Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[KAU] Kauno infrastruktūros projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė kriapst Rodyti pranešimą
    Kiek girdėjau apie Juozapavičiaus pr. rekonstrukciją, dar kokie 17 mln. planuojama gautis iš ES. Tada jau realesnė sumelė susidarytų..
    Nu va 17-18mln, o cia buvo paigirdusiu ir nuomoniu, kad gal ir to 1mln uzteks

    Comment


      Parašė fredis Rodyti pranešimą
      Dar kažkada girdėjau per tv, kad Kupčinskas derasi su vyriausybė, kad ji Kauno miesto kelių priežiūrai skirtų bent jau arti tos sumos, kiek vartotojai sumoka kuro akcizo mokesčio mieste. Jei skaičius tiksliai prisimenu, tai buvo 110 mln. lt., o iš jų Kaunas gauna tik 11 mln. lt. Patikslinkite kas gali... Šiaip pagarba merui už pastangas ir logišką mąstymą
      Nenoriu sukelti jokios polemikos ir t.t., tiesiog įdomu dėl bendro žinojimo, kiek procentaliai pinigų nuo surinkto kuro akcizo gauna Vilniaus miestas? Gal kas rado informaciją?

      Comment


        Miesto gatvių tvarkymui ir remontui privaloma skirti pakankamai lėšų
        2010-03-26

        Kauno miesto savivaldybės meras Andrius Kupčinskas inicijuoja peticiją, kuria raginama pakeisti lėšų miestų gatvėms prižiūrėti skirstymo tvarką.

        „Dabar įstatymuose numatyta tik 20 procentų kelių priežiūros lėšų skirti vietinėms miestų, rajonų gatvėms tiesti ir remontuoti. Tai neteisinga visų miestų atžvilgiu. Pavyzdžiui, VMI duomenimis, per 2008 metus Kauno miesto degalinėse už degalus buvo sumokėta 179 mln. litų akcizo mokesčio, kuris pateko į Kelių priežiūros ir plėtros fondą.

        Tačiau atgal Kaunui iš Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų gatvėms remontuoti ir prižiūrėti 2009 m. paskirta tik 11 mln. litų. Kauno miesto gatvių tinklas sudaro 910 km, todėl šių pinigų yra per mažai", - sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

        Vadovaujantis Lietuvos Respublikos peticijų įstatymo 3 str. 3 p., prašoma spręsti svarbų visuomenei ir vietos savivaldai klausimą dėl teisingo, proporcingo ir nediskriminuojančio kelių priežiūros ir plėtros finansavimo.

        „Dabartinis lėšų paskirstymas yra diskriminuojantis ir pažeidžiantis vairuotuojų teisėtus lūkesčius, kadangi „liūto" dalis, t.y. 80 proc. akcizo mokesčių, „nusėda" autostradose ir nacionalinės reikšmės keliuose, o miestų gatvėms tvarkyti lieka trupiniai! Šiuo metu Lietuvoje vietinės reikšmės keliai (gatvės) iš viso sudaro apie 60 000 km, o tai yra beveik tris kartus daugiau negu valstybinės reikšmės kelių ilgis", - sakė A. Kupčinskas, raginantis visų miestų vairuotojus išsakyti savo nuomonę šiuo klausimu.

        Dėl šių priežasčių inicijuojamas Lietuvos Respublikos kelių priežiūros ir plėtros finansavimo įstatymo pakeitimas, kad 60 procentų (vietoj šiuo metu nustatytų 20 procentų) gatvių priežiūrai skirtų lėšų turi būti panaudota vietinės reikšmės keliams (gatvėms) tiesti ir remontuoti.

        Peticiją internete galima pasirašyti šiuo adresu: http://www.peticijos.lt/visos/3267

        Peticiją, kuri skirta Lietuvos Respublikos Seimo Peticijų komisijai, artimiausiu metu bus galima pasirašyti ir Kauno miesto degalinėse ir kitose viešose vietose.
        Šaltinis: http://www.kaunas.lt/index.php?1100422342
        Sekite savo banknotus

        Comment


          žiūriu meras rimtai šituo reikalu užsiėmė, gal ir pralauš ledus nors kiek

          Comment


            Parašė daktaras Rodyti pranešimą
            žiūriu meras rimtai šituo reikalu užsiėmė, gal ir pralauš ledus nors kiek
            Medinukas pralauš ledus ?.....
            !!!Massive refresh Kaunas!!! - Laukite tesinio

            Comment


              Šaunuolis meras. Jau geriau medinukas meras, kuris kanors daro. Nei koks tinginys, kuris tik rūpinasi savo šeimos gerove, o ant miesto nusispjauti.

              Comment


                Įdomu koks buvo planuojamas plastiku lietų kelio žymėjimo linijų tarnavimo laikas. Šiandiena atidžiau atkreipiau dėmesį, kad pernai kur buvo liejamos juostos taikos prospekte jau kai kuriose vietose nusidėvėjusios. Praktiškai visos pernai lietos pėsčiųjų perėjos daugiau mažiau yra apsidėvėjusios. Kai kur linijos tiesiog nutrupėjusios.

