Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Prostitucijos verslo legalizavimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė John Rodyti pranešimą
    Vogtos mašinos irgi vežamos daugiausiai ten. Reiktų uždrausti mašinas Lietuvoje? O gal ten?
    Na visu pirma ne ten o iš ten. O tu pats (jeigu ne paslaptis) esi pasinaudojęs paslaugomis, ten?
    "Jeśli kto władzę cierpi, nie mów, że jej słucha;
    Bóg czasem daje władzę w ręce złego ducha."

    Adam Mickiewicz

    Comment


      Parašė Edvard Rodyti pranešimą
      O tu pats (jeigu ne paslaptis) esi pasinaudojęs paslaugomis, ten?
      Tai aš pats tokias paslaugas irgi teikiu.
      Nors jei rimtai, tai nėra svarbu.

      Comment


        Parašė index Rodyti pranešimą
        Šiaip jau esu įsitikinęs, kad ir toje pačioje Švedijoje tai egzistuoja, nesvarbu kaip smarkiai jie tą draudžia.
        Gal turi omenyje neseniai demaskuotą sąvadautojų-lietuvių grupę?
        Šiaip, visokių nusikaltimų atliekama tiek Skandinavijoje, tiek visoje Vakarų Europoje. Tiesiog skandinavai nemano, kad prostitucijos ir lengvų kvaišalų legalizavimas gali būti teisingu sprendimu siekiant sumažinti nusikaltimų, sietinų su sąvadavimu arba narkotikų platinimu, skaičių. Iš tiesų, lengvos formos legalizavimas net gali apsunkinti situaciją, nes teisiškai gali būti sudėtingiau apibrėžti ribą tarp galima ir tabu.

        Comment


          Tai, ką daro švedai ir norvegai, vadinama prostitucijos paslaugų importu. T.y iš principo viskas outsourcinama kitur. Mažoje šalyje tai gal ir galima palaikyti, bet iš principo tai nėra tvari strategija platesniu mastu. Tai, viso labo, reiškia, kad švedai tas paslaugas gauna kitur. Visų pirma Vokietijoje. O ir kokiame Azijos kurorte kone kas antras "turistas" iš Švedijos.
          Kadangi tai turtinga šalis, kur žmonių pajamos aukštos, gal dėl to pernelyg ir nesiskundžia.

          Comment


            Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
            Tarp kitko man labai patinka zymos(apacioje puslapio) sioje temoje, A|1 pasidarbavo?
            Aš turiu įtarimų, kad DeSadas brandina slaptai verslo planą - gėjovską bordelį įsteigti... Kaip, beje, situacija su tokiom įstaigom laisvo sekso (prostitucijos) šalyse Europoje??? Ar nėra diskriminacijos?

            Parašė John Rodyti pranešimą
            Tai aš pats tokias paslaugas irgi teikiu.
            Nors jei rimtai, tai nėra svarbu.
            Jei rimtai, tai labai svarbu. Deklaraciją ant ekrano!

            Comment


              Prostitucija Lietuvoje sėkmingai egzitavo ir egzistuoja, nepriklausomai nuo to, kokio griežtumo bus teisinis reguliavimas ir kontrolė ir kokio lygio moralės sargai kovos su tuo. Pavartykite dienraščių skelbimų lentas - ten daug ką galima įžvelgti ir įskaityti tarp eilučių. Ką jau kalbeti apie studentes iš provincijos, kurios sėkmingai darbuojasi savo malonumui (?) ir užsidirba kažkiek litukų (prieš kokį pusmetį dienraščiuose buvo rašyta apie reidus Vilniuje ir Kaune).
              Man ta primėna uždrausto vaisiaus taisyklę - kuo labiau draudi ir kuo grėsminiau apie tai šneki, tuo tas vaisius atrodo saldesnis. Tokia žmonių prigimtis.
              Mano nuomone reikia legalizuoti. Priešingu atveju bus absurdiška - draudžiam ir kovojam, bet kuo toliau, tuo plačiau/dažniau/daugiau atsiras paslaugų tiekėjų. Taigi, formaliai ir matyt nesąmoningai - "užmerktų akių" politika. Kaip ten su morale - atviras klausimas diskusijai. Bet jeigu aš vienišas paukštis ir vakare su pana iš kokio klubo einam pas mane, tai kuo mano elgesys skirasi nuo plaštakių? Tik dėl to, kad nemokame atlygio? Beje, įdomiausia situacija su nimfomanėmis ir satyrais. Jeigu nėra piniginio ekvivalento, tai ką turime? "Apsiketimą malonumu"? Pažinčių (pvz., internete) rezultatą? Jeigu į prostituciją žiūrime sensu largissimo, tai problema kyla iš esmės dėl apmokestinimo. Ligų prevencija tampa šalutiniu klausimu, kuris galbūt kyla vertinant stoties plaštakių darbo galimus padarinius.

