Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

LT-LV. Apie latvius be stereotipų

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• John
    replied
    Parašė Knope Rodyti pranešimą

Be jokių abejonių, galima. Bet norėdamas užmegzti ryšį su kaimynais ir pradėjęs bajeriuoti apie galvas ir ožkąpis...sius to nepadarysi, įtariu. Tik tiek.
    O ką galvoji apie Helgi & Erlend? Labai blogai, kad visaip išsidirbinėja iš savo kaimynų ir kitų tautybių? Ypač suomių iš švedų, kur pastaruosius visada vaizduoja iš esmės kaip protiškai neįgalius?

Ar visgi čia draugiškas ir light hearted pašiepimas, kurio niekas neturėtų priimti į širdį ir dėl to atsiprašinėti?

Komentuoti:

• Knope
    replied
    Parašė mantasm Rodyti pranešimą

Nieko blogo draugiškai patraukt vieni kitus per dantį. Tie patys latviai turi sočiai istorinių stereotipų apie mus.
    Be jokių abejonių, galima. Bet norėdamas užmegzti ryšį su kaimynais ir pradėjęs bajeriuoti apie galvas ir ožkąpis...sius to nepadarysi, įtariu. Tik tiek.

Komentuoti:

• Ignalina
    replied
    Žinant, kad Knope vis tiek atsiprašys, nuo šiol latvius žirgagalvinsiu dvigubai dažniau. Balansas pasaulyje turi būti išlaikytas.

Komentuoti:

• mantasm
    replied

Tikiuosi, kad nesupranta. Laikas bėga ir nesąmonės pamažu vadėjasi. Dėl to ir nereikia jų palaikyti. Aš neatsiprašinėju "atėjęs", tiesiog yra išplaukę iš kalbos su žmonėmis, apie stereotipus, požiūrį.
    Nieko blogo draugiškai patraukt vieni kitus per dantį. Tie patys latviai turi sočiai istorinių stereotipų apie mus.

Komentuoti:

• Stadionas
    replied

Jau su trim kolegom tenka diskutuot duotąja tema Jūs juokaujat? Tai nepiktas patraukimas per dantį. Estai berods taip pat traukia suomius, kad tie dar lėtesni. "Arklio galva" ir "lėtumas" - jaučiat semantikos skirtumą?
    šiaip mane labiau žeistu, lėtumas, nei "žirgo galva".

Komentuoti:

• Knope
    replied
    Parašė Stadionas Rodyti pranešimą

o estų atsiprašot, kad yra anekdotai apie jų lėtumą?
    Jau su trim kolegom tenka diskutuot duotąja tema Jūs juokaujat? Tai nepiktas patraukimas per dantį. Estai berods taip pat traukia suomius, kad tie dar lėtesni. "Arklio galva" ir "lėtumas" - jaučiat semantikos skirtumą?

Komentuoti:

• Stadionas
    replied

Tikiuosi, kad nesupranta. Laikas bėga ir nesąmonės pamažu vadėjasi. Dėl to ir nereikia jų palaikyti. Aš neatsiprašinėju "atėjęs", tiesiog yra išplaukę iš kalbos su žmonėmis, apie stereotipus, požiūrį.
    o estų atsiprašot, kad yra anekdotai apie jų lėtumą?
    Paskutinis taisė Stadionas; 2025.05.04, 18:36.

Komentuoti:

• Knope
    replied
    Parašė Stadionas Rodyti pranešimą
    čia panašiai kai "gender studies" studentės mėlynais plaukais, labiausiai isižeidžia dėl rasinių bajerių JAV . Spėčiau dauguma latvių net nesupranta apie ką jus šnekat, kol atėjęs jų atsiprašinėt nepaaiškinat visos situacijos

Komentuoti:

