Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lietuvos kariuomenės pasirengimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Edd Rodyti pranešimą
    Iš Arestovičiaus prognozės šiems metams:

    1. Tiksliai nežino kada, iki rudens ar rudenį, bet prieš USA rinkimus Rusija pradės klibinti Baltijos šalis kad sukurtų politinę krizę NATO, parodytų kad neveikia 5 straipsnis. Principas toks kad eskaluoti iki branduolinio ultimatumo/šantažo, po kurio USA nusileis, vakarai pabijos, galbūt pereis prie derybų su Rusija. Bidenas po to pralaimės rinkimus. Po Trumpo išrinkimo Europos saugumas - tik pačios Europos klausimas.
    2. Po derybų - ta dalis Ukrainos kuri nebus užimta gaus neutralų statusą, jokio NATO ir pan. Po kažkiek metų Rusija vėl greičiausiai bandys pulti likusią dalį.
    3. Ar Rusijai užteks resursų? - Yra labai daug scenarijų kaip galėtų vykti eskalacija (greičiausiai Baltijos šalyse) ir jiems nereikia didelio karių skaičiaus, pvz., užtektų išnaudoti rusakalbius miestus Estijos/Latvijos pasienyje.
    4. Estai kasa bunkerius ne šiaip sau, turi informacijos.
    5. Vakarai galėtų sau leisti ir nepabijotų konvencinio karo veiksmų prieš Rusiją kad ir Baltijos šalyse (gal tai ir įvyks), bet tai vėlgi greitai baigtųsi eskalacija su branduoliniu ultimatumu ir nėra abejonių, 99,99999% kad tada vakartai nusileistų.
    ...

    Славься, Отечество наше свободное,
    Братских народов союз вековой,
    Предками данная мудрость народная!
    Славься, страна! Мы гордимся тобой!

    Kita LT vyriausybė turėtų būti karo. Viskas frontui.
    Kast, betonuot, gamint tušonkę. Nebesodint liepų.
    Paskutinis taisė Panevezietis; 2024.02.29, 14:39.

    Comment


      Parašė Tomas Rodyti pranešimą
      LT miškuose, laukuose ir pelkėse visa ratinė technika greitai pražus.
      Žinau kas blokados laikas ne vieną ir ne 10 kartų važiavo laukais/miškais/šunkeliais tarp BY ir LT su Zil-130, Kamaz ir netgi fūra. Manau visais varomais ratais šarvuočiui užklimpimui lieka tik pelkės ar pavasario atlydys ant įšalusios žemės. Pelkėje bet kas paskęs jei ne amfibija.
      -

      Comment


        Lenkija pasirašė sutartį su Jungtinėmis Valstijomis dėl 2,5 mlrd. dolerių (2,31 mlrd. eurų) vertės integruotos mūšio valdymo sistemos (IBCS) pirkimo, ketvirtadienį pranešė jos gynybos ministras.
        https://www.15min.lt/naujiena/aktual...riu-57-2200532
        Lietuvos mąstais būtų kokie 200 mln. arba 400 000 FPV dronų. Valatka su Makaraityte ir pan. turbūt nusirautų plaukus, matydami kaip pinigai mėtomi visokioms nesąmonėms.

        Comment


          Lietuvos kariuomenė

          "Karo šiandien nebus.
          Matome poreikį šitą parašyti, nes į mūsų pašto dėžutę vienas po kito krenta laiškai su piliečių klausimais, taip pat karių jau kuris laikas klausinėja šeimų nariai ir draugai, jau yra pasitaikę atvejų, kad uniformuoto kario net parduotuvėje arba degalinėje paklausė „Kada bus karas ir ką man daryti?“.
          Savo komunikacijoje niekada nespėliojame ateities, tačiau visada galime pasakyti mums žinomus faktus.
          Labai supaprastinant karinės žvalgybos vertinimą, kad įvyktų puolimas prieš Lietuvą, turi būti išpildyti du kriterijai: pirma, prie sienos turi būti sutelkti pajėgumai, antra, turi būti žinomas arba numanomas priešo ketinimas juos panaudoti. Su antruoju kriterijumi gali būti kiek sudėtingiau, nes priešas visada sako „čia ne puolimas, čia pratybos“, tačiau žinant šitą jo manierą gal ne taip ir sudėtinga.
          Tad atsakymas į klausimą „Ar šiandien/rytoj/poryt Lietuvoje bus karas?“ yra pakankamai trumpas: šiandien prie Lietuvos sienų su priešiškomis valstybėmis nėra sutelkta karinė technika, atitinkamai antrasis kriterijus – ketinimas ją panaudoti – irgi nėra išpildytas, todėl karo nei šiandien, nei rytoj nebus.
          Per kiek laiko karinė technika gali būti sutelkta? Susiorientavimui prisiminkime Ukrainos chronologiją: invazija prasidėjo 2022 m. vasarį, apie karinės technikos telkimą buvo pradėta kalbėti dar 2021 m. pavasarį, rugsėjį technika buvo perkėlinėjama prie Ukrainos sienų prisidengiant pratybomis, o lapkritį visas vakarų pasaulis, pasidėję ryškias ir aiškias prie Ukrainos sienos sutelktos rusų karinės technikos palydovines nuotraukas, aiškiai identifikavo puolimo grėsmę.
          Strateginės, ilgojo laikotarpio įžvalgos, Lietuvos kariuomenės kompetencijai nepriklauso. Tad ar Rusija ruošiasi karui su NATO ir ar Trečiasis pasaulinis karas yra ant nosies – vertiname ne mes, tą daro aukščiausi valstybės pareigūnai, politikai ir sprendimų priėmėjai.
          Tačiau mes turime pilną žvalgybinį paveikslą apie tai, kas šiuo metu iš tikro vyksta prie Lietuvos valstybės sienų (ir dar gerokai toliau nei sienų) ir informacija yra tokia, kokią ir minėjome – padėtis nepasikeitusi nuo 2022-ųjų.
          Ruoštis karui būtina. Ruošimasis karui yra kasdieninė kariuomenės pareiga ir tiesioginė užduotis, taip pat greičiausiai ir kiekvieno šalies piliečio. Atsarginis ratas automobilyje nėra pinigų švaistymas, nes jo neturint, automobilio krovimas ant traliuko kainuos daug brangiau. Nauja karinė technika, ginkluotė ir įranga, taip pat brangios pratybos nėra pinigų švaistymas, nes karo metu skylės be karinės technikos ar be tinkamo pasirengimo yra kamšomos karių gyvybėmis.
          Ir galiausiai, svarbiausioji dalis - ruošimasis karui yra tiesiausias kelias į taiką, tą sako ne tik lotyniška patarlė, bet ir sveika žmogiška nuovoka. Ruoškimės karui, kurio šiandien nebus, kad nebūtų nei rytoj, nei poryt.
          Ir remkime Ukrainą – šiandien karas vyksta ten."

          Comment


            Dieną X-1 bus iškomunikuota lygiai ta pati žinutė.
            It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

            Comment


              Apie Arestoviciu, tai be abejo galima toliau ji vadinti Kremliaus informacijos skleideju ir pan. Taciau nereikia pamirsti apie tai ka jis jau sakes ir kas visgi issipilde - buvo daug kalbu apie taip vadinama "realybe" ir kad kontrpuolimas niekur neis - taip siuo metu ir yra paskutinius metus. Tiesiog reikia matyti faktus, o ne svajones. Apie tai jau kalbejo jis simta kartu, taip ir yra. Anksciau, pries 2022 kai jis prognozavo jog Rusija puls Ukraina, ji irgi vadino vatniku ir Kremliaus baubu ruporu. Dabar jis, remdamasis savo info pranasauja apie neramumus Baltijos salyse, jus ji vadinate vel Kremliaus pasiuntiniu.
              Nu tai gerai, tegu jis ir buna tas Kremliaus pasiuntinys, bet panasu, kad visgi jo spejimai daznai issipildo. Zurnalas Bild sako kad yra reali gresme Baltijos salims, visi uzmerkia akis, Arestovicius sako, kad gresme gali buti dar anksciau - ji nuraso i Kremliaus idiotus. Nu, nu..

              Comment


                Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą
                pries 2022 kai jis prognozavo jog Rusija puls Ukraina,..
                Šiek tiek daugiau nei pusmetis iki karo. The Financial Times:

                Oleksiy Arestovych, an adviser to Zelensky’s chief of staff Andriy Yermak, said the border build-up had been a “strategic bluff” aimed at putting pressure on Ukraine to make concessions. “Russia does not have the physical capability to wage war against Ukraine,” Arestovych said.

                He suggested the drills were aimed at distracting domestic attention from Russia’s slumping economy and boosting patriotic sentiment ahead of parliamentary elections in September.
                https://www.ft.com/content/65e2bdb6-...7-a07bb34716ae

                Comment


                  Bet pilna ir eGzpertų, kurie siūlo užminuoti 1000 km ilgio ruožą, kas yra neracionalus resursų panaudojimas. Ir keista, kaip tie eGzpertai nežino jog minos turi ribotą laiką, ir turi pačios susinaikinti. Reiškia jų siūlymas apeiti konvencijas. Bet tuo atveju minos irgi nežinia kaip veiks po 5 metų. Be to, kariniai veiksmai turi būti daromi atsižvelgiant į priešo planus. Bet priešo planų kol kas jokių.

                  Comment


                    Bent jau drakono dančių pridėti ant kelių, kad su mercedes benz g63 negalėtų patogiai atvažiuoti.
                    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                    Comment


                      Daug vietų pasienis miškingas ir pelkėtas - reiktų tokį ir palikti. Stabdo visos technikos judėjimą.
                      Apsaugoti būtina pagrindinius ir bent kiek tvirtesnius kelius.

                      Comment


                        Lietuvos kariuomenės kūrėjai atviru laišku reikalauja pokyčių karinėje ir KAM vadovybėje

                        Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith...ybeje-96014005

                        „Atsižvelgiant į suprastėjusią saugumo situaciją regione bei kylantį grėsmių lygį, su dideliu susirūpinimu stebime Lietuvos Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos kariuomenės vadovybės neatsakingumą ir veikimą, nepilnai įvertinant, dalinai ignoruojant akivaizdžius karybos ir technologijų pokyčius, bei jų poreikį modernaus karo atveju. Vertinant Ukrainoje kovojančių karių, taip pat ir savanorių iš Lietuvos patirtį, Lietuvos krašto apsaugos sistemos vadovų pasisakymai ir sprendimai, dažnai prieštaraujantys saugumo ir gynybos poreikiams dinamiškai kintančioje karybos sferoje. Susirūpinimą kelia akivaizdus gynybos priemonių prioritetų ignoravimas, vertinant būtinybę kurį laiką gintis, galimai nesant NATO partnerių teikiamos gynybinės pagalbos. Nepakankamos oro gynybos, toliašaudės artilerijos ir jos šaudmenų atsargų, prioritetą teikiant brangioms ir, kaip rodo karo Ukrainoje pamokos, šiuolaikiniame kare nelabai efektyvioms karo priemonėms, taip pat nepakankamas efektyvių, įvairių nepilotuojamų karo priemonių įsigijimas ir/ar gamyba, kurie padėtų išsaugoti daugiau gyvybių, bei nepakankamas robotikos vystymas yra neįžvalgūs ir nepateisinami“, – dėstė kariuomenės kūrėjai savanoriai.

                        Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith...ybeje-96014005
                        Jau laukiu kada seimo rinkimuose pasirodys Lietuvos krikščionių ir dronų partija.

                        Comment


                          Rusijos grėsmės akivaizdoje nesupranta vieno dalyko: „Laikas tai įsisąmoninti ir nustoti žaisti“ https://www.lrytas.lt/b...
                          Nors važinėdamas tarp Vilniaus ir gimtinės, ties Zalavu (J. Pilsudskio gimtine) pravažiuoju vietą, kur siena su Baltarusija matosi nuo kelio. Nematau jokio judesio, jokių darbų. Kodėl taip yra, jau dvejus metus besitęsiant karui, ir mums puikiai žinant, kas gali būti sekantis? Ką jau kalbėti, kai bent užsiminus apie pasienių minavimo galimybę, mūsuose kyla pasipiktinimas „o tai kaip tada reikės pasienyje grybauti“. Alio, mielieji, koks dar grybavimas? Mūsų pasieniai su Rusija ir Baltarusija turi tapti tikrai ne grybavimo zonomis.
                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                          Comment


                            Dar vienas dūris A. Anušauskui: Lietuvos atsargos kariai išplatino viešą laišką (lrytas.lt)

                            Apibendrinti siūlymai:

                            1. Valstybės vadovų lyderystė: Užtikrinti, kad valstybės vadovai aktyviai orientuotų ir informuotų valstybines institucijas, verslininkus ir piliečius apie skubiausius svarbius prioritetus, siekiant didinti Lietuvos apginamumą.

                            2. Šaukimo reformos įgyvendinimas: Įvykdyti šaukimo reformą siekiant stiprinti karinį rezervą ir padidinti pasirengimą gynybai. Turi būti skatinami spartesni veiksmai šioje srityje ir užtikrintas tinkamas laiko naudojimas.

                            3. Karinio rezervo didinimas ir organizavimas: Skubiai įgyvendinti veiksmus, skirtus didinti pasirengusių ginti Lietuvos piliečių skaičių ir organizuoti karinį rezervą. Tai apima sąrašų atnaujinimą, duomenų peržiūrėjimą ir priskyrimą konkretiems daliniams, taip pat galimybę formuoti rezervines brigadas.

                            4. Visuomenės dalyvavimas: Skatinti visuomenės dalyvavimą realizuojant gynybos planus ir procesus, stiprinti dialogą su nevyriausybinėmis organizacijomis ir privačiu sektoriumi, siekiant efektyviau įgyvendinti visuotinę gynybą.

                            5. Komendantinių/teritorinės savigynos vienetų sukūrimas: Skubiai pradėti formuoti komendantinius vienetus ir vykdyti su jais pratybas dar taikos metu, kad jie galėtų veiksmingai veikti karo atveju, apsaugant kritinę infrastruktūrą ir viešąją tvarką.

                            6. Lietuvos šaulių sąjungos integracija gynybos sistemoje: Užtikrinti, kad Lietuvos šaulių sąjunga būtų apginkluota, aprūpinta ir efektyviai integruota į gynybos struktūras, įskaitant įvairių sričių specialistų įtraukimą į valstybės gynybos sistemą.

                            7. Parama Ukrainai: Didinti paramą Ukrainai bei stiprinti bendradarbiavimą su Ukraina gynybos pramonės srityje, perimti iš Ukrainos modernių ginklų gamybos patirtį.

                            8. Vidaus reikalų tarnybų sukarinimas: Užtikrinti, kad vidaus reikalų tarnybų ginkluotė ir aprūpinimas būtų pakankamas ir kad jos būtų pasirengusios vykdyti priskirtas užduotis karinio konflikto atveju.

                            9. Procesų valdymo tobulinimas: Inicijuoti ir skatinti proaktyvius veiksmus, skirtus spartinti būtinus pokyčius gynybos sistemoje, analizuojant karo pamokas Ukrainoje ir pritaikant tinkamas praktikas Lietuvos sąlygoms.

                            10. Regioninio bendradarbiavimo skatinimas: Ieškoti naujų ir efektyvių sprendimų, su artimiausiomis NATO kaimyninėmis valstybėmis, kaip didinti atgrasymą vienijantis, gerinti sąveiką, automatizuoti sprendimų priėmimą ir bendrą organizuotą karinį atsaką grėsmės atveju.

                            11. Valstybės resursų optimizavimas: Būtinas efektyvesnis valstybės lėšų panaudojimas, atsisakant investicijų į neprioritetinius ar mažiau svarbius projektus. Projektai, kurie gali būti laikomi antraeilės svarbos arba nesuderinami su dabartiniais saugumo reikalavimais, neturėtų konkuruoti su gynybos sektoriaus finansavimu. Būtina identifikuoti ir skubiai finansuoti gynybinius-prioritetinius projektus, kurie būtų tiesiogiai susiję su valstybės saugumo stiprinimu (infrastruktūros modernizacija, rezervo organizavimu, kovos su kibernetiniais išpuoliais stiprinimu, ir ginkluotės bei technologijų įsigijimais), ir kurie būtų kuo labiau pritaikyti potencialioms grėsmėms atremti.

                            12. Civilinė gynyba ir civilinė sauga: Per bendruomenes, Lietuvos šaulių sąjungą ir informavimo priemones įtraukti daugiau visuomenės į civilinės gynybos rengimą. Visuomenė turi suprasti, kad ji yra neatskiriama valstybės gynybos dalis.

                            13. Didinti amunicijos ir kuro atsargas: Valstybės lygiu padėti ginkluotosioms pajėgoms sukaupti reikalingus kiekius kuro, amunicijos ir kitų būtinų priemonių aprūpinant resursais ir infrastruktūra.

                            14. Priimančios šalies parama: Reikalingas skubus priimančios šalies paramos infrastruktūros paruošimas, sandėlių, parkavimo aikštelių, kelių, bei darbo jėgos numatymas ir jos treniravimas.

                            Comment


                              Ale kaip vis taip gaunasi, kad tiek "dūriai", tiek ekspertiniai politikų patarimai, kur ir kada pirkti dronus vietoj tankų, kažkaip sutampa su priešrinkiminės kampanijos pradžia? Galėčiau lažintis, kad po rinkimų šita tema pasidarys nebeįdomi

                              O šiaip tai šitie dūrėjai ir patarėjai kažkodėl nekalba apie poreikį įvesti NT ir realius taršos mokesčius, iš kurių būtų galima didinti kariuomenės finansavimą iki 3% ar daugiau. Kodėl apie finansavimą ir mokesčių didinimą/naujų įvedimą niekas nė cypt? Kodėl turėdamas vertingą NT praktiškai Vilniaus centre moku lygiai 0.00 Eur už jį? What kind of bullshit is that?

                              Comment


                                Parašė John Rodyti pranešimą
                                Ale kaip vis taip gaunasi, kad tiek "dūriai", tiek ekspertiniai politikų patarimai, kur ir kada pirkti dronus vietoj tankų, kažkaip sutampa su priešrinkiminės kampanijos pradžia? Galėčiau lažintis, kad po rinkimų šita tema pasidarys nebeįdomi

                                O šiaip tai šitie dūrėjai ir patarėjai kažkodėl nekalba apie poreikį įvesti NT ir realius taršos mokesčius, iš kurių būtų galima didinti kariuomenės finansavimą iki 3% ar daugiau. Kodėl apie finansavimą ir mokesčių didinimą/naujų įvedimą niekas nė cypt? Kodėl turėdamas vertingą NT praktiškai Vilniaus centre moku lygiai 0.00 Eur už jį? What kind of bullshit is that?


                                2023-03-03 15:21 / šaltinis: BNS

                                Valdančiųjų koalicijai priklausančios Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė sako, kad Seimui pavasario sesijoje svarstant dalies mokesčių pertvarką frakcija tikriausiai nepalaikys nekilnojamojo turto (NT) ir kitų mokesčių didinimo.

                                | Visą straipsnį galite rasti: https://www.tv3.lt/naujiena/lietuva/...inima-n1221831

                                Comment


                                  Parašė Panevezietis Rodyti pranešimą



                                  2023-03-03 15:21 / šaltinis: BNS

                                  Valdančiųjų koalicijai priklausančios Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė sako, kad Seimui pavasario sesijoje svarstant dalies mokesčių pertvarką frakcija tikriausiai nepalaikys nekilnojamojo turto (NT) ir kitų mokesčių didinimo.

                                  | Visą straipsnį galite rasti: https://www.tv3.lt/naujiena/lietuva/...inima-n1221831
                                  Aha, šitą atsimenu. Viena pagrindinių (bet ne vienintelė) priežasčių, kodėl reiktų labai gerai pagalvoti, ar verta balsuoti už LP. Prieštarauti NT mokesčiui valstybėje, kuri jo realiai neturi ir kuri yra vieną mažiausių nuošimčių nuo BVP į biudžetą surenkančių ES šalių, yra iš esmės šventvagystė. Armonaitė, šiaip, galimai yra tiesiog pernelyg gluša, kad tai suprastų, bet yra LP ir daugiau žmonių, dėl ko keista, kad nesigirdi jų nuomonės apie tai.

                                  Comment


                                    Užsakyta gi buvo apklausa, jog LT žmonės nenori jokių mokesčių (kad ir gynybai skirtų), ir iš vis trečdalis nenori kėlimo gynybos biudžeto (grubiai reziumuoju, bet skaičiai tikrai nustebino blogąją prasme). Aišku, reikia pasiknist kokia imtis tos apklausos ir kaip formuluotės klausimų, na bet esmė kad nemažai daliai visuomenės vpš px, mes turime kariuomenę ar ne - svarbu papildomos kapeikos būtų dvaro pieno užsipirkti ir svarbiausia kad 'valdžei' nereikėtų mokėti nes visvien išvogs.

                                    Vasarį BNS užsakymu atlikta „Vilmorus“ apklausa parodė, kad du iš dešimties Lietuvos gyventojų pritartų siūlymui patys mokėti gynybos mokestį, beveik 32 proc. nesutiktų, tačiau mano, kad didesnius mokesčius dėl gynybos finansavimo galėtų mokėti verslas. Dar 36 proc. apskritai nepritaria krašto apsaugos finansavimo didinimui.
                                    Faktas tas, kad pasibaigus solidarumo mokesčiui, gynybos biudžetas mažėja - kaip minimum, reikės paiimti 0,5 proc. BVP kad užsukti procesai su pirkimais ir vokiečių brigados priėmimu nestagnuotų. Nesuradus šaltinių, grius visi planai.

                                    Kas dėl sąrašo, didžioji dauguma išvardintų aspektų yra jau daroma, tai nereikėtų vardinti tai kaip kažko ypatingo kas paskui bus panaudota kaip unikalios idėjos iš atsargos kariškių.
                                    Paskutinis taisė Laure23; 2024.03.05, 12:14.

                                    Comment


                                      Be karinio perversmo nieko nebus.
                                      Reikia kariuomenės vyriausybės.
                                      Norinčių matom yra.

                                      Sankauskas ką manai?

                                      Comment


                                        Parašė John Rodyti pranešimą
                                        kažkodėl nekalba apie poreikį įvesti NT ir realius taršos mokesčius, iš kurių būtų galima didinti kariuomenės finansavimą iki 3% ar daugiau. Kodėl apie finansavimą ir mokesčių didinimą/naujų įvedimą niekas nė cypt?
                                        Politinė savižudybė.

                                        Comment


                                          Parašė Laure23 Rodyti pranešimą
                                          kad 'valdžei' nereikėtų mokėti nes visvien išvogs.
                                          Kai visokie Benkunskai per pagalį stumia miestui nereikalingus objektus už dešimtis milijonų šalia planuojamo stadiono, ir pirmu numeriu approvina naują sankryžos rekonstrukciją šalia savo garsiausio endorsintojo prieš rinkimus, tai yra gana sunku juos dėl to kaltinti, nes jie yra kind of teisūs. Labai liūdna ir gaila, kad taip yra, bet Lietuvos politinė kultūra yra nusiritusi iki neįtikėtinų žemumų

                                          Comment

                                          Working...
                                          X