Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Parkavimas. Infrastruktūra

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    15min.lt 2017.02.24
    Knygų mugės lankytojus stovėjimo aikštelėje pasitinka „purvo vonios“
    Jau 18-ą kartą vykstantį „Knygų mugė“ į parodų centrą „Litexpo“ vėl sutraukė tūkstančius lankytojų. Kaip ir anksčiau, taip ir dabar, lankytojai automobilius priversti palikti stovėjimo aikštelėje, kuri primena bekelės varžybų trasą.
    (...)









    Parodų ir konferencijų centras „Litexpo” šį mėnesį skelbs konkursą šalia esančioms automobilių stovėjimo aikštelėms asfaltuoti. Planuojama, kad pabaigus aikštelių sutvarkymo darbus, jose automobilių stovėjimo vietų padaugės nuo 400 iki 900.

    Per metus „Litexpo“ sulaukia apie 3 tūkst. įvairių renginių dalyvių ir daugiau kaip 350 tūkst. lankytojų. Mes pritraukiame didžiausias Baltijos regiono parodas ir tarptautinius renginius, o žvyro aikštelės nėra mus tenkinanti „vizitinė kortelė”.
    Projektą įgyvendinus jau didžiųjų rudens parodų – „Baldai“, BAF – dalyviai bei lankytojai pajus asfaltuotų automobilių stovėjimo aikštelių privalumus“, – sako „Litexpo“ generalinis direktorius Mindaugas Rutkauskas.

    Jo teigimu, šiuo metu yra paskelbtas rangos darbų techninių specifikacijų projektas, o po savaitės tikimasi skelbti rangovo konkursą. Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Automobilių stovėjimo aikštelės vaizdai „Tikimės, kad konkurso metu atrinktas rangovas 1,5 hektaro plotą išasfaltuos per vasarą.

    Būdami savo srities lyderiai norime užtikrinti visą paslaugų spektrą ir patogumą savo klientams.





    Nors vis dar išlieka neapibrėžtumas dėl planuojamo statyti tilto per Nerį, nes ir nuo jo priklauso aikštelių išdėstymas, ilgiau delsti nebegalime. Projektuosime automobilių stovėjimo aikšteles, taikydamiesi prie įvairių galimų būsimo tilto variantų"

    http://www.15min.lt/gazas/naujiena/g...ena-221-760180

    Comment


      30 metų tos pačios kalbos, tie patys vaizdai.
      N N N

      Comment


        Šeštadienio vaizdai Litexpo parkinge
        Iš pat ryto buvo gruodas ir atrodė, kad jei bus grūstis, tai bent nebus purvo.
        Prieš 10:00 pavyko surasti vietą netoli išvažiavimo.

        Tačiau apie 12:30 buvo įprastas "parodų rinkos lyderiui" vaizdas







        Vis dėlto šlykščiausia "Litexpo" parkinge ne purvas, o jokio eismo reguliavimo "purvo parkinguose" nebuvimas. Absurdiška, kai įvažiuojančios į "parkingą" mašinos grūdasi blokuodamos išvažiuojančius.

        Ir ką daryti dviem mašinoms važiuojančioms priešinga kryptimi vidury mašinimis užstatyto purvyno?..

        Comment


          Panašus vaizdzialis yra ir free parkinge pievoje netoli Seimo iš Neries pusės. O sustatymo ypatumai tokie, kad gali ir nepralįsti tarp eilių, jei mašina ne opel corsa.
          As much power as necessary, as much freedom as possible

          Comment


            Dedu į čia, nes kaip ir infrastruktūros projektas. Jau kurį laiką pabaigta daugiaaukštė stovėjimo aikštelė Kedrų g. (už LJB Verslo Centro, priešais Lengvosios atletikos maniežą).







            Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

            Comment


              Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
              o antroje foto ar ne light house statybu sunkiosios technikos padariniai? irgi vaizdas ne visai eilinis.
              Dabar nutirpus sniegui ir esant dregmei tokiu vaizdu gerokai daugiau nei kitais sezonais. Ypac siuksliu. Thats true.
              Vaizdas yra visiškai eilinis - purvynas. Ar jis atsiradęs dėl sunkiosios technikos ar dėl nelegalių parkingų, nėra esminis dalykas. Taip yra visur ir visose Vilniaus vietose, išskyrus naujesnius kvartalus. Ir tai ne kažkokie vienetiniai atvejai ar kažkokio neįprasto įvykio "padariniai" ir net ne "metų laikas". Vilnius yra tiesiog siaubingai neprižiūrimas. Iki tokio nesuvokiamo lygio, kad yra patapęs vienu dideliu chaotišku purvynu. Aišku, tokiu metų laiku tai matosi labiausiai, bet tai nekeičia paties fakto. Labai didelė sisteminė problema, kai sąlyginai turtingos šalies miestas literaliai atrodo kaip po karo. Nors turbūt ir kokio Damasko ar Mosulo gatvės, šaligatviai ir gyvenamieji rajonai neatrodo taip kraupiai.

              Šiaip dar vienas atsitiktinis vaizdas, kaip maždaug atrodo absoliuti dauguma daugiabučių kiemų ir aplinkinių erdvių.

              Comment


                Parašė Ginthus Rodyti pranešimą
                O tai neturėtų pagal procedūras po užgesinimo but policija surašius aktą ir nutempus saugojimo aikštelėn? Ar buvo "ai tai čia nesvarbus įvykis - nieko nedarom"?
                Pastoviai vyksta akcijos (senų nenaudojamų automobilių išvežimui), pats esu pora senų auto nurodęs. https://www.facebook.com/permalink.p...bstory_index=0 :
                Prieš daugiau nei metus pradėjome aktyvią neeksploatuojamų automobilių pašalinimo kampaniją. Jos rezultatai – pernai iš 1 500 tokių automobilių bent 1000 buvo pašalinta. Dar bent 500 liko riogsoti kiemuose.
                Kaip ir kasmet, kviečiu vilniečius susitvarkyti ir pašalinti apleistus automobilius iš kiemų. Apie tai dar primins ir savivaldybės viešosios tvarkos pareigūnai.
                Pranešti apie tokius automobilius galima savivaldybės viešosios tvarkos skyriui elektroniniu paštu viesoji.tvarka@vilnius.lt
                Tikiuosi, kad apsileidusiems savininkams užteks įspėjimo. Jei ne – teks mokėti baudą. O jei ir tai nepadės – gali tekti ir iki konfiskavimo prieiti, ko, žinoma, niekam nelinkiu.
                Praneškite, ir anksčiau ar vėliau bus išvežti.

                Comment


                  Kadangi taip striuka su pinigais tai gal vertetu pradeti tankinti miegamuosius rajonus uz gauta sklypa vystytojas isipareigotu pastatyti n parkingo vietu aplinkiniu namu gyventojams ir sutvarkyti aplinka?

                  Comment


                    /\ O ar senuose rajuonuose yra vietos papildomiems sklypams? Manau, kad kol kas visi taip ir gyvens dar 100metų.

                    Comment


                      Parašė deep'as Rodyti pranešimą
                      Kadangi taip striuka su pinigais tai gal vertetu pradeti tankinti miegamuosius rajonus uz gauta sklypa vystytojas isipareigotu pastatyti n parkingo vietu aplinkiniu namu gyventojams ir sutvarkyti aplinka?
                      Galima drąsiai spėti, kad daugelis gyventojų nesutiks su tokiu pasiūlymu.

                      Parašė andyour Rodyti pranešimą
                      /\ O ar senuose rajuonuose yra vietos papildomiems sklypams? Manau, kad kol kas visi taip ir gyvens dar 100metų.
                      Vietos yra daug. Galiausiai galima nebūtinai statyti tarp daugiabučių, galima pačius daugiabučius renovuoti pristatant papildomus aukštus arba išplečiant (pvz. prailginant į šonus). Bet tai viskam reikia ne tik valdžios, bet ir gyventojų noro. Jeigu dauguma namų nesugeba net bendrijos įsisteigti, o įsisteigę dauguma nesugeba įsirengti naujų aikštelių patys (namui tai nėra didelė suma), tai ko čia norėti...

                      ---

                      Antai prie mūsų namų aikštelėje buvo problema, kad automobilius statė ant praėjimų (tiesiog praėjimai padaryti per aikštelę, nepatogiai). Tai nusipirkęs dažų nudažiau "perėjas". Problema išsisprendė: mašinų niekas ant jų nebestato, dar lieka praėjimai pėstiesiems. Aišku, čia ne aikštelę įrengti, na bet pavyzdys iniciatyvos manau geras. Kartais patys galim smulkius dalykus padaryti neprašydami kitų pagalbos ir taip pagerinti savo gyvenimo sąlygas.

                      Comment


                        Klausimas parkavimo taisykles išmanantiems vilniečiams ir kitiems.

                        Ar galima parkuoti va taip, jei nėra tokį parkavimo būdą numatančio ženklo? Čia tik šiaip iliustratyvi foto (Linkmenų g.), bet panašiai yra ir visur kitur Vilniuje.



                        Taip pat ar galima parkuoti, tarkim, ant šaligatvio ar ant šalia šaligatvio esančios vejos? Ar šiaip bele kur? Pastebėjau, kad praktiškai visame Vilniuje parkavimas vyksta bele kaip ir bele kur (na gal išskyrus kokioje Katedros ar Daukanto aikštėje).

                        Ar mūsų KET nereglamentuoja parkavimo (nors kiek pamenu, tai viskas ten aiškiai parašyta) ar dėl kažkokių kitų priežasčių yra toleruojamas akivaizdus taisyklių pažeidinėjimas, kuris yra visuotinis ir nekontroliuojamas? Jei taip, kokios tai priežastys ir koks teisinis pagrindas jas taikyti?

                        Puikiai žinau, kad Vilniuje "trūksta parkavimo vietų", bet sprendžiant iš vaizdelių tiek šitoje temoje, tiek Vilniuje apskritai, problema čia yra ne su vietomis, o su visuomenės kultūra ir, svarbaiusia, atsakingų institucijų (savivaldybės, policijos?) požiūriu, kai dėl kažkokių nepaaiškintų priežasčių toleruojamas taisytklių nesilaikymas. Lyg ir nėra įstatymo, sakančio, kad jeigu nerandu kur priparkuoti mašiną, parkuoju bele kur ir bele kaip. Didesnis parkavimo vietų skaičius to neišspręs.
                        Paskutinis taisė John; 2017.04.01, 11:46.

                        Comment


                          Negalima. Mes tokius Klaipėdoj į epoliciją siunčiam. Aišku, tik pačius ciniškiausius atvejus, nes visų nenusiųsi
                          O šiaip lieka sutikti - iš esmės tai yra kultūros trūkumo požymiai. Kultūros trūkumas, tradicija "prisiparkuoti prie įėjimo" ir pan.
                          Paskutinis taisė LBP; 2017.04.01, 12:15.
                          N N N

                          Comment


                            Parašė John Rodyti pranešimą
                            Klausimas parkavimo taisykles išmanantiems vilniečiams ir kitiems.

                            Ar galima parkuoti va taip, jei nėra tokį parkavimo būdą numatančio ženklo? Čia tik šiaip iliustratyvi foto (Linkmenų g.), bet panašiai yra ir visur kitur Vilniuje.

                            Atvaizdas


                            Taip pat ar galima parkuoti, tarkim, ant šaligatvio ar ant šalia šaligatvio esančios vejos? Ar šiaip bele kur? Pastebėjau, kad praktiškai visame Vilniuje parkavimas vyksta bele kaip ir bele kur (na gal išskyrus kokioje Katedros ar Daukanto aikštėje).