                Comment


                  Gatvių ženklinimas plastiku yra maždaug 3-4 kartus brangesnis nei dažant, tačiau šiuo būdu atnaujintoms eismo juostoms suteikiama tik 6 mėnesių, o padengtoms plastiku - jau 2-3 metų garantija. Plastiku atnaujinus eismo juostas dalyje Kauno miesto gatvių, jose kitąmet to daryti jau nereikės, tada bus galima panaudojant plastiką ženklinti jau kitas gatves.
                  pilnas straipsnis http://www.autodiena.lt/lt/naujienos...inamos-veliau/ Kur gatvės yra naujai nutiestos, ten plastikinis žymėjimas labai gerai laiko. Bet kur senos gatvės ir duobėtos tai ten plastikinis žymėjimas labai greit subyra.

                  Comment


                    /\ tai kai tokios "lygios gatvės" tai taip ir būna. užtat skiriamosios juostos daugiau mažiau puikios kokybės po žiemos

                    Comment


                      Taip, dėl linijų sutinku daugiau mažiau linijų kokybė tikrai gera(juostų žymėjimo).
                      O gal kas atkreipėt dėmesį, atnaujinta vydūno alėja padengta irgi plastiku? Kažkaip neužsifiksavę man.

                      Comment


                        Kalbant apie linijas, tai pries pusmeti nugramde Savanoriu zenklinima ir iki siol nieko nepadaryta..

                        Comment


                          vydūno - dažais, savanorius aš taip manau turėtų išplastikuoti šį pavasarį

                          Comment


                            /\
                            na va man irgi kažkodėl taip atrodė. Na pas mus kaip visada daroma atvirkščiai. Manau kaip tik naują dangą reikėjo dengti plastiku tuo labiau jei jis "gerai laikosi" tik ant geros dangos.. O čia pas mus plastifikuoja senas duobėtas ir išvažinėtas gatves, o naujai suremontuotas dažo...

                            Comment


                              Parašė nepolitikas Rodyti pranešimą
                              reikia nepamiršti, kad juozapavičiaus pr. po asfaltu grįstas akmens trinkelėmis. jeigu jas išims ir parduos, tai prie milijono prisidės dar nemažas gabalas.
                              bet kažkodėl manau, kad tuos akmenis pavagia, pasidaro sode takelį arba susimū rina tvorą, kaip banditai savanorių pr. (priešais "iki" parduotuvę)
                              Vilniuje tas atsitiko su Gedimino pr. akmenimis. Keleto km. ilgio gatvės atkarpos akmenys buvo žadėti panaudoti senamiesčio gatvių rekonstrukcijai, tačiau tik pora trumpų akligatvių jais išgrįsti. O kur kiti likę kilometrai?

                              Comment


                                Gatvių ženklinimas: pinigų mažiau, tačiau perėjoms užteks. Straipsnis "Kauno dienoje" http://kauno.diena.lt/naujienos/mies...-uzteks-270103

                                Comment


                                  Prieš porą mėnesių esu gavęs informaciją iš Kauno savivaldybės, kad pavasarį ruošiamasi skelbti integruotos šviesoforų valdymo sistemos konkursą. Gal kas turite žinių apie tai?

                                  Comment


                                    Gal kas žinote kokia situacija yra su viaduku per autostradą nuo Ramučių į Ateities plentą? Jau metai tai tikrai kaip jo viena juosta uždaryta ir su ja niekas nedaroma. Kas jai nutikę ir kodėl niekas nedaroma nes pravažiuojant nesuprantu kodėl ji uždaryta...

                                    Comment


                                      siandien lygiai ta pati pagalvojau.

                                      Parašė GediminasJa Rodyti pranešimą
                                      Gal kas žinote kokia situacija yra su viaduku per autostradą nuo Ramučių į Ateities plentą? Jau metai tai tikrai kaip jo viena juosta uždaryta ir su ja niekas nedaroma. Kas jai nutikę ir kodėl niekas nedaroma nes pravažiuojant nesuprantu kodėl ji uždaryta...
                                      www.tomflagman.com

                                      Comment


                                        Atsinaujino darbai Druskininkų gatvėje senamiestyje. Pradėtas kloti šaligatvis. Taip pat Smalininkų gatvelėje tvarkomi po žiemos iškritę akmenys.

                                        Comment




                                          Raudondvario tiltas šiandien.

                                          Geresnė kokybė : http://www.fotopilotas.lt/foto/raudtiltas.JPG
                                          Paskutinis taisė fotopilotas.lt; 2010.04.09, 22:00.
                                          AerialMedia.LT
                                          žvilgsnis į pasaulį kitu kampu...

                                          Comment

                                          Working...
                                          X