Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[DRU] Druskininkų viešasis transportas
Collapse
X
-
Šauniai viskas sutvarkyta. Galėjo ir į Alytų Kautrą įsileist... Šiaip ar taip, dar kokiais 2007-2008 metais, prisimenu, važinėjo visokie trantai. 6 maršrute buvo Heuliez autobusas.
-
DRUSKININKAI
Pavasarį Kautra dar penkiems metams pratęsė sutartį su Druskininkų miesto savivaldybe. Druskininkuose miesto viešasis transprtas pats jauniausias Lietuvoje - vidutinis amžius beveik 5 metai. Kažkada buvo rašyta, jog Druskininkuose oras vežiojimas - ne vasaros metu tai visiška netiesa. Populiariausiuose maršrutuose dažnai vežami ir stovintys keleiviai, apskritai standartinio ilgio miesto autobusai čia daug geriau "sueitų" nei Elektrėnuose.
Pertrauka Laisvės aikštėje

1 maršrutas, dirbo du mikroautobusai (vienas piko metu). Nuotraukoje 1A pratęsiamas iki Eglės sanatorijos.

2 (su visom raidėm) dirbo vienintelis standartinio ilgio autobusas. Važiuojama retai, tad keleivių netrūkdavo.

Antrasis šiame maršrute dirbęs autobusas

3 maršruto žemagrindžio mikroautobuso pertrauka. Jau galinių durų viena varčia buvo keista.

4 maršrutas populiariausias Druskininkuose, jame dirba 3 transporto priemonės, dvi iš jų tądien buvo autobusai.

Ateities gatvės galinėje stotelėje

5 maršrutas Raigardo žiede. Vienintelis "ne Drusininkų spalvų" mikroautobusas, greičiausiai paliktas dėl nuomos, nes į užsakymus siųsti su stovimomis vietomis būtų nelogiška. Piko metu 5 maršrute dirbo ir žemagrindis mikroautobusas.

6 maršruto mikroautobusas

Druskininkų priemiestiniuose maršrutuose dirba tik dvi transporto priemonės.
30, 31 važiavo šis mikroautobusas

