Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[LT] Krypčių ženklinimas Lietuvos keliuose

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Pirma Vilniaus pietinio aplinkkelio dalis kaip ir baigta.


    (...)
    Paskutinis taisė Romas; 2013.11.23, 20:17. Priežastis: Kopija iš temos "A19 / 106. Tikrasis Vilniaus pietinsis aplinkkelis"

    Comment


      Ačiū už gerą atnaujinimą. Įdomiai tas ženklas atrodo prieš Lentvario g. viaduką - A3 ir A15 keliai nurodyti, tačiau jokios užuominos, kad ir A4 ir A16 keliai yra pasiekiami važiuojant tiesiai...

      Comment


        Kėdainiuose yra retas kelio ženklas su keturženkliu kelio numeriu
        (1906 - nuoroda į Labūnavą)
        Paskutinis taisė Romas; 2014.11.23, 05:38. Priežastis: Kopija iš temos "Kelionės po Lietuvą. trumpi aprašymai"

        Comment


          Lietuvos žinios 2013-07-24 06:00
          Kristina KUČINSKAITĖ
          Vietoj kelio ženklų – praeivių konsultacijos

          Ne vie­nam per Lie­tu­vą au­to­mo­bi­liu va­žiuo­jan­čiam ke­liau­to­jui kar­tais ten­ka karšt­li­giš­kai dai­ry­tis ke­lio nuo­ro­dos ar­ba ke­lio tei­rau­tis pra­ei­vių. Ta­čiau Lie­tu­vos au­to­mo­bi­lių ke­lių di­rek­ci­jos (LAKD) at­sto­vai ti­ki­na, kad in­for­ma­ci­jos yra tiek, kiek rei­kia.

          Ku­ria kryp­ti­mi rei­kė­tų pa­suk­ti, kai no­ri pa­tek­ti į Kau­ną, ta­čiau prieš akis - tik ke­lio ženk­las su nuo­ro­do­mis "Cin­kiš­kės", "Jo­na­va", "Šiau­liai"? Šią di­le­mą te­ko spręs­ti iš Kė­dai­nių į Kau­ną vyks­tan­čiam Da­riui Lelešiui. (...)



          Kur pa­slėp­ti didmiesčiai
          (...) D.Le­le­šius ste­bė­jo­si, ko­dėl prie svar­bes­nių, di­des­nių san­kry­žų kryp­tys į Vil­nių, Kau­ną ar Klai­pė­dą nu­ro­dy­tos itin re­tai. „Kaip iš Kė­dai­nių nu­kak­ti iki greit­ke­lio ar­ba „Via Bal­ti­cos“ ma­gis­tra­lės? Tu­riu pa­sik­liau­ti vien sa­vo in­tui­ci­ja ar spė­lio­nė­mis, nes jud­rio­je san­kry­žo­je ne­ga­li pa­klaus­ti ke­lio“, - sa­kė pa­šne­ko­vas. Jo tvir­ti­ni­mu, nuo­ro­dų į pa­grin­di­nius ša­lies mies­tus tu­rė­tų bū­ti kur kas dau­giau nei da­bar.

          Daž­nai po už­sie­nio kraš­tus au­to­mo­bi­liu ke­liau­jan­tis vy­riš­kis tvir­ti­no, kad dau­ge­ly­je Eu­ro­pos vals­ty­bių ir be na­vi­ga­ci­jos įran­gos jis ga­na leng­vai orien­tuo­ja­si, o Lie­tu­vo­je ke­lią daž­nai su­ži­no ne iš ro­dyk­lių, o iš pra­ei­vių. (...)


          Ven­gia ženk­lų miško
          LAKD Ke­lių prie­žiū­ros sky­riaus ve­dė­jo pa­va­duo­to­jas Rai­mun­das Ind­ru­lė­nas LŽ pa­ti­ki­no, kad prie kiek­vie­no mies­to, kiek­vie­na­me ke­ly­je ar kiek­vie­no­je san­kry­žo­je nu­ro­dy­ti vi­sų mies­tų ne­įma­no­ma. „Su­si­da­ry­tų ženk­lų miš­kas, o vai­ruo­to­jai ne­bes­pė­tų vi­sų už­ra­šų pers­kai­ty­ti. (...) “, - ti­ki­no R.Ind­ru­lė­nas ir pri­dū­rė, kad kryp­ties ro­dyk­lės Lie­tu­vo­je įren­gia­mos pa­gal marš­ru­ti­nio orien­ta­vi­mo tai­syk­les. (...)

