Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[PL] Viešasis transportas Lenkijoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Pruškuvas, miestas įeina į Varšuvos aglomeraciją, bet yra savarankiška savivaldybė. Mieste gyvena 60 tūkstančių gyventojų, miesto plotas tik 19 kv. km. (palygininimui - Alytus 45 kv, km ir 54 tūkst. gyventojų). Miesto VT – autobusai. Vežėjas – Grodzisko Mazoviecko PKS, kuris taip pat aptarnauja Varšuvos miesto maršrutų grupę bendroje Varšuvos sistemoje.
    Pruškuvas ribojasi su pačia Varšuva, tačiau nei Varšuvos miesto autobusai, nei Pruškuvo miesto autobusai nevažiuoja į kaimyninių savivaldybių teritoriją. Susisiekimas su Varšuva geležinkeliu WKD ir PKP linijomis.

    Pruškuve yra 7 miesto maršrutai. Autobusai kursuoja gan retai, kas 25-40 min., vakare kas valandą. Tačiau pagrindinėje trasoje nuo WKD geležinkelio stoties į miestą kursavimo dažnis siekia apie 15-20 min. Poilsio dienomis kas valandą ir tai ne nuo ankstyvo ir tik iki popietės... Kelionės kaina – 3 zlotai. Miestiečiai moka tik 1 zlotą. Galioja lengvatos. Vienkartinius bilietus parduoda vairuotojas, bilietas galioja 1 valandą.

    Pruškuvo mieste dirba ukrainietiški midibusai ZAZ A10. Taip pat autobusas Scania OmniCity CN270UB 4x2 EB, ir MAZ 206. MAZ tikriausiai yra tik vienas, nes daugiau nemačiau. ZAZ‘ų PKS‘as turi virš 10, bet ne visi jie dirba Pruškuve, kiti dirba kituose miestuose (ne Varšuvoje), kuriuose keleivius veža PKS‘as.

    Apie ZAZ'us. Nors Ukrainoje kelis kartus šio modelio autobusus teko matyti priemiesčio maršrute ar šiaip važiuojančius, tačiau važiuoti jais neteko. Nelabai Ukrainoje jų ir reikia, ten vyrauja visoke Bogdanai, BAZ'ai ir pan. su atsparesne prastiems keliams pakaba ir tvirtesniu kėbulu. Autobuso vidus paprastas, sienų, lubų danga - dažytas kartonas, kuris nuo drėgmės jau pradėjęs deformuotis. Autobusams tik 1-3 metai, bet jau gan nusidėvėjęs salonas. Stipri variklio vibracija (važiavau keliais autobusais, visuose tas pats).

    Prie WKD geležinkelio stoties. ZAZ A10.



    Ten pat.



    Ten pat.



    B. Prusa gatvė. Galinė 2 maršruto stotelė.



    Ten pat, tik jau apsisukus ir važiuojant į WKD stotį.



    Ten pat.



    B. Prusa g. MAZ 206 pavyko pagauti tik iš galo. Važiavo 4 maršrutu.



    6-ame maršrute dirbo didelis autobusas Scania OmniCity CN270UB 4x2 EB. Gale jo priemiestinis autobusas kažkokio privatininko, bet autobusas buvęs Grodzisko Mazoviecko PKS'o.

    Paskutinis taisė Al1; 2018.10.12, 08:30.

    Comment


      Mlava, miestas Mazovijos vaivadijoje, 30 tūkst. gyventojų. Mieste yra miesto VT. Iki 2018 rudens buvo 3 maršrutai, aptarnaujami privatininko "Mobilis". Rudenį atidarytas ketvirtasis maršrutas, pakeista numeracija (buvo 1, A, B maršrutai, tapo 1-4). Nuo 2019 sausio 1 d. pervežimus mieste perėmė savivaldybės komunalinė kelių įmonė.
      Pernai metų nuotraukos.

      Visos jos darytos prie geležinkelio stoties, iki kurios pernai važiavo du iš trijų maršrutų autobusai. Vienas iš ankstyvųjų modelių - Solaris Urbinetto 10 (vėliau Urbino).



      Kapena Urbanino ant Iveco važiuoklės.






      Comment


        Kelios nuotraukos iš Gdansko.

        Miesto Kapena Urbanino.





        Autobusų stotyje stovi krūva minivenų, taip vadinamų autobusų pagal iškvietimą neįgaliesiems pervežti.





        Vietinius maršrutus aptarnaujantis MB O408.




        Flixbuso autobusai. Raudonas irgi, dar neperdažytas.

