Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Žiniasklaida

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Man tai labai patinka, kaip tie, kurie nemėgsta ir "neskaito" Užpakalio, skausmingai ir aršiai reaguoja į jo straipsnius.
    Aš tai Užkalnį skaitau, nes neskaičius nėra kaip kritikuoti .
    O tokia paprasta mintis nekilo, kad ant rusijos varoma ne dėl "populiarumo", o dėl to, kad ji taip elgiasi?
    Remiantis Užkalnio vertybėmis, panašu, kad jis tai daro iš išskaičiavimo.
    O tai kokia čia ta esmė?
    Turbūt ta, kad šalyje, kur žiniasklaida labiau pažengusi, tokie kaip Užkalnis sėdėtų pogrindyje ar kokiame skandalingame laikraštuke ir būtų žinomi tik siauram gerbėjų rateliui. O pas mus kviečiami dirbti į stambiausius žiniasklaidos portalus, nes nėra ribos tarp bulvarinės ir normalios žiniasklaidos.

    Comment


      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
      Remiantis Užkalnio vertybėmis, panašu, kad jis tai daro iš išskaičiavimo.
      Tiesą sakant, Užkalnis rašo dėl to, kad tokia diskusija šiuo metu populiari (o kolumnistų darbo tikslas yra kelti diskusijas * ir jas provokuoti, tam juos ir samdo). O diskusija populiari būtent dėl dabartinio Rusijos elgesio.

      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
      Turbūt ta, kad šalyje, kur žiniasklaida labiau pažengusi, tokie kaip Užkalnis sėdėtų pogrindyje ar kokiame skandalingame laikraštuke ir būtų žinomi tik siauram gerbėjų rateliui. O pas mus kviečiami dirbti į stambiausius žiniasklaidos portalus, nes nėra ribos tarp bulvarinės ir normalios žiniasklaidos.
      Tiesą sakant, ne. Kolumnistus samdo rimčiausi žiniasklaidos šaltiniai visose valstybėse ir jie rašo lygiai taip pat aštriai, jei ne aštriau. "Švelniai, neįžeidžiančiai ir skaniai" rašyti prašo tik tų šalių gyventojai, kurie buvo pratę prie cenzūros ir nėra pratę prie provokuojančios ir atviros kalbos. Vakaruose net leftistiniai leidiniai, kovojantys už "meilę, toleranciją ir prieš klimato kaitą" rašo taip pat aštriai tik dešiniųjų atžvilgiu.

      Paskaityk vieną kartą vakarų žiniasklaidos "Opinion" skiltis.

      * Kolumnistas nėra žurnalistas ir jam nereikia objektyviai atspindėti naujienas, išklausyti kelias nuomones ir t.t., o kaip tik - rašant subjektyviai provokuoti diskusiją. Tiek, kad pas mus tai prasidėjo dar visai nesenai, tėra vos keletas normalių kolumnistų ir žmonės tiesiog nėra prie to pratę ir nežino kas tas yra. Dėl ko tiesiog pamatę, kad kažkas "nerašo objektyviai, o tiesiog erzinasi ir provokuoja" išsigąsta ir nebežino kaip reaguoti.

      p.s. Va Bloombergo opinion skyrelyje kažkokia kolumnistė visiškai neobjektyviai ir neskaniai tyčiojasi iš respublikonų: http://www.bloombergview.com/article...e-clown-posse-
      Paskutinis taisė index; 2015.05.07, 11:26.
      Post in English - fight censorship!

      Comment


        Parašė Dadis Rodyti pranešimą
        Ponas John, nereik apsimetinėt kvaileliu - ten viskas aiškiai parašyta.
        Na aš supratau, kad ten kažkokia puštelėjusi boba prirašė kažkokių blėnių. Bet gal kažką praleidau tarp eilučių, tai ir klausiu.

        Comment


          Kolumnistus samdo rimčiausi žiniasklaidos šaltiniai visose valstybėse ir jie rašo lygiai taip pat aštriai, jei ne aštriau.
          Visokie vaizdingi ironiški palyginimai nėra tas pats, kas šaipymasis iš tradicijų ir ištisų visuomenės grupių. Provokuoti galima subtiliai elegantiškai, bet galima ir įžeidinėjant bei tyčiojantis. Tame Bloomberg straipsnyje nėra nieko ypatinga - pavadinti politikų debatus cirku ar politikus klounais nėra kažkas tokio. Be to, straipsnyje bent jau yra analizė ir matyti, kad autorė išmano tai, apie ką rašo. Tai yra paskaitęs sužinai ir kažką nauja. O kai Užkalnis ima rašyti apie politiką, susidaro vaizdas, kad žino tiek, jog Vakaruose geresni automobiliai ir spalvotesni televizoriai nei Rytuose ir tai pagrindinis jo įkvėpimo šaltinis . Jo straipsniuose naujos būna nebent meninės priemonės, o turinys visada tas pats.
          Paskutinis taisė senasnamas; 2015.05.07, 13:45.

