Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kelių eismo taisyklės

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kodėl tuomet per prievartą neišregistruoja (apleisto) nekilnojamo turto? Apie NT draudimą, priežiūrą ir mokesčius net nešneku... T.y. kodėl valstybinis aparatas vienoje srityje rodo savo galią, o kitose - visiškai bejėgis?

    Draudimą turiu net dvigubą (KASKO), draudžiu metams priekabą, kuri naudojama 3-4 kartus per metus, TA praeinu gerokai anksčiau nei priklauso. Čia, kad nekiltų įtarimų...

    Comment


      Parašė Martlarkis Rodyti pranešimą
      Na, tokio absurdo dar neteko matyti... Galėtų palikti senąją tvarką ir įrašyti kaip "rekomenduojama" (kaip su šalmais), bet privalomas reikalavimas tik atbaidys žmones nuo važinėjimo dviračiais. Juolab, kad šviečiant saulei, tų žibintų net nesimato!
      Pritariu- kam tos liemenės ir žibintai saulėtą dieną

      O tamsiu paros metu liemenės ir atšvaitai berods ir dabar privalomi.
      Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
      Marsrutai.lt tinklaraštis!
      SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

      Comment


        Geriau gaudytų nepilnamečius be šalmų. Paradoksas, bet juos daugiausiai dedasi suaugę, kuriems tai neprivaloma.

        Comment


          Parašė Mørtã
          Keista tavo logika. Kelių eismo taisykles skirtos užtikrinti saugų eismą, o ne kazkokų bendrovių pelną...
          Draudimas iš viso neturi jokios įtakos saugiam eismui. Techninė būklė - taip. Todėl pagal siūlomas pataisas valstybė naudos savo represines galias užtikrinant privačių ir daugiausiai užsienio draudimo bendrovių pelną.

          Parašė Lettered Rodyti pranešimą
          Viskas labai aišku, draudimas privalumas, todėl ir registruotas automobilis turi turėti galiojantį techninės apžiūros taloną ir draudimą. Jeigu tas registruotas automobilis nenaudojamas stovi kur nors numestas kieme, tai tegul tuomet parduoda arba atiduoda į autolaužyną dalims.
          Siekiama padidinti draudikų ir TA apžiūros bendrovių, kurios, beje, visos privačios, pelną. Be to juokingai skamba, kas savininkas turės grąžinti numerius. O kaip jis juos grąžins? Kas jį privers tai padaryti? Ar policininkai, sulaikę, galės numerius nuimti ir surašyti aktą dėl priverstinio išregistravimo???

          Parašė Sula Rodyti pranešimą
          Kodėl tuomet per prievartą neišregistruoja (apleisto) nekilnojamo turto? Apie NT draudimą, priežiūrą ir mokesčius net nešneku... T.y. kodėl valstybinis aparatas vienoje srityje rodo savo galią, o kitose - visiškai bejėgis?
          Būtent.

          Comment


            Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
            Labai gerai, gal šlamšto keliuose ir kiemuose sumažės:

            http://www.lrytas.lt/verslas/auto/st...ebevazines.htm

            Pagal įstatymą, kai baigsis automobilio draudimas arba techninės apžiūros galiojimas, laikinai bus stabdomas leidimas tam automobiliui dalyvauti viešajame eisme, savininkas per 90 dienų privalės apdrausti mašiną, atlikti jos techninę apžiūrą.

            „To nepadarius automobilis bus privalomai išregistruojamas ir savininkas turės grąžinti automobilio valstybinius numeris“
            Dėl techninės apžiūros tai suprantu, jei niekas nesivargina atlikti automobiliui techninės apžiūros - galima daryti prielaidą, kad jis yra nenaudojamas, tačiau net ir šiuo atveju 90 dienų yra per mažai. Tarkime metai laiko būtų kažkas panašiau. O dalies su draudmu tiesiog nėra kaip pagrįsti. Pats išregistravimas - keistas dalykas. Tarkime po 3 mėnesių norint vėl užregistruoti automobilį reikės gauti naujus numerius? Nabejoju, kad niekas jų net negrąžintų, nes paprasčiausiai net nežinotų, kad tai turi padaryti. Suprasčiau, tarkime automobilio statuso pakeitimą į 'nenaudojamas' ar kažkas tokio ir tokiame statuse praleidus metus ar du, automatiškai išregistruojant. T.y. po kokių 3 metų faktiško nenaudojimo, o statistikoje jau po metų, automobiliui patapus 'nenaudojamu' neįtraukti į skaičiavimus.

