Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Dviračių takai Vilniuje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Arba asfaltuot visą, arba palikt natūralų su visais iš to išplaukiančiais trūkumais. Dabar toks nei skustas, nei luptas bus.
    Pvz., nuo seniai juk yra asfaltuota dalis ties ta vieta, kur yra ežerėlis prie pat gatvės ir po to takas nusuka nuo gatvės. Turbūt taip įprasta, kad niekas net nepastebi. Aš važinėju ne kalnų dviračiu, tai man to natūralumo daug nereikia - svarbiausia kuo mažiau išmetamųjų dujų. Norint pasivažinėti ekstremaliau ten takų pakanka. O šis takas, galima sakyti, magistralinis.
    Paskutinis taisė senasnamas; 2019.06.12, 15:07.

    Comment


      Pieninės g. pusę dviračių tako nutiesė raudonai, o kitą pusę pritrūko dažų.... Taip, čia viršutinis sluoksnis.

      Comment


        Kur atraminė sienutė? Turbūt juokauja. Galėjo ir gatvės borto tada nedėt, naudos iš jo jokios, visas gruntas plauks ant dviračių tako.

        Comment


          Sako, kad čia bus bendras takas.

          Bet nereikėjo apskritai ten asfalto gatvelės daryt, ten tėra privažiavimas prie namų, o ne gatvė. Reikėjo daryt bendro judėjimo erdvę, galbūt su atskirtais šaligatviais. Kažką pan. kaip Vileišio g. bus.

          Comment


            Parašė Creatium Rodyti pranešimą
            Sako, kad čia bus bendras takas.

            Bet nereikėjo apskritai ten asfalto gatvelės daryt, ten tėra privažiavimas prie namų, o ne gatvė. Reikėjo daryt bendro judėjimo erdvę, galbūt su atskirtais šaligatviais. Kažką pan. kaip Vileišio g. bus.
            Būtent. Tokiose gatvelėse dviračiai turi važiuoti važiuojamąja dalimi. Per visą atkarpą galėjo įrengti tris greičio mažinimo kalnelius, kurie būtų atitraukti nuo šono ir netrukdytų dviratininkams, o šaligatvį palikti pėstiesiems. Man toks jausmas, kad jie nevažinėja dviračiu, nes tokiu bendru taku važiuoti nepatogu, o kai gatvė neintensyvaus eismo žymiai patogiau važiuoti gatve, ką ir daro dauguma.

            Comment


              Va čia dar toks vienas iš kelių ženklinimo perlų mūsų mieste susijusių su dviračių takais.



              Laisvės pr. pastatytas labai įdomus ženklas, kuris pastatytas 10 m (nors realiai gal netgi arčiau) iki dviračių tako. Automobilis važiuodamas 50 km/h per vieną sekundę nuvažiuoja beveik 14 metrų. Jeigu imsime prielaidą, kad vairuotojas ženklą pamatys likus iki jo apie 15 m, tai jis turės viso labo 2 sekundes ženklą suprasti, apsidairyti nepatogiu kampu ir esant dviratininkui sustoti jį praleisti. Turbūt ne veltui pagal KET įspėjamieji ženklai miestuose statomi 50-100 m atstumu nuo objekto. Šis ženklas nesuteikia papildomai jokios informacijos, įspėjamosios funkcijos neatlieka, nes pastatytas pernelyg arti, tik blaško vairuotojų dėmesį. Man pirmą kartą jį pamačius prireikė laiko "iškoduoti" ir kol iškodavau, tai jau buvau taką pravažiavęs, nes labai keistas įspėjamasis ženklas "dviratininkai" ir lentelė "dviračių eismas" (nors ši lentelė turėtų būti naudojama su ženklu "duoti kelią").
              Tuo pačiu visiškai neaišku kada dviratininkai turi pirmenybe, o kada neturi. Nes kirstami šią nuovažą jie turi pirmenybę, tačiau už kelių metrų vėl kirsdami važiuojamąją dalį jau neturi pirmenybės, nes ženklas "duoti kelia" pastatytas automobiliams jau kirtus dviračių taką. Kažkodėl prioritetai yra pristatyti neaiškių ženklų, bet ne aiškiai sudėlioti eismo dalyvių pirmumus. Nors įtariu, kad net specialistai sprendžiantys apie šių ženklų statymą nelabai susigaudo

