Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus miesto savivaldybė

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Galėtų pradžiai save išsitirti. Nei jungtukas „ir” rašomas sakinio pradžioje, nei tarp vardo pirmos raidės ir pavardės rašoma be tarpo (turbūt, nusižiūrėjo nuo „15 min”, kurie, matyt, dėl techninių teksto lygiavimo priežasčių neleistinai nededa tarpo).
    ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

    Comment


      Parašė VNS Rodyti pranešimą
      Mark Adam Harold turbūt yra nei lietuvis, nei žemaitis, nes kalba pievomis. Jeigu Šimašius pradės rašyt kiek kainavo surengt tokį ir anokį renginį vaikams, senjorams, turistams ir t.t., tai po metų runkeliai lips per savivaldybės langus, reikalaudami nepraskolint Lietuvos ir geriau atnaujint Bezdonių bažnyčios stogą, kad iš tolo blizgėtų kaip...
      Debiliškiausias stiliukas - jei ką, įžeidinėti katalikų tikėjimą, ir būtinai Bezdonių katalikus... Gal išmokite pirmiausiai savo laisve naudotis be kitų Lietuvos bendruomenės narių įžeidinėjimų.

      Comment


        Parašė deep'as Rodyti pranešimą

        Gal todel kad jis yra kitos kartos politikas nezaidziantis pagal senas geras korumpuotas paniatkes? Reik tiketis Laisves Partija po rinkimu gaus svietimo ministerija ir sita kalbos komisija isvis panaikins.
        Nekorumpuotas Šimašius korumpuotoje savivaldybėje? Vadinkim Šimašių Oksimoronu tiesiog. O ministeriją gal gaus kai sudarys plačiąją koaliciją su valstiečiais ir lenkais? O gal jų turimi 2% reitingo yra fake news ir realiai jie turi 20%? Pats už Šimašių esu balsavęs nes buvo rinkimasis tarp jo ir Zuoko, bet dabar dėl to net gėda, o kai Armonaitė atsivilko į lietuvišką BLM mitingą tai ant tų leftistukų apsimetančių liberalais padėjau kryžių suvisam.

        Comment


          Prezidentas apie pliažą Lukiškių aikštėje: privalo būti net ir politikams šventi dalykai

          https://www.15min.lt/m/id/aktualu/li...eje-56-1339088

          Net ir politikams...
          Ta prasme politikai tai kažkas tokio kaip merginos dirbančios Liuksemburgo sode (prie stoties).

          Comment


            Parašė Romas Rodyti pranešimą
            Prezidentas apie pliažą Lukiškių aikštėje: privalo būti net ir politikams šventi dalykai

            https://www.15min.lt/m/id/aktualu/li...eje-56-1339088

            Net ir politikams...
            Ta prasme politikai tai kažkas tokio kaip merginos dirbančios Liuksemburgo sode (prie stoties).
            Paskutinė vinis į Šimašiaus karstą. O Nausėda PAGARBA už tokią poziciją

            Comment


              Parašė Romas Rodyti pranešimą
              Prezidentas apie pliažą Lukiškių aikštėje: privalo būti net ir politikams šventi dalykai

              https://www.15min.lt/m/id/aktualu/li...eje-56-1339088

              Net ir politikams...
              Ta prasme politikai tai kažkas tokio kaip merginos dirbančios Liuksemburgo sode (prie stoties).
              *cough* namas regioniniam parke *cough*

              Comment


                Laisvės šventimas IR laisvė raudojimui yra šventesni už TIK laisvę raudoti ir tai daryti dar ir sterilioje aplinkoje.

                Tris vakarus iš eilės praėjau pro Lukiškių aikštę, atmosfera puiki, žmonės laimingi. Laukiami visi, net ir norintys raudoti, netgi sakyčiau tai paprasčiau padaryti matant laimingus laisvus žmones ir suprantant, jog neveltui aukojosi ta menka dalis lietuvių, kurie nepabūgo okupantų.

                O tas VLKK tekstukas atrodo kaip fake news, ar yra kokia oficiali naujiena, ar tik tas tekstukas, kurį galima įkelti į serverį pasinaudojus wordpress saugumo spragomis?

                Comment


                  Vien šis šaršalas ir susipriešinimas dėl tokio laikino ir vaikiško sprendimo parodo, kokie toksiški dabartinio Vilniaus mero metodai. Jei merui rūpėtų viešosios erdvės, paplūdimiai vasarai, būtų skiriamos visos jėgos tam 100 geriau tinkančių jau pradėtų projektų baigimui - pvz. dešiniosios Neries krantinės, Baltojo tilto prieigų tvarkymui, kurių baigimas buvo atidėti n kartų. Atrodo apgailėtinai, kai n kartų atidėliojami ir niekaip nebaigiami realiai miestiečių poilsio galimybes galintys pagerinti projektai ir tuo pat metu metami resursai vienadieniams, naujiems "projektams", kurie dargi baisiausiai sukiršina miestiečius ir visą visuomenę. Tiek Šimašiaus gerbėjams, tiek priešinininkams, manau akivaizdu, kad ši akcija buvo skirta ne "sukurti viešąsias erdves" miestiečiams, o pasipiarinti 2 proc. populiarumą tesiekiančiai "Laisvės partijai".Labai gaila, kad VMS miesto biudžetą naudoja savo siauriems partinaims interesams. Dar labiau gaila, kad partijos populiarumą bandomą didinti pačiu destruktyviausiu metodu - kiršinant visuomenę.
                  Nors nesu jo gerbėjas, man atrodo sveikiausias ir geriausiai tikrovę atspindintis nesenas E. Gentvilo pasisakymas apie supiltą smėlį Lukiškių aikštėje:

