Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Elektroninis bilietas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Naujaneriai
    replied
    Vežėjai: vienkartinio e.bilieto sistemos trūkumai yra lengvai pašalinami

    Komentuoti:


  • Vilnietizz
    replied
    Tikrintojai sukritikavo elektroninio bilieto projekto įgyvendinimą

    Komentuoti:


  • Vilnietizz
    replied
    Parašė Kecal Rodyti pranešimą
    Ką tik po ilgesnės pertraukos pasitikrinau savo el. bilietą internetu, ir buvau šokiruotas, kai sistema man parašė "Jūsų kortelėje nėra galiojančio bilieto". Dar kam nors pasitaiko tokių "pokštų"? Nes pažiūrėjau į pirkimo kvitą, o ten - viskas gerai, galioti turi iki sausio 31.

    Svajoju pamatyti, kaip bent vienas savivaldybės aferistas už el. bilietą sėda į kalėjimą... Bet to turbūt niekada nebus
    Būk ramus, tavo bilietas galioja (juk čekyje yra įrašyta, kad galioja iki sausio 31 d.).

    O atsakymas į tavo klausimą yra čia :

    2011-01-24 Dėl mėnesinių e.bilietų tikrinimo tinklalapyje vilniusticket.lt
    Mieli viešojo transporto keleiviai, norime informuoti, kad dėl svetainės techninės profilaktikos darbų, laikinai negalėsite pasitikrinti savo mėnesinių elektroninių bilietų galiojimo laiko.
    Artimiausiomis dienomis patikrinimo funkcija bus atstatyta. Primename, kad pasitikrinti, ar teisingai papildyta e.bilieto kortelė - galite pirkimo kvite, kurį Jums pateikia bilieto pardavėjas arba nemokamu telefonu (iš fiksuoto ryšio aparatų) 8-800-22922.
    Atsiprašome už laikinus nepatogumus.
    Paprasčiau tariant, jų tinklalapyje šiuo metu yra nesklandumai, dėl kurių nėra galimybės pasitikrinti savo e.bilieto galiojimo internetu. Todėl ir rodo neteisingą informaciją.

    Komentuoti:


  • Kecal
    replied
    Ką tik po ilgesnės pertraukos pasitikrinau savo el. bilietą internetu, ir buvau šokiruotas, kai sistema man parašė "Jūsų kortelėje nėra galiojančio bilieto". Dar kam nors pasitaiko tokių "pokštų"? Nes pažiūrėjau į pirkimo kvitą, o ten - viskas gerai, galioti turi iki sausio 31.

    Svajoju pamatyti, kaip bent vienas savivaldybės aferistas už el. bilietą sėda į kalėjimą... Bet to turbūt niekada nebus

    Komentuoti:


  • Naujaneriai
    replied
    Parašė Wycka Rodyti pranešimą
    Atsiprašau, jeigu atsakymas jau buvo, bet dabar jo niekaip nerandu.
    Jeigu šiandien nusipirkčiau Vilniaus VT terminuotą bilietą ir jį papildyčiau mėnesiui, jis man galiotų iškart iki kito mėnesio 23d., ar įsigaliotų tik nuo vasario 1d.?
    Įsigaliotų tik nuo vasario 1 d., 0:00:00 val., (24:00:00), iki vasario 28 d., 23:59:59 val. Vilniaus VT mėnesiniai (terminuoti) yra surišti su kalendoriniais mėnesiais.

    Komentuoti:


  • Wycka
    replied
    Atsiprašau, jeigu atsakymas jau buvo, bet dabar jo niekaip nerandu.
    Jeigu šiandien nusipirkčiau Vilniaus VT terminuotą bilietą ir jį papildyčiau mėnesiui, jis man galiotų iškart iki kito mėnesio 23d., ar įsigaliotų tik nuo vasario 1d.?

    Komentuoti:


  • Edvard
    replied
    Įdomu, kokią išvadą padarys............

    Komentuoti:


  • Vilnietizz
    replied
    Analizuojamas ES lėšų panaudojimas elektroniniam bilietui diegti Vilniuje

    Komentuoti:


  • digital
    replied
    Bet ir tai jau neblogai, nereikia antros kortelės pirkti ir nešiotis.
    O šį straipsnį įdėjau dėl paskutinės pastraipos, lyg ir to anksčiau niekas nerašė.

    Komentuoti:


  • Raikkonen
    replied
    Ne vienas straipsnis apie tai buvo, bet visuose pasigedau informacijos apie tos kortelės naudojimą Kaune ir Druskininkuose. Tiek kaunietis nuvykęs į Druskininkus, tiek druskininkietis Kaune galės naudotis tik elektroniniu bilietu, o ne pinigų suma, kuria ši kortelė papildyta. Žinoma, ateityje tokia galimybė numatoma, bet dabar nuvažiavus į kitą miestą kortelę teks pildyti iš naujo.

