Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Seimo rinkimai 2008

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    /\ PVZ man labai patinka jo idėja kurti Saulėtekio slėnį (atitikmuo JAV Silicio slėniui).
    I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
    Parama Siaurojo geležinkelio klubui

    Comment


      Parašė Wycka Rodyti pranešimą
      /\ PVZ man labai patinka jo idėja kurti Saulėtekio slėnį (atitikmuo JAV Silicio slėniui).
      Taip, bet čia tik idėjos, esmė tame, kad Lietuvai, o ypač dabar, reikia tikrų lyderių, o ne vidutinybių, nors jos intelektualios ir pan.
      Flickr

      Comment


        Parašė Lettered Rodyti pranešimą
        Taip, bet čia tik idėjos, esmė tame, kad Lietuvai, o ypač dabar, reikia tikrų lyderių, o ne vidutinybių, nors jos intelektualios ir pan.
        Na tai trumpai apibūdink tikrą politinį lyderį ir kas, tavo nuomone, yra arčiausiai idealo (Lietuvoje ir pasaulyje)?
        I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
        Parama Siaurojo geležinkelio klubui

        Comment


          Arčiausiai idealo (bet idealių aišku nebūna) Zuokas. Tik bėda, kad nelabai daugiau tikrai protingų žmonių yra LiCS.
          Flickr

          Comment


            Parašė Lettered Rodyti pranešimą
            Arčiausiai idealo (bet idealių aišku nebūna) Zuokas. Tik bėda, kad nelabai daugiau tikrai protingų žmonių yra LiCS.
            Gal ir balsuočiau už Zuoką, bet tik jeigu vėl susijungtų LiCS ir LRLS, nes atskirai šios partijos tik antraeilės nykštukės. Kažkoks pasityčiojimas iš liberalizmo.
            I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
            Parama Siaurojo geležinkelio klubui

            Comment


              Galėtų lib. centras su lib. sąjūdžiu koaliciją padaryt, tai tada tikrai galėtų kažko rimtesnio imtis. Tačiau žinant sąjūdžio fakin istoriją ir su kuo jie susideda, tai kažko prasmingo iš jų tikėtis nlb verta.
              Plius pritariu Lettered, kad zuokas galėtų būti tas, kurį nebūtų gėda parodyti kaip premjeru
              Vilnius yra nuostabus!

              Comment


                Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                Ar Kubilius būtų geras premjeras ir sugebėtų kažką nuveikti?
                Manau Kubilius yra tas, kuris labiausiai tiktu siuo metu buti premjeru. Prisimenant 1998 m. krize, tai Kubiliui tapus premjeru, jis pradejo priimineti labai nepopuliarius, taciau labai reikalingus sprendimus. Galima sakyti jisai buvo tas zmogus, daugiausiai padares del krizes neutralizavimo.

                O del balsavimo, tai as dar niekad nebuvau taip pasimetes, kaip esu dabar.

                Partijos, uz kurias reiktu balsuoti:

                Konservatoriai: viskas su jais puiku, turi geras galvas. Visai patinka ir ju poziuris i versla. Juose tikriausiai yra maziausiai populizmo is visu musu partiju. Manau jie yra tie, kurie sekmingiausiai kovotu su korupcija. Beto visi jie yra patyre politikai ir valdzioje sedi ne todel, kad sukurtu ir prasuktu verlso projektus (ziureti Darbo Partija), o todel, kad turi politiko pasaukima (kaip kad muzikantai turi pasaukima groti, ar mokslininkai pasaukima kurti). Taciau tobulu nera. Konservatoriu galvos daznai praplaunamos baznycios ir tada jau prasideda seimos politikos ir kiti panasus ES priestaraujantys sprendimai, kurie priimami kartu su Darbo Partija bei Paksistais. Taip pat dar ir rusofobija siek tiek perdeta. Vien del jos jie yra didziuliai profesines kariuomenes priesininkai. Nors ta Rusijos gresme ir yra reali, taciau manau, kad jos sprendimas turetu buti per siek tiek pragmatiskesni kelia.