          Šiuo me­tu, R.Ind­ru­lė­no tei­gi­mu, kaip tik vyk­do­mos pir­ki­mo pro­ce­dū­ros nau­jo marš­ru­ti­nio orien­ta­vi­mo do­ku­men­tui par­eng­ti. Jau pa­skelb­tos tech­ni­nės spe­ci­fi­ka­ci­jos. Šį do­ku­men­tą nu­ma­to­ma baig­ti reng­ti 2015 me­tais. Ta­čiau, net ir jį par­en­gus, kryp­čių ro­dyk­lių Lie­tu­vo­je ne­tu­rė­tų pa­dau­gė­ti. LŽ žur­na­lis­tės pa­klaus­tas, ar ži­no­tų, kaip nu­vyk­ti iš Kė­dai­nių į Kau­ną ir ar to­je vie­to­vė­je pa­kan­ka vien nuo­ro­dų „Cin­kiš­kės", "Jo­na­va", "Šiau­liai“, val­di­nin­kas bu­vo ka­te­go­riš­kas: „Vai­ruo­to­jas, Lie­tu­vo­je ne­ran­dan­tis Vil­niaus ar Kau­no, ma­tyt, ne­la­bai ge­rai mo­kė­si mo­kyk­lo­je. O už­sie­nio vals­ty­bių vai­ruo­to­jai, vyks­tan­tys per Lie­tu­vą, tu­ri GPS prie­tai­sus.“

          UAB „Tau­ro ženk­las“, ga­mi­nan­čios ke­lio ženk­lus, va­do­vas Aud­rius Li­saus­kas LŽ tei­gė, kad dau­giau­sia prob­le­mų dėl kryp­ties ro­dyk­lių ky­la mies­tuo­se, kiek ge­res­nė si­tua­ci­ja vals­ty­bi­nės reikš­mės ke­liuo­se. „Marš­ru­ti­nio orien­ta­vi­mo tai­syk­lė­se nu­ro­dy­ta, kad vai­ruo­to­jas ne­ga­li pers­kai­ty­ti dau­giau kaip tri­jų pa­va­di­ni­mų, to­dėl ženk­luo­se nu­ro­do­mas tik tam ti­kras kie­kis in­for­ma­ci­jos. Vis dėl­to nuo­ro­dų į di­džiuo­sius mies­tus trūks­ta“, - sa­kė A.Li­saus­kas.
          (...)

          http://lzinios.lt/lzinios/Gimtasis-k...tacijos/159934

          Comment


            val­di­nin­kas bu­vo ka­te­go­riš­kas: „Vai­ruo­to­jas, Lie­tu­vo­je ne­ran­dan­tis Vil­niaus ar Kau­no, ma­tyt, ne­la­bai ge­rai mo­kė­si mo­kyk­lo­je. O už­sie­nio vals­ty­bių vai­ruo­to­jai, vyks­tan­tys per Lie­tu­vą, tu­ri GPS prie­tai­sus.“
            Idiotas.

            Comment


              Neteisingas argumentas del "zenklu misko", nera siuloma toje pacioje sankryzoje prideti zenklu, galima statyti zenklus sankryzose kur iki siol dar nebuvo zenklu. Pavyzdziui vienoj sankryzoj tie trys perskaitomi Jonava, Cinkiskes, Siauliai, kitoj Kaunas ir dar kazkas.

              Comment


                Pagal išdėstytą logiką ir šis ženklas jau perteklinis, nes jame jau ne 3, o net 4 pavadinimai Beje, o kodėl tuomet kelias į Šiaulius nurodytas, o į Kauną jau nebe??? Juk ne į kažkokius Cinkiškius važiuojama pro Kėdainius, o į A1. Čia jau LAKD persistengia paraidžiui vykdyti patys savo pasitvirtintas taisykles, kurias vargu ar pasivargino prieš tai bent perskaityti.