    Komentuoti:


  • digital
    replied
    Du miestus jungs viena bilietų sistema
    Laimutis GENYS
    LR korespondentas
    2011-01-19
    Mažėja atstumas tarp Kauno ir Druskininkų. Bendromis elektroninių bilietų kortelėmis bus galima naudotis abiejuose miestuose. Vėliau jomis bus galima atsiskaityti ne tik už transporto paslaugas.

    Druskininkai tapo dar vienu šalies miestu, turinčiu šiuolaikinę atsiskaitymo už viešojo transporto paslaugas sistemą.

    Vakar Kauno miesto savivaldybėje Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas ir Druskininkų miesto meras Ričardas Malinauskas pasirašė ketinimų protokolą bendradarbiauti diegiant elektroninių bilietų sistemą.

    Kauniečiams šis susitarimas sudarys išskirtines galimybes keliaujant į šį Lietuvos kurortą, o į Kauną atvykę druskininkiečiai galės irgi pajusti patogumų, susijusių su naujuoju bilietu.

    „Druskininkai ir Kaunas – pirmieji miestai, įdiegę bendrą elektroninį bilietą, tačiau tikiu, kad ateityje prie mūsų prisidės ir daugiau Lietuvos miestų”, – teigė Druskininkų meras R.Malinauskas.

    Prie Kauno savivaldybės pastato laukė Kaune ir Druskininkuose visuomeniniais maršrutais važinėjantys bendrovių „Kauno autobusai” ir „Kautra” autobusai, kuriuose merai įsitikino: elektroniniais bilietais galima atsiskaityti ir Kauno, ir Druskininkų visuomeniniame transporte.

    Jais taip pat galima susimokėti už automobilio statymą Kaune. Per interneto portalą su šiuo bilietu kauniečiai galės įsigyti paslaugas Druskininkų mieste ir nuvykę ten jomis naudotis.

    Druskininkai tapo pirmuoju Lietuvos miestu, kuriame viešojo transporto elektroninis bilietas tapo ir moksleivio pažymėjimu. Tą patį bus siekiama įvesti ir Kaune.

    Komentuoti:


  • furtivete
    replied
    Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimą
    Tikriausiai sistema dar nepradėjo veikti. Nes jei veiktų, tai ir į mėnesinius bilietus aparatai reaguoti turėtų (bent jau perspėti, kad kortelėje nėra nei vieno kartinio bilietėlio)
    Žmonės dar naudojasi popieriniais bilietėliais, nes gal dar yra nepakankamai informuoti apie kartinį e.bilietą, bijo naujovių, o be to, kol kas tik trijuose vietose galima jais kortelę papildyti. Ar tikrai galima? Vakar buvau Stotyje, tai nusprendžiau prieiti prie to SĮSP kioskelio ir pasidomėti apie projekto eigą. Jokios informacijos, susijusios su kartiniu e.bilietu, nepamačiau, darbuotoja buvo kažkur išėjus. Taip kad likau su riestainio skyle :

    Žodžiu, faktai kalba patys už save. Esu beveik įsitikinęs, kad e.bilietas pradėjo veikti tik popieriuje. O išties veikti pradės... gal ne anksčiau kaip po 5 metų .
    Aš irgi manau, kad šios priežastys aktualios. Tačiau ar veikia patys aparatai? Mane stebino tai, kad sistema nesinaudojama, bet niekas nieko nesako - jokios informacijos iš savivaldybės apie vėlavimą, ar spaudos pranešimų, kad sistemos veikimas atidėtas, jokių skundų iš žmonių, jokių pastabų ir čia Priešingai, pateikiama taip, lyg viskas tikrai veiktų (pvz.):

    Elektroninis bilietas - pigesnis, praktiškesnis ir saugesnis

    Elektroninis viešojo transporto bilietas – amžinas Vilniaus valdžios koziris

    Komentuoti:


  • digital
    replied
    Patobulintas elektroninis bilietas
    2011.01.07 15:49
    Giedrius Krušnauskas
    Pernai atsidūręs ties žlugimo riba, elektroninio bilieto projektas pasistūmėjo į priekį. Vilniaus savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ pristatė papildomą elektroninio bilieto funkciją – galimybę papildyti kortelę mažesne suma ir taip iki metų galo atsisakyti popierinių talonų.

    Panašūs pakeitimai atrodo smulkmena palyginti su anksčiau išsakytomis ambicijomis turėti plačiai pritaikomą, daugiafunkcinį elektroninį bilietą. Be to, apie galimybę papildyti bilietą internetu, ar kaupti taškus kol kas kalbama tik Vilniuje.

