Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rinkos apžvalgos ir naujienos

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    It depends. Savo finansuotiems projektams bankai duoda ir už 3,2 ir 3,5, be to individualiai marža nustatoma irgi nuo daugelio faktorių priklausanti, pagal sektoriaus, kuriame dirbi rizikingumą, LTV rodiklį, paskolos terminą ir t.t. Swedbanke už 4,5-5 dar ir fiksuotas sutart gali kažkeliems metams, kurios visada brangesnes už kintamas. Faktas tas, kad metų Euribor'as sukasi apie 1,2 proc., 6 mėn. - apie 1 proc., taigi kalbant apie ateitį jis gali tik didėti, maržą paliekam kaip konstantą. Pinigai dar niekada nebuvo tokie pigūs, kitas dalykas, kad jie nebėra prieinami visiems iš eilės..
    Jūsų,
    Analitikas PlėtRa™

    Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

    Comment


      Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
      Pinigai dar niekada nebuvo tokie pigūs, kitas dalykas, kad jie nebėra prieinami visiems iš eilės..
      O ar tai blogai? Jeigu NET bankas neduoda paskolos ir sako ne, reiškia tikrai reikia pagalvoti ar ne per mažai uždirbi arba per gero būsto nori arba Lietuvoje labai blogas būsto įperkamumo rodiklis ir artimiausiais metais jis dar georkai pigs (arba atlyginimai šoks į viršų).
      Flickr

      Comment


        na, jei tai būtų proto ribose, ir tas vilibor'as nebūtų toks dirbtinis, tai būtų valio, ekvilibriumas.. deja, bankai dabar perlenkė lazdą jau į kitą pusę, ko pasekoje dūsta verslai, didėja nedarbas, o žmonėms irgi siūlomos neretai absurdiškos sąlygos arba neduodama nieko vien dėl pvz. kad jis ne tam sektoriuje dirba, nors tarkim, jo kompanijai krizė tik į naudą.. visaip blogai, žodžiu..
        Jūsų,
        Analitikas PlėtRa™

        Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

        Comment



          Oi kiek dabar "kietų verslininkų" laukia, kol bankai "sugrąžins normalias sąlygas" Nepatinka jiems, kad jų turtų kaina keliais kartais žemesnė už savikainą, tai ir burnoja ant bankų
          Aš tai irgi nei vienam žmogėnui iš NT sektoriaus paskolos neduočiau. Įdomu ar yra nors viena NT įmonė neprasiskolinusi bankui iki ausų ir nebalansuojanti ties bankroto/restruktūrizacijos riba?

          Comment


            Ekspertai: būsto kainos šiemet dugno nepasieks

            Kol būsto kainų burbulas toliau leidžiasi, pasigirsta vertinimų esą būsto kainos jau pasiekė dugną. Kiti ekspertai siūlo neskubėti daryti tokių išvadų. Pasak jų, Lietuvos ūkis tebekrenta, o būstą įpirkti vis dar sunkiau nei daugelyje Europos valstybių. Nekilnojamojo turto vystytojai ir bankai neslepia, kad jie yra suinteresuoti, jog kainos nebekristų. Be to, jie turi svertų, galinčių realiai stabdyti kainų kritimą.
            http://www.delfi.lt/news/economy/rea....d?id=25075561
            Mano blogas

            Comment


              yra ir ne viena, ir sėkmingai dirba. NT sritis plati. vystytojai, aišku, prasčiausiai laikosi, nes toks jau tas verslas čia, kad be skolintų pinigų neapsimoka net pradėt, o dažnai ir neįmanoma, nes kapitalui imli sritis, laikui imli sritis, daugeliu atvejų lengviau nieko neveikt ir iš palūkanų gyvent nei vien iš cash'o NT darant. beje, ne vien iš NT srities žmonėms neduoda paskolų, yra ir daugiau sričių.. Bet tai ir ačiū dievui, kad tokie kaip mindakai, egzpertai skolų dalinimo ir verslininkų "kietumo" matavimo, ir neprieina prie tų pinigų ir skolinimo reikalų, o tai po šiai dienai buožes į sibirą vežtume..
              Jūsų,
              Analitikas PlėtRa™

              Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

              Comment


                Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
                o bankų nuostoliai tėra buhalterija, atidėjimai tai dar ne nuostoliai, dalis jų tokiais ir netaps, ir vieną gražią dieną bus paskelbta apie fantastinius pelnus vėl, pašoks akcijos kaip pamišusios tada..
                Analitike, jeigu šitaip drąsiai teigi, kad bankai dabar pernelyg konservatyviai daro atidėjimus - tai ir argumentus įnešk į studiją.

