Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Dviračių takai Vilniuje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė themanual Rodyti pranešimą
    Ir kada tas Bukčių tiltas bus? Po dešimt ar dvidešimt metų?
    Jūs domėjotės dabartiniu Bukčių tiltu? 1957 metais pastatytas, bet niekada nepriduotas dėl statybos broko, pusę amžiaus naudotas nelegaliai. Man jis labai gražus, toks "victorian". Vikipedijos straupsny yra nuoroda į 15 min straipsnį apie jį: https://lt.wikipedia.org/wiki/Buk%C4%i%C5%B3_tiltas https://www.15min.lt/naujiena/aktual...ruva-56-709437

    Comment



      Parašė themanual Rodyti pranešimą
      Per ten neatsiranda, bet kas leis dėl normalaus pločio dviračių tako kirsti mišką, jei net biurų centro meninėse vizualizacijose takai buvo pavaizduoti metro ar pusantro pločio ir dar turbūt gamtinės dangos?
      Tas kas leido Belgams pateiktame pavyzdyje. Sveikas protas ir dviračių susisiekimo patogumo didinimas. Ten beje pušynas. Be to, nacionalinis LRT laikraštis Belgiją įvardina pažangesne už Lietuvą: „Pažangesnėse Europos valstybėse – Prancūzijoje, Šveicarijoje, Belgijoje.”, – https://www.lrt.lt/naujienos/eismas/...etuvos-ateitis

      Parašė themanual Rodyti pranešimą
      O kaip užkilti ant viaduko tuo taku einančiu šalia miesto greitkelio (5 metrai yra daug kai įvertini nuo tokios gatvės atlekiantį purvą ir purslus, be to takas anksčiau pradėtų kilti)? Prie viaduko daryti serpantiną kur takai bus siauri, reikės nepatogiai sukiotis ant posūkių, o nuolydis sumažės tik procentu ar dviem? Kaina išaugs bent jau trigubai (o darant normalaus pločio serpantinus reikės tokių atraminių sienelių, kad skirtumas bus gal ir dešimt kart didesnis) tokios jungties, o privalumai minimalūs, nes jei ten tarkim buvo anksčiau Everestas, tai dabar nuolydis sumažės po žemės darbų ir nemanau jog labai kuo skirsis nuo tarkim Tauro kalno.
      Nors ir būtų nelegaliai per stačiai ir sunkiai įminta pusė kelio nuo Laisvės pr. iki esamos atkarpos pabaigos – visos Oslo g. atkarpos pusiaukelėje išsilygintų reljefas važiuojant apatine terasa. Žmogus pailsi ir tada pačiame viršuje iškart už viaduko galėtų būti suformuotas statesnis, bet trumpas pandusinis užvažiavimas, kaip naująjame tunelyje link Molėtų. Jokių atraminių sienų, jokio brangumo. Įstrižai perfuormuoti šlaitą už stotelės, net nepasijustų jėgų poreikis trumpam atstumui. Čia ant tiek mažas šlaitas, kad net būtų galima apsieiti be STR reikalaujamos neslidžios dangos numatytos „pandusams” (aišku, geriau su neslidžia), reiktų tik palikti pievutės šone, kad plikledžio metu būtų galima žole varyt (kaip dabar T. Narbuto darau ties tais laiptais):

      Click image for larger version

Name:	download (1).png
Views:	725
Size:	1,96 MB
ID:	1910540

      Dėl purvo prie gatvės, nebūkit juokingi, pilna takų palei A kat. kur nėra jokio atstumo nuo fūrų (Molėtų pl., Kirtimų g. atkarpos). Čia tilptų žalia šoninė juosta. Galima krūmais užsodint, jei norim geresnio tako nei Gariūnų g., etc.

      Parašė themanual Rodyti pranešimą
      Tai pala pala, jei nesigauna per mišką takas, tai nebelieka viso to srauto nuo esamo viaduko per Oslo g. link naujų biurų, Litexpo, Naujamiesčio galų gale, ir ta jungtis jau nebereikalinga dėl įpareigojančių dokumentų?
      Lazdynai turėtų leistis palei Laisvės pr. nuo Architektų g. viaduko, o Lazdynėliams numatytas patekimas link Naujamiesčio per Bukčių tiltą ir Eurovelo po šimts pypkių! Vienetams, kuriems reikėtų nuo Lazdynėlių į biurus, galėtų vykti DJMP numatytu taku Šiltnamių g. iki E. Šimkūnaitės „kiemų gatvelės” ir nuo jos patektų ant jau pirmu biurų etapu pastatyto tako Laisvės pr.