• Knope
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą

Galiu tik įsivaizduoti, kaip tave turėtų žeisti anglų pašiepimai velsiečių atžvilgiu. Žirgai tai čia dar toks labai draugiškas ir nekaltas, palyginus su šypšegeriais
    Na, ir kokie santykiai istoriškai tarp anglų ir velsiečių? Nelabai kokie. Šitas pasakymas atspindi kolonialistinį anglų užkariautojų požiūrį. Čia, aišku, ne mūsų ir latvių situacija, bet išsigalvotas pranašumas vis prasismelkia ir mūsuose. Bet čia mes turbūt kitoj temoj apie tai turėtume kalbėti

Komentuoti:

• Stadionas
    replied

Tam tikra prasme žeidžia, nors aš ne latvis (tiesa, giminėje jų buvo), bet tai žeidžia latvius - mūsų artimiausią tautą. Ne kartą esu jų atsiprašęs už šitą mūsų durnumą, klausė, kodėl mes juos taip vadinam? Man tai kažkoks recidyvas, gal iš sovietmečio, šiurkštokai ir šiek tiek iš aukšto į juos žvelgti, nors tam nėra JOKIO pagrindo. Viskas ok, tiesiog jaučiau pareigą parašyti. Kaskart, kai kas nors tą patį pasako, atkreipiu dėmesį. Beje, šiandien jie mini 35-ąsias Nepriklausomybės metines.
    čia panašiai kai "gender studies" studentės mėlynais plaukais, labiausiai isižeidžia dėl rasinių bajerių JAV . Spėčiau dauguma latvių net nesupranta apie ką jus šnekat, kol atėjęs jų atsiprašinėt nepaaiškinat visos situacijos

Komentuoti:

• John
    replied

Tam tikra prasme žeidžia, nors aš ne latvis (tiesa, giminėje jų buvo), bet tai žeidžia latvius - mūsų artimiausią tautą. Ne kartą esu jų atsiprašęs už šitą mūsų durnumą, klausė, kodėl mes juos taip vadinam? Man tai kažkoks recidyvas, gal iš sovietmečio, šiurkštokai ir šiek tiek iš aukšto į juos žvelgti, nors tam nėra JOKIO pagrindo. Viskas ok, tiesiog jaučiau pareigą parašyti. Kaskart, kai kas nors tą patį pasako, atkreipiu dėmesį. Beje, šiandien jie mini 35-ąsias Nepriklausomybės metines.
    Galiu tik įsivaizduoti, kaip tave turėtų žeisti anglų pašiepimai velsiečių atžvilgiu. Žirgai tai čia dar toks labai draugiškas ir nekaltas, palyginus su šypšegeriais

Komentuoti:

• Knope
    replied

Suprasti, kaip banalų pajuokavimą. Bet jei tave jis kaip nors įžeidžia, tai sorry. Tikrai nereiktų priimti piktai ar pagiežingai

Click image for larger version  Name:	20231117_203250.jpg Views:	0 Size:	1,23 MB ID:	2198903
    Paskutinis taisė Knope; 2025.05.04, 13:58.

Komentuoti:

• John
    replied

Reportažas tikrai įdomus, bet kaip suprasti va šitą bajerį? Ar jums jis neatrodo banalus, idiotiškas ir šiaip - nepagarbus?
    Suprasti, kaip banalų pajuokavimą. Bet jei tave jis kaip nors įžeidžia, tai sorry. Tikrai nereiktų priimti piktai ar pagiežingai

Komentuoti:

• Knope
    replied
    Latviai pasistatė sau paminklą
    Reportažas tikrai įdomus, bet kaip suprasti va šitą bajerį? Ar jums jis neatrodo banalus, idiotiškas ir šiaip - nepagarbus?

Komentuoti:

• manometras
    replied
    Latvija šiandien laimėjo Ledo ritulio pasaulio čempionato bronzą. JAV negavo medalio.

Komentuoti:

• dangoraižistas
    replied
    Labai įdomus žemėlapio fragmentas. Lenkas filologijos profesorius apie teritoriją žemiau Daugavpilso tarpukario metais.