                Comment


                  Parašė mindakas Rodyti pranešimą

                  Oi kiek dabar "kietų verslininkų" laukia, kol bankai "sugrąžins normalias sąlygas" Nepatinka jiems, kad jų turtų kaina keliais kartais žemesnė už savikainą, tai ir burnoja ant bankų
                  Pavyzdys iš "mano kiemo":
                  Transporto kompanija turi XEB banko lizingo sutartį ant X 500 000 Lt. Mašinos rinkoje kainuoja 45 000 - 50 000 Lt, o lizinginės skolos dalis kiekvienai mašinai svyruoja nuo 70 000 iki 80 000 Lt. Įmonė dirba faktiškai ant nulio. Lizingo bendrovės siūlo mašinas 30-40% pigiau ir su išskirtinėmis palūkanomis.
                  Koks tikslas verslininkui testi sutartį tokiomis salygomis?
                  Pats baisiausias dalykas versle - asmeninis laidavimas. Jo dėka žmogus gali taptis "biednesnis" už benamį (liaudiškai - BOMŽ). Benamis kaip sėdėjo, taip ir sėdės ant 0, o kai kurie mindako minimi "kieti verslininkai" sės ir į milijoninį minusą.

                  Bankų turto kaupimas be galo testis negali, o ir nekilnojamojo turto kaip transporto neišveši parduoti į Vokietiją ar Skandinaviją. Pinigų bankai turi net per daug, perimto turto adminstravimas, nuvertėjimas ar nuostolis dėl jo kabėjimo balanse nuolat didės. Vienintelė logiška išeitis - skolinimosi sąlygų pagerinimas ir aktyvų išparceliavimas (kas dabar ir vyksta su fin. institucijų perimtu turtu). Privatus verslas vargu ar pakonkuruos su bankais, nebent turės labai išskirtinį kainos ar kokybės pasiūlymą.
                  Paskutinis taisė zajcik; 2009.10.26, 14:09.
                  "Jeigu žemės ūkyje dirba 80 proc. žmonių - šalyje badas, o kur žemę dirba iki 5 proc. gyventojų - maisto produktų perteklius"

                  Comment


                    «Балтийский банк» пришел за квартирами «Строймонтажа»

                    Sankt Peterburge banko prašymu buvo areštuotas bankrutuojančios įmonės verslo centras ir 1 700 butų, kurių dalis jau buvo parduoti savininkams, tačiau dar neįvyko turto perrašymas.

                    Ar mums panašaus scenarijaus pasikartojimas negresia?
                    Įsivaizduokit koks nors "Балтийский банк" valdybos narys išlenda į viešumą ir pasako mums paskutiniu metu dažnai girdimą frazę:"bankas neplanuoja pigiai išparduoti iš skolininkų perimto turto"
                    Paskutinis taisė zajcik; 2009.10.26, 16:39.
                    "Jeigu žemės ūkyje dirba 80 proc. žmonių - šalyje badas, o kur žemę dirba iki 5 proc. gyventojų - maisto produktų perteklius"

                    Comment


                      Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos pirminės daugiabučių rinkos apžvalga (2009.10)

                      Uz spalio menesi.
                      Matas Macijauskas
                      www.ntspekuliantai.lt

                      Comment


                        Jeigu jau Matas reklamuoja savo puslapį, tai priverskime jį už tai atidirbti

                        Keletas klausimų:
                        Realizacijos tempai neturėtų išaugti, nes artėja šaltasis periodas. Nebent pardavėjai padarys neeilinį išpardavimą su 20-30% siekiančiom nuolaidom nuo dabartinių kainų. <analogiškas pasisakymas buvo ir straipsnelyje delfyje>
                        1) Kuo remdamasis įvardiji tuos 20-30%? T.y. kaip apskaičiavai būtent tokį skaičių, nuo kurio jau imtų staigiau augti paklausa
                        2) 20-30% nuo ko? Nuo norimos kainos ar nuo įvykusių sandorių kainos? Ar tau žinoma įvykusių sandorių kaina?
                        O butai, kurie yra pastatytuose objektuose ir „užšaldyti“, veikiausiai nepasirodys rinkoje dar kurį laiką, kol nebus išparduota susikaupusi pasiūla.
                        3) Gal galima kažkaip konkrečiau įvardinti, kurios bendrovės turi tiek "lašinių", kad joms dabar pinigų nereikia? Ar čia kaip tik bankrutavusiųjų turtas, pereinantis bankams? T.y. įdomu, kas moka už tų objektų "šaldymą"

                        Comment


                          Matai, atsiprasau uz gal nekuklu klausima, bet idomu, kiek zmoniu dirba tavo portale? Negi tu vienas surenki ir apdirbi tiek informacijos?