      Parašė themanual Rodyti pranešimą
      Ir kada tas Bukčių tiltas bus? Po dešimt ar dvidešimt metų? Kodėl nenutiesus šitos trumpos jungties nereikalaujančios kirsti miško, kuri yra geras kompromisas visomis kryptimis, net ir link jau dabar esančio vienintelio tilto? Vėlgi tik dėl tų dokumentų?
      Tiltas jau yra. Tegul suremontuoja ir atnaujina eismą. Atsidarius ortofoto, matosi, jog dauguma pastatų ir Oslo g. pastatyta ant iškirsto miško. Gal nugriaunam viską, atsodinam, ir grįžtam į Afriką? Šis takas ir visas procesas yra ne kompromisas, o spjūvis visuomenei į veidą.

      Parašė themanual Rodyti pranešimą
      Taip, ta jungtis svarbi, bet ji nėra alternatyva ir iš bėdos pravažiuoti ten galima ir dabar dviračiu dabartiniems srautams, nors dangos kokybė ir tragiška. Nežinau kodėl tas nusileidimas nekruta, bet įtariu jog bus bandoma prafinansuoti kartu su tilto per Nerį statybomis (nežinau ar jos galės pretenduoti į ES fondų lėšas, bet pagal paskutines tendencijas įtariu jog galės)
      Pravažiuoti statistiniam piliečiui negalima, nes jau buvau numetęs street view nuorodą, jog vyras vedasi dviratį dėl per didelio nuolydžio. Bendradarbis (sportuojantis krepšininkas žaidžiantis mėgėjų lygose) irgi ten vesdavosi.

      Parašė themanual Rodyti pranešimą
      P.S. tas forumietis kur siūlė buvau aš, bet ten jokių serpantinų nereiktų ir miško kirsti taipogi...
      Tai puiku.
      ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

      Comment


        Parašė dondc Rodyti pranešimą
        Tiltas jau yra. Tegul suremontuoja ir atnaujina eismą.
        Kad nėra, ir netgi pranešimu aukščiau yra straipsnis apie jį, kad jis nuo pastatymo nebuvo priduotas. Todėl siūlymai "Lazdynėliams numatytas patekimas link Naujamiesčio per Bukčių tiltą" atrodo švelniai tariant keistokai.

        Comment


          Esamą pėsčiųjų tiltą būtų seniausiai suremontavę, jeigu tai būtų įmanoma lengvai padaryti. Kiek teko girdėti tai jį tiesiog kažkada nugriaus ir pastatys šalimais transporto tiltą, kuris sujungs Šiltnamių ir Vilkpedės g.

          Comment


            Jungtis per tą tiltą ar kitą jo vietoje yra numatyta BP.

            Comment


              Geros naujienos iš ŽvėrynoClick image for larger version

Name:	IMG_20210908_193430.jpg
Views:	684
Size:	2,54 MB
ID:	1910568

              Comment


                Parašė Picusiaubas Rodyti pranešimą
                Geros naujienos iš Žvėryno
                Įdomu spės iki sekmadienio maratono eismą paleist?

                Comment


                  Jau spėjo

                  Click image for larger version

Name:	20210909_191133.jpg
Views:	520
Size:	2,27 MB
ID:	1910760

                  Comment


                    Miške, Lazdynuose.

                    Click image for larger version

Name:	IMG_20210909_133822.jpg
Views:	497
Size:	1,34 MB
ID:	1910778

                    Click image for larger version

Name:	IMG_20210909_133806.jpg
Views:	492
Size:	1,22 MB
ID:	1910779

                    Click image for larger version

Name:	IMG_20210909_133654.jpg
Views:	1199
Size:	1,02 MB
ID:	1910780

                    Click image for larger version

Name:	IMG_20210909_133536.jpg
Views:	492
Size:	1,02 MB
ID:	1910781

                    Click image for larger version

Name:	vezimas.jpg
Views:	492
Size:	53,6 kB
ID:	1910785

                    Click image for larger version

Name:	IMG_20210909_133546.jpg
Views:	491
Size:	1,04 MB
ID:	1910782

                    Click image for larger version

Name:	IMG_20210909_155744.jpg
Views:	493
Size:	951,1 kB
ID:	1910783

                    Buvusiame miške. Gudelių g. Dabar ten nebe miškas. Dabar ten gatvė.

                    Click image for larger version

Name:	IMG_20210909_155847.jpg
Views:	494
Size:	1,50 MB
ID:	1910784
                    ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                    Comment


                      Tvorelistano pergalė prieš Asfaltakiją
                      Vilniaus dviračių takų plėtros istorija

                      Comment


                        Rimtai, #šimašeu, žvyrelio dangos takas statokame šlaite? Nuvylė.

                        Comment


                          Čia visa kombinacija. Paslysti ant lietaus išplauto žvyrkelio ir tada su vairu gaudai stulpelius šalia „dvirtakio“. Kažkokia užburta vieta ta atkarpa. Gal ten kapinės buvę ar darkas..