          Comment


            Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
            Visokie vaizdingi ironiški palyginimai nėra tas pats, kas šaipymasis iš tradicijų ir ištisų visuomenės grupių.

            Provokuoti galima subtiliai elegantiškai, bet galima ir įžeidinėjant bei tyčiojantis. Tame Bloomberg straipsnyje nėra nieko ypatinga - pavadinti politikų debatus cirku ar politikus klounais nėra kažkas tokio.
            Na bet kolumnistai šaiposi iš atskirų grupių. Aišku, ne iš išvaizdos, bet iš elgesio.

            Tame pačiame straipsnyje ji tiesiai šviesiai tyčiojasi ir įžeidinėja didelę dalį respublikonų kandidatų, nes jie šneka kažkokius blėnius ir jiems už tai reiktų net neleisti dalyvauti debatuose. Ir čia dar gana švelni nuomonė (tingėjau iš tikro ieškoti ko nors hardcorinio, kur vakarų dešinieji tyčiojasi iš kairuolių treehuggerių ar kokio Michael Moore ).

            Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
            Be to, straipsnyje bent jau yra analizė ir matyti, kad autorė išmano tai, apie ką rašo. Tai yra paskaitęs sužinai ir kažką nauja. O kai Užkalnis ima rašyti apie politiką, susidaro vaizdas, kad žino tiek, jog Vakaruose geresni automobiliai ir spalvotesni televizoriai nei Rytuose ir tai pagrindinis jo įkvėpimo šaltinis . Jo straipsniuose naujos būna nebent meninės priemonės, o turinys visada tas pats.
            Na jis čia lygino sovietinę/rusišką santvarką su vakarietiška/amerikietiška ir tikrai žino kuo jos skiriasi. Ir labai teisingai bei argumentuotai parašė, kad Rusija, palyginus su JAV ir apskritai vakarais yra mėšlynas ir ubagynas.

            O kad temos dažnai panašios tai taip. Bet kolumnistai neretai turi savo arkliuką ir ant jo joja, tik vis pažiūrėdami į tai iš kito kampo.
            Post in English - fight censorship!

            Comment


              Penktadienį Prancūzijos, Vokietijos, Rusijos ir Ukrainos lyderiai susitinka Paryžiuje, kur bandys stiprinti trapias paliaubas tarp Donbaso separatistų ir Kijevo vyriausybės pajėgų.
              Vis dėlto susitikimą gali aptemdyti pabėgėlių krizė, kurią pakurstė karas ir Rusijos karinė intervencija Sirijoje.
              http://www.delfi.lt/news/daily/world....d?id=69166968
              Čia jau ne subtilus, o primityvus smegenų plovimas.

              Comment


                nes nėra ribos tarp bulvarinės ir normalios žiniasklaidos.
                Lietuvoje yra normali žiniasklaida? Огласите весь список, пожалуйста.

                Comment


                  Parašė Zosys Rodyti pranešimą
                  nesuprantu tokios propagandos tikslo. Tai net ne propaganda, o kryžminis apvaisinimas kažkoks.
                  Knyga kaip knyga. Savo kaimynus reikia pažinti.
                  Kuo daugiau knygų iš pirmų lūpų, tuo geriau.

                  Tačiau strapsnio pavadinimas kaip reta idiotiškas net "Delfio" pavadinimų skalėje:
                  Lietuvių odė lenkams: išklojo, kur jie mus lenkia


                  Turbūt diskusiją apie straipsnių turinio ir pavadinimų neatitikimą reikėtų pratęsti "Žiniasklaidos" temoje.
                  Ko tik nepadarysi dėl "klikų".

                  Visada tinklalapių redaktoriai prigalvodavo pavadinimų, kurie atseit patrauks skaitytojų dėmėsį. Tačiau pastaruoju metu ten pavadinimai tapo itin kategoriški ir "išbaigti".

