Važiavau šiandien. Labai švarūs ir gražūs autobusai, geresnės būklės net nei mūsų 2020 m. MAN, sakyčiau. Išplanavimas irgi labai patogus, ir įspūdingai tylūs važiuodami. Kam mums išvis tų naujų autobusų, jeigu už tą pačią kainą galėtume 3x tokių kokybiškų padėvėtų iš Skandinavijos prisipirkti?
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[VLN] Vilniaus viešasis transportas
Collapse
X
-
Na gyventi vien iš naudotų autobusų nebūtų gerai. Sutiksiu su tuo, kad Skandinaviškos variacijos patogios, bet dėl savo amžiaus jau nėra tokie patikimi (nekalbam apie faktą, kad bendrai autobusų būklė Vilniuje ne geriausia).Parašė lanxtot Rodyti pranešimąVažiavau šiandien. Labai švarūs ir gražūs autobusai, geresnės būklės net nei mūsų 2020 m. MAN, sakyčiau. Išplanavimas irgi labai patogus, ir įspūdingai tylūs važiuodami. Kam mums išvis tų naujų autobusų, jeigu už tą pačią kainą galėtume 3x tokių kokybiškų padėvėtų iš Skandinavijos prisipirkti?
Tačiau geros žinios yra, belieka sulaukti oficialaus paskelbimo, o taip, bent jau parke visi žino kokie bus nauji autobusai, bet atskleisti dabar negalima.
- 1 patinka
Comment
-
O štai ir žinios:Parašė Vinecko Rodyti pranešimą
Tačiau geros žinios yra, belieka sulaukti oficialaus paskelbimo, o taip, bent jau parke visi žino kokie bus nauji autobusai, bet atskleisti dabar negalima.
Vilnius perka 112 naujų elektrinių autobusų
84 12 metrų ilgio ir 28 18 metrų ilgio.
Tiekejas: MAN
https://madeinvilnius.lt/verslas/vil...iniu-autobusu/
- 10 patinka
Comment
-
Man įdomu, ką ketina veikti su dvigubais. Juk dabar dar daug ir prisinuomavo. Turbūt Volvo (apie 20) atsisakys jau, bet Oslo MAN tikrai dar per geros būklės, kad juos reikėtų išmetinėti. Tikiuosi, tai reikš, kad į dvigubų maršrutus (ypač greituosius, kur dar 2013 m. žadėjo 5-6 min. intervalą piko metu...) paleis daugiau autobusų, o gal net didesnėje įvairovėje maršrutų išvysime dvigubus? Na, galima pasvajoti...
O šiaip dar pasidžiaugsiu, kad ne iš Kinijos perkam
- 9 patinka
Comment
-
O yra kur nors poreikis dvigubiems, be pastovių 10 maršrute?Parašė lanxtot Rodyti pranešimąMan įdomu, ką ketina veikti su dvigubais. Juk dabar dar daug ir prisinuomavo. Turbūt Volvo (apie 20) atsisakys jau, bet Oslo MAN tikrai dar per geros būklės, kad juos reikėtų išmetinėti. Tikiuosi, tai reikš, kad į dvigubų maršrutus (ypač greituosius, kur dar 2013 m. žadėjo 5-6 min. intervalą piko metu...) paleis daugiau autobusų, o gal net didesnėje įvairovėje maršrutų išvysime dvigubus? Na, galima pasvajoti...
O ir ar tikrai šitie elektriniai galės užkeisti dyzelinius 1 prie 1? Nebus taip, kad negalės išdirbti visos dienos ir reikės vakare pakaitinio?
Comment
-
Meras kalba, kad visi troleibusai atvažiuos iki rudens vidurio, parke nuomonės kiek skeptiškesnės, manoma, kad tik pirmi atvažiuos rudenį.Parašė Perfect Rodyti pranešimąPuokios naujienos. O kada turi pasirodyti pirmi nauji troleibusai?
- 1 patinka
Comment
-
MAN laimėjimo priežastis - didesnis variklių galingumas, bei baterijų resursas (mažesnis “range” kritimas žiemą).Parašė Garbanius Rodyti pranešimąOho, šiais metai pirmieji. Visai užsakymų MAN’as neturi, ar pagamino ir kažkas atšaukė užsakymą?
Comment
-
2 nuomos, 2 palieka kaip galimybe išsinuomoti.Parašė Konstantin Rodyti pranešimąVVT paskelbė konkursą dėl 4 vandenilinių autobusų nuomos. Pirmi du turi but pristatyti iki spalio 15d., kiti du per 180 dienų. Per mėnesi planuojama rida 5000km. Kaip suprantu, čia papildomai užsakė?
Tai ne papildomas užsakymas, o noras ištestuoti sistemą.
- 1 patinka
Comment
-
Tai reikėtų paminėti, kad parko atnaujinimas padalintas į 2 dalis (dabar turbūt 3, nes su 8 ir 10,5m autobusais kilo problemų dėl nežinia ko).Parašė lanxtot Rodyti pranešimąMan įdomu, ką ketina veikti su dvigubais. Juk dabar dar daug ir prisinuomavo. Turbūt Volvo (apie 20) atsisakys jau, bet Oslo MAN tikrai dar per geros būklės, kad juos reikėtų išmetinėti. Tikiuosi, tai reikš, kad į dvigubų maršrutus (ypač greituosius, kur dar 2013 m. žadėjo 5-6 min. intervalą piko metu...) paleis daugiau autobusų, o gal net didesnėje įvairovėje maršrutų išvysime dvigubus? Na, galima pasvajoti...