            Comment


              Malonus Mortos ir Aleksio dialogas tegul bus pratęstas asmeninėmis žinutėmis.
              Parašė Mørtã
              A tu durnas, ar ka?
              Parašė Aleksio
              Girta, ko gero, esi tu pati. Tu

              Comment


                Nejaugi Lietuvoj nebuvo baudos taškų sistemos iki šiol?

                EDIT: koks (neatsiprašant) debilas sugalvojo tą sistemą panaikint?

                Premjeras: grąžinsim balų sistemą, mirtinų avarijų kaltininkai teisių neteks visam gyvenimui

                Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius tikina, kad Vyriausybė jau rengia priemones nedrausmingiems vairuotojams tramdyti. Pasak premjero, artimiausiu metu bus grąžinta baudos balų sistema, o mirtinas avarijas sukėlę neblaivūs vairuotojai teisės vairuoti neteks visam laikui.

                „Tikrai nenorėčiau sutikti su ta mintim, kad niekas nėra daroma, bet reikia pripažinti, kad Saugaus eismo komisija (Valstybinė eismo saugumo komisija, – ELTA) sprendžia šias skaudžias problemas ir nesėdi rankų sudėjusi. Turiu pasakyti, kad yra ruošiami įstatymų projektai, kurie bus pateikti Seimui rudenį“, – antradienį „Lietuvos radijui“ sakė Premjeras.

                A. Butkevičius plačiau pristatė Vyriausybės ir Policijos departamento rengiamas priemones, kurios turėtų užtikrinti eismo saugumą šalyje.

                Premjero teigimu, bus siekiama grąžinti anksčiau galiojusią baudos balų sistemą, kai vairuotojai už pakartotinius nusižengimus netenka vairuotojo pažymėjimo.

                Pirmiausia nuspręsta siūlyti Vidaus reikalų ministerijai derinti su institucijomis Administracinių teisės pažeidimų kodekso pakeitimo dėl baudos taškų, noriu pabrėžti, sistemos įteisinimo projektą“, – pranešė premjeras.

                „Taip pat sustiprintos policinės priemonės, kiekvieną savaitgalį rengiami reidai – visą vasarą specialios policinės priemonės, kuomet stabdomi visi vairuotojai iš eilės ir tikrinamas jų blaivumas. (... ) Kiekvieną mėnesį apie planuojamas priemones prevenciškai įspėjame vairuotojus ir viešai išplatiname informaciją apie savo akcijas“, – sakė A. Butkevičius.

                Pasak Vyriausybės vadovo, prie eismo saugumo gali prisidėti visi piliečiai, kurie netrukus turės daugiau galimybių patogiai susisiekti su policija.

                „Metų pabaigoje patobulinsime vadinamą elektroninės policijos portalą, sukursime specialią programėlę, kad, išmaniuoju telefonu užfiksavus pažeidimą, vienu mygtuku bus galima nuotrauką persiųsti policijai“, – patikino A. Butkevičius.

                Pasak premjero, ketinama imtis itin griežtų priemonių girtiems vairuotojams, sukėlusiems mirtinas avarijas, tramdyti – šie netektų teisės vairuoti visam gyvenimui.

                „Aišku, bus paruošti netgi kai kurie įstatymo projektai, kalbant apie Baudžiamojo proceso kodekso pakeitimus, kad, jeigu neblaivus vairuotojas padarė avariją, tos avarijos pasekmės yra labai liūdnos, tai teisės turėtų būti atimamos teisės visam laikui“, – teigė A. Butkevičius.
                Dar beliko pabranginti draudimą BMW (ir apskritai, mašinų kurios turi virš 100AG) vairuotojams kuriems nėra 25-erių kelis kartus, tada progresas turėtu dar geriau matytis, ir pagaliau Lietuva turėtu šioj srįtyj priartėt prie civilizacijos.
                Paskutinis taisė Raptor; 2013.07.23, 14:34.

                Comment


                  O kažin tą 70 kW iki 21 metų idėją pamiršo ? Nes tikrai nenorėčiau pusei metų pirkti kito automobilio dėl 6 kW..........

                  Comment


                    Žinom, žinom, kaip dabar, atėmus teises, jas visiškai legaliai anksčia laiko galima susigrąžinti.

                    Comment


                      Parašė Xedos Rodyti pranešimą
                      O kažin tą 70 kW iki 21 metų idėją pamiršo ? Nes tikrai nenorėčiau pusei metų pirkti kito automobilio dėl 6 kW..........
                      O iki 21 metų iš viso vairuoti nereikėtų leisti. Kaip ir alkoholio parduoti ir jį vartoti. Taip pat ir tabako.