                Comment


                  Parašė Ginthus Rodyti pranešimą
                  Pagal išdėstytą logiką ir šis ženklas jau perteklinis, nes jame jau ne 3, o net 4 pavadinimai Beje, o kodėl tuomet kelias į Šiaulius nurodytas, o į Kauną jau nebe??? Juk ne į kažkokius Cinkiškius važiuojama pro Kėdainius, o į A1. Čia jau LAKD persistengia paraidžiui vykdyti patys savo pasitvirtintas taisykles, kurias vargu ar pasivargino prieš tai bent perskaityti.
                  Ir dar Šiauliai toliau negu Kaunas šioje sankryžoje, pagal kokį ten tų taisyklių punktą įdomu parinko, kad būtent Šiaulius reikia nurodyti?
                  AZ.Baku | FI.Vaasa | SR.Paramaribo | SE.Lund | DZ.Annaba

                  Comment


                    Pateiktoje nuotraukoje esančiame ženkle tikrai nėra viskas gerai. Nelabai aišku kodėl ten nurodyti Šiauliai, nes keliu A9 galima pasiekti ne tik juos, bet ir pvz. Panevėžį. Tačiau norėti, kad visur būtų nurodytas Kaunas irgi nederėtų. Tuomet galima klausti kodėl nenurodytas Vilnius arba Klaipėda. Šiuo atveju pakaktų papildomai nurodyti tik kuria kryptimi pasiekiamas kelias A1, o čia jau vairuotojas pats turėtų žinoti, kad šiuo keliu, priklausomai į kurią pusę jame pasuks, galės pasiekti Kauną arba Klaipėdą ir netgi Vilnių.

                    Palyginimas su "kitomis Europos valstybėmis" irgi nėra iš teisingiausių. Viską lemia tai, kokios reikšmės keliais važinėjama. Tikėtina, kad asmenys (ne tik šis, nes tokių kalbų ir palyginimų pasigirsta dažnai) užsienio šalyse važinėja daugiau pagrindiniais keliais ir svarbiausiomis trasomis (maršrutais), kuriuose sutikti didžiausių miestų nuorodas yra didesnė tikimybė. O atsidūrus žemesnės reikšmės keliuose, kurie tiesiogiai neina į didžiausius miestus, irgi ne visada pavyks rasti nuorodų į didžiausią ar antrą pagal dydį miestą net ir išgirtoje Europoje.

                    Comment


                      Į Pagirių pusę
                      26

                      (...)

                      Į Gariūnų pusę
                      28

                      29
                      Paskutinis taisė Romas; 2013.11.23, 22:32. Priežastis: Kopija iš temos "A19 / 106. Tirkasis Vilniaus Pietinis aplinkkelis"

                      Comment


                        Į vieną pusę 106, o į kitą jau A19......Belieka tik atsidusti .

                        Comment


                          Pakartosiu nuorodą į straipsnį
                          "Klaipėda" 2012.01.20

                          Laikraštyje buvo nuotrauka:
                          Iš Klaipėdos į A13 kelią sankryža pažymėta: tiesiai - Radailiai, į kairę - Palanga, į dešinę - ... Klaipėda.
                          Asta Aleksėjūnaitė
                          Informaciniai ženklai Klaipėdos gatvėse - it cirke

                          „Naktį mėgindamas surasti kelią į autostradą, maniau, sprandą nusisuksiu. Nesu žioplys ir vairuoju daug metų, ne pirmą kartą ir uostamiestyje. Tačiau važiuodamas iš Klaipėdos universitetinės ligoninės neradau nė vienos nuorodos į magistralę (...) Tačiau vis važiuodamas tiesiai, ilgą laiką nežinojau, ar laikausi teisingos krypties. Vienintelėje vietoje išvydęs nuorodą į Kauną ir Palangą, nusiraminau. Bet, privažiavęs viaduką ties Palangos keliu, neradau jokios nuorodos, vedančios į Kauną ar Vilnių. Kur ta autostrada?“ – piktinosi vyras.

