Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Avia kompanijų naujienos Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Parašė bato_usai Rodyti pranešimą
    Lietuvos oro uostai klausia: su kuo ir kur norėtumėte skristi?
    https://www.vno.lt/lt/naujienos/?id=1615878

    https://goo.gl/2qrKbD

    Sakyčiau paskutiniai klausimai gana aiškiai atskleidžia oro uostų viziją...
    Taip, gana keistoka pasiūla.

    Comment


      #42
      Lietuvos oro uostai: keleivių skaičius per metus išaugo 14,6 proc.
      http://www.madeinvilnius.com/lt/nauj...form=hootsuite

      Po rekordinių 2015-ųjų, kai per metus Lietuvos oro uostai aptarnavo 4,2 mln. keleivių ir 50 tūkst. skrydžių, Vilniaus, Kauno ir Palangos oro vartai neketina sustoti. Pusmečio statistika rodo, kad šiemet sausio-birželio mėnesiais per Lietuvos oro uostus jau skrido 2,2 mln. žmonių – t.y. 14,6 proc. daugiau negu pernai tokiu pačiu metu. Skrydžių skaičius per tą patį laiką ūgtelėjo 4,2 proc.

      Didžiausias augimas matomas Palangos oro uoste – per pirmąjį 2016 m. pusmetį čia aptarnauti beveik 97 tūkst. keleivių – 53 proc. daugiau negu 2015-ųjų sausį-birželį. Antroje vietoje žengia Vilniaus oro uostas, kuriame keliautojų skaičius išaugo 15 proc. – nuo 1,5 mln. iki beveik 1,8 mln. Kauno oro uoste šiemet sulaukta 20 tūkst. keleivių daugiau negu pernai tuo pačiu metu, augimas - 6 proc.

      „Per pirmąjį šių metų pusmetį Lietuvos oro uostai sulaukė ne vienos naujos aviakompanijos ir paskelbė apie daugiau nei dešimt naujų maršrutų. Aptarnautų keleivių statistika įrodo, kad keleiviai vertina mūsų pastangas plėsti maršrutų tinklą ir didinti visos šalies pasiekiamumą. Džiaugiamės teigiama rinkos reakcija į Lietuvos oro uostų kartu su Susisiekimo ministerija ir Kauno bei Vilniaus miestų ir Klaipėdos regiono savivaldybėmis naudojamas rinkodaros priemones visos Lietuvos pasiekiamumui gerinti“, – sakė Lietuvos oro uostų generalinis direktorius Gediminas Almantas.

      Kaip pastebi G. Almantas, oro uostai norėdami kokybiškai priimti ir pasirūpinti nuolat augančiu keleivių srautu, susiduria su iššūkiu – investicijų infrastruktūrai plėsti ribojimu.

      Naujovių šiemet sulaukė visi trys Lietuvos oro uostai. Didžiausi pokyčiai aplankė Palangą – per pusmetį čia veiklą pradėjo penkios oro bendrovės: „Wizz Air“ pradėjo skraidinti į Londono Lutono oro uostą, „Ryanair“ – į Londono Stanstedo oro uostą, „LOT Polish Airlines“ – į Varšuvą, „Belavia“ – į Minską, o „Ukraine International Airlines“ – į Kijevą.

      Vilniaus oro uostas taip pat sulaukė naujos aviakompanijos – „Germania“ startavo su skrydžiais į Ciurichą. Sostinėje pradėti skrydžiai į Birmingemą, išplėstas susisiekimas su Talinu, Londonu, Antalija. Į Kauno oro uostą taip pat įžengė dar viena aviakompanija – greta žemų sąnaudų skrydžių bendrovės „Ryanair“ skraidyti į Londono Lutono oro uostą pradėjo „Wizz Air“.

      Naujienų Lietuvos oro uostuose bus ir antrojoje metų pusėje, šį kartą jos labiausiai palies Kauno oro uostą. Nuo rugsėjo 22 d. „Wizz Air“ iš Kauno pradės vykdyti skrydžius į Eindhoveną, o nuo spalio 30 d. perkels čia iš Vilniaus tris kryptis į Norvegijos miestus – Stavangerį, Bergeną ir Olesiundą. Vilniuje „Wizz Air“ nuo žiemos sezono pradžios pradės vykdyti skrydžius į Barį ir Reikjaviką, o jau nuo rugpjūčio iš Lietuvos sostinės bus galima tiesiogiai pasiekti Nicą. „Ryanair“ sostinėje lapkričio mėnesį pradės skraidinti keleivius į Maltą, Berlyną ir Lidsą (Bradfordą).

