Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Keleivių vežimas Lietuvos geležinkeliais

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kad ir šiandien galėtume važiuoti į Berlyną iš Kauno. 12-15val bet tik reikia kažkam tą padaryti. Bėgiai yra, greičiai taip sutinku

    Comment


      Per 12-15 valandų neišeitų. Šitas traukinys važiavo apie 11,5 val. ir ne iš Berlyno, o iš Frankfurto prie Oderio. Tai dar apie 1 val. prisidėtų, jei iš Berlyno. Be to be sustojimų, tikriausiai aplenkdamas Varšuvą, Poznanę. Dalį kelio naktį, kai eismas ne toks intensyvus. Tikriausiai buvo Lenkijos teritorijoje kokie 4 techniniai sustojimai. Pirmas ant Vokietijos-Lenkijos sienos (koks nors kontrolinis lenkų pareigūnų patikrinimas traukinio, ne keleivių, nors galėjo ir nebūti). Antras Bialystoke keičiant elektrovežį į šilumvežį, Suvalkuose keičiant judėjimo kryptį ir Trakiškėse prisikabinant LG šilumvežiui...

      Comment


        Tai dėl laiko sutinku, jei su sustojimais laikas pailgėtų. Nelabai aišku kam reikėjo Trakiškiai prikabinti LG M62? Bet techniškai tai viskas įmanoma. Greitis manau bet kokiu atveju kaip Ecolaines, ne prasčiau

        Comment


          Parašė senis Rodyti pranešimą
          Nelabai aišku kam reikėjo Trakiškiai prikabinti LG M62?
          Nes lenkai negali įvažiuoti į Lietuvą toliau Mockavos. Tai ne kliūtis, bet kol kas nebuvo poreikio tam.

          Comment


            Parašė Al1 Rodyti pranešimą
            Per 12-15 valandų neišeitų. Šitas traukinys važiavo apie 11,5 val. ir ne iš Berlyno, o iš Frankfurto prie Oderio. Tai dar apie 1 val. prisidėtų, jei iš Berlyno. Be to be sustojimų, tikriausiai aplenkdamas Varšuvą, Poznanę. Dalį kelio naktį, kai eismas ne toks intensyvus. Tikriausiai buvo Lenkijos teritorijoje kokie 4 techniniai sustojimai. Pirmas ant Vokietijos-Lenkijos sienos (koks nors kontrolinis lenkų pareigūnų patikrinimas traukinio, ne keleivių, nors galėjo ir nebūti). Antras Bialystoke keičiant elektrovežį į šilumvežį, Suvalkuose keičiant judėjimo kryptį ir Trakiškėse prisikabinant LG šilumvežiui...
            Važiavo per Varšuvą, buvo techninis sustojimas Warszawa Wschodnia, kur atkabino dalį vagonų, kai paaiškėjo, kiek tų rėksnių iš viso pasirinko traukinį. Čia, aišku, tik patikslinimas: esmės, kad nuolat kursuojantis traukinys tikrai važiuos lėčiau, nekeičia.

            Comment


              "Dėl sumažėjusio skrydžių skaičiaus Vilniaus oro uoste stabdome traukinius Vilnius–Oro uostas–Vilnius maršrute. Tai – šiuo metu vienintelis pokytis vietiniuose maršrutuose. Traukiniai iš Vilniaus į Jašiūnus kursuos kaip įprasta." (Lietuvos Geležinkeliai)

              Click image for larger version

Name:	1.jpg
Views:	1116
Size:	68,7 kB
ID:	1790763

              Comment


                Jau prieš porą dienų buvo galima tą padaryti.

                Comment


                  Kažkaip mažai pas mus kalbama ir rašoma apie tranzitą su Kaliningradu. Iki trečiadienio, kovo 25 d. dar galima kirsti Lietuvą automobiliais. Nuo ketvirtadienio lieka traukiniai. Kažkaip keista, kokiu būdu Rusija "uždarė sieną" su Gudija, kai jos traukiniai per kaimyninę šalį važiuoja iki pat Gugagojo / Kenos pasienio.

                  Gerai, kad Lietuva prasidėjus karantinui įvedė Rusijos tranzitui šiokius tokius ribojimus, apie kuriuos pas mus nerašoma.

                  Kgd.ru 2020.03.18
                  Литва запретила перевозить в одном поезде из Калининграда больше ста человек
                  Lietuva uždraudė viename traukinyje į Kaliningradą pervežti daugiau nei 100 keleivių.

                  https://kgd.ru/news/society/item/879...e-sta-chelovek

                  Comment


                    Labai panašu į eilinį lempinį sprendimą. Kad RZD žinotų kas čia muziką užsako

                    Comment


                      Sugriežtino tvarką - galima vykti tik pagal tranzito traukiniais supaprastintąją tvarką, o pagal šengeno vizą ir pagal bendrąjį supaprastintąjį tranzito dokumentą tranzitu vykti negalima. Ir traukinį Adleris - Kaliningradas atšaukė.
                      Su Baltarusija siena pilnai neuždaryta, liko du traukiniai - Maskva - Minskas ir S. Peterburgas - Minskas.

                      Comment


                        Rusijos geležinkeliai AO RŽD nuo vakar atšaukė traukinius į Kaliningradą ir į Baltarusiją

                        Kommersant.ru 2020.04.05
                        РЖД отменили поезда в Калининградскую область и в Белоруссию

                        https://www.kommersant.ru/doc/4314945?from=hotnews

                        Comment


                          Šiandien paskutinis į Kaliningradą dar važiuos (per Lietuvą važiuos rytoj).