                          Iš tiesų, prieš naujai įrengtą Tauralaukio ir Palangos plento viaduką kelio ženklai veda tik Mozūriškius, Palangą ir Klaipėdą. Matyt, kelininkams nėra ko važiuoti į Vilnių ir Kauną.
                          Važiuojant Palangos plentu iki pat Jakų žiedo nėra nė vieno ženklo, nurodančio Vilniaus ar Kauno kryptį. (...) Važiuojant nuo Palangos Jakų žiedinės sankryžos link, ženklas skelbia, kad šiuo keliu pasieksite tik Klaipėdą. Išvažiuojant iš miesto šiuo viaduku, kelininkams buvo svarbu, kad vairuotojas būtinai pasiektų Radailius, Palangą ir vėl sugrįžtų į Klaipėdą, nes į Vilnių tarsi nėra ko važiuoti
                          Visas straipsnis:
                          http://klaipeda.diena.lt/naujienos/m...t-cirke-403099
                          http://verslas.delfi.lt/automoto/inf....d?id=54431305


                          Neseniai teko važiuoti tuo Klaipėdos aplinkkeliu, kur yra nuorodos tik į Klaipėdą
                          Paskutinis taisė Romas; 2013.09.21, 06:23.

                          Comment


                            A13. Klaipėdos aplinkkelis

                            Šiame kelyje labai keistas ženklinimas - jokių nuorodų į Vilnių, Kauną ar Šilutę nėra.
                            Tačiau yra visokių spalvų nuorodų į ... Klaipėdą. Dar norėtųsi, kad tose Klaipėdos kryptyse būtų tikslesnės nuorodos, pvz., Klaipėda - Mažasis kaimelis, Klaipėda - Naujamiestis, Klaipėda - Miegamieji rajonai ir panašiai. Bet tokie norai turbūt iš fantastikos srities.

                            Foto 2013.07

                            Kalotės mazgas
                            Klaipėda važiuojant tiesiai ar į dešinę - 10 km


                            Klaipėda - 9 km




                            Klaipėda - į dešinę 0,5 km


                            Pavažiavę 100 metrų matome, kad iki Klaipėdos jau 6 km




                            Klaipėdos centras - 3 km


                            Ir tiesiai važiuojant - Klaipėda 3 km


                            Kažkokia vietinė sankryža - Klaipėda 0,5 km


                            Jakų žiedas.
                            Tik čia pagaliau pradedomos rodyti kryptys į Vilnių, Kauną ir Šilutę


                            Įsivaizduokime analogiją, kad Kauno aplinkkelyje A1 nuo Petrašiūnų iki pat "Megos" visur yra mėlynos ar baltos nuorodos tik į Kauną, o pirma nuoroda su atsišakojančiais keliais į Marijampolę ir Klaipėdą pasirodytų tik prieš IX fortą...
                            Paskutinis taisė Romas; 2013.09.17, 04:57. Priežastis: Pakeista talpykla

                            Comment


                              Parašė Romas Rodyti pranešimą
                              Šiame kelyje labai keistas ženklinimas - jokių nuorodų į Vilnių, Kauną ar Šilutę nėra. Tačiau yra visokių spalvų nuorodų į ... Klaipėdą. Dar norėtųsi, kad tose Klaipėdos kryptyse būtų tikslesnės nuorodos, pvz., Klaipėda - Mažasis kaimelis, Klaipėda - Naujamiestis, Klaipėda - Miegamieji rajonai ir panašiai. Bet tokie norai turbūt iš fantastikos srities.

                              Foto 2013.07
                              (...)
                              Klaipėdos centras - 3 kmAtvaizdas

                              Ir tiesiai važiuojant - Klaipėda 3 km Atvaizdas

                              Kažkokia vietinė sankryža - Klaipėda 0,5 km Atvaizdas

                              Jakų žiedas. Tik čia pagaliau pradedomos rodyti kryptys į Vilnių, Kauną ir Šilutę
                              Atvaizdas

