Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Suklestėjusios tuštybės sostinė

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Kaštonas Rodyti pranešimą
    Nelabai suprantu kodėl negalima taip manyti ir teigti. Juk visi skirtingi,, jeigu skaityti kauniečių komentarus tai kartais gali susidaryti įspūdį kad ten net vaistinių ir policijos nėra nes visi grynakraujai tobuli žmonės. Prieš Kauną nieko neturiu, bet man jis nejaukus O sanciai ar Vilijampole atrodo daug blogiau nei krasnucha. Aš įsijungiau į diskusiją nes būtent nesutinku dėl jaukumo, Man Vilnius gerokai jaukesnis už Kauną, bet nuo to kauniečių gyvenimas netampa menkesnis
    ...kiek žiūriu internetus tai kaip tik atrodo, kad viską Vilniuje galima rast, kas dar į Kauną neatėjo

    Šančiai net ir neturėdama tos kontraversiškos gatvelės, ties paupiu ir dviračių taku pajaukėja, ypač ten kur gražesnius namus pasistatę protestuoja prieš tos gatvelės statybas Juozapavičiaus pr. turbūt estetiškesnis už bet kokią gatvę krasnūchoje. Tam tikros Šančių dalys mato netgi nedidelį gyventojų augimą (bet ne 30% mažėjimą kaip tam tikrose Centro dalyse). Šančiai turi potencialo, jei nesustos judėt į priekį.

    Vilijampolė - kita kalba, ten jau egzotika Nors ten ir nesijaučiu, kad esu labai svetimoj neįprastoj teritorijoj, bet sutinku, kad ten jaukumo nėra Ten įlipančios į autobusus paauglių gaujos su juodais treningais yra įsimenančios, ypač kai paprašo kelis sustojimus pavažiuot iki Dainavos

    Comment


      Bet MIESTAS tai ne tik prižiūrėti šaligatviai ir gatvės be duobių.

      Jei visus kauniečius perkeltume į Vieną ar Ciurichą, jie per pusmetį juos paverstų į apšiktus kriminalinius gopnikų getus, kur haute couture yra adidas treningai, o iš Vienos filharminijos išvaikius simfonininį orkestrą ten galėtų važiuoti Gazmanovai ir Ruki v verch.
      If a lion could speak, we could not understand him.

      Comment


        Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
        Bet MIESTAS tai ne tik prižiūrėti šaligatviai ir gatvės be duobių.

        Jei visus kauniečius perkeltume į Vieną ar Ciurichą, jie per pusmetį juos paverstų į apšiktus kriminalinius gopnikų getus, kur haute couture yra adidas treningai, o iš Vienos filharminijos išvaikius simfonininį orkestrą ten galėtų važiuoti Gazmanovai ir Ruki v verch.
        Pastebiu, kad tie kriminalinių getų atstovus primemantys tipažai ir patys taip mąsto ir norėtų, kad ir kiti taip mąstytų, tik neretu atveju jie turi omeny ne Kauną, o visa Lietuvą Kauną jie per daug myli, kad negražius žodžius savo miestui sakytų, o kadangi Lietuvą valdo tas niekingas Vilnius, tai nieko gero toj LT, sakytų

        Turiu pripažint, kad kartais tokių tipažų, susimaišiusių su visokiais šiaip chroniais, matau per daug ir pradeda bšk nervuot Pagalvoju, gatves tvarko, bet žmonių taip paprastai nesutvarkysi...

        Comment


          Šančiai:






          Paskutinis taisė Tomas; 2019.07.14, 17:21.
          It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

          Comment


            Man rodos šita tema yra tuštybės sostinė

            Comment


              Parašė Tomas Rodyti pranešimą
              Šančiai:
              Kaip Palanga kokia.

              Comment


                Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                Šančiai:
                Čia yra izoliuotas Šančių getas, vietiniai gyvnetojai neišeina už teritorijos ribų, nes tiesiog baisu. Vaikai žaidžia šalia esančio offisyno parkinge, šunys šikdinami ten pat. Fantastiškas rajonėlis.

                Comment


                  Parašė evil Rodyti pranešimą

                  Čia yra izoliuotas Šančių getas, vietiniai gyvnetojai neišeina už teritorijos ribų, nes tiesiog baisu.
                  Ten tikrai vis dar baisu? Kai už lango 2019 metai? Liūdna kad taip yra. Galvojau, kad tokie dalykai liko kažkur gūdžiuose 90's ar bent jau 00's pirmoje pusėje.
                  Paskutinis taisė Tomizmas; 2019.07.15, 21:47.
                  Snowflakes will attack U <3

                  Comment


                    Baisiau, negu 1990. Atsirade net kanibalu, kurie grobia vaikus. Ypac paklausus is Vilniaus.

                    Comment


                      Parašė liutass Rodyti pranešimą
                      Baisiau, negu 1990. Atsirade net kanibalu, kurie grobia vaikus. Ypac paklausus is Vilniaus.
                      Rimti dalykai. Nors po kamuolinių ir agurkinių "supakavimo" atrodė, kad Kaunas nieko baisesnio už daktarus nesugebės pateikti lietuviško siaubo žanrui.
                      Snowflakes will attack U <3

                      Comment


                        Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                        Rimti dalykai. Nors po kamuolinių ir agurkinių "supakavimo" atrodė, kad Kaunas nieko baisesnio už daktarus nesugebės pateikti lietuviško siaubo žanrui.
                        Blogiausia gal visokie chroniai (dažniausiai visokie diedai): arba šiaip gali pasijaust nemaloniai dėl jų auros arba dar gali zažigalkės, cigarečių, centukų paprašyt. Jaunesni marozai tai net nežinau, dažniausiai šiaip triukšmauja (jei triukšmauja), dažniausiai rodo savo subkultūrą: treningai, rusiškas hiphopas. Čia turbūt galioja visiems rajonams, kuriuose žmonių turinčių aukštąjį išsilavinimą procentas krenta žemiau 30.

                        Gali būti nemalonu, bet dažniausiai nėra baisu, nors įmanoma, kad būtų baisu jei netinkamu metu pasirodai netinkamoje vietoje.

                        Šiaip sakau, būnant Žemuosiuose Šančiuose jaučiasi, kad rajonas turi potencialo. Ir jis didesnis nei kitose rajonuose su galimai prastesne reputacija (kaip pvz. Vilijampolė).

                        Ta pati erdvė (apie kurią net ir nelabai ką žinojau), kurią per palydovinę nuotrauką pavyko surasti turi potencialo plėstis. Galėtų patraukti iki Paupio rajono Vilniuje konvercijos lygio. Liktų tik senieji nuosavų namų kvartalai, tai čia jau nuo individualios iniciatyvos priklausys

                        Man rudi (caro laikų?) plytiniai pastatai primena Latviją Tai matyt jie ir bus iš to pačio laikotarpio kokių panašių yra Latvijoje. Tokia nordiškai germaniška aura padvelkia.

                        Aukštieji Šančiai - daug sovietinės statybos, toks truputį chaosas. Sutvarkytos pagrindinės gatvės ir yra įdomiausias dalykas apie šį rajoną.
                        Dar man visai patinka Panemunė. Vienas jaukesnių rajonų. Nejaukiausios vietos - sovietinė daugiabutinė statyba ir vėlyvojo sovietmečio garažai.
                        Dar kai kurios Centro vietos patinka, kurios mažiau perpildytos žmonių, tai Maironio ir Karaliaus Mindaugo pr. sankryža ir jos architektūra, gal Putvinskio g.
                        Patinka ir Žaliakalnis - tarp Žemaičių g. (Prisikėlimo bažnyčios) ir Ąžuolyno, įskaitant Perkūno alėją, Kauko laiptų teritoriją, Minties rato gatvę. Šiaurinei Žaliakalnio daliai, vietomis vadinama Brazilka nejaučiu tokios simpatijos.