                Socialdemokratai is ties turi gabiu ir patyrusiu politikoje zmoniu. Ir Kirkilas manau nera jau toks blogas kaip visi ji piesia. Tiesiog jis megsta matyti stikline pusiau pilna, o tuo tarpu dauguma lietuviu- pusiau tuscia, del to ir gauna lupti uz savo optimizma, juk tulam lietuviui reikia visalaika dejuoti ir buti viskuom nepatenkintu. Kaip ir konservatoriai, jie yra labai patyre politikai, o tai tikrai yra labai didelis pliusas, nes naujoku apmokymas visgi uztrunka ilgai, o kadencija trunka tik 4 metus. Taciau turi jie ir minusiuku, tokiu kaip progresyviniai mokesciai, o ir siaip as juos laikau orientuotus i zmones, tai reiskia maziau orientuotus i versla, kai tuo tarpu manau, jog pirmiausiai turi buti ziurima i versla, kad jis uzdirbtu pinigu, o tada jau tie uzdirbti pinigai gali buti pravalgomi zmoniu.

                Liberal centristai Yra jaunatviski. O tai reiskia, kad jie iesko novatorisku ideju ir sprendimu. O tai yra tiesiog butina reformoms, kurios tokiai saliai kaip Lietuvia, yra labai butinos. Isties ju deka Vilnius nemenkai pazenge i prieki. Liberalcentristai yra labai ambicingi, o tai isties yra puiki savybe. Liberalizmas, kaip saka, man isvis yra labiausiai priimtina. Liberalai turi bene geriausia poziuri i versla, taciau nepamirsta ir zmoniu, tiksliau ju laisviu ir lygybes. Tai nera labai jau patyrusi partija (ne savivaldoje), taciau nera ir politikos naujokai. Kaip bebutu, bet nera ir jie tobuli. Deje, bet korupcija yra tas reiskinys, kuri as linkes labai smerkti ir nuodemes anksti neatleisti. Socialdemokratai bei konservatoriai siuo atveju yra tikrai maziau korumpuoti.

                Liberalu sajudis yra daugiau maziau tokie patys kaip ir Liberalcentristai. Jiems taipogi turetu buti priskiriami laurai uz Vilniaus bei Klaipedos sparcia pletra. Ir sita partija turi dideli pranasuma pries Liberalcentristus, t. y. jie nera korumpuoti. Taciau visgi jie susigadino savo varda, kai susidejo su paksistais Vilniaus savivaldybeje, ir taip, galima sakyti, jiems atidare duris i vilniaus mero kabineta. Zinoma, sita nuodeme nera tokia didele, kaip kad Liberalcentristu abonimento skandalas, taciau visgi tai yra nuodeme.
                Lietuviai megsta seima isrinkti labai marga. T.y. pririnkti visokiausiu partijeliu. Tada seka tai, kad visi labai kivircijasi, niekas neprisiima atsakomybes, o vyriausybe keiciasi kas metus (siuo metu turime 14a vyriausybe per 18 metu). Tai yra labai negerai! Tam yra sukurtas 5% barjeras, kuri partijos turi pasiekti, kad patektu i seima, taciau jis nelabai ka gelbeja- musu seimas vistiek margas. Del to, as linkes manyti, kad mazu partijeliu Lietuvoje neturetu likti. Ir dvejos liberaliom paziurom atstovaujancios partijos jau yra siek tiek per daug. Nepaisant to, kad manau, jog Liberalu sajudis yra isties sauni partija, atrodo, kad jiems nepavyks iveikti 5% barjero ir patekti i seima. Surinks jie 3-4%, kurie nuplauks, kai tuo tarpu juos butu galima buve panaudoti liberalu jegoms seime sutvirtinti (tuo paciu ir mazinant populistu jegas jame). Taigi manau, kad Liberalu sajudziui lemta arba isnykti, arba kazkokiu stebuklingu budu nustelbti Liberalcentristus ir priversti juos isnykti.