                            Ar mūsų KET nereglamentuoja parkavimo (nors kiek pamenu, tai viskas ten aiškiai parašyta) ar dėl kažkokių kitų priežasčių yra toleruojamas akivaizdus taisyklių pažeidinėjimas, kuris yra visuotinis ir nekontroliuojamas? Jei taip, kokios tai priežastys ir koks teisinis pagrindas jas taikyti?

                            Puikiai žinau, kad Vilniuje "trūksta parkavimo vietų", bet sprendžiant iš vaizdelių tiek šitoje temoje, tiek Vilniuje apskritai, problema čia yra ne su vietomis, o su visuomenės kultūra ir, svarbaiusia, atsakingų institucijų (savivaldybės, policijos?) požiūriu, kai dėl kažkokių nepaaiškintų priežasčių toleruojamas taisytklių nesilaikymas. Lyg ir nėra įstatymo, sakančio, kad jeigu nerandu kur priparkuoti mašiną, parkuoju bele kur ir bele kaip. Didesnis parkavimo vietų skaičius to neišspręs.
                            Žinoma negalima.

                            Ar Vilniaus savivaldybė neturi tokio viešosios tvarkos skyriaus? Klaipėdoje pastarasis visai neblogai susitvarko su tokiais pažeidimais.

                            O šiaip kultūros požiūriu Vilnius patapęs didžiausiu Lietuvos kaimu. Baisi eismo kultūra, išbujojęs KET nesilaikymas, netvarkingi šaligatviai, grafičiai ant kiekvieno kampo ir t.t.

                            Comment


                              Šioje vietoje esu gavęs baudą, jog priparkavau ant vejos: street view.

                              Nors ant šalimais priparkuotų automobilių, kurie buvo 100% priparkuoti ant smėlio ir nedengė nei vieno žolės daigo, tai nepastebėjau baudos lapelių ant stiklų.

                              Kitas atvejis: į kiemą įvažiavo policija pagal iškvietimą, po to šalia prisiparkavo gyventojas dviem ratais ant šaligatvio ir klausė pareigūnų ar nenubaus. Pareigūnai: "Užšok dviem ratais ir nieko čia tokio. Skrusdėlynas...". Bet kiek žinau, tikrai turėjo nubaust.
                              ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                              Comment


                                Parašė John Rodyti pranešimą
                                Klausimas parkavimo taisykles išmanantiems vilniečiams ir kitiems.

                                Ar galima parkuoti va taip, jei nėra tokį parkavimo būdą numatančio ženklo? Čia tik šiaip iliustratyvi foto (Linkmenų g.), bet panašiai yra ir visur kitur Vilniuje.

                                Atvaizdas


                                Taip pat ar galima parkuoti, tarkim, ant šaligatvio ar ant šalia šaligatvio esančios vejos? Ar šiaip bele kur? Pastebėjau, kad praktiškai visame Vilniuje parkavimas vyksta bele kaip ir bele kur (na gal išskyrus kokioje Katedros ar Daukanto aikštėje).

                                Ar mūsų KET nereglamentuoja parkavimo (nors kiek pamenu, tai viskas ten aiškiai parašyta) ar dėl kažkokių kitų priežasčių yra toleruojamas akivaizdus taisyklių pažeidinėjimas, kuris yra visuotinis ir nekontroliuojamas? Jei taip, kokios tai priežastys ir koks teisinis pagrindas jas taikyti?