1 etapas tai yra tai, kas vyksta dabar
2 etapu bus keičiama viskas, kas liko, o t.y. keis Solaris, nuomojamus. Nuomos sutartis jau pratęsiamos, kaip pvz su ex Vienna MAN.
Comment
-
Daugumos grafikų rida Vilniuje neviršija 220-230 km. To užteks “normaliomis sąlygomis”, kaip žiemą bus pasakyti sunku, bet gal paims mastu arba visgi baterijos bus 300-350 km ridai.Parašė Pilaitis Rodyti pranešimą
O yra kur nors poreikis dvigubiems, be pastovių 10 maršrute?
O ir ar tikrai šitie elektriniai galės užkeisti dyzelinius 1 prie 1? Nebus taip, kad negalės išdirbti visos dienos ir reikės vakare pakaitinio?
Manau bus galimybė kiek paoptimizuoti tinklą, kai kur žeminti talpos lygį, bet dažninti kursavimą, o kai kur priešingai didinti talpą ir dažnį.
Comment
-
2 etapas vyks dar po nežinia kiek metų, nes tam reikės nukonkursuoti galybę maršrutų, o ir konkursų laimėtojai autobusų pernakt negaus ir parkų nepasistatys. Nemanau, kad iki tol marinuos didelį rezervą.Parašė Vinecko Rodyti pranešimą
Tai reikėtų paminėti, kad parko atnaujinimas padalintas į 2 dalis (dabar turbūt 3, nes su 8 ir 10,5m autobusais kilo problemų dėl nežinia ko).
1 etapas tai yra tai, kas vyksta dabar
2 etapu bus keičiama viskas, kas liko, o t.y. keis Solaris, nuomojamus. Nuomos sutartis jau pratęsiamos, kaip pvz su ex Vienna MAN.
10, 29, 30, 36, gal net vertėtų apgalvoti 22, 49, 56, 69. Ir kuo jau kuo, bet MAN elektriniais tai būčiau linkęs pasitikėti. Tokių apgailėtinų negalėtų sau leisti gaminti, ir juo labiau mes nepirktume.Parašė Pilaitis Rodyti pranešimą
O yra kur nors poreikis dvigubiems, be pastovių 10 maršrute?
Comment
-
Deja, Benkunskas užsifiksavo ties 15 min. intervalu piko metu, juk todėl turi būti ir du 9 variantai (bet ne 9A), kad tik pagal statistiką 9 maršrute matytųsi 4 kursavimai per valandą.Parašė Vinecko Rodyti pranešimą
Manau bus galimybė kiek paoptimizuoti tinklą, kai kur žeminti talpos lygį, bet dažninti kursavimą, o kai kur priešingai didinti talpą ir dažnį.
- 1 patinka
Comment
-
1. Pagal viską VVT turėtų likti su ~40 autobusų maršrutų 2028 metais. Esmė, kad sumažinus maršrutų skaičių, TP kiekis VVT balanse nebus mažinamas, tad reikės toliau naujinti parką.Parašė lanxtot Rodyti pranešimą
2 etapas vyks dar po nežinia kiek metų, nes tam reikės nukonkursuoti galybę maršrutų, o ir konkursų laimėtojai autobusų pernakt negaus ir parkų nepasistatys. Nemanau, kad iki tol marinuos didelį rezervą.
10, 29, 30, 36, gal net vertėtų apgalvoti 22, 49, 56, 69. Ir kuo jau kuo, bet MAN elektriniais tai būčiau linkęs pasitikėti. Tokių apgailėtinų negalėtų sau leisti gaminti, ir juo labiau mes nepirktume.
2. Tikrai per naktį niekas nieko negaus, todėl ir duodamas pasiruošimo laikotarpis, per kurį vežėjai viską tai turės atlikti.
3. Dalis minimų maršrutų yra konkurse, tad jų talpą nepavyks pakeisti, nebent tai numatyta pirkime.
10 maršrutas pilnai sutinku, nes piko metu tai pernelyg sunku “pagauti” kiek laisvesnį autobusą.
Comment
-
Kažką sufeilino savivaldybė su autobusais, tai tuos ES tvarumo pinigus bandys permesti ant dviračių infrosParašė Garbanius Rodyti pranešimąO kaip baigėsi su pirkimu susijusių ES lėšų panaudojimas, buvo skelbiama, kad galimai lėšos dėl nesužiūrėjimo terminų/dokumentų galimai nuplauks, bet kaip pasibaigė?
- 1 patinka
Comment
-
Kad man atrodo ten ne savivaldybė sufeilino.Parašė Kaid Rodyti pranešimą
Kažką sufeilino savivaldybė su autobusais, tai tuos ES tvarumo pinigus bandys permesti ant dviračių infros
Comment
-
O vandenilio užpildymo stotelė statoma?Parašė Vinecko Rodyti pranešimą
2 nuomos, 2 palieka kaip galimybe išsinuomoti.
Tai ne papildomas užsakymas, o noras ištestuoti sistemą.
Comment
Comment