Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[KAU] Kauno infrastruktūros projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Cia taip baisiai atrodo po remonto?
    Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
    Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012

    Comment


      Bet liūtas koks operatyvus fotografas pasidarė.

      Comment


        Radvilėnų plento rekonstrukcija priartėjo prie pabaigos
        http://www.kaunas.lt/index.php?706904209

        Comment


          na va, paruoš ažuolyną visiškai, galėsim mažiuką ramiai vežioti nedardėdami

          Comment


            įgnybkit man, aš turbūt sapnuoju:

            Po rekonstrukcijos Parodos g. drieksis ne tik nauja troleibusų linija, bet jos papėdėje bus įrengta ir nauja šviesoforinė sankryža. Planuojama, jog naujoji sankryža sujungs keturias pagrindines centrinės miesto dalies gatves, skelbia Kauno savivaldybė.

            Šiuo metu rekonstruojamoje Parodos g. tiesiami lietaus nuotekų, kanalizacijos ir vandentiekio tinklai, tuo pačiu ardoma ir akmeninė danga. Pabaigus šiuos darbus rangovai pradės pagrindų įrengimo darbus. Vykdant gatvės rekonstrukciją, tuo pačiu bus ruošiamasi ir sekančiam etapui – naujos šviesoforinės sankryžos K. Donelaičio g. ir Vytauto pr. įrengimui.

            „Kad vėliau nebūtų ardoma suremontuotos Parodos g. danga ir šaligatviai, rekonstrukcijos metu mes įrengsime pamatą gembei. Gembė bus pastatyta įrenginėjant šviesoforą, ant jos bus kabinamas šviesoforas. Taip pat nutiesime kanalizacijos vamzdžius, kad vėliau nereiktų kenkti naujai ištiestos gatvės gerbūviui”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

            Šiuo metu K. Donelaičio g. ir Vytauto pr. sankryža neatitinka saugumo reikalavimų. Po rekonstrukcijos ketinama ją reorganizuoti, sujungiant keturias pagrindines centrinės miesto dalies gatves.

            „Šiuo metu ten esantys šviesoforai seni, sankryža konfliktiška. Po rekonstrukcijos senoji sankryža, kuri jungia tik K. Donelaičio g. ir Vytauto pr., bus praplėsta iki vienos didelės sankryžos, kuri sujungs K. Donelaičio g., Vytauto pr., Parodos g. ir Laivės al.”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Degutis.

            Rekonstruojant Parodos g. taip pat planuojama pastatyti troleibusų linijai pritaikytus apšvietimo stulpus, o kitais metais nutiesti ir kontaktinį troleibusų tinklą, kuris sujungs Savanorių pr. su Vytauto pr. Naujojo troleibusų maršruto kontaktinis tinklas drieksis nuo Utenos g. ir Savanorių pr. sankryžos, K. Petrausko ir Parodos g., o Vytauto pr. susijungs su esamu tinklu.

            Šviesoforinės sankryžos K. Donelaičio g. ir Vytauto pr. rekonstrukcijos darbus planuojama pradėti kartu su troleibusų linijos tiesimo darbais.

            Skaityti daugiau: http://kasvykstakaune.lt/2012/08/03/...#ixzz22U2JZU3u
            ir ne viskas dar:

            Kauno miesto savivaldybė į gatvių asfaltavimą ir duobių remontą investuos papildomus 3,45 mln. Lt. Didžiausi darbai vyks Nuokalnės ir Partizanų gatvėse, kur bus paklota nauja asfaltbetonio danga.

            „Sutvarkytos gatvės yra vienas iš svarbiausių miesto prioritetų. Džiugu, kad pavyko surasti papildomų lėšų, kurios bus investuotos į gatvių tvarkymą”, – teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

            Praėjusiais metais buvo iš esmės sutvarkyta viena Nuokalnės gatvės pusė. Dabar kelininkai imsis antrosios kelio pusės, kurioje bus paklota nauja asfaltbetonio danga. Analogiški darbai vyks ir Partizanų gatvėje – kelininkai iš pagrindų sutvarkys prasčiausios būklės gatvės atkarpą, einančią nuo sankryžos su Kovo 11-osios g. iki 45-u numeriu pažymėto namo.

            Likusi lėšų dalis bus skirta pavojingiausių duobių tvarkymui. Didžiausi darbai vyks prastos būklės Marijampolės plente, P. Kalpoko ir Ašigalio gatvėse. Duobių remontas bus vykdomas ir kitose miesto gatvėse. Tiek ištisinio gatvių remonto, tiek ir duobių tvarkymo darbai bus pradėti šį mėnesį.

            Darbai – visame mieste

            Šiuo metu baiginėjami ilgiau nei mėnesį trukę darbai Radvilėnų pl. Šios gatvės atkarpose tarp K. Petrausko g. ir J. Basanavičiaus al. bei tarp J. Basanavičiaus al. ir A. Baranausko g. jau baigta tiesti nauja asfalto danga. Šiuo metu ten vyksta šaligatvių tvarkymo darbai.

            Tuo tarpu Panerių gatvėje kelininkai atlieka paruošiamuosius asfaltavimo darbus. Šios gatvės atkarpoje tarp Demokratų g. ir Aukuro g. bus paklota nauja asfalto danga, sutvarkyti šaligatviai, pakeisti borteliai.

            Intensyvūs darbai tęsiami ir A. Juozapavičiaus pr. bei Parodos g. Planuojama, jog viešojo transporto eismas Parodos g. bus atnaujintas jau rugsėjo pradžioje. Praėjusį mėnesį kelininkai baigė tvarkyti J. Basanavičiaus gatvės atkarpą tarp Taikos pr. ir Radvilėnų pl.