Click image for larger version

Name:	Mapa_jezyka_litewskiego2.jpg
Views:	1044
Size:	82,1 kB
ID:	2037150

Pilnas žemėlapis.

Click image for larger version

Name:	Mapa_jezyka_litewskiego1.jpg
Views:	1058
Size:	206,8 kB
ID:	2037149

Komentuoti:

• dangoraižistas
    replied
    Parašė Romas Rodyti pranešimą
    Jei teisingai supratau, tai karo Latvijai skelbti vis dėlto nesiūlai.
    Nieko nesiūliau, tiesiog paminėjau istorinį faktą kaip latviai klastingokai įsliūkino į ginčytinas teritorijas ir jas aneksavo prie iki tol niekada neegzistavusios, savo sienų neturėjusios Latvijos, bet priskretai su savo šiaudinės baidyklės išvedžiojimais.

Tuomet tamsta papasakok savo žodžiais , kaip po to prieš 102 metus įvykusio "latvių įsliūkinimo" į Įlūkstę ir Augšžemę matai tolesnį bendradarbiavimą su taip nedraugiškai pasielgusiais kaimynais.
    Tai visiškai nesisiję su tuo istoriniu faktu kaip latviai klastingai įsėlino į smarkiai ginčytinas, Lietuvos ginčytas katalikiškas teritorijas, į kurias pretendavo Lietuvos valstybė, ir jas tuojau pat radikaliai sulatvino, bet tamsta prilipai čia kaip guma prie batų su savo šiaudinės baidyklės išvedžojimais.

Apie lenkus ir Seinus galima diskutuoti kitoje temoje.
    Tai nepapasakosi kaip išvaduotojai lenkai Seinuose sumušo ir ištrėmė visą lietuvišką kunigų seminariją ir sudegino visas iki vienos suslėptas nišose ir grindyse lietuviškas knygas?

Tie turbūt dar blogesni net už latvius.
    Eik dar, pone (panie? ), paverk kaip Lenkija „savo žemes“ Druskenikuose, Oranuose, Vilnoje, Solečnykuose, Bobtuose, Kėjdanuose, Lopiuose, Svencianuose ir Kupciovuose „prarado“.

Komentuoti:

• R.D.
    replied
    Parašė dangoraižistas Rodyti pranešimą
    Tokie anti-tautiški internacionalistai kaip Romuałd būtų Vilniaus, Druskininkų, Varėnos, Eišiškių, Šalčininkų, Švenčionių, Palangos, Mažeikių, Žagarės, Klaipėdos, Šilutės, Pagėgių atsisakę, nes būtų buvę „absurdiška ir keista, neskanu“ kėsintis į JŲ („lenkų“ „latvių“, „vokiečių“) žemes.
    ​​​​​​
    Temoje apie lenkus galvojau kažkas ne taip, kaip minėtas ponas Romas paskelbė polonofilinį blūdą, kad "Lenkijos laikotarpiui Vilniuje reikėtų vartoti kitokį terminą nei "okupacija"​​​​​​". Paskaičius šitą temą pasidarė aišku viskas.
    Paskutinis taisė R.D.; 2023.02.22, 18:52.

Komentuoti:

• mantasm
    replied
    Jei teisingai supratau, tai karo Latvijai skelbti vis dėlto nesiūlai.
    Tuomet tamsta papasakok savo žodžiais , kaip po to prieš 102 metus įvykusio "latvių įsliūkinimo" į Įlūkstę ir Augšžemę matai tolesnį bendradarbiavimą su taip nedraugiškai pasielgusiais kaimynais.

Apie lenkus ir Seinus galima diskutuoti kitoje temoje. Tie turbūt dar blogesni net už latvius.
    Lenkai be konkurencijos Bet ir su jais va bendradarbiaujam.

Komentuoti:

• gerietis
    replied
    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
    Veikals tai iš viso super cool.
    Dar geras Ednica.
    Dar žinau "Cik maksa gurkiš?"
    O Melns Kakis iš viso topų topas.

Komentuoti:

Working...
X