                        Kiti rajonai manęs niekuo nestebina ir nežavi. Ikoniškiausias objektas nuobodulio jūroje yra Urmo bazė su savo 1000 litų pastatu.

                        Mano mėgstamiausi Kauno rajonai:
                        1. Žaliakalnis palei Ąžuolyną (sporto halė, Kauko laiptai, Minties rato gatvė)
                        2. Panemunė (pušynas, Nemunas, sutvarkyta A. Smetonos alėja, sutvarkytas parkas, jaukiai išplanuotas nuosavų namų kvartalas)
                        3. Žemieji Šančiai (viena patrauklesnių architektūrų, jaučiasi potencialas tą architektūrą vystyti ir plėsti, gerinti jaukumo sąlygas, mažinti įspūdį, kad čia daug soc. rizikoje sėdinčių žmonių)
                        4. Centro tam tikros dalys (Maironio g. ir Putvinskio g.)
                        5. Kitų vietų kaip ir neišskirčiau kaip kažkokių įdomesnių ir tuo pačiu "mėgstamesnių". Vyrauja sovietinė statyba su kažkiek nedaug posovietinės. Gal ir jaukūs tokie Vičiūnai, Vytėnai ir Lampėdžiai, bet neesu didelis izoliuotų ale gerų kvartalų fanas. Užmiesčio rajonėliai su žvyruotais pravažiavimais taip pat labai nežavi, nors ir jaukesni už sovietinės statybos rajonus. Didelis pliusas tokiems rajonams elementarus asfaltas.

                        Gal dar kokie Petrašiūnai irgi turi potencialo tapti mano mėgstamesniu rajonu - jei sumažės ryški socialinės rizikos žmonių dalis ir pamatys dar daugiau renovacijos. Kai kuriuose vietose architektūriškai jau visai jauku ten būti.
                        Paskutinis taisė PoDV; 2019.07.15, 23:42.

                        Comment


                          Džiaugiuosi, kad miestų temos nebesukelia pykčio ir galima diskutuoti objektyviai ir draugiškai Ir laikai tokie kad dirbtiniams skirstymams nėra prasmės, o ir publika ne delfinė. Man visada buvo smalsus vienas dalykas, į kurį gali turbūt atsakyti gal kauniečiai. Čia visiškai nuoširdžiai, visada pastebėjau esminį skirtumą tarp Vilniaus ir Kauno požiūriu, vienoje srityje. Kauniečiai iš šono atrodo miesto patriotai, net ir šiame forume gali pamatyti, visokius avatarus UŽ Kauną, mylimas Kaunas ir t.t. Vilniečiai tą daro labai retai (esu gimęs Vilniuje bet mano aplinkoje kažkaip augant, nepastebėjau, kad kas nors būtų Vilniaus patriotai, labiau visos Lietuvos.), eglučių, chorų, kuris miestas gražiausias irgi kauniečiai dažniausiai laimėdavo balsavimus, aktyviai, balsuodavo, o Vilnius vilkdavosi gale. Dar krepšinis, Kaunas Žalgiris, tuo tarpu Vilniuje didžiausia dalis krepšinio nežiūri, yra ir ryto ir žalgirio sirgalių, ir pvz Ryto pergalės atmosferos meiste nekeičia. Kas mane domina. Kadangi matau akivaizdu kauniečių vieningumą, o vilniečių ne, man labai įdomu kaip tai pasireiškia kasdieniam gyvenime? Na Vilniuje tokiom temom nelabai kalbam, bet kaip yra Kaune? Ar kauniečiai gatvėje, darbuose, yra vieni kitus palaikantys ir vieningi, mylintis, yra kažkas kad po Žalgirio pergalių, pvz niekas nesipyksta mėnesį mieste, visi vieni kitus gerbia, ar kaip?
                          Nes kai būnu, Kaune kažkokio ypatingo kad visi vieni kitus gatvėje garbintų aš nepastebėjau(bet ir buvau nedaug ir trumpai), todėl man ir yra įdomu, kaip pasireiškia tas patriotiškumas. Nes aš asmeniškai k patriotiškumą įsivaizduoju, kasdienėje rutinoje. Pagarbiame bendravime, nusišypsojimą, pagarbą, gerus darbus, gera ir jaukią atmosfera kitiems. Todėl man tie balsavimai niekad nedomino. Todėl labai įdomu, kaip visa tai veikia (Ar veikdavo, nes laikai keičiasi), miesto kasdienybę ir pagarbą vieni kitiems. Ačiū tam kas pakomentuos.

                          Comment


                            Aš irgi nesuprantu šito gana dažno akcentavimo kad "Kaunas geriausias, Kaunas ypatingas, Kaunas yra Kaunas". Niekada, absoliučiai niekada Vilniuje negirdžiu nieko panašaus. Ir taip visiems savaime aišku, kad Vilnius yra sostinė, kad čia yra daugiausiai veiksmo, verslo, pinigų, kultūrinės veiklos, naujovės čia ateina pirmiausiai. Tai kam dar apie savaime suprantamus dalykus visur kalbėti? Neįsivaizduoju Vilnuje plakatų "vilnieti, niekada nepasiduok".
                            Snowflakes will attack U <3

                            Comment


                              Su didžiaisiais miestais labai panašiai yra visame pasaulyje: https://www.reddit.com/r/AskEurope/c...try_viewed_by/

                              Comment


                                Vilnietiškas „patriotiškumas“ irgi pasireiškė gan smarkiai pastaruoju metu, tik gal kitokiom formom, nei kaunietiškas:

                                „Šimtmečių melancholijos“ autorius M.J.Urbonas: knygų apie Vilnių bumo nepastebėti neįmanoma

                                Rašytojo Marijaus Gailiaus, kuris moderavo knygos pristatymą, paklaustas, ar Vilnius vis dar nėra pakankamai aprašytas miestas, nes pastaruoju metu apie sostinę išleista pakankamai daug knygų, M.J.Urbonas teigė, kad neįmanoma šio bumo nepastebėti. „Dėl to jaučiuosi nekaip, nes knygų apie Vilnių daug „pasipylė“. To nepastebėti yra neįmanoma. Dabar, kai tik pamatau Vilnių ant kokios nors knygos viršelio – knyga manęs daugiau nebedomina“, – kalbėjo „Šimtmečių melancholijos“ autorius pridėdamas, kad jo pasakojamas Vilnius yra kitoks.
                                Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/kultura/naujien...-890540?copied

                                Comment


                                  Parašė vaidasp Rodyti pranešimą
                                  Su didžiaisiais miestais labai panašiai yra visame pasaulyje: https://www.reddit.com/r/AskEurope/c...try_viewed_by/
                                  Gal ir yra tiesos. Kažkada teko nemažai bendrauti su olandų studentais ir abiturientais iš provincijos, tai nustebau, kaip jie negali pakęsti Amsterdamo. Vienas norėjo baigęs mokyklą važiuoti studijuoti tik į Eindhoveną ar Groningeną, bet tik jokiu būdu ne į Amsterdamą, nes ten gyvena "only scum" (čia jo žodžiai ir nuomonė, ne mano).

                                  Apskritai man tada, 2006 - 2007 metais tai buvo labai įdomi patirtis. Apie Olandiją pagal tai, kad jie pirmi pasaulyje legalizavo LGBT santuokas ir iš mokykloje klasiokų laidytų juokelių apie tą šalį (tipo "važiuok į Olandiją" kokiam nors klasiokui, kurį norima tarp eilučių išvadinti gėjumi), buvau susidaręs tam tikrą šalies įvaizdį, manau nereikia aiškinti kokį. Bet mane tada nustebino, kad olandų jaunimas (bent jau iš provincijos) nėra labai tolerantiškas, žodis "gay" jų žargone nėra joks komplimentas, jie neformalioje aplinkoje gana mėgsta "politiškai nekorektiškus" juokelius ir t. t. Aišku, dabar pačiam juokinga prisiminus savo tas išankstines naivias nuostatas Čia toks nostalgiškas offtopic.
                                  Snowflakes will attack U <3