                  Norėtusi pamatyti tuos redaktorius, kurie skaitytojus laiko apvaliais dundukais. Nors, tiesą sakant, manipuliavimas nuotaikomis gana dažnai pasiteisina. Dažnai didesnė dalis komentatorių perskaito tik antraštę ir komentuoja ne turinį, o tik pavadinimą ir pirmas dvi eilutes.
                  Paskutinis taisė Romas; 2015.10.05, 00:03. Priežastis: Sujungti 2 pranešimai

                  Comment


                    Parašė Bartas1 Rodyti pranešimą
                    Esam didesni tautininkai už smetoninkus
                    http://www.veidas.lt/esam-didesni-ta...uz-smetoninius
                    /\
                    veidas veidas veidas .... hmmm, kažkur matytas... priminkit, ar tai kartais ne tas leidinys, kuris dešimt metų iš eilės Lietuvos bankų reitinge pirmu numeriu nominuodavo "Snorą"??? A, nu tada daugiau nei aišku.
                    Paskutinis taisė Romas; 2015.10.04, 22:21. Priežastis: Pridėta citata perkėlus į kitą temą. Snoras nieko bendro su ankstesne tema neturi
                    blaivumas išlaisvina

                    Comment


                      Parašė Zosys Rodyti pranešimą
                      /\
                      veidas veidas veidas .... hmmm, kažkur matytas... priminkit, ar tai kartais ne tas leidinys, kuris dešimt metų iš eilės Lietuvos bankų reitinge pirmu numeriu nominuodavo "Snorą"??? A, nu tada daugiau nei aišku.
                      Cheap trick . Abejočiau, ar tikrai 10 m. iš eilės Snoras buvo nominuotas pirmuoju. Bet kokiu atveju, vertinama buvo iš kliento, o ne priežiūros institucijos pozicijos.

                      Comment


                        Ant "Veido" galima varyti, kad didelę turinio dalį sudaro aukštųjų mokyklų ir viešojo sektoriaus PiaRas.

                        Tačiau jie stengiasi išlaikyti objektyvumą. Net įdėję kokios Užkampiškių socialinių mokslų kolegijos reklamą apie įgyvendintą ypatingos reikšmės projektą, kuriame keičiamasi patirtimi ir dėstytojais su kokios nors Stara Zagoros (Bulgarija), Svrčinoveco (Slovakija) ir Uagadugu (Burkina Faso) aukštosiomis mokyklomis, "Veido" žurnalistai gali tame pačiame numeryje surašyti tokius vertinimus, tad ta kolegija geriau neskaitytų to žurnalo numerio.
                        Paskutinis taisė Romas; 2016.01.03, 11:58.

                        Comment


                          Vat jums ir realus lietuviškų portalų patobulinimas, netyčia užmačiau ir nustebau: http://siulykantraste.lt

                          Pluginas Chrome naršyklei, veikia su Delfi, 15min ir lrytas puslapiais. Žmonės gali siūlyti savo straipsnių antraštes ir jos bus rodomos visiems. Žinom, kokių kvailai skambančių arba neinformatyvių antraščių šitie portalai pagamina, tai čia visai geras sprendimas

                          Comment


                            Susidejau, tobulas geris Praktiskai jau listi i straipsnius nera reikalo.

                            Comment


                              Parašė taspac Rodyti pranešimą
                              Susidejau, tobulas geris Praktiskai jau listi i straipsnius nera reikalo.
                              dar toli iki tobulumo, visų antraščių tikrai nereikia keisti, o ir pakeistos nesąmoningai, vaikų žaidimo aikštelė žodžiu.

                              Comment


                                Išdėstyta delfi antraščių politika
                                M. Garbačiauskaitė-Budrienė antraščių keitimo plėtinio sėkme netiki
                                Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=69405902
                                Redaktoriai praleidžia bent trečdalį laiko galvodami antraštes. Tai yra sunkus darbas. Žinoma, ne visiems jis vienodai gerai sekasi“, – sako „DELFI.lt“ vyriausioji redaktorė.
                                Geriau tą laiką skirtų rašybai patikrinti .

                                Comment


                                  Cenzūra Lietuvos žiniasklaidoje:
                                  LNK televizija iš interneto tinklalapio pašalino pirmadienio laidą KK2, kurioje buvo rodomas siužetas apie Druskininkų sveikatingumo ir poilsio centre „Aqua“ vietos politikų atrastus slaptus apartamentus, kuriuose, kaip manoma, galėjo nemokamai ilsėtis įtakingi asmenys.
                                  http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...ntus-56-537192

                                  Comment


                                    Parašė Ragutis Rodyti pranešimą
                                    dar toli iki tobulumo, visų antraščių tikrai nereikia keisti, o ir pakeistos nesąmoningai, vaikų žaidimo aikštelė žodžiu.
                                    Na cia manau yra panasiai kaip kazkada buvo su Wikipedia, pradzioje irgi daug kur zmones nesamones rasinejo kol tai nusibodo. Manau ir cia palaipsniui visiem tiem "bajeristam" nusibos ir arba liks pakankama mase, kuri nepatinges pakeisti antrastes i normalias arba ne. Nuo to priklausys sio dalyko sekme. Kol kas matau nemazai geru pavyzdziu. Ypac smagiai isrenka akivaizdziai uzsakomuosius reklaminius straipsnius.