              Kita vertus, kovoti su stoties plaštakėmis - būtina. Suprasčiau, jei viskas ten atrodytų egzotiška, bet deja, atrodo kraupiai.

              Comment


                Parašė D.P Rodyti pranešimą
                Prostitucija Lietuvoje sėkmingai egzitavo ir egzistuoja, nepriklausomai nuo to, kokio griežtumo bus teisinis reguliavimas ir kontrolė ir kokio lygio moralės sargai kovos su tuo.
                Tai kad visiškai priešingai. Buvo laikas, kai prostitucija egzistavo, bet labai nesėkmingai. Ir tai priklausė nuo to, kokio griežtumo teisinis reguliavimas buvo, kaip jis buvo vykdomas ir kokio lygio moralė buvo.

                Parašė D.P Rodyti pranešimą
                Pavartykite dienraščių skelbimų lentas - ten daug ką galima įžvelgti ir įskaityti tarp eilučių. Ką jau kalbeti apie studentes iš provincijos, kurios sėkmingai darbuojasi savo malonumui (?) ir užsidirba kažkiek litukų (prieš kokį pusmetį dienraščiuose buvo rašyta apie reidus Vilniuje ir Kaune).
                Tai galima sutvarkyti. Žinoma, atsiras žiurkių, kurios klyks apie žmogaus teisių pažeidimus, apie spaudos laisvę (realiai jos laisvę nuo atsakomybės). Sakai, savo malonumui? Naivuolis. Savo malonumui jos barakuose gali susirasti studentų... Tokių žiurkinių sumažėtų, jei merginos nebūtų auklėjamos kalėmis.

                Parašė D.P Rodyti pranešimą
                Man ta primėna uždrausto vaisiaus taisyklę - kuo labiau draudi ir kuo grėsminiau apie tai šneki, tuo tas vaisius atrodo saldesnis. Tokia žmonių prigimtis.
                Ne tokia prigimtis. Viskas priklauso nuo auklėjimo ir viešo visuomenės smerkimo. O dabar - smerkti negalima, įžeiodimas (kad pavadino kale ir prostitute, nors tokia ir yra), teismai, moralinės žalos prisiteisimai... Kai teisinė sistema atmatas nustos gynusi, tai bus tvarka.

                Parašė D.P Rodyti pranešimą
                Mano nuomone reikia legalizuoti. Priešingu atveju bus absurdiška - draudžiam ir kovojam, bet kuo toliau, tuo plačiau/dažniau/daugiau atsiras paslaugų tiekėjų.
                Nieko panašaus nebus, jei visuomenėje nebus skatinama moralinė destrukcija bendrai, o taip pat atskirai ir prostitucijos legalizacija.
                Paskutinis taisė Al1; 2012.04.25, 21:55.

                Comment


                  Parašė Irma Rodyti pranešimą
                  Niekas Taip nesako. Yra ir bus. Tiesiog legalizavimas tuos mastus padidins ir bus susiduriama su kitomis problemomis.
                  Taip, tai yra ir bus. Mastai vargu ar keisis, nes tai vienas žmogaus prigimtinių dalykų. Kai kur jis tenkinamas laisvu požiūriu į tą sritį (daugelyje Azijos šalių, didelėje dalyje Europos ir pan.). Kai kur tai importuojama paslauga turizmo importo pavidalu (Švedija, Norvegija). Kai kur tai draudžiama, bet moterys iš principo yra traktuojamos kaip daiktas, kurį galima kone nusipirkti kaip žmoną... arba 10 žmonų (daugelis Musulmonų šalių). Na ir tokios pilkosios zonos kaip Lietuva, kur nei vienas šių variantų neveikia ir yra tiesiog betvarkė ir kažkoks nesusipratimas.