Kas dirbo 32 nemačiau, bet ten du reisai per dieną, greičiausiai kažkuris iš šių dviejų.
33 maršrutas į Leipalingį. Senasis tiltas uždarytas, todėl autobusai suka ratą ir važiuoja naujuoju.
Komentuoti:
-
Dar tvarkoma pakilimo stotis prie vandens parko, bet jau "stulpai", lynai, kėlimo kapsulės yra, tad nemanau, jog ilgai užtruks.Parašė Al1 Rodyti pranešimąKas girdėti apie keltuvą? Gal jau greitai atidarymas?
Komentuoti:
-
Druskininkų miesto autobusų maršrutų žemėlapis - http://tinklarastis.nvtka.lt/media/5...ininkai_10.jpg
Maršrutų tiek daug todėl, kad Druskininkuose kiekviena šalutinė kryptis turi savo numerį.
Dar prieš Kautros atėjimą 1A trasa buvo Laisvės a. – „Eglės“ sanatorija – Grūto parkas, o 3 ir 5 dalimi reisų važiuodavo iki Latežerio per Jaskonis. Tiesa, nebuvo reisų iki Liškiavos, Švendubrės ir „Snow“ arenos (mat pačios arenos nebuvo dar).
Komentuoti:
-
Tai kad MAN'ai dar normalaus amžiaus. Bet kokiu atveju, didelio kiekio autobusų tikėtis neverta, nes galima nudegti. Ir "Kautra" tai puikiai supranta.
Komentuoti:
-
Jei Kautra nepradės kišti savo Temsu kaip visada
man jos nelabai palyginus su vokiškais autobusais.
Komentuoti:
-
Gali net taip ir būt, kad pakeis iš MAN NG serijos į MAN Lion's City HYBRID.
Komentuoti:
-
Malinauskas tiesa jau ir anksčiau apie elektobusus kalbėjo, bet dabar viskas kur kas rimčiau skamba. Bet pradžiai manau tik MANus pakeis.
Komentuoti:
-
Jei Goteborge pasiteisins Volvo Electric važiavimas, tai bus matyt ką rinktis. O MB/EvoBus elektrinių Citaro serijos autobusų negamina.Parašė Petr Rodyti pranešimąManau tikrai pirks elektrinius arba hybridus. Panašu kad R. Malinauskas padės šitai svajonei išsipildyti ir aš beveik esu tikras, kad jam tai pavyks. Gal būt bus ir Volvo variantas. O Citaro gamina elektrinius?
Komentuoti:
-
Manau tikrai pirks elektrinius arba hybridus. Panašu kad R. Malinauskas padės šitai svajonei išsipildyti ir aš beveik esu tikras, kad jam tai pavyks. Gal būt bus ir Volvo variantas. O Citaro gamina elektrinius?
Komentuoti:
-
Priešingai, kaip komercinė įmonė, kuriai rūpi pelnas, "Kautra" nerizikuos su visokiais vaikiškomis ligomis sergančiais elektriniais autobusais, kurie dar tik bandomieji, ir netgi hibridais. Dar neaišku, kuo po metų pavirs hibridų eksploatacija Lietuvos parkuose... Galiausiai, "Kautrai" vienai niekas ES lėšų neduos. Turės projekte dalyvauti ir savivaldybė. Jei ji rizikuos ir ryšis išmesti pinigus į balą su neaiškiais elektrobusais ar hibridais, tai galbūt...Paskutinis taisė Al1; 2015.04.03, 21:06.
Komentuoti:
-
Aš asmeniškai siūlyčiau Solaris Urbino Electric.
Yra 9 ir 12 metrų kurie puikiai tiktų Druskininkams. Taip pat yra ir 18 metrų. Ateityje pristatys ir naujausią 4 šio modelio versiją, kuri skirsis tiek dizainu, tiek specifikacijomis.
http://www.solarisbus.com/vehicles_g...rbino-electric
Komentuoti:
-
O ko jie jau tokie įpatingi, neskaitant to, kad išskirtinai baisūs?Parašė Petr Rodyti pranešimąKažin gal AMZ City Smile pirkti planuos.
Komentuoti:
-
Abejoju. Spėju ims elektrinius, kad ir Solaris. Elektriniai tikrai brangiai kainuoja. Hybridinius Kautra ir iš savo kišenės galėtų nupirkti, kadangi ten pajamos kas metus sparčiai auga. Kituose Lietuvos miestuose važinėja dujiniai autobusai. Druskininkuose kažką išskirtinio norės bandyti.Parašė Al1 Rodyti pranešimąO gal dujiniai? Su elektrobusais dar galima nusvilti. Nebent vieną kokį paimti...
Komentuoti:
-
Parašė Karoleo Rodyti pranešimąDruskininkų lynų keltuvas 2015 Lyno tempimas sraigtasparniu
https://www.youtube.com/watch?v=zNFwI2Dy5T4
Pasirodo ir Lietuvoj įmanomi utopiniai projektai
Komentuoti:
-
O gal dujiniai? Su elektrobusais dar galima nusvilti. Nebent vieną kokį paimti...
Komentuoti:
-
Kažin gal AMZ City Smile pirkti planuos.Tad planuose – autobusų parko atnaujinimas, įsigyjant ne tik naujus, bet ir naujoviškus – ekologiškus – autobusus, kuriuos eksploatuojant būtų mažinamos ir kuro sąnaudos, ir aplinkos tarša. Tokiems sumanymams įgyvendinti „Kautra“ ketina panaudoti Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramą, nes be jos tai padaryti būtų labai brangu.
Komentuoti:
-
Druskininkų lynų keltuvas 2015 Lyno tempimas sraigtasparniu
https://www.youtube.com/watch?v=zNFwI2Dy5T4
Komentuoti:
-
Klausimas Druskininkų savivaldybės merui Ričardui Malinauskui: Kaip važiuosime šiandien ir rytoj?
http://www.manodruskininkai.lt/2015/...dien-ir-rytoj/Tad planuose – autobusų parko atnaujinimas, įsigyjant ne tik naujus, bet ir naujoviškus – ekologiškus – autobusus, kuriuos eksploatuojant būtų mažinamos ir kuro sąnaudos, ir aplinkos tarša. Tokiems sumanymams įgyvendinti „Kautra“ ketina panaudoti Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramą, nes be jos tai padaryti būtų labai brangu.
Komentuoti:
Komentuoti: