Parašė Vaidas
Rodyti pranešimą
Parašė rat
Sąvokos "juodai žalia" ir "tamsiai žalia" turi visiškai skirtingas prasmes.

O čia daugiau iš kalbos istorijos srities, dabartinėje dialektologijoje tarmės pateikiamos labai painiai ir sunku ką nors atsirinkt iš paskyrų ypatybių chaoso
O štai kalbos istorija kartu ir tarmes "atrakina"
O čia daugiau iš kalbos istorijos srities, dabartinėje dialektologijoje tarmės pateikiamos labai painiai ir sunku ką nors atsirinkt iš paskyrų ypatybių chaoso
O štai kalbos istorija kartu ir tarmes "atrakina"
Lenkų okupacijos metais nemažai lietuvių atvažiavo iš Iganlinos ar Švenčionėlių ar Trakų rajono. Galima pasižiūrėti pvz Vytauto Didžiojo gimnazijos moksleivių sąrašus (greitu metu užšoksiu į archyvą dėl asmeninių priežasčių, bet žinau,kad yra sąrašas). Mano paties vieni proseneliai į Vilnių atsikėle dar iki karo, o iš kitos pusės - ~1920metus. Beje, lietuvių buvo, kažkada internete užtikau ikikarinių vilniečių sąrašą, kuris pildomas iki šiol. Drįsčiau pasakyti,kad Vilniuje lietuviai buvo pakankamai aktyvūs. Kartais tenka išgirsti iš senesnių kaimynų, kad atvyke po karo į Vilnių studijuoti, nesutikdavo senųjų vilniečių, bet pamirštame paminėti kad nemažai, o gal ir labai daug, jų atsidūrė arba koncentracijos stovyklose arba darbo lageriuose už Uralo. Maniškiai tik 1960 grįžo iš ten. Tad toks įspūdis (sprendžiu apiejį be kita ko ir iš M.Martinaičio straipsnio) galėjo susidaryti.
be tarpukario, galima pamineti ir laikmetį apie 1900metus. Nesu istorikas, nors ir socialinių mokslų atstovas, bet apie tuos metus ir iki 1918 lietuviai keliavo į Vilnių ir čia apsigyveno. Kodėl? Nežinau. Beje, veikė ir 2 klasių lietuvių mokykla. Univere studijuodavo lenkiškai. 
Man čia kažkas su logika negerai. Išimtis (kad padariau klaidą) patvirtina „taisyklę", kad esu vienas iš geriausiai mokančių lietuviškai. Vadinasi, kuo daugiau darysiu klaidų, tuo labiau patvirtinsiu „taisyklę", kad esu vienas iš geriausiai mokančių lietuviškai.
Čia kaip ir su tais netbookas, jie tiesiog fiziškai žmogui nepritaikyti.
Gerai atsimenu, kai jis panaudojo žodį "suspenduoti".

Comment