    Tuo tarpu pernai gruodį elektroninio bilieto projektą kuruoti perėmusių „Susisiekimo paslaugų“ projektų vadovas Mindaugas Žironas pareiškė, kad sistemos „stuburas“ net nebuvo pradėtas kurti.

    Tuomet buvo kilusi grėsmė, kad gali būti pradėtą Europos Sąjungos lėšų susigrąžinimo procedūra, jei elektroninio bilieto projektas nepradės veikti bent iki 2010-ųjų pabaigos.

    „Tai – tarsi orkestras be dirigento: aparatūra nupirkta, o informacijos perdavimas ir apdorojimas neįgyvendintas“, – problemą įvardijo M. Žironas. Jis kartu kritikavo, kad 20 milijonų litų kainavusi sistema neveikia.

    „Susisiekimo paslaugoms“ mažiau nei prieš pusmetį pavesta plėtoti elektroninio bilieto projektą. Lig šiol – nuo pat konkursų pradžios 2004-aisiais – tuo rūpinosi Vilniaus savivaldybė.

    Informacinei sistemai pinigų neprašė

    Balsas.lt teiravosi Vilniaus savivaldybės administracijos Informacinių technologijų skyriaus vedėjo Rimvydo Jančiausko, kodėl stringa elektroninio bilieto projektas ir kam iš tiesų panaudoti Europos pinigai.

    „ES lėšomis buvo finansuota tik įranga, skirta transporto priemonėje nuskaityti informaciją nuo elektroninės kortelės,“ – paaiškino R. Jančiauskas. Pasak pareigūno, galima tokia situacija, kad dabar susiduriama su poreikiu keisti ar pritaikyti jau įsigytos įrangos komponentus.

    Iš atsiųstos Europos pinigų panaudojimo ataskaitos matyti, kad daugiausia pinigų – virš trijų su puse milijonų litų – išleista viešajame transporte sumontuotiems sisteminiams kompiuteriams, kasos aparatams ir elektroniniams komposteriams. Apie trečdalį milijono kainavo įrangos diegimo darbai.

    Europos lėšomis taip pat diegtos belaidės prieigos, už pusę milijono pirkta nešiojamų kontrolės kompiuterių, tiek pat kainavo ir programinė įranga, skirta keleivių informavimui ir transporto judėjimo valdymui bei apskaitai.

    Tuo tarpu virš pusės milijono kainavusios švieslentės, kurios trumpam buvo atsiradę ant stulpų, prie kai kurių stotelių ir, kaip numatyta, turėjo informuoti apie realų viešojo transporto judėjimą, kol kas nuimtos. R. Jančiauskas apgailestavo, kad nesiseka užtikrinti patikimo elektros energijos tiekimo švieslentėms, todėl jų negalima eksploatuoti.

    Vilnius iš projektui skirtų maždaug 20-ties milijonų litų panaudojo daugiau negu pusę. Savivaldybė taip pat prisidėjo, skirdama trūkstamą milijoną. Kaunui teko apie 7 milijonus ir maždaug 3 – Klaipėdai. 70 procentų viso projekto vertės finansuota iš Europos sąjungos fondų.

    Komentuoti:


  • Vilnietizz
    replied
    Parašė furtivete Rodyti pranešimą
    Sveiki. Noriu paklausti, ar vienkartiniai el. bilietai išties pradėjo veikti? Nemačiau dar nei vieno žmogaus besinaudojant.. Pats naudojuosi mėnesiniu, tačiau aparatai į jį niekur nereagavo. Čia perskaičiau, jog "Kortelės su įsigytu mėnesiniu bilietu žymėti nereikia" ir tai labai nustebino. Tai ja toliau mojuoti vairuotojui prieš nosį? Jei taip ir liks, tai visa įlipimo pro priekines duris sistema nebetenka mano simpatijų. Juk pagrindinis jos privalumas buvo vairuotojo atliekama išankstinė keleivių kontrolė, kuri laikyta apsauga nuo zuikių ir asocialių asmenų, taip pat galimybe sutaupyti atsisakant kontrolierių bei jų naudojamos infrastruktūros. Dabar gi turim sistemą, kuri savo pliusų neišnaudoja, t.y. joje lieka vien minusai - užtrukimas stotelėje, kimšimasis salono viduje ir pan. Labai tikiuosi, kad šita betvarkė laikina, kad tai tik pereinamasis periodas ir jis greit baigsis.
    Tikriausiai sistema dar nepradėjo veikti. Nes jei veiktų, tai ir į mėnesinius bilietus aparatai reaguoti turėtų (bent jau perspėti, kad kortelėje nėra nei vieno kartinio bilietėlio)
    Žmonės dar naudojasi popieriniais bilietėliais, nes gal dar yra nepakankamai informuoti apie kartinį e.bilietą, bijo naujovių, o be to, kol kas tik trijuose vietose galima jais kortelę papildyti. Ar tikrai galima? Vakar buvau Stotyje, tai nusprendžiau prieiti prie to SĮSP kioskelio ir pasidomėti apie projekto eigą. Jokios informacijos, susijusios su kartiniu e.bilietu, nepamačiau, darbuotoja buvo kažkur išėjus. Taip kad likau su riestainio skyle :

