        Tai cia Palangos psl. Bet kam sita suda reikejo kurti?

                        Comment


                          ^^ just for fun

                          Comment


                            Parašė Emigraves Rodyti pranešimą
                            Keista, kad valstybines oro uostu imones puslapyje nera normalios statistikos.
                            Kažkiek yra: http://www.ltou.lt/lt/lietuvos-oro-u...la/ataskaitos/
                            Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                            Comment


                              Parašė Emigraves Rodyti pranešimą
                              Tai cia Palangos psl. Bet kam sita suda reikejo kurti?
                              Taigi "Gaiviausia kryptis Europoje" Kita vertus, bent ne "šviežiausia".

                              Comment


                                Tiesa, my bad, kazkiek yra : ) Bet ankstesnio epiteto as vis tiek neissiginu: psl yra tuscias, sukurtas tik formaliai.

                                Comment


                                  Palangos oro uoste – dvi naujos kryptys

                                  Palangos oro uoste nuo sekmadienio atsiranda dvi naujos kryptys – kartą per savaitę bus galima skristi į Minską, o du kartus per savaitę – į Kijevą.
                                  Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

                                  Comment


                                    Baltarusiams į Palangą prireikė didesnio lėktuvo

                                    Sekmadienį į Palangą skrydžius pradėjo Baltarusijos oro linijos „Belavia“. Dėl didžiulio turistų susidomėjimo skrydžiams iš Minsko teko rinktis didesnį lėktuvą nei buvo planuota.
                                    Pirmuoju skrydžiu iš kaimyninės šalies atvyko 49 keleiviai, grįžtamuoju skrydžiu į Minską skris 31 keleivis.
                                    Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

                                    Comment


                                      Kokiu lėktuvu planavo skristi su mažiau nei 49 keleiviais? Beje 20 keleivių buvo žurnalistai.

                                      Comment


                                        Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                        Kokiu lėktuvu planavo skristi su mažiau nei 49 keleiviais? Beje 20 keleivių buvo žurnalistai.
                                        Iš foto atrodo, kad atskrido Embraer 175. O norėjo skristi turbūt su CRJ200, kurių irgi turi Belavia.

                                        Comment


                                          Nuotraukose yra CRJ-100. Mažiausios talpos jų turimas lėktuvas (Telpa 50 keleivių), turbūt didesnio vistik neprireikė arba neturėjo kuo pakeist.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X