              Comment


                Man labai įdomi ta pėsčiųjų perėjų ir greta einančių dviračių takų (atskirtų kvadratais) taisyklių logika. Pagal taisykles kirsdamas perėją dviratininkas turi nulipti (didelė nesąmonė), o važiuodamas tokiu taku kaip parodyta nuotraukoje gali nenulipti nuo dviračio (tik sumažinti greitį). Čia dviratininkams 100% pirmumas, tuo labiau, kad vairuotojas sukdamas kerta tiek pėsčiųjų, tiek dviratininkų judėjimo kryptį. Ar vairuotojas labai jaučia tą skirtumą tarp dviračių tako ir perėjos ir labai žiūri į kelio ženklinimą? Kelio ženklai juk tokiais atvejais turbūt stovi ne visada. Savaime suprantama, kad net ir turėdamas pirmumą dviratinkas kažkiek rizikuoja gauti į šoną ir turi būti atsargus. Šitie taisyklių nenuoseklumai ir subtilumai lemia, kad tų taisyklių daugelis tiesiog nemoka.
                Paskutinis taisė senasnamas; 2019.06.18, 21:51.

                Comment


                  Parašė sleader Rodyti pranešimą
                  Laisvės pr. pastatytas labai įdomus ženklas, kuris pastatytas 10 m (nors realiai gal netgi arčiau) iki dviračių tako. Automobilis važiuodamas 50 km/h per vieną sekundę nuvažiuoja beveik 14 metrų...
                  Tikiuosi Tvarkau Vilnių pranešėte?

                  Comment


                    Tokios perėjos su šalia pažymėtais takais yra skirtos apgauti taisyklių gerai neišmanančius dviratininkus ir sukelti riziką būti nutrenktiems. Yra vairuotojų pareigos pėstiesiems juos praleisti per pažymėtą perėją, tačiau nėra jokios vairuotojų pareigos dviratininkams juos praleisti per perėją arba važiuojančius šalia jos. Kadangi tai transporto priemonė, tai ją reikia praleisti sukant į kairę arba į dešinę sankryžose, sankryžose kai dviratininkas važiuoja pagrindiniu keliu (taip pat, kai dviračių takas eina už ženklo "Duoti kelią" arba STOP) ir vienareikšmėse sankryžose kai jis artėja iš dešinės. Jokiais kitais atvejais vairuotojas neprivalo praleisti dviratininko.
                    Dėl šios nuovažos, pagal paskutinę KET redakciją yra ir daugiau įdomybių. Kelių eismo taisyklėse nebeliko apibrėžimo kas yra sankryža (anksčiau buvo), tokio apibrėžimo nėra ir Saugaus eismo automobilių keliais įstatyme, nors sąvoka sankryža gana dažnai panaudota KET. Čia eilinis mūsų teisės aktų kaitaliotojų lepsusas, nes teisiškai dabar nebėra aišku ar tokia nuovaža nuo kelio yra laikoma sankryža ir kas tiksliai yra sankryža, bei kokios jos ribos.
                    Kelio ženklai turi stovėti visada, kaip visada jie stovi prieš sankryžas. Susikirtimas su dviračių taku yra tokia pati sankryža, kaip ir susikirtimas su gatve, tik čia pas mus visaip durnai bandoma interpretuoti.
                    Norečiau atkreipti dėmesį, kad Olandijoje, kurioje eismo organizavimas gerai sutvarkytas, net ir dviračių takų susikirtimuose stovi pirmumo ženklai, taip pat jie įrengiami ir dviračiu takui kertant reguliuojamą sankryžą (tam atvejui jeigu šviesoforas neveiks).
                    https://www.google.lt/maps/@52.42216...7i13312!8i6656
                    https://www.google.lt/maps/@52.42157...7i13312!8i6656
                    Ženklai stovi ir dviračiu take, jam kertant gatvę/kelią:
                    https://www.google.lt/maps/@52.42342...7i16384!8i8192
                    Čia turbūt panašiausia į situacija Laisvės pr. Taigi jeigu takas atitrauktas nuo gatvės ir nuovažą kertą kiek toliau, prieš taką stovi ženklai "Duoti kelią" su papildomomis lentelėmis, kad tai dvikryptis dviračių takas:
                    https://www.google.lt/maps/@52.33192...7i13312!8i6656

                    Čia Stokholme irgi panašioje nuovažoje dviračių takas eina šalia perėjos, tai irgi stovi ženklai "Duoti kelią":
                    https://www.google.lt/maps/@59.32757...7i13312!8i6656

                    Comment


                      Parašė digital Rodyti pranešimą
                      Tikiuosi Tvarkau Vilnių pranešėte?
                      Dar nesugalvojau ką parašyti. Jeigu parašysiu "beprasmis ir nesąmoningas ženklas" tai iškart toks pranešimas keliaus į šiukšlių dėžę. Dėl atstumo ir nuvžiuojamo kelio, tai specialistai tikriausiai žino, nes į fizikos pamokas turėjo vaikščioti, gal net universitete lankėsi

                      Comment


                        Tai tą patį ką čia.