                Neutralios partijos

                Socialliberalai Sita partija man atrodo labai tyli. Nieko daug apie juos nezinau, nelabai ju ir girdis. Manyciau jinai su laiku turetu isnykti. Nors kartais zmones megsta balsuoti uz tas partijas, kurios maziausiai matos, vien del to, jog galvoja, kad jos maziausiai korumpuotos. Kaip bebutu, socialiberalai jau yra ilga laika valdzioje ir neatrodo, kad butu ka nors labai prisidirbe. Del to tragedijos nebus, jeigu juos isrinks i seima. Taciau tikriausiai nebus ir nieko gero.

                Valstieciai liaudininkai Istikimi Socialdemokratu partneriai. Kaimo gyventojams ir ukininkams tikriausiai yra parankus valdzioje, taciau eiliniam zmogeliui is ju anokia cia nauda. Tiesa, nera jie labai prisidirbe, yra ir patyre, taciau niekuom ir nespindi.

                Partijos, prazutingos Lietuvai

                Tautos prisikelimo partija deje, bet tai yra ne is idejos (visgi manau, kad politikas turi tureti pasaukima), o is issidirbinejimo sukurta partija. Nemanau, kad kas gero iseina, kai muzikantas i ne savo vezima isoka. Kaip bebutu, ju atsiradimas turi ir pliusu. Pagrindinis pliusas yra tas, kad didziausia dali balsu jie atima is populistiniu partiju, tokiu kaip Darbo partija ar Liberaldemokratai. Jeigu siai partijai pavyks ilgiau issilaikyti valdzioje, ji visgi tures mutuoti ir tapti ne sou menu, o politiku partija. O tai velgi nera gerai, nes bus tik prisidedame prie musu seimo marginimo. Zinoma, kai kuriems zmonems, kurie del visu savo problemu kaltina valdzia, tokia nauja partija atrodo lyg issigelbejimas, neva jinai bus kitokia ir atejusi i valdzia atlyginimus per metus pakels dvigubai. Deje, bet ekonomikos desniai yra vienodi visiems, o sou menai nera stebukladariai, del to nieko jie ir nepakeis. Beto, jie yra bene vienintele nauja partija, kol jie apsipras tame seime, tai vieni is ju jau spes ir issibegioti (kaip kad buna su naujomis partijomis), o kiti tiesiog supras, kad seimas jiems ne vieta.

                Darbo partija Esu optimistas ir stengiuosi visalaika izvelgti ne vien minusius, bet ir pliusus, taciau kaip bebutu gaila, siuo atveju ju tikrai nei vieno nematau. Kokia Valinsko partija bebutu, bet sitoji yra 10 kart blogesne, nes yra sukurta verslui prasukineti ir ES pinigams plauti. Jeigu kada teks stebeti tiesiogine transliacija is seimo posedziu, tai pastebekite, kad tu DP atsovu vos keli ateina, o tie patys, kurie ateina, dazniausiai miega. Kol jie opozicijoje, jiems nelabai kas veikt tenais yra, nes savo projektu prastumt negali. Tai yra prazutinga Lietuvai partija, taciau zmones uz ja balsuoja. Kodel? Todel, kad ant Lietuveles yra begale nepatenkintu zmogeliu, kurie nori girdeti toki oratoriu kaip V. Uspaskicha, kuris kaip galedamas keikia valdzia (nepaisant to, kad jis pats valdzia buvo ir yra). Jie tiesiog is jo lupu girdi tai, ka patys nori apie valdzia pasakyti.

                Tvarka ir teisingumas Jeigu darbieciai yra 10 kartu blogesni uz prisikelimo partija, tai paksistai yra 10 kartu blogesni uz pacia darbo partija. Tai yra ne tik verslui prasukti sukurta partija, bet ir totalitariniam rezimui ivesti, tokiam kaip kad yra Baltarusijoje ar Rusijoje. Visgi per laika jie perprato juodasias, Rusijos zmoniu smegenims plauti naudojamas, propogandos technologijas. Nepaisant to, kad del laisvos spaudos zmones visgi gauna ne vien tik ju skleidziama propoganda, taciau vistiek jiems kazkaip pavyksta dauguma ju i save palenkti. Atrodo, kad jie ne tik pateks i seima, bet dar ir bus viena didziausiu partiju jame. Neduok Die jie pateks i valdanciaja koalicija, tokiu atveju pirmas zingsnis kuris sektu, tai butu atomines elektrines pratesimas, taip supriesinant visa ES pries musu valstybe, o tuo paciu ir eilinius lietuvius pries pacia ES.