                  Taip kad reiktų rinktis, ko norime:
                  - atviro legalumo
                  - moterų sudaiktinimo ir visuotinio "pardavinėjimo" (labai abejoju, kad tai kada nors veiktų)
                  - Švedijos/Norvegijos varianto. Šiuo atveju mums reiktų savo pajamas ir BVP per capita taipogi pasididinti iki Skandinavų šalių lygio.
                  - ?

                  Visiškas uždraudimas ir jokių alternatyvų nesiūlymas nėra variantas, nes tai paprasčiausiai negali veikti, kaip negalėtų veikti saldumynų ar alkoholio uždraudimas. Tam turi būti vienokios ar kitokios alternatyvos. O kad tai neveikia mes patys puikiai matome pačioje Lietuvoje: sekso paslaugų "rinka" Lietuvoje yra ir jos mastas nėra mažas. Tiesiog jų lygis toks neapsakomai žemas ir neišvystytas, kad nuo to ne geriau nei mums, nei mūsų šalies svečiams. Na maždaug kaip ir neturėjimas išvystyto kelių tinklo. Keliai yra, jų lyg ir pakanka, bet jie blogi ir pavojingi (tai, beje, nebūtinai galioja Lietuvai. Tik šiaip teorinė paralelė).

                  Pinigai, surinkti mokesčiai, neatsveria to kiek žalos bus padaroma. Lygiagrečiai su prostitucija eina ir narkotikai, įvairios ligos, sex turizmas, kai atjoja čia krūvos Mačo ir ieško ką pa***** Manęs tas netenkina, kai kurios moralinės nuostatos nėra taip lengvai paperkamos vadinama "šalies gerove".
                  Narkotikai, visų pirma, eina studentų (ar vyresnių klasių moksleivių) vakarėliuose ir naktiniuose klubuose. Draudžiam mokymąsi ir naktinius klubus? Kiek žaos tai padaro ir kiek smegenų sugadina. Baisu. Prostitucijai toli iki to.


                  Irma (ir visi kiti draudimų mylėtojai), manau reiktų baigti išsisukinėti ir ieškoti pretekstų "drausti" dėl neva keliamos žalos ar neigiamų socialinių padarinių. Tų neigiamų padarinių gal ir yra, bet jų yra visose srityse. Kad ir mano minėtuose naktiniuose klubuose...
                  Mano manymu, problema čia ne žaloje ar dar kur, bet "draudėjų" neapsakomame nore kištis į kitų gyvenimus ir primetinėti savo moralines dogmas kitiems. O kadangi seksualiniai dalykai yra ypač daug malonumų teikianti sritis, tai ir noras kontroliuoti yra didesnis. Ne todėl, kad tai kenkia ar kad kelia problemas visuomenėje, bet tiesiog todėl, kad kai kurie negali pakęsti idėjos, kad kažkas gali nusipirkti tokį dalyką, kaip kūniški malonumai, už pinigus.

                  Panašiai, kaip ir sportinės mašinos. Tokie tipai, ko gero, lygiai taip pat norėtų uždrausti ir Ferrarius, Lamborginius ir visus kitus supercarus... nes gi kelia pavojų saugiam eismui... nors iš tikrųjų elementariai pavydi, kad kažkas gali nusipirkti mašiną, kuri yra brangi ir kažkam tiesiog teikia malonumą užuot buvusi vien susisiekimo priemonė.

                  Tai nebrandžios, pavydžios, primityvios, provincialios ir nevykėliškos moralės požymis - noras savo ubagiškumą ir mizeriškumą primesti visiems kitiems. O kadangi tai bandoma daryti dar ir prisidengiant neva neigiamų padarinių grėsme, pavadinčiau visa tai dar ir klastingumu.