    Žodžiu, faktai kalba patys už save. Esu beveik įsitikinęs, kad e.bilietas pradėjo veikti tik popieriuje. O išties veikti pradės... gal ne anksčiau kaip po 5 metų .

    Komentuoti:


  • furtivete
    replied
    Sveiki. Noriu paklausti, ar vienkartiniai el. bilietai išties pradėjo veikti? Nemačiau dar nei vieno žmogaus besinaudojant.. Pats naudojuosi mėnesiniu, tačiau aparatai į jį niekur nereagavo. Čia perskaičiau, jog "Kortelės su įsigytu mėnesiniu bilietu žymėti nereikia" ir tai labai nustebino. Tai ja toliau mojuoti vairuotojui prieš nosį? Jei taip ir liks, tai visa įlipimo pro priekines duris sistema nebetenka mano simpatijų. Juk pagrindinis jos privalumas buvo vairuotojo atliekama išankstinė keleivių kontrolė, kuri laikyta apsauga nuo zuikių ir asocialių asmenų, taip pat galimybe sutaupyti atsisakant kontrolierių bei jų naudojamos infrastruktūros. Dabar gi turim sistemą, kuri savo pliusų neišnaudoja, t.y. joje lieka vien minusai - užtrukimas stotelėje, kimšimasis salono viduje ir pan. Labai tikiuosi, kad šita betvarkė laikina, kad tai tik pereinamasis periodas ir jis greit baigsis.

    Komentuoti:


  • Naujaneriai
    replied
    Elektroninis viešojo transporto bilietas – amžinas Vilniaus valdžios koziris

    Komentuoti:


  • digital
    replied
    Parašė digital Rodyti pranešimą
    Klausimai:
    1. Ar bus galima sumokėti už kelis asmenis, arba, pvz., už save ir už bagažą?
    2. Ar bus galima įkelti kelių rūšių bilietus - pvz., už 2 Lt ir už 1 Lt?
    Gavau atsakymą:
    Sveiki,
    Taip, Jūs kaip tik kalbate apie kitus elektroninio vienkartinio bilieto etapus, kurie truks iki pavasario. Tokia galimybė bus, jei miesto savivaldybė nenuspręs kitaip.

    Pagarbiai
    Vaidotas Meškauskas
    SĮ „Susisiekimo paslaugos“

    Komentuoti:


  • digital
    replied
    Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimą
    Beje, tiems, kam kyla klausimų dėl e.bilieto, prieš klausdami, žvilgtelkit čia
    Ačiū, yra ir atsakymas į vieną iš mano klausimų - „Kol kas į ISIC galima įsikelti tik mėnesinius bilietus.“

    Komentuoti:


  • Ametistas
    replied
    Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimą
    Ne visai identiška. Mažų mažiausiai komposteriai bus skirtingi. (Vilniuje touch-screen`ai, o Kaune- ne) Kaune, kaip suprantu, "Empirija" montavo savo įrangą transporto priemonėse, o Vilniuje kauniečiai dirbs su jau sumontuotais komposteriais .

    Beje, tiems, kam kyla klausimų dėl e.bilieto, prieš klausdami, žvilgtelkit čia
    Komposteriai čia ne prie ko. Kalbant apie technologiją, viskas identiška visuose 3 miestuose.

    Komentuoti:


  • Vilnietizz
    replied
    Parašė sknts Rodyti pranešimą
    Tai be RFID naudojimo jau sunkiai būtų. Manau, kad viskas bus beveik identiška Kaunui, nes Kauno firma baigia E-Bilieto diegimą Vilniuje.
    Ne visai identiška. Mažų mažiausiai komposteriai bus skirtingi. (Vilniuje touch-screen`ai, o Kaune- ne) Kaune, kaip suprantu, "Empirija" montavo savo įrangą transporto priemonėse, o Vilniuje kauniečiai dirbs su jau sumontuotais komposteriais .

    Beje, tiems, kam kyla klausimų dėl e.bilieto, prieš klausdami, žvilgtelkit čia

    Komentuoti:

Working...
X