                          Comment


                            Ką gi nebeliko nei tarptautinių nei tranzitinių traukinių.

                            Comment


                              Nuo šiandien, balandžio 8 d., įsigaliojo nauji LG tvarkaraščiai. Dar maždaug ketvirčiu sumažinta traukinių. Tarp Vilniaus ir Kauno liko tik 9 poros, Vilniaus ir Turmanto/Ignalinos liko 6 poros, Vilniaus ir Klaipėdos liko tik 3 kasdienės poros ir 2 poros atskiromis dienomis, Vilnius - Trakai - 3 poros, Kaunas - Kybartai 3 poros, Šiauliai - Mažeikiai irgi 3 poros, kiti maršrutai irgi apkarpyti arba anksčiau, arba šiek tiek nuo šiandien.
                              Beje, šeštadienį - pirmadienį tikriausiai traukiniai nebevažiuos visiškai, o penktadienį irgi gali būti apribojimai, jei šiandien bus priimtas nutarimas uždaryti miestus šventėms. O jis tikrai bus, tik neaišku, nuo kada ir ar galios VT. Ar bus palikta "spraga", ar kirs visus?
                              Paskutinis taisė Al1; 2020.04.08, 11:42.

                              Comment


                                Keleiviniai traukiniai šį savaitgalį važiuos įsigaliojusiu tvarkaraščiu nuo balandžio 8 d. bet judumo kontrolė bus sugriežtinta. Kaip tai bus daroma manau bus komunikacija iš LG keleiviams pusės

                                Comment


                                  Ir kokia ta kontrolė? Kaip ten kas ką patikrins? Jei dar į Vilniaus - Klaipėdos traukinį galima apriboti bilietų pardavimą tik į kas antrą vietą ar dar mažiau, tai kaip su Vilniaus - Kauno traukiniais, kurių ir taip sumažinta, o jei bus daug norinčių važiuoti, tai jie bus pilni. Vienintelė išeitis atšaukti traukinius. Bet važiuos jau penktadienį. O kaip penktadienį? Juk penktadienį jokių apribojimų iki 20 val dar nebus?

                                  Comment


                                    Tų traukinių niekas neatšauks. Manau reguliuos viską pagal išleistą vyriausybes įsakymą tai yra nuo penktadienio 20:00 o tai reiskia kad tik paskutiniai penktadienio traukiniai turėtų būti tikrinami nu ir aisku visa savaitgali

                                    Comment


                                      Va taip LG švaisto pinigus. Keliauti uždraudė. Dauguma miestų iš vis be susisiekimo, nes autobusų nėra, o traukiniai orą vežios net ir kai uždrausta keliauti. Kaip sukontroliuoti? Kelionės į darbą? Tai dauguma ir taip į darbą iš priemiesčių tik savo automobiliu gali važiuoti, nes jokio VT jau nebėra seniausiai.

                                      Comment


                                        Prieš savaitę važiavau iš Vilniaus į Kauną, tai apsauga tikrino bilietus ir temperatūrą einant nuo kasų link pagrindinės salės, kitaip nepraleidžia. Tai ir dabar matomai bus šauliai, karo policija ar policija ir bandys kontroliuoti kas kur važiuoja...
                                        - Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
                                        - Rusija su Amerika kariauja.
                                        - Ir ką, kaip ten reikalai?
                                        - Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
                                        - O amerikiečiai?
                                        - Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.

                                        Comment


                                          „Lietuvos geležinkeliai“ grąžinti reisų kol kas neplanuoja

                                          Fiksuojant tik kelių procentų keleivių srauto augimą traukiniuose, kol kas papildomų reisų grąžinti neplanuojama, sako „Lietuvos geležinkelių“ komunikacijos departamento atstovė Rūta Atroškaitė.

                                          „Labai stipriai išaugusio keleivių skaičiaus kol kas nefiksuojame. Matyt, žmonės saugosi, klauso rekomendacijų, keliauja tada, kai yra būtina, dėl to fiksuojame tik kelių procentų keleivių srauto augimą“, – Eltai sakė R. Atroškaitė.

                                          Jos teigimu, kadangi šalyje vis dar paskelbtas karantinas, galioja rekomendacijos vengti kelionių, susibūrimų, į karantino švelninimo priemones įmonė kol kas žiūri atsargiai.

                                          „Dėl reisų gražinimo šiandien vienareikšmio sprendimo nėra. Stebėsime, kaip keisis keleivių srautai, nuo to daugiausia viskas priklausys. Jei matysime, kad keliaujančiųjų skaičius auga, tada pradėsime galvoti apie reisų grąžinimą“, – teigė „Lietuvos geležinkelių“ atstovė.

                                          Šalyje paskelbus karantiną ir daugiau kaip 80 proc. sumažėjus keleivių srautams, „Lietuvos geležinkelių“ grupei priklausanti keleivių vežimo bendrovė „LG Keleiviams“ anksčiau sustabdė beveik pusę traukinių reisų, primena ELTA.

                                          Įmonė nuo balandžio 24 dienos atnaujino siuntų pervežimo traukiniais paslaugą. Taip pat grąžinta galimybė kelionės bilietą įsigyti traukinyje, atsiskaitant banko kortele.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X