                        Comment


                          Tokios perėjos su šalia pažymėtais takais yra skirtos apgauti taisyklių gerai neišmanančius dviratininkus ir sukelti riziką būti nutrenktiems.
                          Bent jau šioje vietoje tai dviratininkai turi būti praleisti, nes vairuotojai išsukdami iš kelio kerta ir dviratininkų, ir pėsčiųjų judėjimo kryptį.
                          Dviračio vairuotojas, norėdamas kirsti važiuojamąją dalį ten, kur eismas nereguliuojamas, privalo praleisti važiuojamąja dalimi važiuojančias transporto priemones, išskyrus tuos atvejus, kai kerta išvažiavimus iš šalia kelio esančių teritorijų, gyvenamosios zonos, kiemo, stovėjimo aikštelės, kai kerta važiuojamąją dalį, į kurią kiti vairuotojai suka
                          Vairuotojai taisyklių irgi nemoka arba nenori jų laikytis - išvažiuodami iš kiemų, aikštelių ir kirsdami šaligatvį/dviračių taką dažniausiai "nemato" nei dviratininkų, nei pėsčiųjų.

                          Comment


                            Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                            Bent jau šioje vietoje tai dviratininkai turi būti praleisti, nes vairuotojai išsukdami iš kelio kerta ir dviratininkų, ir pėsčiųjų judėjimo kryptį.
                            Kaip jau minėjau, nuotraukos priekyje matomoje vietoje vairuotojai turi praleisti dviratininkus, tačiau dviratininkai važiuodami toliau už 5 metrų jau nebeturi pirmumo ir turi praleisti automobilius. Čia visiška nesąmonė.

                            Vairuotojai taisyklių irgi nemoka arba nenori jų laikytis - išvažiuodami iš kiemų, aikštelių ir kirsdami šaligatvį/dviračių taką dažniausiai "nemato" nei dviratininkų, nei pėsčiųjų.
                            Čia jau kita istorija. Vieni mato, kiti nenori matyti ir "nemato". Bet nematydami ir nepraleisdami jie pažeidžia KET, o vat perėjose pažymėtuose dviračių takuose dažnais atvejais nepraleisdami jie nieko nepažeidžia.

                            Comment


                              Parašė sleader Rodyti pranešimą
                              Va čia dar toks vienas iš kelių ženklinimo perlų mūsų mieste susijusių su dviračių takais.

                              http://foto.terpe.lt/inkelti/2019061...608_161027.jpg

                              Laisvės pr. pastatytas labai įdomus ženklas, kuris pastatytas 10 m (nors realiai gal netgi arčiau) iki dviračių tako. Automobilis važiuodamas 50 km/h per vieną sekundę nuvažiuoja beveik 14 metrų. Jeigu imsime prielaidą, kad vairuotojas ženklą pamatys likus iki jo apie 15 m, tai jis turės viso labo 2 sekundes ženklą suprasti, apsidairyti nepatogiu kampu ir esant dviratininkui sustoti jį praleisti. Turbūt ne veltui pagal KET įspėjamieji ženklai miestuose statomi 50-100 m atstumu nuo objekto. Šis ženklas nesuteikia papildomai jokios informacijos, įspėjamosios funkcijos neatlieka, nes pastatytas pernelyg arti, tik blaško vairuotojų dėmesį. Man pirmą kartą jį pamačius prireikė laiko "iškoduoti" ir kol iškodavau, tai jau buvau taką pravažiavęs, nes labai keistas įspėjamasis ženklas "dviratininkai" ir lentelė "dviračių eismas" (nors ši lentelė turėtų būti naudojama su ženklu "duoti kelią").
                              Tuo pačiu visiškai neaišku kada dviratininkai turi pirmenybe, o kada neturi. Nes kirstami šią nuovažą jie turi pirmenybę, tačiau už kelių metrų vėl kirsdami važiuojamąją dalį jau neturi pirmenybės, nes ženklas "duoti kelia" pastatytas automobiliams jau kirtus dviračių taką. Kažkodėl prioritetai yra pristatyti neaiškių ženklų, bet ne aiškiai sudėlioti eismo dalyvių pirmumus. Nors įtariu, kad net specialistai sprendžiantys apie šių ženklų statymą nelabai susigaudo
                              Išeitis paprasta - greičio kalniukas. Problema būtų išpsręsta iškart, visiškai ir nebrangiai.

                              Comment


                                Šiandien anksti ryte prie neries krantinių dalyje atkarpos ant juodo asfalto sluoksnio deda bitumą surišimui. Gal ryt ryte jau raudonu asfaltu duos pralėkt?