                  Taip kad summa summarum, reiktų konstatuoti akivaizdų faktą - prostitucija visada buvo, ji yra ir visada bus. Kaip? Kokia forma? Kur - viešumoje ar rūsyje - kitas klausimas.
                  Paskutinis taisė John; 2012.04.25, 21:55.

                  Comment


                    Parašė John Rodyti pranešimą

                    Narkotikai, visų pirma, eina studentų (ar vyresnių klasių moksleivių) vakarėliuose ir naktiniuose klubuose. Draudžiam mokymąsi ir naktinius klubus? Kiek žaos tai padaro ir kiek smegenų sugadina. Baisu. Prostitucijai toli iki to.
                    Ką tu kalbi.. prostitutės girdomos alkoholiu, šeriamos narkotikais, net tavo pamėgtoje šalyje Azijoje merginos geria vaistus, kad fasadas geriau atrodytų, ilgainiui tas jas irgi nuvaro į kapus, jų didelis kiekis kenksmingas. Bet kas tau.. tu vartotojas.

                    Mano manymu, problema čia ne žaloje ar dar kur, bet "draudėjų" neapsakomame nore kištis į kitų gyvenimus ir primetinėti savo moralines dogmas kitiems. O kadangi seksualiniai dalykai yra ypač daug malonumų teikianti sritis, tai ir noras kontroliuoti yra didesnis. Ne todėl, kad tai kenkia ar kad kelia problemas visuomenėje, bet tiesiog todėl, kad kai kurie negali pakęsti idėjos, kad kažkas gali nusipirkti tokį dalyką, kaip kūniški malonumai, už pinigus.
                    Kažkam teikia malonumą, o kai kam tai tampa "gyvenimu" diena iš dienos ir taip metų metus. O moralines normas atitinkamai čia primeta legalizavimo šalininkai.


                    Tai nebrandžios, pavydžios, primityvios, provincialios ir nevykėliškos moralės požymis - noras savo ubagiškumą ir mizeriškumą primesti visiems kitiems. O kadangi tai bandoma daryti dar ir prisidengiant neva neigiamų padarinių grėsme, pavadinčiau visa tai dar ir klastingumu.
                    Klausyk, ar aš tave kokiais epitetais vadinu? Nepavydžiu - patikėk. Prostitucija yra sena atgyvena, kuri ilgainiui turi išnykti. Dėl ko? Tikiuosi žmonija juda į priekį ir tam tikri dalykai bus svarbiau nei pirkti kūną. Prostitucija, tai prievarta, visų pirma prieš moterį, jaunas nepatyrusias merginas. Kažkas kuria verslą.. ok, visai kitaip žiūrėčiau, jei pati moteris spręstu kada su kuo sugulti, darytu tai tikrai savo noru be sutenerių pagalbos. Tačiau dauguma prostitučių yra įkaitės, apgaule buvo įtrauktos, gal ir naivumas kaltas ir panašiai, bet tuo neturi būti naudojamasi.

                    Šia tema domėjausi labai, skaičiau straipsnius, atsiliepimus. Baisu, kai moterys yra palaužiamos tiek fiziškai tiek psichologiškai. Manau, po mušimų iki komos ir tu Johnai palūžtum. Pasisekė, kad esi vyras, nesi traktuojamas, kaip mėsa. Požiūris turi keistis. Įteisinus prostituciją tas tik nusikels į tolimą ateitį.

                    Skandinavus galiu Tik pagirti, šaunu, kai galvojama didžiąja galva, nepaklūstama instinktams.


                    Taip kad summa summarum, reiktų konstatuoti akivaizdų faktą - prostitucija visada buvo, ji yra ir visada bus. Kaip? Kokia forma? Kur - viešumoje ar rūsyje - kitas klausimas.
                    Taip ji buvo ir yra, bet su ja galima kovoti.
                    *******
                    Miestai.net Fb

                    Comment


                      Parašė Irma Rodyti pranešimą
                      Ką tu kalbi.. prostitutės girdomos alkoholiu, šeriamos narkotikais, net tavo pamėgtoje šalyje Azijoje merginos geria vaistus, kad fasadas geriau atrodytų, ilgainiui tas jas irgi nuvaro į kapus, jų didelis kiekis kenksmingas. Bet kas tau.. tu vartotojas.
                      Kalbi niekuo nepagrįstais ir išsigalvotais teiginiais.