      Pradėdamos skrydžius į Lietuvą aviakompanijos turi galimybę pasinaudoti Lietuvos oro uostų ir Susisiekimo ministerijos įsteigto maršrutų plėtros fondo parama. Ja siekiama pradėti skrydžius šaliai svarbiomis kryptimis, kurios numatytos atsižvelgiant į šalies prioritetines rinkas ir kryptis. Parama gali pasinaudoti oro linijų bendrovės, pradedančios naujus maršrutus ar padidinusios esamų maršrutų skrydžių dažnį.

      Comment


        #43
        Del Berlyno "Ryanair" matyt persigalvojo. I gerąją puse. Jau parduoda bilietus nuo rugsėjo antradieniais, ketvirtadieniais ir šeštadieniais.

        Comment


          #44
          http://www.ziniuradijas.lt/laidos/ve...ribyje?video=1

          Pokalbis su Lietuvos oro uostų generaliniu direktoriumi Gediminu Almantu

          Comment


            #45
            „Ryanair“ švenčia pervežusi 6 mln. keleivių per Kauno oro uostą ir 9 mln. keleivių per Lietuvos oro uostus
            https://www.vno.lt/lt/naujienos/?id=1679738

            Liepos mėn. 21 d. Europoje pirmaujanti aviakompanija „Ryanair“ šventė per Kauno oro uostą pervežusi daugiau nei šešis milijonus keleivių ir per Lietuvos oro uostus iš viso pervežusi daugiau nei devynis milijonus keleivių.

            Minėdama šiuos įspūdingus veiklos rezultatus, Airijos žemų sąnaudų aviakompanija „Ryanair“ skelbia bilietų akciją skrydžiams Europoje nuo 9.99 € į vieną pusę. Pasiūlymas galioja įsigyjant bilietus iki liepos mėn. 23 d. vidurnakčio (GMT) skrydžiams 2016 m. rugsėjo mėn.

            Per vienuolika veiklos metų Lietuvoje, aviakompanija „Ryanair“ pastebimai išplėtė veiklos apimtis ir šį vasaros sezoną siūlo trisdešimt skirtingų maršrutų iš Lietuvos oro uostų įskaitant skrydžius į didžiausius Europos miestus – Londoną, Kopenhagą, Paryžių, Dubliną, Romą, Milaną ir Madridą.

            Comment


              #46
              Baltijos šalių oro linijų bendrovė „airBaltic“ per artimiausius penkerius metus planuoja įdarbinti apie 1000 naujų specialistų. Tai padės vežėjo augimui, numatytam verslo plane „Horizon 2021“.
              http://www.delfi.lt/verslas/verslas/....d?id=72534264
              Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
              [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

              Comment


                #47
                „Ryanair“ stebina: paskelbė naujas skrydžių kryptis ir staigmeną klientams

                Skaitykite daugiau: http://verslas.lrytas.lt/rinkos-puls...tm_medium=Copy

                Comment


                  #48
                  „Wizz Air“ Lietuvoje 2016-aisiais pervežė 1,2 mln. keleivių

                  http://www.madeinvilnius.lt/naujieno...-mln-keleiviu/

                  Comment


                    #49
                    Zürich is out. O gaila..

                    https://www.travelnews.ch/flug/4413-...t-vilnius.html

                    Comment


                      #50
                      Nepadėjo net subsidijos.

                      Flickr

                      Comment


                        #51
                        Dėl šiurkščių pažeidimų atleistas „Oro navigacijos“ vadovas
                        Ilgametis valstybės įmonės „Oro navigacija“ vadovas Algimantas Raščius ketvirtadienį atleistas iš pareigų. Tai jau antra Susisiekimo ministerijos valdoma įmonė, kurioje vadovybė pakeista ministerijai pradėjus vadovauti Rokui Masiuliui. Pirmoji buvo „Lietuvos geležinkeliai“.

