Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Draudimai fotografuoti geležinkelius

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• Nikas
    replied
    PAVIESINTA. Fotografuoti ir viesinti yra skirtingi dalykai. Fotografuoti zmones leidziama, viesinti galima tik Jiems sutikus.

Komentuoti:

• aesde
    replied
    Parašė robertas Rodyti pranešimą
    Jei fotografuojama viešoje erdvėje, man atrodo, nieko nepažeistume, o fotografuojami asmenys neturėtų reikšti pretenzijų. Dėl visa ko reikėtų iš naujo paskaityti LR Visuomenės informavimo įstatymą.
    čia slidus klausimas. realiai gali būti situacijų kai paviešinta nuotrauka sugriauna gyvenimus ir taip yra pažeidžiamas žmogaus interesas. pvz.:
    -tamsta mane nufotografavo ne su žmona, o su kita moterimi, kuri mane sumaišė su kitu žmogumi staigiai prišoko, apkabino ir pabučiavo. šeima suiro.
    -tamsta mane nufotkino įeinantį į restoraną, nors tuo metu turėjau būti darbe. rezultatas - netekau darbo. nors į restoraną ėjau susitikti su labai ekscentrišku nauju klientu.

žinoma su geležinkeliu tai nieko bendro neturi. tačiau su nuotraukų viešinimu reiktų elgtis atsargiai.

Komentuoti:

• Vitas
    replied
    Jei fotografuojama viešoje erdvėje, man atrodo, nieko nepažeistume, o fotografuojami asmenys neturėtų reikšti pretenzijų. Dėl visa ko reikėtų iš naujo paskaityti LR Visuomenės informavimo įstatymą.
    Su šiais žodžiais reikėtų visiškai sutikti
    Bet kol kas ...
    Kai grasinama fotoaparato atėmimu (o ne protokolo surašymu) ar dar gražiau - "automato buože per galvą" ar apspardymu - savo turtą prarasti arba netgi likti sužeistam (ar dar blogiau - invalidu) tikrai nesinorėtų...
    Apsauginių geležinkelyje dabar kai pkaime pas prastą ūkininką šunų Kažkiek pasisaugoti nepakenktų. Nes ne tokiems žmonėms žinoti apie tokį teisinį aktą kaip LR Visuomenės informavimo įstatymas.

Komentuoti:

• vectron
    replied
    Fotografuojant reikėtų apsižiūrėti, kad į kadrą nepatektų uniformuoti geležinkelio darbuotojai ar apsauginiai. Nes demonstratyvus „reporterio“ taikymasis gali būti nemalonus kiekvienam.

Komentuoti:

• Vitas
    replied
    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
    D1 Siauliai - Kaunas 1 - Vilnius, Kaune, vakarėjant.
    Ta pikta moteriškė gąsdino atimsianti fotoaparatą.
    Fotografuojant reikėtų apsižiūrėti, kad į kadrą nepatektų uniformuoti geležinkelio darbuotojai ar apsauginiai. Nes demonstratyvus „reporterio“ taikymasis gali būti nemalonus kiekvienam.
    Stotyje Kaunas1 fotografuojant dyzelinį traukinį Šiauliai-Vilnius, reikėjo pasitraukti kairiau, ir stoties darbuotoja būtų nepamačiusi (arba nepatekdama į kadrą nekreipusi dėmesio).
    Paskutinis taisė Romas; 2009.10.17, 09:39. Priežastis: Kopija iš temos "Geležinkelių fotografavimas"

Komentuoti:

• cacao
    replied
    Parašė Gaxas Rodyti pranešimą
    Kur randasi Smėlynės perkėla ?
    Viena iš Klaipėdos perkėlų - Smiltynės perkėla

Komentuoti:

• Gaxas
    replied
    Parašė Wycka Rodyti pranešimą
    Tuo pačiu: kodėl niekas nedraudžia fotografuoti autobusų stotyse arba Smėlynės perkėlose?
    Kur randasi Smėlynės perkėla ?

Šiaip tai čia nepaaiškinamas dalykas, kodėl draudžiama fotografuoti geležinkelius. Yra kur nors parašyta priežastis?

Komentuoti:

• Wycka
    replied
    Parašė AB13 Rodyti pranešimą
    Kitas klausimas: ar tas draudimas teisetas?
    Tuo pačiu: kodėl niekas nedraudžia fotografuoti autobusų stotyse arba Smėlynės perkėlose?

Komentuoti:

• AB13
    replied
    Kitas klausimas: ar tas draudimas teisetas?