        Comment


          Varšuvoje rugsėjo 15 d, atidarytas naujas 2 metro linijos ruožas nuo Dworzec Wileński stoties į šiaurės rytus. Iš viso 3 naujos stotys. Nauja galinė stotis vėl susijusi su Lietuva - Trocka (Trakų). Linija toliau bus tęsiama ta pačia kryptimi.

          https://www.forbes.pl/gospodarka/met...trocka/le25mel

          Comment


            Gdynia troleibusai

            Comment


              Liublinas
              Mieste yra 11 troleibusų maršrutų (151-161) . Pirmieji išvažiuoja į linija nuo 4 valandos o darbą baigia maždaug apie 23 valanda. Pagrindinių troleibusų maršrutų intervalai apie 8-10min , retesniu 20-30min

              Comment


                Verta atkreipti dėmesį, kad per paskutinius keliolika metų tinklo ilgis išaugo net dvigubai, o visas parkas yra žemagrindis (viskas yra 2007-2018 m. gamybos), dalis troleibusų yra su autonomine eiga (iš viso 47%, su baterija 30%)

                Comment


                  Parašė Etransport Rodyti pranešimą
                  Liublinas
                  Mieste yra 11 troleibusų maršrutų (151-161) . Pirmieji išvažiuoja į linija nuo 4 valandos o darbą baigia maždaug apie 23 valanda. Pagrindinių troleibusų maršrutų intervalai apie 8-10min , retesniu 20-30min
                  19 autobusų maršrutas ten irgi aptarnaujamas troleibusais.
                  Mano nuotraukas naudoti be mano leidimo DRAUDŽIAMA!!!

                  Comment


                    Augustavas. Mieste gyvena 30 tūkst. gyventojų, miesto plotas beveik 81 kv. km. Taigi, atrodytų miestas labai „skystas“, tačiau nemaža dalis tos teritorijos yra miškai ir ežerai. Taigi, realiai urbanizuota teritorija yra gerokai mažesnė. Visgi ji nėra kompaktiška ir susideda iš centrinės miesto dalies bei prie jos priglundančių teritorijų, kurios iš esmės yra nuosavų namų kvartalai, ir pramoninės zonos bei geležinkelio stoties rajono, kurie yra atokiau nuo miesto.

                    Miesto VT atsirado 1959 metais. Vežėjas – transporto įmonė „Necko“, kurios dalis akcijų priklauso municipalinei kompanijai ATBS „Kodrem“ ir tiesiogiai miestui.

                    Turysztyczna g.





                    0 maršrutas - tuomet, kai lankiausi, dar toks buvo vieno reiso maršrutas ryte. Dabar tokio nėra.





                    Jonkajtysa g. Pagrindinė stotelė centre, apie 100 metrų nuo jos yra autobusų stotis.



                    Ten pat, tik vaizdas į kitoje gatvės pusėje esančią stotelę. Svarbu! Šioje stotelėje, o ne autobusų stotyje stoja tarptautiniai autobusai, važiuojantys į Lietuvą ar iš jos į Varšuvą.



                    Sucharskiego g.

                    Paskutinis taisė Al1; 2020.04.02, 13:23.

                    Comment


                      VT tinklo plėtros pikas buvo pasiektas maždaug prieš 7-13 metų. Po to, deja, seka VT degradacija. Šiuo metu yra 4 autobusų maršrutai, iš kurių tik vienas yra pagrindinis (Nr. 2, jungiantis geležinkelio stoties rajoną su centrine miesto dalimi, įskaitant autobusų stotį), su kursavimo dažniu darbo dienomis kas valandą, o dieną ir piko metu kas pusvalandį. Maršrutas Nr. 3 – tik vienas ar pora reisų per dieną, o Nr. 1 ir 4 tik rytinio ir popietinio piko metu (iš esmės mokiniams skirti, nors tokiais ir nesiskaito). Poilsio dienomis veikia tik maršrutas Nr. 2.
                      Kaip skelbiasi pati įmonė „Necko“, jos parką sudaro 8 autobusai, iš kurių 6 vnt. midibusų Solaris III Urbino 8,6/Aplino ir 2 vnt. Solaris III Urbino 10. Pastarųjų neteko matyti, o miesto maršrutams aptarnauti pakanka 4 ar 5 autobusų.

                      Vienkartinių bilietų pardavimui yra automatai autobusuose ir keli automatai stotelėse centrinėje miesto dalyje. Važiavimo kaina 2,6 zloto už vienkartinį bilietą, paros bilietas – 8 zl., mėnesinis – 67 zl. Lengvatiniai bilietai su 50 proc. nuolaida.
                      Įlipimas pro visas duris.

                      29 Listopada g.



                      Rynek Zygmunta Augusta.



                      Polna g.



                      Mostowa g.



                      Obrońców Westerplatte g.

                      Paskutinis taisė Al1; 2020.04.02, 13:26.

                      Comment


                        Autobusų stotis Augustave yra miesto centre, šalia Zigmunto Augusto turgaus aikštės.

                        Bendras AS vaizdas. Medžiai - Zigmunto Augusto turgaus aikštė. Vaizdas ateinant nuo Jonkaičio gatvės.



                        Stoties pastatas.



                        Autosan A1010T Lider Midi į Bialystoką.



                        Dar vienas Autosanas.



                        Tačiau autobusų stotyje beveik nestoja į Varšuvą vežantys autobusai (ne visi, kai kurie stoja). Pagrindinis vežėjas Żak Express stoja šioje stotelėje prie mokytojų namų 29 Listopada gatvėje (ja važiuojame, kai atvykstame iš Lietuvos, nesvarbu, pro Kalvariją ar Lazdijus).

                        Paskutinis taisė Al1; 2020.04.03, 17:40.

                        Comment

                        Working...
                        X