            Kitos kelininkų brigados šiuo metu darbuojasi Aušros g., K. Petrausko g. ir Šiaurės pr., kur tvarkomos pavojingiausios duobės. Artimiausiu metu duobės taip pat bus tvarkomos Tunelio g., Birželio 23-iosios g. bei Radvilėnų pl. atkarpoje tarp Zoologijos sodo ir Tunelio gatvės.

            Per pirmuosius du vasaros mėnesius kelininkai sutvarkė pavojingiausias duobes Jonavos g., Savanorių pr., Veiverių g., Raudondvario pl., K. Baršausko g. ir daugelyje mažesnių miesto gatvių.

            Per 2 metus – 100 mln. Lt

            Kauno miesto taryba birželį pritarė sprendimui į svarbiausių Kauno miesto gatvių kapitalinį remontą per artimiausius 2 metus investuoti iki 100 mln. Lt. Lėšos už šiuos darbus bus išmokėtos per 10 metų. Pasak Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio, realūs gatvių remonto darbai bus pradėti jau kitąmet.

            Sudarytame pagrindinių miesto gatvių, kurioms labiausiai reikia rekonstrukcijos, sąraše yra 12 gatvių. Konkretų gatvių sąrašą, kurios per artimiausius dvejus metus bus iš esmės suremontuotos, atskiru sprendimu tvirtins Kauno miesto taryba.

            Skaityti daugiau: http://kasvykstakaune.lt/2012/08/03/...#ixzz22U2RSAkU
            panašu, kad po dviejų metų važinėsim kaip normalūs žmonės

            Comment


              Po rekonstrukcijos senoji sankryža, kuri jungia tik K. Donelaičio g. ir Vytauto pr., bus praplėsta iki vienos didelės sankryžos, kuri sujungs K. Donelaičio g., Vytauto pr., Parodos g. ir Laivės al.
              Ar kas nors gali paaiškinti, kas čia sakoma?

              Comment


                Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                Ar kas nors gali paaiškinti, kas čia sakoma?
                Suprask, liks tik vienas sviesoforas, vietoj dabar esanciu dvieju.

                Comment


                  Rinkimai artėja.
                  N N N

                  Comment


                    bet ne savivaldos. ir be to patys politikieriai mašinomis daug važinėja, reikia būtų bepročiu mazochistu, kad nekreipti dėmesio į gatvių būklę

                    Comment


                      Parašė Garbanius Rodyti pranešimą
                      Suprask, liks tik vienas sviesoforas, vietoj dabar esanciu dvieju.
                      Kaip ten laisves aleja pajungs tik su vinu sviesaforu?
                      Ir siaip kodel sakoma, kad dabar dvi gatves (vytauto ir donelaicio) sujungtos, juk dar ir parodos prisjungta sviesaforu.
                      Siaip idomu kaip Laisves al. dar pajungs, ar yra kurnors schema?

                      Comment


                        Perstatys kaip suprantu stulpus. Ir bandys suzaisti su istisinem linijom ir zaliom linijom.. Nors ten painiai viskas ivardinta..

                        Comment


                          Jonavos g. ir Šiaurės pr. sankryžoje manau bus statomas šviesoforas, ant takų išpurkšti matmenys dažais, žaliojoje juostoje prikasta duobelių (tikriausiai tose vietose kur stovės šviesoforo stulpai). Jei kas daugiau žinot apie tai parašykit.

                          Comment


                            Jis ten tikrai ir bus

                            Comment


                              Prisikėlimo bažnyčios aplinkos sutvarkymo projektas sulaukė ES paramos
                              http://www.kaunas.lt/index.php?1343747297

                              Preliminariais skaičiavimais, prie Kristaus Prisikėlimo bažnyčios akmenimis reikėtų išgrįsti maždaug 7 tūkst. kv. m plotą.
                              Tikimės, kad jau per 2013 m. būtų galima istoriniais akmenimis išgrįsti Prisikėlimo bažnyčios šventorių"

                              Comment


                                Parašė kempas Rodyti pranešimą
                                Jonavos g. ir Šiaurės pr. sankryžoje manau bus statomas šviesoforas, ant takų išpurkšti matmenys dažais, žaliojoje juostoje prikasta duobelių (tikriausiai tose vietose kur stovės šviesoforo stulpai). Jei kas daugiau žinot apie tai parašykit.
                                Pradėjo montuoti gembes šviesoforams. Šiandien per pietus:



                                Comment


                                  Parašė dsanto Rodyti pranešimą
                                  Pradėjo montuoti gembes šviesoforams. Šiandien per pietus:

                                  Atvaizdas


                                  Atvaizdas
                                  Prie to paties prieš 10 minučių:
                                  https://plus.google.com/photos/10660...KL086Si68aB8AE

                                  Comment


                                    Aha, jau pakabinti šviesoforai važiuojant nuo Šiaurės pr. ir nuo autostrados. Šviesoforai padubliuoti už sankryžos, nes projektas dar darytas pagal LST. Bet akivaizdu, kad kairiajam posūkiui važiuojant nuo autostrados bus įrengti atskiri šviesoforai, o ne papildoma sekcija:

                                    Comment


                                      Parašė dsanto Rodyti pranešimą
                                      Šviesoforai padubliuoti už sankryžos, nes projektas dar darytas pagal LST.
                                      Tai kad nesimato jokio dubliavimo.

                                      Comment


                                        Parašė sigius Rodyti pranešimą
                                        Tai kad nesimato jokio dubliavimo.
                                        Sunkiai, bet matosi. Tiesiog kol kas neturėjau galimybės padaryti geresnes nuotraukas:

                                        Comment


                                          O nuo Kleboniškio nieks nedubliuoja?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X