Komentuoti:

• Zorro
    replied
    Vilniaus stotyje radau 2 ženklus, draudžiančius fotografuoti.

Komentuoti:

• Al1
    replied
    Paskutinis vakarinis traukinys is Kauno stoties.
    D1-661-1+661-3+690-4

Buvo policininkai, bet nekreipe demesio i mane.

Trys darbininkai D1 Siauliuose.

D1 Siauliai - Kaunas 1 - Vilnius, Kaune, vakarejant.
    Ta pikta moteriske gasdino atimsianti fotoaparata.
    Paskutinis taisė Romas; 2009.10.17, 09:38. Priežastis: Kopija iš temos "Geležinkelių fotografavimas"

Komentuoti:

• Kema
    replied
    Iš čia niekas neuždraus fotografuoti

Vaidotų geležinkelio stotis.

Komentuoti:

• LT-1
    replied
    Parašė udrius Rodyti pranešimą
    O Tu man gali paaiškinti, kodėl negalima fotografuoti traukinių? Kas tokį sprendimą priėmė?
    Ne, negaliu.

Komentuoti:

• udrius
    replied
    O Tu man gali paaiškinti, kodėl negalima fotografuoti traukinių? Kas tokį sprendimą priėmė?

Komentuoti:

• LT-1
    replied
    Parašė udrius Rodyti pranešimą
    Tai kad negirdėjau nieko laikraščiai nieko nerašė apie tas nupjautas kojas
    Na matai, ne viska net ir laikrasciai zino...
    Kita vertus, nesilaikydami saugumo reikalavimu i savaite vidutiniskai po keleta kartu nukencia ivairus asmenys. Zurnalistai ant kiekvieno kampo nestovi, tad nematau nieko nuostabaus, kad spaudoje pasirodo tik kokio rimtesnio atvejo aprasymas, taip pat kartais aprasomas vienas kitas eilinis atvejis (eilinis - tai nupjautos kojos, rankos ar siaip kokie sumusimai nutrenkus traukiniui zmogu ir t.t.). Ir vis tai ivyksta delto, kad zmones nesupranta, jog gelezinkelis -padidinto pavojingumo zona. Tiesa neretas atvejis, kai specialiai palenda po traukiniu, nors zudytis galetu ir tinkamesni buda susirasti(o sauniausia butu, kad isvis nesizudytu)..

Komentuoti:

• vectron
    replied
    Man atrodo, kitą kartą eidamas fotografuoti, atsispausdinsiu LR Visuomenės informavimo (jei neklystu pavadinime) įstatymą, ir reikalui esant, gerai pasiginčysiu, jei kas bandys man nurodinėt, ar galima ar negalima paveiksluot.

Kuo toliau, tuo labiau viskas tampa absurdu.

Komentuoti:

• RAW
    replied
    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
    Neseniai gera pusdieni "tryniausi" fotografuodamas Siauliu stotyje. Vaiksciojo ir apsauginiai, ir policija. Bet nei vienas net nepriėjo. Buvo ir kitu fotografuojanciu.
    Bet tos pacios dienos vakare, Kaunas-1 stotyje, kai tik padariau kelias nuotraukas, priejo moteriske, budetoja matyt. Pareiske, kad fotografuoti draudziama, atims fotoaparata...
    Žodžiu, laimės reikalas tas geležinkelių fotografavimas.

Komentuoti:

• Al1
    replied
    Neseniai gera pusdieni "tryniausi" fotografuodamas Siauliu stotyje. Vaiksciojo ir apsauginiai, ir policija. Bet nei vienas net nepriėjo. Buvo ir kitu fotografuojanciu.
    Bet tos pacios dienos vakare, Kaunas-1 stotyje, kai tik padariau kelias nuotraukas, priejo moteriske, budetoja matyt. Pareiske, kad fotografuoti draudziama, atims fotoaparata...

Komentuoti:

• x21
    replied
    Kas nemoka rusiškai...
    ... tas gali ir toliau fotkinti.
    Jeigu nera parasyta/pavaizduota kad negalima fotkinti, reiskia galima. O ju apsauginiai tegul juos ir priziuri... siaip piliecius priziuri policija....

Komentuoti:

• dariuks
    replied
    o jus pasiulikit apsauginam patiems papozuot - gaunasi ivairus variantai:
    bando fotika atimt, kvieciasi per racija draugus, kai kurie tiek bijo fotoaparato, kad po tokio pasiulymo greit isnyksta.

Komentuoti:

Working...
X