                      Kažkam teikia malonumą, o kai kam tai tampa "gyvenimu" diena iš dienos ir taip metų metus. O moralines normas atitinkamai čia primeta legalizavimo šalininkai.
                      Tai laisvo pasirinkimo reikalas. Niekas to daryti neverčia, kaip ir neverčia dirbti jokio kito darbo. Nebent esi Š.Korėjoje ar, galbūt, kai kuriose Afrikos šalyse. O jei evrčia, reikai skambinti 112/999/911 ar kitais pagalbos telefonais, kurie išspręs problemą per kelias minutes.
                      Vėlgi kalbi kažkokiais nepagrįstais ir nežinia iš kur paimtais teiginiais.




                      Klausyk, ar aš tave kokiais epitetais vadinu? Nepavydžiu - patikėk. Prostitucija yra sena atgyvena, kuri ilgainiui turi išnykti. Dėl ko? Tikiuosi žmonija juda į priekį ir tam tikri dalykai bus svarbiau nei pirkti kūną.
                      Tai nėra atgyvena, nes tos rūšies paslaugų poreikis nesumažėjo. Galbūt jis įgavo kitokias formas, nei anksčiau, bet iš esmės tai tos pačios paslaugos.

                      Prostitucija, tai prievarta, visų pirma prieš moterį, jaunas nepatyrusias merginas. Kažkas kuria verslą.. ok, visai kitaip žiūrėčiau, jei pati moteris spręstu kada su kuo sugulti, darytu tai tikrai savo noru be sutenerių pagalbos. Tačiau dauguma prostitučių yra įkaitės, apgaule buvo įtrauktos, gal ir naivumas kaltas ir panašiai, bet tuo neturi būti naudojamasi.
                      Ir vėlgi, kalbame nepagrįstus dalykus. Aišku, prievartinis darbas sekso paslaugų sferoje yra nelegalus ir nepateisinamas. Kaip ir prievartinis darbas bet kur kitur, nepriklausomai nuo srities. Bet tokie dalykai yra "out of question", nes tai, savaime suprantama, yra nepriimtinas dalykas, su kuriuo turi būti kovojama.

                      Šia tema domėjausi labai, skaičiau straipsnius, atsiliepimus. Baisu, kai moterys yra palaužiamos tiek fiziškai tiek psichologiškai. Manau, po mušimų iki komos ir tu Johnai palūžtum. Pasisekė, kad esi vyras, nesi traktuojamas, kaip mėsa. Požiūris turi keistis. Įteisinus prostituciją tas tik nusikels į tolimą ateitį.
                      "Mušimų iki komos"... ko dar? Laidojimų gyvas?
                      Akivaizdu, kad apie tą sritį savo nuomonę susidarei vien iš tokių "straipsnių", kuriuos reguliariai paleidžia Caritas ir panašios angažuotos ir savo politiką varančios organizacijos. Spėju, kad nepažįsti ir tikriausiai net nesi normaliau bendravusi su niekuo, kas dirba toje srityje, nekalbant apie gilesnį niuansų žinojimą.

                      Iš tikrųjų, tam net nereikia per daug pastangų ar specialių kontaktų. Tai labai nesunku padaryti bet kur Azijoje. Susirask kokią merginą, pasiūlyk nupirkti porą drinkų ir smulkiai paklausinėk (norinčių pasipasakoti visada atsiras ne viena), kaip ji dirba, kodėl, ar kas ją "mušė iki komos", ar kas nors "šeria narkotikais", kaip veikia visa sistema, kokie uždarbiai, kaip su mokesčių mokėjimu ir t.t. ir pan. Sužinosi tikrai kur kas daugiau, nei tavo minimi "straipsniai", kurie beveik visada yra laužti iš piršto ir parašyti politiškai ir moraliai angažuotų tipų, siekiančių varyti vienos krypties propagandą. Prostitucija nėra "baubas", kurio reikia bijoti. Baubas gyvena tik tokių pagiežingų ir pavydžių tipų vaizduotėje.
                      Panašiai, kaip ir kiti baubai nebrandžiose visuomenėse: klanai, pedofilai, žydomasonai, ufonautai ir t.t. Visi jie yra kenkėjai ir visus juos reikia kažkaip "uždrausti" ar sunaikinti. O tai, beveik visada tėra kažkieno Sovietmečio ir po to sekusios betvarkės sužalotos vaizduotės vaisius.
                      Paskutinis taisė John; 2012.04.25, 23:03.

                      Comment


                        Parašė John Rodyti pranešimą
                        Tai laisvo pasirinkimo reikalas. Niekas to daryti neverčia, kaip ir neverčia dirbti jokio kito darbo. Nebent esi Š.Korėjoje ar, galbūt, kai kuriose Afrikos šalyse. O jei evrčia, reikai skambinti 112/999/911 ar kitais pagalbos telefonais, kurie išspręs problemą per kelias minutes.
                        Vėlgi kalbi kažkokiais nepagrįstais ir nežinia iš kur paimtais teiginiais.
                        Manau, kad tu pats nenori nei galvoti nei tikrai matyti kaip yra iš tikro.
                        Laisvas pasirinkimas prostitucijoje? Atsipeikėk.

                        Kai jos palaužiamos jau kito gyvenimo nebeįsivaizduoja. Tai tau ir laisvas pasirinkimas.

                        Iš prostitučių "pensijos" sulaukia tikrai ne visos.. siūlau pasidomėti kodėl.

                        Tai nėra atgyvena, nes tos rūšies paslaugų poreikis nesumažėjo. Galbūt jis įgavo kitokias formas, nei anksčiau, bet iš esmės tai tos pačios paslaugos.
                        Civilizuotuose kraštuose tikiuosi taps atgyvena.


                        "Mušimų iki komos"... ko dar? Laidojimų gyvas?
                        Akivaizdu, kad apie tą sritį savo nuomonę susidarei vien iš tokių "straipsnių", kuriuos reguliariai paleidžia Caritas ir panašios angažuotos ir savo politiką varančios organizacijos. Spėju, kad nepažįsti ir tikriausiai net nesi normaliau bendravusi su niekuo, kas dirba toje srityje, nekalbant apie gilesnį niuansų žinojimą.
                        Ne, tiesą sakant tai pirmas straipsnis kurį perskaičiau iš Caritas. Žmonės dirba su prievarta patyrusiom merginom.. gal geriau išmano nei tas kas naudojasi tik kartą į metus

                        Mušimai, tau nesuprantama? Gaila man tavęs. Tau suvokimas apie tikrąjį prostitucijos verslą pasirodo tikrai yra svetima.
                        Gali ginti prostituciją, tačiau tai irgi tik tavo niekuo nepagrįsti teiginiai, daugelis prostitučių savo noru netampa

                        Azijos prostitutės kito gyvenimo ir neįsivaizduoja, kitokio pasirinkimo gal nelabai ir turi, greičiausiai ir seksistinė visuomenė įdiegė atitinkamas normas jau nuo mažens. Panašu, kad tau tai yra labai artima.
                        Paskutinis taisė Irma; 2012.04.25, 23:24.
                        *******
                        Miestai.net Fb

                        Comment


                          Parašė Irma Rodyti pranešimą

                          Mušimai, tau nesuprantama? Gaila man tavęs. Tau suvokimas apie tikrąjį prostitucijos verslą pasirodo tikrai yra svetima.
                          Gali ginti prostituciją, tačiau tai irgi tik tavo niekuo nepagrįsti teiginiai, daugelis prostitučių savo noru netampa
                          Labai keista, kai su tuo nesusidūręs ir tik iš "straipsnių" kažką žinantis žmogus viską taip gerai "žino".