                          Comment


                            Parašė alga Rodyti pranešimą
                            Rimtai, #šimašeu, žvyrelio dangos takas statokame šlaite? Nuvylė.
                            miške neleidžia kietos dangos. Nuostabūs įstatymai pas mus.

                            Comment


                              Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

                              miške neleidžia kietos dangos. Nuostabūs įstatymai pas mus.
                              Na kaip.. 6 juostų autostradą per tą patį mišką pavyko nutiesti

                              Comment


                                Viešai pateikta dab. laik. einan. pareig. vyr. miesto inžinieriaus informacija buvo, kad taką nuspręsta pratęsti tankinto grundo dangos dėl didelio nuolydžio ir komunikacijų. Nors, pvz. kokiam Vingio parke yra irgi komunikacijos, kurios net nutirbdo sniegą – jos nesutrukdė viršuje įrengti asfaltą tarp Vingio tilto ir estrados. Kitur dabar tieisiami ir planuojami takai labai stačiose įkalnėse visi yra iš asfalto. Peršasi išvada, kad šioje vietoje tiesiog niekas net neplanavo tako atkarpos, nes vis tiek jis nuveda į „laukinius takus”, šiuo atveju priveda iki namų rajonėlio arba aplinkkelio tunelio viršaus ir veda gamtiniu taku iki Pasakų parko.

                                Kaip bebūtų tvorų nesitikėjau (pvz. Žaliųjų Ežerų labai ilgame take nėra absoliučiai jokių tvorų, nors gamtinis karkasas labai įvairus). Realiai, atmetus išplovimą lietumi ir sniegą, net vakar idealiomis sąlygomis leistis buvo gana sudėtinga, su stipriai pripūstomis plento dviračio padangomis. Rizika paslysti didėja nuo tų vingių. Problemos nebūtų, lėtai besileidžiant ir minkštai parvirtus, bet prasilenkinėjau su tais lipančiais dviem žmonėmis, kurie aišku dviračius vedasi, tad tako panaudojamas plotis lieka labai mažas, pačiam tenka priartėti prie tvoros.

                                Iš esmės, kaip sportinį-rekreacinį taką užskaitau, nors teko kilti su žemiausia pavara, kurios absloiučiai niekur nenaudoju ir buvo nelengva – patiko, bet tvoros ten bet kuriuo atveju yra labai blogai – ties stačiausiomis pylimo vietomis galima buvo užsodint šlaitinių krūmų, kad nieks neužsimuštų ir švelniai būsų sulaikytas.

                                P. S. Kai kamantinėjau projektuotoją dėl Žaliųjų Ežerų g. (proejkte link Europos parko), klausdamas kam tos tvoros palei per statų nuolydį, atsakė, jog plikledžio / žiemos metu, kai nebus galima užvažiuoti, užlipti taku, bus galimybė robštis tvora aukštyn.
                                ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                                Comment


                                  Parašė dondc Rodyti pranešimą
                                  P. S. Kai kamantinėjau projektuotoją dėl Žaliųjų Ežerų g. (proejkte link Europos parko), klausdamas kam tos tvoros palei per statų nuolydį, atsakė, jog plikledžio / žiemos metu, kai nebus galima užvažiuoti, užlipti taku, bus galimybė robštis tvora aukštyn.
                                  Via ferrata

                                  Comment


                                    Idėja Vilniui, Europos Parko g. planuojamam pėsčiųjų ir dviračių takui:
                                    https://www.google.com/maps/@54.8021...7i13312!8i6656
                                    Click image for larger version  Name:	download (1).png Views:	1 Size:	1,68 MB ID:	1912573 Click image for larger version  Name:	115300393-d0e27a3e-70b8-4b9e-9a7c-e85a17ae6efb.jpg Views:	1 Size:	289,7 kB ID:	1912574
                                    Attached Files
                                    ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                                    Comment


                                      Nesveiki. Automobiliams kelias kažkodėl be laiptukų.
                                      ПТН ПНХ
                                      «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                                      Comment


                                        Parašė dondc Rodyti pranešimą
                                        Idėja Vilniui, Europos Parko g. planuojamam pėsčiųjų ir dviračių takui:
                                        https://www.google.com/maps/@54.8021...7i13312!8i6656
                                        Click image for larger version Name:	download (1).png Views:	1 Size:	1,68 MB ID:	1912573 Click image for larger version Name:	115300393-d0e27a3e-70b8-4b9e-9a7c-e85a17ae6efb.jpg Views:	1 Size:	289,7 kB ID:	1912574
                                        Pavyzdinis nekompetencijos ir pinigų taškymo atvejis.
                                        Lietuva visiems.

                                        Comment


                                          Parašė abruo Rodyti pranešimą

                                          Pavyzdinis nekompetencijos ir pinigų taškymo atvejis.
                                          Kodėl?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X