                Frontas Visiskai radikali partija, ne ka geresne uz tvarkiecius, gal net radikalesne. Taciau turi du didelius pliusus:
                1) Atims dali populistiniu balsu
                2) Nesurinks reikiamu 5% balsu ir nepateks i seima.

                Comment


                  savaime suprantama - tavo kuklia nuomone, nes kai kam, vėlgi, savaime suprantama...
                  gera gyventi gerai

                  Comment


                    Tu gal is narkologinio pabegai?

                    Comment


                      Jau kas už marksistus lenininstus Frontą gali balsuot, tai nežinau. Jei pionieriai Lenino anūkai ateitų į valdžią, tai taip nugrybautų, kad... Ir dar tos raudonos skepetos jų... Įdomu, gal kokius grybukus skanauja

                      Comment


                        Parašė rat Rodyti pranešimą
                        Jau kas už marksistus lenininstus Frontą gali balsuot, tai nežinau. Jei pionieriai Lenino anūkai ateitų į valdžią, tai taip nugrybautų, kad... Ir dar tos raudonos skepetos jų... Įdomu, gal kokius grybukus skanauja
                        Tai nelabai supranti žmonių ar tiesiog nenenori suprasti, aš tai suprantu beveik kiekvienos partijos elektoratą, bet tai aišku nereiškia, kad ir pritariu.
                        Flickr

                        Comment


                          /\ Nesismulkinant į jų programą tik tiek galiu pasakyti, kad tas jų išsvajotas socialinis teisingumas yra neįmanomas. Visada galios taisyklė, kad ranka ranką plauna. Taip vadinamas socialinis teisingumas būtų galimas tik jei kiekvienas žmogus būtų visiškai sąmoningas, atsakingas, objektyvus ir taip toliau.

                          Dėl turtinės diferenciacijos. Visa žmonijos istorija paremta socialiniu neteisingumu ir siekiu sugeneruoti kuo didesnį turtą. Vieniems žmonėms svarbiausia yra turėti kuo daugiau pinigėlių, kitiems pinigai ne tiek svarbu, treti parazituoja ir laukia, kad kiti juos išmaitintų. Ir čia niekad nebus lygybės. Manau tai visai natūralu. Tik klausimas kaip tie dideli pinigai panaudojami.

                          Kita vertus, gal ne visi ir motyvuoti prisidėt prie valstybės BVP didinimo ar savo pačių gerovės. Mokslas nemokamas, sveikatos apsauga nemokama - kam dirbt? Vaikams mokslas irgi bus nemokamas, tai va net dėl jų stengtis nereikia. Ir apskritai, jų čia problemos, geriau einu paskaitysiu kokį veikalėlį apie idealią visuomenę...

                          Comment


                            Parašė rat Rodyti pranešimą
                            /\

                            Dėl turtinės diferenciacijos. Visa žmonijos istorija paremta socialiniu neteisingumu ir siekiu sugeneruoti kuo didesnį turtą. Vieniems žmonėms svarbiausia yra turėti kuo daugiau pinigėlių, kitiems pinigai ne tiek svarbu, treti parazituoja ir laukia, kad kiti juos išmaitintų. Ir čia niekad nebus lygybės. Manau tai visai natūralu. Tik klausimas kaip tie dideli pinigai panaudojami.

                            Kita vertus, gal ne visi ir motyvuoti prisidėt prie valstybės BVP didinimo ar savo pačių gerovės. Mokslas nemokamas, sveikatos apsauga nemokama - kam dirbt? Vaikams mokslas irgi bus nemokamas, tai va net dėl jų stengtis nereikia. Ir apskritai, jų čia problemos, geriau einu paskaitysiu kokį veikalėlį apie idealią visuomenę...
                            O tai manai, kad dabartinė situacija Lietuvoje yra ,,sveika''? Pvz. Lietuvoje pieno produktai kainuoja tiek pat kiek kitose vakarų kapitalistinėse šalyse, o darbuotojai pieno įmonių ir pieno tiekėjai uždirba centus centus. Situacija smulkiajam ir vidutiniam verslui Lietuvoje irgi nėra palanki, o tai yra juk valstybės ekonomikos pagrindas. Kitas klausimas, kiek ta partija būtų kompetentinga viską sureguliuoti.
                            O dėl nemokamo mokslo, sveikatos apsaugos irgi pritariu, čia grynas populizmas viską padaryti nemokamai, didinti pašalpas ir pan.
                            Paskutinis taisė Lettered; 2008.10.02, 17:00.
                            Flickr

                            Comment


                              Kažkaip žiūri visi labai mėgsta prisiminti Liberalų sąjudžio koaliciją su paksistais Vilniuje, o tuo tarpu toks pats konservatorių žingsnis Panevėžyje taip ir liko pamirštas, kaip čia, vyrai, gaunasi? Taikom dvigubus standartus? (viešpatie kokia nuvalkiota frazė, net pačiam šlykštu tokius žodžius rašyti
                              Istorijos nesuklastosi! P. B. Prūdas

                              Comment


                                Na, Panevėžyj nebuvo Pakso...
                                Šiaip aš balsuosiu už konservatorius. Dėl daug priežasčių, bet esmė ta, kad mano mylimas Kaunas pagaliau pradėjo gražėti. Iš lėto, bet turbūt kitaip neišeina.
                                Bet po neišpasakytai prailgusios LiCs kadencijos stagnacijos, dabar matyti pirmieji permainų ženklai.
                                Paskutinis taisė Mercedes; 2014.10.02, 20:41.

                                Comment


                                  Kaip būtų gerai, jei rinkimai taip ir įvyktų - pagal forumo balsavimo rezutatus. Manau Lietuva atsigautų...

                                  Comment


                                    Na Eidvis, turint galvoj lietuvių nepakantumą apskritai politikai, labai drąsiai parašė (aš taip nebūčiau išdrįsęs). Kažkoks tryliktas jausmas man kužda, kad A. Valinskas po rinkimų būtų nieko prieš sudaryti koaliciją su konservatoriais, nes šią partiją jis mažiausiai kritikuoja (iš didžiųjų partijų). Bet laikas parodys...
                                    I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                    Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                    Comment


                                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                      O tai manai, kad dabartinė situacija Lietuvoje yra ,,sveika''? Pvz. Lietuvoje pieno produktai kainuoja tiek pat kiek kitose vakarų kapitalistinėse šalyse, o darbuotojai pieno įmonių ir pieno tiekėjai uždirba centus centus. Situacija smulkiajam ir vidutiniam verslui Lietuvoje irgi nėra palanki, o tai yra juk valstybės ekonomikos pagrindas. Kitas klausimas, kiek ta partija būtų kompetentinga viską sureguliuoti.
                                      O dėl nemokamo mokslo, sveikatos apsaugos irgi pritariu, čia grynas populizmas viską padaryti nemokamai, didinti pašalpas ir pan.
                                      Taip taip, ateis nauja valdžia ir viskas pasikeis. Kas trukdo bandyti kurti savo perdirbimo-pardavimo įmones? Prašom kurti profsąjunas protestuoti, veikti.
                                      Be to, maisto gamintojams, kaip suprantu, labiau apsimoka pardavinėti produkciją didiesiems prekybos centrams. O jei būtų atskiros visokių rūšių parduotuvėlės, turbūt nelabai patiktų miegamuosiuose rajonuose lakstyt iš vienos į kitą.
                                      Kita problema, kad tie smulkieji ir vidutiniai verslininkai mėgsta pelnus nusiiminėt ir žmonės irgi centus gauna.
                                      Paskutinis taisė rat; 2008.10.02, 18:38.

                                      Comment


                                        Patikėkit, niekas nepasikeis.

                                        Comment


                                          http://www.delfi.lt/news/daily/lithu...hp?id=18756215

                                          įdomus straipsnis. Įdomus tuo, kad Grybauskaitė palaiko konservatorius. Įdomu, ką tai galėtų reikšti. Ypač turint omenyje Grybauskaitės autoritetą Lietuvoje

                                          Comment

                                          Working...
                                          X