                          Vėlgi, siūlau tuo pasidomėti šiek tiek iš arčiau ir pakalbėti su žmonėmis, kurie dirba toje sferoje ir savais žodžiais nupasakotų, kaip viskas yra ir kokia tai sistema. Svarbu nesivežti stereotipų, išankstinių nusistatymų, dogmų ir "aš žinau" stiliaus bagažo, grįsto caritas ar panašių organizacijų propaganda. Kartais labai praverčia su savimi turėti moralinę Carte Blanche, nes tai tiesiog padeda išvengti kvailų situacijų, į kurias kartais pastumia didelis iš piršto laužtas ko nors "žinojimas".

                          Ne be tie laikai, kai viską galėjai sužinoti tik "iš laikraščių" ar "iš televyzariaus". Šiandien gali pati keliauti kur nori, kalbėti su kuo nori ir sužinoti viską, kas įdomu. Siūlau taip ir padaryti.
                          Paskutinis taisė John; 2012.04.25, 23:38.

                          Comment


                            Parašė John Rodyti pranešimą
                            Labai keista, kai su tuo nesusidūręs ir tik iš "straipsnių" kažką žinantis žmogus viską taip gerai "žino".

                            Vėlgi, siūlau tuo pasidomėti šiek tiek iš arčiau ir pakalbėti su žmonėmis, kurie dirba toje sferoje ir savais žodžiais nupasakotų, kaip viskas yra ir kokia tai sistema. Svarbu nesivežti stereotipų, išankstinių nusistatymų, dogmų ir "aš žinau" stiliaus bagažo, grįsto caritas ar panašių organizacijų propaganda. Kartais labai praverčia su savimi turėti moralinę Carte Blanche, nes tai tiesiog padeda išvengti kvailų situacijų, į kurias kartais pastumia didelis iš piršto laužtas ko nors "žinojimas".

                            Ne be tie laikai, kai viską galėjai sužinoti tik "iš laikraščių" ar "iš televyzariaus". Šiandien gali pati keliauti kur nori, kalbėti su kuo nori ir sužinoti viską, kas įdomu. Siūlau taip ir padaryti.
                            Tiesa sakant esu smalsi ir prie progos tikrai pasidomėčiau iš pirmų lūpų, tačiau nereikia pamiršti ir psichologinio aspekto, kai kalbama viena, o iš tikro tai skatina visai kas kita.

                            Ar daugelis jų parsidavinėtų jei turėtų kitą pasirinkimą? Juk nemažai jų atvežtos iš visiškai skurdžių provincijų. Nekalbu apie tą jaunimą, kuris parsiduoda dėl naujo telefono, beje ir Lietuvoje tokių vis daugiau, bet tai jau tam tikrų dalykų pasekmė.
                            *******
                            Miestai.net Fb

                            Comment


                              o gal reikėtų daryti distinkciją tarp savanoriškos prostitucijos ir priverstinės? Smurtas ir prievarta be kuriuo atveju yra nepateisinama, dėl to ir kalb neturi būti, bet jei X žmogus nusprendžia užsiimti šios rūšies paslaugomis savanoriškai...? Žiūrėkime iš tokio rakurso - kuo skirasi jauna moteris, kuri eina įsikibus į parankę jai į tėvus tinkančiu, su DG/Yves Saint-Laurent /Brooks Brothers/Gucci kostiumą vilkinčiu dieduku ( ech, kartais taip pavydu )..? Žiūrint stereotipiškai ir laikantis pirmo įspūdžio, gali šauti daug beprotiškų minčių - nuo barakudų, eskorto iki ...? Vėlgi, jei manysime, kad tokia galimybė egzistuoja, tai kaip jai diedukas atsilygina ? Ir ar tai nebus tas pats, kas už paslaugas gauti cash'ą?

                              Šiaip, AI1 būtų įdomu sužinoti tamstos nuomonę KAIP tam užkirsti kelią, kaip tą KONTROLIUOTI, pavyzdžiui, kokių veiksmų reikia imtis, ar reikia aktyvios valstybės intervencijos, ar visuomenės moralinio pasmerkimo ar dar ko? Nes moralinės destrukcijos skatinimo uždraudias, sutik, yra labai abstraktus pasakymas, iš šis draudimas iš esmės neteko prasmės dėl informacijos srautų ir visuomenės atvirumo - naturalus procesas vystantis sociumui. Toks draudimas bus fasadinis ir deklaratyvus, nes realus jo įgyvendinimas yra neįmanomas. Vadinasi, reikia imtis priemonių. Klausimas - kokių ir ar jos bus efektyvios ir nekainuos brangiau nei kasmet patikrinti prostituciją užsiimančiu asmenų sveikatą?
                              Paskutinis taisė D.P; 2012.04.26, 00:17.

