Parašė Red Neck
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
NT klausimai ir atsakymai
Collapse
X
-
Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimągal dėl tų plotų jau yra susitarimai.
Comment
-
Lietuvoje šita sritis yra itin prastai reguliuojama. Kiek suprantu, tai yra daugiabučio 'bendrojo naudojimo erdvė'?
Bijau prišnekėti, bet yra tekę bandyti gauti sandėliuką (užgrobtą), tai buvau nusivylęs visu procesu ir Lietuvos biurokratijos būkle apskritai. Mano supratimas dabar yra toks (ir aš galiu klysti):
- kiemas yra 'bendrojo naudojimo' erdvė
- bendrojo naudojimo erdvei (viduje ar lauke) turi būti nustatyta naudojimo tvarka, jei jos nėra - visi daro ką nori ir nieko tu nepadarysi (ne valstybės reikalas, o daugiabutis neturi pozicijos tai nėra į ką baksnoti)
- tokią tvarką gali nustatyti patys gyventojai su administratoriaus/bendrijos pagalba
Tad, jeigu aš neklystu, jums reiktų nustatyti tą tvarką ir tada jau būtų galima kažką daryti.
Mano senuose namuose (ir tai buvo gana seniai), turėjome žmonių, kurie buvo užsigrobę daug sandėliukų. Kai namo aktyvistai bandė nustatyti naudojimo tvarką (aš nedalyvavau), savivaldybė pasakė, kad reikia gauti 100% balsų, kad ta tvarka galiotų. Tie žmonės, kurie užsigrobė tuos sandėliukus, aišku, nebūtų balsavę, tai namas net nebandė ir sandėliukus iki dabar naudoja kaip kas nori. Vieni turi po kelis, kiti - neturi iš viso. Ir nėra ką daryti. Tvarkingame daugiabutyje, kur visi naudoja 'savo' sandėliukus pagal originalų paskirstymą, balsus gauti lengva, nes, nustačius tą tvarką, gali sandėliuką prisiskirti registrų centre ir jis tampa nuosavybe. Su kiemu gal yra kiek kitaip. Būtų įdomu sužinoti, jei išsiaiškinsi.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė VLR Rodyti pranešimą- bendrojo naudojimo erdvei (viduje ar lauke) turi būti nustatyta naudojimo tvarka, jei jos nėra - visi daro ką nori ir nieko tu nepadarysi
Parašė VLR Rodyti pranešimąKai namo aktyvistai bandė nustatyti naudojimo tvarką (aš nedalyvavau), savivaldybė pasakė, kad reikia gauti 100% balsų, kad ta tvarka galiotų
Comment
-
Parašė Bmweda Rodyti pranešimą
Priešingai - jei nėra tvarkos, o jos ir negali būti, nes neina išdalinti kiemo kiekvienam po kvadratuką, daryti nieko negali.
Teisme turėjo tas reikalas spręstis, nes teismui jokių 100 % nereikia.
Comment
-
Parašė Red Neck Rodyti pranešimąCivilinio kodekso? Ar statybos įstatymo? Atsiprašau už savo teisinį tamsumą
Comment
Comment