                                  Comment


                                    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                                    Bet mane tada nustebino, kad olandų jaunimas (bent jau iš provincijos) nėra labai tolerantiškas, žodis "gay" jų žargone nėra joks komplimentas, jie neformalioje aplinkoje gana mėgsta "politiškai nekorektiškus" juokelius ir t. t. Aišku, dabar pačiam juokinga prisiminus savo tas išankstines naivias nuostatas Čia toks nostalgiškas offtopic.
                                    Nieko keisto. Olandijoje išvis net yra taip vadinamas "Bible Belt", kaip JAV, kur gyvena labai konservatyvių religingų žmonių koncentracija.

                                    https://en.wikipedia.org/wiki/Bible_Belt_(Netherlands)
                                    Paskutinis taisė Eikantas X; 2019.07.16, 08:57.

                                    Comment


                                      Vilnius kosmopolitiškesnis ir įvairesnis tiek dėl sostinės statuso, tiek dėl istorinių aplinkybių. Kaunas yra lietuviškesnis (vienodesnis) ir būtent tai yra esminis skirtumas, iš kurio išplaukia visi priešiškumai. Užtenka vilniečiui kažką arogantiškai mestelėti apie kaimietiškumą ir konfliktas užprogramuotas. Bet čia žemesnių sluoksnių užsiėmimas - protingesni tuo neužsiima ir supranta, kad negali visi miestai būti vienodi. O šiaip pasišaipymas iš skirtumų, stereotipų, dialektų yra normalus dalykas ir būdingas įvairioms šalims. Gal antro miesto (ir buvusios sostinės) statusas dar prideda kokį kompleksą. Čia panašiai kaip sporte: antra vieta pati skausmingiausia.

                                      Kauniečiai iš šono atrodo miesto patriotai
                                      Manau, kad jie didesni ir Lietuvos patriotai.
                                      Pvz., O. Vyšniauskas ilgai yra gyvenęs Vilniuje, dabar, rodos, gyvena Kaune ir dainuoja: jeigu niekas nesupyks, Kaunas - Lietuvos širdis . Apie Vilnių taip nedainuoja ir gal net nėra paklausos tokioms dainoms.

                                      Comment


                                        Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą
                                        Vilnietiškas „patriotiškumas“ irgi pasireiškė gan smarkiai pastaruoju metu, tik gal kitokiom formom, nei kaunietiškas:

                                        „Šimtmečių melancholijos“ autorius M.J.Urbonas: knygų apie Vilnių bumo nepastebėti neįmanoma


                                        Erm, tai žodžiu vilniečiai savo miestą myli rašydami apie jį knygas, o kauniečiai savo miestą myli beisbolo lazdomis gindami jį nuo (įžvelgiamų) įžeidinėjimų.
                                        If a lion could speak, we could not understand him.

                                        Comment


                                          Bet vėlgi šiek tiek nukrypo, apie miestų priešpriešas (Dar kam klausimas kyla dėl viso pasaulio? Taip jos egzistuoja VISUR ir yra pailitęs reiškinys, dėl skirtingų priežaščių, bet pagrindinė, visur yra ŽMONĖS). Man nuoširdžiai labai įdomu, kaip tas visas patriotiškumas kuri išvardinau, pasireiškia kasdieniame Kauno gyvenime, kasdieniuose tarpusavio žmonių santykiuose. Ar jie meilės ir džiaugsmo vienas kitam spinduliuoja daugiau ir kitaip nei vilniečiai? Nes kaip ir minėjau, kasdienis gyvenimas ir yra tai kas lemia gerovę. Kas pakomentuotų būtų super

                                          Comment

                                          Working...
                                          X