                              Comment


                                Parašė Irma Rodyti pranešimą
                                Tiesa sakant esu smalsi ir prie progos tikrai pasidomėčiau iš pirmų lūpų, tačiau nereikia pamiršti ir psichologinio aspekto, kai kalbama viena, o iš tikro tai skatina visai kas kita.

                                Ar daugelis jų parsidavinėtų jei turėtų kitą pasirinkimą? Juk nemažai jų atvežtos iš visiškai skurdžių provincijų. Nekalbu apie tą jaunimą, kuris parsiduoda dėl naujo telefono, beje ir Lietuvoje tokių vis daugiau, bet tai jau tam tikrų dalykų pasekmė.
                                Pasirinkimai visuomet yra. Tiesiog jie apmokami kur kas prasčiau. Kai atsiranda galimybė uždirbti 5-15 kartų daugiau, nei vidutinis atlyginimas, tai pasirinkimai tampa paprastesni.

                                Comment


                                  Aš manau,kad prostitucija galėtu egzistuoti Lietuvoje jaigu jos būtu savarankiškos ir nuo nieko nepriklausytų,išskyrus sveikatos tikrinima,tai turėtų būt privaloma.Bet žinant mūsų realijas gautusi žiaurokas varijantas jų atžvilgiu.Viską sprestu už jas nusikalstamas pasaulis,o jų taisyklės ojojoj...
                                  NIEKO GUDRAUS NEPASAKYSIU.

                                  Comment


                                    Nematau prostitucijos įteisinime nieko naudingo, matau tik vieną pasėkmę - dar viena vinis, įkalta į griūnančių visuomenės moralinių vertybių karstą. Vaidiname protingiausius padarus šiame pasaulyje, o elgiamės taip, kad net gyvūnai, santykiaujantys vos kelis kartus metuose ir vien dėl giminės pratęsimo, atrodo nekaltučiai. Ir viskas tik dėl to biologinio apatinės organizmo dalies malonumo, tarsi jis būtų šitiek daug vertas.
                                    Snowflakes will attack U <3

                                    Comment


                                      Esmė tame, kad legali ar nelegali prostitucija vis tiek bus, kaip ir buvo visais laikais, apie moralę sakyčiau čia nereikėtų diskutuoti, nes moraliniais klausimais galima prisidiskutuoti ir iki dvasininkijos kulto legalumo.
                                      O sekso nebuvo tik sojuzo laikais
                                      Aš neliūdnas - aš blaivus

                                      Comment


                                        Parašė geriantis Rodyti pranešimą
                                        Esmė tame, kad legali ar nelegali prostitucija vis tiek bus, kaip ir buvo visais laikais, apie moralę sakyčiau čia nereikėtų diskutuoti, nes moraliniais klausimais galima prisidiskutuoti ir iki dvasininkijos kulto legalumo.
                                        O sekso nebuvo tik sojuzo laikais
                                        Seksas savaime nėra blogai, tikrai Tačiau kitas klausimas, kai jis pateikiamas po prievartos kauke... prekyba žmonėmis yra blogis.
                                        *******
                                        Miestai.net Fb

                                        Comment


                                          Parašė Irma Rodyti pranešimą
                                          Seksas savaime nėra blogai, tikrai Tačiau kitas klausimas, kai jis pateikiamas po prievartos kauke... prekyba žmonėmis yra blogis.
                                          šiaip aš legalizacija suprantu ne kaip prekyba žmonėmis, o kaip žmogus dirba, uždirba pinigus, moka mokesčius, sakyčiau legalizacija kažkiek net sumažintu prekyba žmonėmis
                                          Aš neliūdnas - aš blaivus

                                          Comment

                                          Working...
                                          X