                          Comment


                            c2h5oh - i procentus galejai nekreipti demesio. cia tik norejau parodyti, kad rinka isjudintu tik zenklesnes nuolaidos. Pats skaitei ka suprognozavo bankai, ka pletotojai, ka nt tarpininkai. visi kai sutare - kris kainos. tai jau automatiskai visi mirtingieji uzsifiksuoja, kad kris ir reik atideti pirkimo planus, nes jei jau tie daro tokias prognozes...

                            Del uzsaldytu objektu - pvz.: Klaipeda - BIG, Vilnius - Arkada. Ju finansu nezinau, bet matyt gerai jauciasi, kad nemeta i rinka visko ka pastate Uzklausus ju, kodel taip daro - atsakymas dazniausiai buna, kad nenori buti patys sau konkurentai. isparduoda butus etapais.

                            mindakas - kas liecia NT - as vienas + partneriai is visu galu, kurie padeda su infos rinkimu (daugiau liecia komercija). makroekonomikos statistika renka kitas zmogus.
                            Paskutinis taisė MatasM; 2009.11.06, 11:24.
                            Matas Macijauskas
                            www.ntspekuliantai.lt

                            Comment


                              Bendros pasiūloje esančių butų kv.m. kainos vidurkis ženkliausiai pasikoregavo Kaune (2,7%), kur kainos buvo nuleistos trijuose objektuose. Vilniuje kritimas sudarė -1,8%, čia kainas sumažino devyni objektai.
                              paskambinus tiems devyniems objektams pusė iš jų kainas sutiks numesti dviženkliu procentų skaičiumi. Aš manau kad analizuoti skelbimų kainas nėra prasmės, nes jos visiškai neatspindi realios kainos.
                              Tikra statistika būtų jei imtume kainą skelbime ir lygintume su duomenimis iš pirkimo-pardavimo sandėrio (registrų centro?)

                              Comment


                                RC nebuna nurodytas tikslus adresas ivykusio sandorio. Gali max ka islausti tai gatve. Gal kas pasikeite?
                                Matas Macijauskas
                                www.ntspekuliantai.lt

                                Comment


                                  Parašė MatasM Rodyti pranešimą
                                  RC nebuna nurodytas tikslus adresas ivykusio sandorio. Gali max ka islausti tai gatve. Gal kas pasikeite?
                                  Kai paskaitau amerikietiškus blogus, tai net stebina, kad jie turi pilną oficialią informaciją apie konkretų objektą (su konkrečiu adresu).

                                  Pavyzdys:
                                  http://www.irvinehousingblog.com/blo...l-camino-real/
                                  Straipsnio gale surašyta, kada pirko, už kiek pirko, kiek skolinosi, kada refinansavosi, kada refinansavosi dar kartą, ir t.t. Ir šitaip kiekvienam objektui
                                  O kokią konkrečiausią informaciją įmanoma gauti (teisėtais būdais) Lietuvoje?

                                  Comment


                                    c2h5oh - na mes esame emerging markets vis dar. nepaisant to, kad esame jau ES, taciau supratimas dar vis artimas rusams. nieko nepasitiketi, buti atsargiems, informacija nesidalinti, nes ja pasinaudos konkurentai taciau, kad ir ne viska tiksliai, taciau informacija yra gaunama vienokiu ar kitokiu budu. skirtumas tame, kad tai uztruka x kartu daugiau laiko ir daugiau kastuoja. del to pas mus viskas developinasi gan letai. issivysciusiose rinkose, kaip pats matai, informacija gali gauti tikslia. visi kas moka babkes, ja gauna ir naudojasi. mums dar toloka iki ju lygio ir atsilikimas manau bus dar ilga laika.

                                    Anyway, skambindamas projektu pletotojams ir prisistatydamas ka atstovauju, dazniausia sulaukiu teigiamos reakcijos ir man suteikiama reikiama informacija - tad daug maz zinau beveik is visu objektu, kokios yra prasomos kainos. daznai jos skiriasi nuo pubblikuojamu tinklapiuose.

