Kurie rajonai surinko daugiausia pirmų vietų reitinge:
1. Pietinis Žvėrynas - 7 balsai.
2. Pietiniai Žirmūnai - 3 balsai.
Kitiems rajonams pirmą vietą davė tik 2 arba 1 forumiečiai.
Kai kurie rajonai vertinami prieštaringai - pvz. Artimosios Antakalnio kalvos ar tie patys pietiniai Žirmūnai - kai kuriems žmonėms jie užima pirmą vietą, kiti šiuos rajonus nukiša vos ne į reitingo pabaigą. Kiti rajonai - pvz. Šiaurinis Naujamiestis ties Čiurlionio g., Paupys, Užupis - stabiliai patenka į pasirenkamų geriausių rajonų top3/top5, todėl bendroje sumoje šie rajonai surinko daugiau taškų nei tie patys Žirmūnai ar Antakalnis.
Mane asmeniškai labiausiai nustebino tai, kad beveik visi respondentai Paupį vertina geriau nei Užupį - man tai sunkiai suprantama - nors Paupį laikau labai geru rajonu, bet man jis niekada neturės to jaukumo, magijos ir bendros auros, kurią turi Užupis, t.y. Užupis man visada bus vienu laipteliu aukščiau.
Susidarė įspūdis, kad kai kurie forumiečiai vis vien balsavo ne iki galo nuoširdžiai - pvz. kažkas geriausiu Vilniaus rajonu pasirinko Markučius
Tikrai rinktumėtės Markučius, o ne Užupį, Čiurlionkę ar Žvėryną, jei turėtumėte galimybę?Bendra išvada - forumo mini apklausa iš esmės nesiskiria nuo bendrų visuomenės apklausų rezultatų - (pietinis) Žvėrynas laikomas top geriausiu Vilniaus rajonu gyventi.
Skaidiškės ir Rudamina jau per toli, bet sueitų. Ten irgi eina miesto autikai.
Komentuoti: