Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Draudimai fotografuoti geležinkelius

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• Siemens
    replied
    Parašė Sovijus Rodyti pranešimą
    Gal kas žinote ar Lenkijoje sodina į kalėjimą už traukinių fotografavimą? Planuojam nedidelį vojažą.
    Latvijoje, ypač Rėzeknėje, Daugpilyje ir Rygoje nepatartina.
    Oj Daugplilyje tikrai nepatariu niekam (( nebent fotkinti kaip pas policininkus kamera prisekta

Komentuoti:

• vectron
    replied
    Parašė Sovijus Rodyti pranešimą
    Gal kas žinote ar Lenkijoje sodina į kalėjimą už traukinių fotografavimą? Planuojam nedidelį vojažą.
    Į kuriuos miestus važiuosit?

Komentuoti:

• Salvijus
    replied
    Traukinių fotografavimas Lenkijoje

Komentuoti:

• Salvijus
    replied
    Traukinių fotografavimas Lenkijoje

Komentuoti:

• Vytautas_LT
    replied
    Parašė kaskas Rodyti pranešimą
    Buvo traukinys, su traukiniu atvažiavau, apsidairiau ir atgal...
    Buvo priemiestinis, o jis turėjo omenyje tarptautinį.

Komentuoti:

• kaskas
    replied
    Parašė Inspiron Rodyti pranešimą
    tai matyt tuo metu nebuvo keleivinio traukinio, nes tik jam esant pasaliniams vaikscioti ir fotografuoti draudziama, bent jau taip sake apsauginis
    Buvo traukinys, su traukiniu atvažiavau, apsidairiau ir atgal...

Komentuoti:

• Inspiron
    replied
    O aš 2008 metų rugsėjį buvau nuvažiavęs, ir niekas "nekniso" man proto.
    tai matyt tuo metu nebuvo keleivinio traukinio, nes tik jam esant pasaliniams vaikscioti ir fotografuoti draudziama, bent jau taip sake apsauginis

Komentuoti:

• kaskas
    replied
    O aš 2008 metų rugsėjį buvau nuvažiavęs, ir niekas "nekniso" man proto.

Komentuoti:

• Inspiron
    replied
    Parašė Vytautas_LT Rodyti pranešimą
    Sekmadienį buvai? Apsauginiai nepurtė? Aš paskutinįkart kai buvau tai nors ir nefotkinau, vis tiek pradėjo klausinėt.

Koks 2TE10U numeris?
    buvau sekmadieni, purte purte ,asmens dokumentu paprase, o juos masinoj buvom palike, bet pasikalbejom ir nereikejo rodyt

Komentuoti:

• Vytautas_LT
    replied
    Parašė Inspiron Rodyti pranešimą
    Į Kena
    Atvaizdas

Kenos stotyje

Atvaizdas

Atvaizdas
    Sekmadienį buvai? Apsauginiai nepurtė? Aš paskutinįkart kai buvau tai nors ir nefotkinau, vis tiek pradėjo klausinėt.

Koks 2TE10U numeris?

Komentuoti:

• L33T
    replied
    Parašė robertas Rodyti pranešimą
    Nieko nuostabaus, jei dirba tokie milicininkai (kaip pavyzdys):

Youtube video
    Lietuvoje dar netokiu galima rasti...

Komentuoti:

• vectron
    replied
    Parašė railman Rodyti pranešimą
    Tarybiniais laikais už fotografavimą per važiuojančio traukinio langą grėsė keli meteliai belangėje. Na o dabar, jei ir turime pasisaugoti fotografuodami stotyse, bet važiuodami traukiniu pyškinam per langus kiek norim... Tuo tarpu Rusijoje, vienas railfanas vos išsisuko, kai prie jo prisikabino vagone važiavęs milicininkas (be uniformos), kitam railfanui palydovė iškvietė traukinio apsaugą...
    Šaltinis: http://www.parovoz.com/newgallery/?ID=149724&LNG=RU

Giruliai 2008 10
    Atvaizdas
    Nieko nuostabaus, jei dirba tokie milicininkai (kaip pavyzdys):

Komentuoti:

• railman
    replied
    Tarybiniais laikais už fotografavimą per važiuojančio traukinio langą grėsė keli meteliai belangėje. Na o dabar, jei ir turime pasisaugoti fotografuodami stotyse, bet važiuodami traukiniu pyškinam per langus kiek norim... Tuo tarpu Rusijoje, vienas railfanas vos išsisuko, kai prie jo prisikabino vagone važiavęs milicininkas (be uniformos), kitam railfanui palydovė iškvietė traukinio apsaugą...
    Šaltinis: http://www.parovoz.com/newgallery/?ID=149724&LNG=RU

Giruliai 2008 10

Komentuoti:

• kaskas
    replied
    Kaip buvo naujo maršruto į oro uostą atidarymas, tai ten kur praėjimas saugomas buvo norėjau nufotografuoti, bet deja priėjo ir pasakė, kad negalima čia fotografuoti...

Komentuoti:

• Vytautas_LT
    replied
    Na ir kas, aš išsitaukiu ir fotografuoju, niekas nebuvo priėjęs dar, beje tik per naujo maršruto į oro uostą atidaryma....
    Su muiline dar bala nematė, gali pasistengti, kad niekas nepamatytų. Aš su DSLR ten pasišvaistau kartais pro apsauginius. Niekas nieko nesako.

Komentuoti:

• kaskas
    replied
    Na ir kas, aš išsitaukiu ir fotografuoju, niekas nebuvo priėjęs dar, beje tik per naujo maršruto į oro uostą atidaryma....

Komentuoti:

• udrius
    replied
    Taip, tikrai liko, ypač Vilniaus geležinkelio stotyje. Pabandyk išsitraukti fotoaparatą ir pafotografuoti traukinius.

Komentuoti:

• AnD
    replied
    nori pasakyti, kad šiais laikais liko 1897m. draudimai?

Komentuoti:

• r08n
    replied
    Parašė railman Rodyti pranešimą
    Iš atsakymo paaiškėja, kad “kariuomenės vadas, pristačius jam 1897 m. fotografavimo Vilniaus karinės apygardos ribose reikalą, nusprendė esant reikalinga Vilniaus gubernijoje uždrausti fotografuoti:

1. Visas geležinkelio linijas su visais juose esančiais statiniais ir vietovę dviejų varstų atstumu nuo jų;
    Sprendžiant iš užrašų stotyje, tai šito nurodymo griežtai laikomasi.

Komentuoti:

• railman
    replied
    Perskaičius šią istoriją supratau, kad Vilniaus geležinkelių nuotraukos darytos carinės valdžios metais yra aukso vertės:
    Po to, kai 1899 m. liepos 28 d. Adomas Daukša, remdamasis tuo, kad “fotografijų mėgėjai nuolatos teiraujasi Vilniaus ir jo apylinkių nuotraukų”76, paprašė atitinkamo leidimo, Vilniaus gubernatorius kreipėsi į Vilniaus karinės apygardos štabo viršininką, norėdamas sužinoti, kokie yra fotografavimo Vilniaus gubernijoje apribojimai.

Iš atsakymo paaiškėja, kad “kariuomenės vadas, pristačius jam 1897 m. fotografavimo Vilniaus karinės apygardos ribose reikalą, nusprendė esant reikalinga Vilniaus gubernijoje uždrausti fotografuoti:

1. Visas geležinkelio linijas su visais juose esančiais statiniais ir vietovę dviejų varstų atstumu nuo jų;

2. Nemuno upę su krantais 5 varstų atstumu.
    http://www.vu.lt/Vilnius/izanga_junevicius.htm

Komentuoti:

Working...
X