                                    Taciau, zinodamas rinkos salygas, as ju neklausiu, ant kurios kainos pas juos fiksuojamas sandoris, nes tikslios informacijos cia nera. vienu atveju sudereta kaina bus didesne, kitu atveju mazesne. Net jei ir pletotojas yra uzsibrezes kainu dugna kazkoki, kiek gali nuleisti kv.m. kaina, jis gali parduoti dar pigiau, nes pvz kazkas nupirko is jo anksciau buta uz brangiau nei buvo planuojama. jis turi rezerva ir juo pasinaudoja.
                                    Matas Macijauskas
                                    www.ntspekuliantai.lt

                                    Comment


                                      Parašė zajcik Rodyti pranešimą
                                      Čia jau kita kalba. Man labai užkliuvo laikinų nebrangių resursų iškreipta žmonių mastysena ir diskusijose minimas teiginys - GALIMYBĖ.
                                      Sausio mėnesį teko bendrauti su dvejais asmenims, katik paėmusiais paskolą 25 ir 39 metams. Abiem atvejais pažystami džiaugėsi, kad spėjo paimti paskolas svajonių būstui įsigyti, nes bankai kaskart nuėjus vis mažino jiems suteiktą "GALIMYBĘ" (būsto paskolos limitą). Pirmuoju atveju 1k. būstas Perkunkiemyje kainavo 180 000lt, nepraėjus ir 6 mėnesiams, kitas pažystamas pardavė analogiškos kvadratūros su daline apdaila butą už 90000lt (keli šimtai metrų nuo jų)...
                                      Brangusis (-ioji), tu man kontaktėlį tokio pažįstamo, aš tau šampano butelį ir rytoj visi pinigai ant stalo. Nesuprantu, kur jūs tokias kainas randate, ar aš ne ten ieškau? Kaip suprantu čia kalba eina apie naują statyba, man skirtumo didelio nėra, paimčiau už tokią kainą ir senos statybos butą. Domina Justiniškės, Perkūnkiemis, ne pirmas ir ne paskutinis aukštas, 1k.
                                      Taigi, nuo kalbų prie darbų. Skolingas neliksiu.
                                      gera gyventi gerai

                                      Comment


                                        Kema,
                                        aiškiai parašiau - "pardavė". O nupirko iškart 4 butus kažkoks investuotojas. Pradžioj atėjo pasiūlymas už tokią sumą ir buvo atsisakyta, bet skolos priverte sutikti.
                                        Pasiūlyk tokią sumą grynais skelbimų aruode autoriams, ne toks jau ir kosminis kainų skirtumas. Gal sulauksi teigiamo atsakymo. Tobulos rinkos nebūna, tavo noras gali išsipildyti. O gal jau gavai pasiūlymą i privata?

                                        Pabandyk skelbimus paplatinti, yra nemažai įmonių, kurios turi proga džiaugtis nuosavais naujais butai. PVZ: vilniaus energija, baldu imonės, apie smulkius subrangovus jau net nekalbu
                                        Paskutinis taisė zajcik; 2009.11.16, 14:13.
                                        "Jeigu žemės ūkyje dirba 80 proc. žmonių - šalyje badas, o kur žemę dirba iki 5 proc. gyventojų - maisto produktų perteklius"

                                        Comment


                                          Parašė zajcik Rodyti pranešimą
                                          Kema,
                                          aiškiai parašiau - "pardavė". O nupirko iškart 4 butus kažkoks investuotojas. Pradžioj atėjo pasiūlymas už tokią sumą ir buvo atsisakyta, bet skolos priverte sutikti.
                                          Pasiūlyk tokią sumą grynais skelbimų aruode autoriams, ne toks jau ir kosminis kainų skirtumas. Gal sulauksi teigiamo atsakymo. Tobulos rinkos nebūna, tavo noras gali išsipildyti. O gal jau gavai pasiūlymą i privata?

                                          Pabandyk skelbimus paplatinti, yra nemažai įmonių, kurios turi proga džiaugtis nuosavais naujais butai. PVZ: vilniaus energija, baldu imonės, apie smulkius subrangovus jau net nekalbu
                                          Suprantu kad pardavė ir taip jau ne iš tavęs vieno girdžiu. Ten pardavė, ten nupirko, bet kai pasiūlai big deal , tai niekas negali padėti. Skubos didelės nėra, ieškau pirkinio už mažesnę kainą negu rinkoje siūloma. Skelbimuose pasiūliau kainas - 20-30%, bet kolkas niekas nesusigundė .
                                          Šiaip turėk omeny, jei atsirastų pažįstamas, kuris nori parduoti už krizinę kainą pagal mano pateiktus reikalavimus, mesk man jo kontaktus . Ačiū.
                                          gera gyventi gerai

                                          Comment

                                          Working...
                                          X