                                Puikiai žinau, kad Vilniuje "trūksta parkavimo vietų", bet sprendžiant iš vaizdelių tiek šitoje temoje, tiek Vilniuje apskritai, problema čia yra ne su vietomis, o su visuomenės kultūra ir, svarbaiusia, atsakingų institucijų (savivaldybės, policijos?) požiūriu, kai dėl kažkokių nepaaiškintų priežasčių toleruojamas taisytklių nesilaikymas. Lyg ir nėra įstatymo, sakančio, kad jeigu nerandu kur priparkuoti mašiną, parkuoju bele kur ir bele kaip. Didesnis parkavimo vietų skaičius to neišspręs.
                                O jeigu policijai persiunti foto, jie atvažiuotų uždėti baudą? Pvz. vakaruose visi labai pilietiški, jei tik pastebi kažką nusikalstamo iškart praneša policijai.

                                Comment


                                  Gali į policiją siųst arba savivaldybės puslapyje į miesto problemas kelt tokius parkuotojus.
                                  You might surprise yourself.

                                  Miestai.net FB

                                  Comment


                                    Aišku. Tik norėjau pasitikslinti, nes panašūs vaizdai yra bene kiekviename daugiabučio kieme ar gatvėje visame mieste. Dėl to Vilnius atrodo kaip koks Kabulas. Tiesiog keista, kad tai vyksta, nes čia yra visiškas wtf. Tiesiog sunku patikėti, kad įmanoma tokiu lygiu savivaldybei ir kitoms institucijoms ignoruoti įstatymą šalies sostinėje. Tas dalykas turėtų būti sutvarkytas, nes tai labai kerta per bendrą estetinį vaizdą ir atrodo kaip visiškas third world.
                                    Paskutinis taisė John; 2017.04.01, 15:59.

                                    Comment


                                      Parašė John Rodyti pranešimą
                                      Aišku. Tik norėjau pasitikslinti, nes panašūs vaizdai yra bene kiekviename daugiabučio kieme ar gatvėje visame mieste. Dėl to Vilnius atrodo kaip koks Kabulas. Tiesiog keista, kad tai vyksta, nes čia yra visiškas wtf. Tiesiog sunku patikėti, kad įmanoma tokiu lygiu savivaldybei ir kitoms institucijoms ignoruoti įstatymą šalies sostinėje. Tas dalykas turėtų būti sutvarkytas, nes tai labai kerta per bendrą estetinį vaizdą ir atrodo kaip visiškas third world.
                                      Atsklido balsas iš dabgaus. Jei kiemai prieš 40-50 metų įrengti kokius 15 kartų mažesniam mašinų kiekiui, tai yra kaip yra. Ir čia nėra idealių sprendimų. Savivaldybė nestatys daugiauakščių aikštelių už savus pinigus ir neduos už dyką, o mokėti norinčių būtų labai mažas kiekis.
                                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                      [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                      Comment


                                        Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                        Atsklido balsas iš dabgaus. Jei kiemai prieš 40-50 metų įrengti kokius 15 kartų mažesniam mašinų kiekiui, tai yra kaip yra. Ir čia nėra idealių sprendimų. Savivaldybė nestatys daugiauakščių aikštelių už savus pinigus ir neduos už dyką, o mokėti norinčių būtų labai mažas kiekis.
                                        Net daugiau kaip 15. Iki kokių 1980 dauguma įvažiavimų prie daugiabučių būdavo įrengiami tik aptarnavimo reikmėms, o automobilių parkavimas apskritai nenumatomas. Jau tik sovietmečio pabaigon aikštelės ėmė didėti ir rastis parkavimo vietos.

                                        Comment


                                          Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                          Atsklido balsas iš dabgaus. Jei kiemai prieš 40-50 metų įrengti kokius 15 kartų mažesniam mašinų kiekiui, tai yra kaip yra. Ir čia nėra idealių sprendimų. Savivaldybė nestatys daugiauakščių aikštelių už savus pinigus ir neduos už dyką, o mokėti norinčių būtų labai mažas kiekis.
                                          Galima baudas išrašinėti. Yra daug senų daugiabučių kiemų kur tikrai niekas nestato ant vejos ir krepšinio aikštelėse. Kodėl ten kitaip?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X