                              Įsivaizduokime analogiją, kad Kauno aplinkkelyje A1 nuo Petrašiūnų iki pat "Megos" visur yra mėlynos ar baltos nuorodos tik į Kauną, o pirma nuoroda su atsišakojančiais keliais į Marijampolę ir Klaipėdą pasirodytų tik prieš IX fortą...
                              Prieš savaitę teko apsilankyti būtent šioje vietoje. Išlindau iš Klaipėdos į kelią ir pasimečiau į kurią pusę man reikia, nes išvažiavus iš Klaipėdos, kryptis rodė į... Klaipėdą. WTF? Tik pavažiavęs gerą gabalą, pagaliau pamačiau Jakų žiedą ir tik tuomet viskas pasidarė aišku.
                              Paskutinis taisė Romas; 2013.09.21, 06:26. Priežastis: Sutrumpinta netolie sančio pranešimo citata

                              Comment


                                Pas mūsų netolimus kaimynus vokiečius šalia didesnių miestų nutiestuose keliuose nuvažiavimuose į miestus tiesiog parašomas pavadinimas į tam tikrą miesto rajoną ar vietovę:



                                HH - sutrumpintas Hamburgo pagadinimas, Veddel - Hamburgo miesto rajonas, Freihafen - laisvasis uostas.

                                Tai panašus analogas šalia Klaipėdos galėtų būti toks:

                                KLP-SMELTĖ
                                UOSTAS
                                Paskutinis taisė HSV; 2013.09.02, 11:49.

                                Comment


                                  Parašė HSV Rodyti pranešimą
                                  KLP-SMELTĖ
                                  UOSTAS
                                  Man šiaip smalsu pasidarė, gal žinote ar yra išleistas dokumentas, reglamentuojantis sutrumpintus miestų pavadinimus. Jei ne, tuomet reikėtų ir tokį išleisti, arba papildyti esamą, kuriame galima tai aprašyti.
                                  Kitaip bus dar baisiau, nei dabar, pvz. viename gale miesto bus VLN-LAZDYNAI, kitame - VIL-NAUJOJI VILNIA, o trečiame VILN.-SANTARIŠKĖS.

                                  Comment


                                    UAB "Infraplanas". Užsakovas Aplinkos ministerija 2012
                                    Informavimo apie gamtines ir kultūrines kraštovaizdžio vertybes sistema








                                    http://www.am.lt/VI/files/File/Darbo...isas_AM-12.pdf

                                    Comment


                                      Kražiai po gaisro. 1941 m.

                                      ebay.de

                                      1941 m. birželio 25 d. Kražiuose jau šeimininkavo naciai, tuomet sovietų artilerija pradėjo apšaudyti miestelį ir padegė. (...)
                                      Šaltinis: A.Miškinio knyga VAKARŲ LIETUVOS MIESTAI IR MIESTELIAI. I knyga-2004 m.

                                      Comment


                                        Naujausias pastebėjimas:
                                        Kodėl Lietuvoje nėra standartinės žymėjimo tvarkos?
                                        Vakarinis aplinkelis:
                                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                        Kelios vakarininės Vakarinio aplinkkelio nuotraukos
                                        Kodėl yra kvailai uždėtos lentelės į Sudervę ir Pilaitę tiesiai ir dar su kilometražu, kai tuo tarpu rodyklė į dešinę yra normali?
                                        Man racionaliausiai atrodytų taip:

                                        Dar viena nesąmonė yra D. ir Girėno sankryžoje su Tūkstantmečio gatve:
                                        (iš Google Street View)
                                        Čia tas pats plius rodyklės į Kauną ir Panevėžį matomai netilpo į dešininį ženklą, tai padėjo kaip papuolė...
                                        Estetiniu požiūriu tai tikrai erzina. Kadangi pats dar nevairuoju, negaliu komentuoti dėl informatyvumo vairuojant, bet matomai tokie ir Romo pavaizduoti absurdai atrodo tiesiog idiotiškai.
                                        Paskutinis taisė Romas; 2013.11.12, 23:50. Priežastis: Įdėta pilna nuotrauka

                                        Comment


                                          /\ Lettered nuotraukoje iš Pilaitės prospekto matosi, kad toje pačioje ženklų grupėje vienose krypčių nuorodose užrašyti kilometrai, kitose - kelių numeriai.
                                          Toks ženklinimo nenuoseklumas turbūt yra ir dėl to, kad pas mus nerašomi rajoninių (keturženklių) kelių numeriai.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X