                                Comment


                                  Parašė Creatium Rodyti pranešimą
                                  Sako, kad čia bus bendras takas.

                                  Bet nereikėjo apskritai ten asfalto gatvelės daryt, ten tėra privažiavimas prie namų, o ne gatvė. Reikėjo daryt bendro judėjimo erdvę, galbūt su atskirtais šaligatviais. Kažką pan. kaip Vileišio g. bus.
                                  Šaligatvis yra kairėje pusėje 1,875 m pločio (ties stulpais - 1,50 m pločio).

                                  Aš irgi manau, kad tokiame akligatvyje tikrai nereikėjo bendro tako - atskiras šaligatvis kairėje, o gatvele - dviračių eismas su automobiliais. Bet ne mes juk ekspertai....

                                  Parašė Cer Rodyti pranešimą
                                  Šiandien anksti ryte prie neries krantinių dalyje atkarpos ant juodo asfalto sluoksnio deda bitumą surišimui. Gal ryt ryte jau raudonu asfaltu duos pralėkt?
                                  Tikrai taip
                                  Paskutinis taisė Mindzius-LT; 2019.06.19, 13:37.

                                  Comment


                                    Gal jau yra kur nors paskelbtas T. Narbuto g. dviračių tako projektas?
                                    Kažkaip labai jau lėtai ten viskas vyksta, nors tas takas yra pagrindinė arterija daugeliui vakarinių rajonų gyventojų patekti į centrą.

                                    Comment


                                      Prasidejo Didlaukio g. Saligatvio rekonstrukcija ir dvirtakio tiesimas

                                      Comment


                                        Parašė fireboy Rodyti pranešimą
                                        Gal jau yra kur nors paskelbtas T. Narbuto g. dviračių tako projektas?
                                        Kažkaip labai jau lėtai ten viskas vyksta, nors tas takas yra pagrindinė arterija daugeliui vakarinių rajonų gyventojų patekti į centrą.
                                        Projektas seniusiai paskelbtas: https://citify.eu/t-narbuto-g-dviraciu-takas/
                                        Spėju kad pradės pabaigę atkarpą nuo Pilaitės iki Spaudos rūmų, ty. anksčiausiai rudenį.

                                        Parašė Mindzius-LT Rodyti pranešimą
                                        Tikrai taip
                                        Iš nuotraukos nepanašu kad kažkam rūpi tas draudimas nesinaudoti taku iki 06-21
                                        Paskutinis taisė Picusiaubas; 2019.06.19, 19:04.

                                        Comment


                                          Parašė sleader Rodyti pranešimą
                                          Kaip jau minėjau, nuotraukos priekyje matomoje vietoje vairuotojai turi praleisti dviratininkus, tačiau dviratininkai važiuodami toliau už 5 metrų jau nebeturi pirmumo ir turi praleisti automobilius. Čia visiška nesąmonė.
                                          O kodėl taip sugalvojai? Pirmumas visur dviračių, keli lapai diskusijų, jeigu norisi įsigilint:

                                          Parašė dondc Rodyti pranešimą

                                          Šiaip bandžiau pramušti dviratininkams pirmumą Laisvės pr. nusukant į L. Asanavičiūtės g. Pavyko, bet paskui pastebėjau, jog išsukant iš L. Asanavičiūtės g. į Laisvės pr. ten taip pat yra posūkio ženklas 402., todėl parašiau privačiai projektų vadovui su užklausa ar nereiktų taisyti patvirtintos ženklinimo schemos, kurios dar nespėjo atlikti.

                                          Berašant šį pranešimą gavau laišką su patvirtinta schema, kurioje jie patys, net man neprašant, numatė dviratininkų pirmumą ir iš L. Asanavičiūtės g.:
                                          Click image for larger version

Name:	image001.jpg
Views:	166
Size:	34,6 kB
ID:	1712546

                                          Deja kelio ženklų "duoti kelią" nenumatė, o trikampiai nusitrins arba bus užsnigti. Pirminiai siūlymai: https://tvarkaumiesta.lt/problem/79714

                                          P. S. Patiko projektų vadovo prierašas: "Atkreipiu dėmesį, kad Jūsų minima problema dėl greičio viršijimo ties nusukimu į L. Asanavičiūtės g. yra ne ženklinimo o vairuotojų nesilaikymo KET problema." Na nieko, turiu minčių, kaip patobulint, susirašysiu dar. Beje, diskusiją reiktų perkelt į KET temą, kita vertus, čia didesnis pastebimumas.
                                          ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                                          Comment

                                          Working...
                                          X