                      Comment


                        Parašė Xedos Rodyti pranešimą
                        O kažin tą 70 kW iki 21 metų idėją pamiršo ? Nes tikrai nenorėčiau pusei metų pirkti kito automobilio dėl 6 kW..........
                        Manau per šešis mėnesius to istatymo neįves, tai nepergyvenkite

                        Comment


                          Parašė Raptor Rodyti pranešimą
                          Manau per šešis mėnesius to istatymo neįves, tai nepergyvenkite
                          Nebūčiau tuo tikras. Jei įstatymų projektai bus teikiami jau rudens sesijai, tokiu atveju nuo 2014 m. jau galėtų įsigalioti naujai priimti įstatymai. Na, bet keli mėnesiai - ne pasaulio pabaiga......
                          Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.05, 12:58.

                          Comment


                            Tie įstatymų pakeitimai (sugriežtinimai) visiškai nesumažins avaringumo. Jei tik nebus atvirkščias procesas - padidins. Kadangi avarijas (mirtinas, su sužeidimais) dažniausiai daro visokie degradai su savo lupenomis, kurie pagauti prie vairo girti jau n kartų. Todėl tas teisių atėmimas - jiems visiškai dzin. Dar labiau dzin draudimas, be kurio ir dabar daugelis važinėja. Šie apnyasriai paliestų tik sąžiningus piliečius. Reikia didinti ne baudas, o kontrolę. Kas iš to, kad baudos didelės, bet pareigūną pamatyti (ypač kaimo kelyje) beveik neįmanoma. Daryk ką nori, važinėk kaip nori. Seniau, kai kiekvienas kaimo policininkas galėjo nuspręsti pasipinigauti ant kelio tvarka buvo didesnė nei dabar. Kitas dalykas reikia riboti automobilio įsigijimą ir perdavimą. Nes kur tau dabar su visu draudimu, TA automobilį gali įsigyti už 700 Lt be jokių persiregistravimų ant savęs. Reikia, kad šių lupenų kaina būtų bent kelis kartus didesnė, o tai išauktų ir visų automobilių brangimą, todėl jie būtų labiau vertinami ir neskolinomi įvairiems draugeliams be teisių. Tą galima pasiekti per muitus. Gal ir senėtų autoparkas, bet avarijų sumažėtų...
                            Paskutinis taisė copper; 2013.07.23, 15:05.

                            Comment


                              Avarijas daro degradai ir su brangiomis mašinomis. O tokie dar ir sugeba išsisukti, priešingai nei biedni degradai.

                              Comment


                                Jeigu amžinai girti vairuojantys su atimtom tesėm yra rimta problema, tai ją išspręsti gali tik baudžiamoji atsakomybė, nes turto jie paprastai vis tiek neturi. Kažkada skaičiau apie Paris Hilton (ar kažkokios panašios) nuotykius JAV. Jinai įkliuvo girta už vairo, tai iš jos ne teises atėmė, bet nuobaudė lygtine laisvės atėmimo bausme su viena iš sąlygų, kad negalima vairuoti. Tai kai vėl parišo vairuojant, nusiuntė į pataisos namus.

                                Comment


                                  Būtent, tokius tik zona ištaisys - padarys tikrais (kelių) gaidžiais.

                                  Comment


                                    Parašė Al1
                                    Geriau pažiūrėk į JAV, D. Britanija. Tikrai nebūtų blogiau, kad pilnas pilietines teises asmuo įgytų ne nuo 18-os, o nuo 21.
                                    D. Britanijoje mokiniai baigia vidurinę mažiau išprusę, tad geriau palikime 18 ribą.
                                    AZ.Baku | FI.Vaasa | SR.Paramaribo | SE.Lund | DZ.Annaba

                                    Comment


                                      Policijos reidai: 2 tūkst. greičio viršytojų, beveik pusantro šimto neblaivių vairuotojų



                                      Šie (dideli) skaičiai parodo, kad kontrolė keliuose galima sakyti neegzistuoja. O kiek dar per tas tris dienas nepagautų buvo...

                                      Comment


                                        Gerą temą išsirinkot tokiems klausimams .

                                        P.S. Gal kas galėtų perkelt offtopic'ą į atitinkamą temą ?

                                        Comment


                                          Parašė Xedos Rodyti pranešimą
                                          Gerą temą išsirinkot tokiems klausimams .

                                          P.S. Gal kas galėtų perkelt offtopic'ą į atitinkamą temą ?
                                          O ką, keliai yra ir pas musulmonus, eismas irgi, o taisyklės, šiuo atveju, ir gyvenimo

                                          Comment

                                          Working...
                                          X