                        „Įmonėje nustatyta šiurkščių pirkimų procedūrų pažeidimų, keliančių abejonių dėl A.Raščiaus darbo skaidrumo ir efektyvumo“, – BNS sakė R.Masiulis, ketvirtadienį pasirašęs įsakymą.

                        Ministro teigimu, Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) atskleidė, kad įmonėje klestėjo neskaidrūs, galimai vienam tiekėjui skirti viešieji pirkimai.

                        Comment


                          #52
                          „Ryanair“ savo svetainėje jau siulo skrydžius iš VNO I Niurnbergą antradieniais ir šeštadieniais, ir i Kölną trečiadieniais ir šeštadieniais nuo lapkričio mėnėsio.

                          Comment


                            #53
                            Lietuvos oro erdvėje šiemet daugiausiai skraidė „Finnair“

                            Comment


                              #54
                              „Wizz Air“, didžiausia žemų sąnaudų oro linijų bendrovė Centrinėje ir Rytų Europoje, praneša, kad nuo 2017 m. spalio 29 d. keleiviams nebereikės mokėti papildomo mokesčio nešantis didelį rankinį bagažą į orlaivio saloną

                              Skaitykite daugiau: http://verslas.lrytas.lt/rinkos-puls...tm_medium=Copy

                              Comment


                                #55
                                Dideli pokyčiai aviakompanijose „Ryanair“ ir „WizzAir“: bagažą teks mažinti

                                http://verslas.lrytas.lt/mano-piniga...zinti-1970348/
                                Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                Comment


                                  #56
                                  Gal kas patars konkrečiu atveju. Iš Lufthansos užsakytas skrydis iš Stambulo į Vilnių per Frankfurtą vakare. Po kelių dienų Luftansa atsiunčia laišką dėl rezervacijos pakeitimo - skrydis pakeistas į rytinį. Kiek supratau, tai tiesiog jie pakeitė skrydžių laikus (skrydžiai lapkritį), Frankfurte persėdimui lieka tik pusvalandis, todėl jungiamojo vakarinio skrydžio ir neduoda. Siūlo per 2 savaites kreiptis dėl alternatyvų, jei laikas netinka. Kiek šansų tokiu atveju susigrąžinti lėšas? Bilietas yra not refundable, bet pakeitimai įvyko ne dėl keleivio kaltės, bilietas pirktas Luftansa puslapyje.

                                  Comment


                                    #57
                                    Kažko nepasakai iki galo - tu pirkai skrydį į Vilnių, jie pakeitė laikus ir nebeduoda skrydžio į Vilnių, bet dar klausia gal tau tiks Frankfurtas vietoj vilniaus kaip galutinsi taškas? Nes rašai "jei kas netinka", koks dar gali būti klausimas ar tinka, jei akivaizdu būtų, kad netinka tau neskristi į Vilnių

                                    Comment


                                      #58
                                      Skrydį į Vilnių duoda, bet tik ryte. Tikriausiai duotų ir kokią nors kitą dieną (jiems dar nieko nerašiau). O vakarinis tą dieną, kuriai pirkta, nesusidėlioja dėl pasikeitusių skrydžių laiko. Lapkritį jau bus prasidėjęs žiemos skrydžių sezonas, matyt, jų rezervavimo sistemos tiesiog nebuvo atnaujintos.

                                      Comment


                                        #59
                                        Tai būtų keista jei negalima būtų susigrąžinti pinigų jiems perkėlus skrydį į kitą dieną.

                                        Comment


                                          #60
                                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                          Skrydį į Vilnių duoda, bet tik ryte. Tikriausiai duotų ir kokią nors kitą dieną (jiems dar nieko nerašiau). O vakarinis tą dieną, kuriai pirkta, nesusidėlioja dėl pasikeitusių skrydžių laiko. Lapkritį jau bus prasidėjęs žiemos skrydžių sezonas, matyt, jų rezervavimo sistemos tiesiog nebuvo atnaujintos.
                                          Kokia data? Avialinijos įspėjusios turi teisę įspėti 14 d. prieš skrydį apie laikų pakitimus. Yra keli variantai:

                                          a. Skrendi rytiniu skrydžiu.
                                          b. Prašai alternatyvos (tiesioginis Turkish, deja irgi rytinis arba LOT vakarinis).
                                          c. Prašai grąžinti pinigus.
                                          Aviate, navigate, communicate

                                          Comment

                                          Working...
                                          X