                                    Keletas geresniu pavydziu (pasvires - originali antraste):

                                    Dėl kontrabandinių cigarečių Lietuva kasmet netenka 88 mln. Eurų. Pirštu rodo į 88 milijonus eurų – kasmet išeitų po dvi Kauno Žalgirio arenas (166) - visiskas click bait'as kai vercia uzeiti i straipsni kad pamatytum kokie cia tie 88 mln.

                                    Kauno meras išbandė naują Panemunės tiltą. Į atidarymo šventę kviečiami visi kauniečiai. Paviešintas įrašas, kaip V. Matijošaitis su „Ferrari“ skrieja vis dar uždarytu tiltu (49) - sensaciju vaikymasis, kai bandoma mero kvietima perteikti kaip nusizengima KET.

                                    Siras perspėjo Europą, kad tikrintų pabėgėlių pasus ir tapatybes Pabėgėlių kelte sutiktas siras perspėjo Europą - vel labai geras clickbait'o pavyzdys, kaip antrasteje specialiai nera rasoma esmes, o verciama listi i pati straipsni.

                                    Eurolygos rungtynes Turkijoje praleis R. Javtokas Prieš išvyką į Turkiją – skaudi „Žalgirio“ netektis - clickbait'as.

                                    Pasaulio ugniagesių čempionate lietuviai užėmė trečią vietą Iš pradžių nurašyti Lietuvos ugniagesiai parodė, ko yra verti - vel clickbait'as.

                                    Kasinėjant gruntą Karmėlavoje (Kauno r.) aptikti, kaip spėjama, 3 žmonių karo metų palaikai Pribloškiantis radinys pakaunėje – trijų žmonių kaulai - milziniskas clickbait'as, originale bandome primesti lyg rado kazkokiu nuzudytu dabar palaikus ar kazka kito. O pasirodo tai tik archeologija.

                                    O zaviausia, kaip antrasciu keitejai lazdavoja visokius Grigaicius, pupytes, straipsnius apie seksa, astrologija, papus, nereiksmigas izimybes ir kitoki nieka. Labai gerai reklama atfiltruoja. Pvz.:

                                    Marijono koncerto reklama Pamatykite: atskleisti pirmieji M. Mikutavičiaus 3D šou vaizdai

                                    Nusidėvėjusios damos reklamuoja konjaką. Už konjaką. Žinomi žmonės panoro pasisemti aristokratiškos dvasios

                                    Niekam nežinoma mergina PlayBoy viloje entertainino kitus (nuogų nuotraukų nebus) S. Mykolaitytė Heloviną atšventė skandalingoje „Playboy“ viloje

                                    Comment


                                      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                      Išdėstyta delfi antraščių politika
                                      M. Garbačiauskaitė-Budrienė antraščių keitimo plėtinio sėkme netiki
                                      Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=69405902

                                      Geriau tą laiką skirtų rašybai patikrinti .
                                      Čia kalbama apie turinio, o ne kalbos redaktorius. Tokie yra brangūs ir jų portalai turi vos vieną kitą. Be to, kam švaistyti pinigus algoms, jei juos ir taip skaito? Jei turinys būtų mokamas, tada galima tikėtis kokybės.
                                      www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                                      Comment


                                        Rašybai tikrinti redaktorius net nebūtinas: rašybą gali patikrinti net ir delfi svetainės administratorius, t. y. informatikas. Čia svarbiau pačios vadovybės požiūris: ar rašybos klaidos yra gėda bei aplaidumas, ar tik smulkmena.

                                        Comment


                                          Parašė udrius Rodyti pranešimą

                                          Žurnalistų paistalynės apie tai, kad reikia įvesti mirties bausmę primena pradėkime dirbti, bet ne nuo savęs. teko ne kartą diskutuoti su tais pačiais žurnalistais - jei chebra, kodėl per teliką tokie marazmai 24 valandos, farai ir visos kitos gyvenimo atmatos, gal laikas pradėti šviesti žmones, ar ne tokia Jūsų misija ? Sako, ai kam, reitingai tų laidų labai geri, kam dar stengtis kažką kitą rodyti?
                                          Lenkų naujoji valdžia baisiai papiktino ir vietinius liberastus ir Eurosojūzo biurokratus kai nusprendė pakeist tvarką valstybinėje televizijoje. Mano manymu pasielgė visiškai teisingai, valstybė turi turėti savo oficiozą ir nėra reikalo rodyti visokias pupytes ar visuomenės atmatas, kad ir lenkiškas.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X