                  „Pasirodo, tai nėra Vilniaus savivaldybės sprendimas. Apie tai nediskutuota net ir su koalicijos partneriais. Taigi, tai tik mero arba jo partijos sprendimas“,

                  „Tokio pat lygmens „sprendimas“ buvo ir J. Noreikos atminimo lentos nukabinimas. Pridėkime sprendimą pakeisti K.Škirpos alėjos pavadinimą ir matome veiksmus, nuolat ir drastiškai priešinančius visuomenę. Beje, tie sprendimai vienpusiški, labai skubiai atlikti, nes štai dėl P. Cvirkos paminklo meras teigia „spręsime rudenį, po rinkimų“

                  „Meras prie naujo pliažo linksmai kalba apie laisvės proveržį. Ne, gerbiamieji, – be diskusijų primesti sprendimai nėra nei laisvė, nei liberalizmas. Tai yra tik totalitariškas savo galios demonstravimas – aš valdžia, aš viską žinau ir viską galiu. Tai yra visuomenės ignoravimas ir jos supriešinimas. Tokie veiksmai man labai primena bėgimą nuo savųjų paaugliškų kompleksų – nemanykit, kad aš silpnas ir bailus, aš tuoj parodysiu jums savo ryžtą...“
                  Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=84614061

                  Comment


                    Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą

                    Jei visokie Karbauskiai nebutu taip liguistai sureagave i sita smelio dezute, tai tas PR garantuotai nebutu pavykes. Simasius uzmete kabliuka istraukt karosa, o istrauke 5 samus. Galite net neabejoti, kad rinkeju jau daugiau nei 2 procentai ir sita dezute bus labai geras indikatorius rinkejams apsispresti. O sakyt, kad jei kazko neuzbaige, kas trunka 2 metus, negalima padaryt to, kas trunka padaryt viena diena, tai tolygu aiskinimui, kad nestatykim Kaledines eglutes, kol visi keliai druskom nenubarsyti ar sniego nenuvalyti Savo politine nuomone galesit isreikst prie balsadeziu per sekancius mero rinkimus, tik manau, sansu jam pralost, po tokiu PR akciju vis mazes ir mazes, o Gentvilo nuomone, taip pat kaip ir jusu nuomone - tera tik 1+1 - 2 nuomones, kuri mano akimis nei gera, nei sveika ir tai - irgi yra tik nuomone.
                    Dėl populiarumo vis tik nepaklausysiu ir suabejosiu - iki savivaldybės rinkimų tokias žmones kiršinančias vienadienes nesąmones visis pamirš, prisimins tik stambius miesto plėtros projektus, tiksliau jų nebuvimą arba nesugebėjimą normaliai įgyvendinti - Nacionalinis stadionas, dešinioji Neries krantinė, kairioji Neries krantinė, Sapiegų parko sutvarkymas, Reformatų skveras, mokyklos darželiai naujuose rajonuiose, koncertų salė, Stoties rajono rekonstrukcija, tiltai per Nerį, sisteminis spūsčių Vilniuje sprendimas ... dar būtų galima vardinti. O nacionaliniu lygmeniu Šimašiaus partija ir taip yra arti 0 (skirtingai nuo to paties Liberalų Sąjūdžio, kuris pagal naujausius reitingus yra vienas iš kelių į Seimą patenkančių partijų). Sunku patikėti, kad tokie vaikiški simuliakrai kaip tas smėlis Lukiškių aikštėje visame šitame prastame kontekste gali ką nors paskatinti balsuoti per rinkimus, išskyrus tuos 2 proc., kurie ir taip balsuos, nes Laisvės partija, o "laisvė yra cool".
                    Paskutinis taisė Saliamonas; 2020.06.28, 15:49.

                    Comment


                      Parašė Saliamonas Rodyti pranešimą
                      Dėl populiarumo vis tik nepaklausysiu ir suabejosiu - iki savivaldybės rinkimų tokias žmones kiršinančias vienadienes nesąmones visis pamirš, prisimins tik stambius miesto plėtros projektus, tiksliau jų nebuvimą arba nesugebėjimą normaliai įgyvendinti - Nacionalinis stadionas, dešinioji Neries krantinė, kairioji Neries krantinė, Sapiegų parko sutvarkymas, Reformatų skveras, mokyklos darželiai naujuose rajonuiose, koncertų salė, Stoties rajono rekonstrukcija, tiltai per Nerį, sisteminis spūsčių Vilniuje sprendimas ... dar būtų galima vardinti.
                      O aš prisiminsiu dviračių takus ir šaligatvius.

                      Comment


                        Parašė digital Rodyti pranešimą
                        O aš prisiminsiu dviračių takus ir šaligatvius.
                        Dviračių takai man neįdomūs, o štai šaligatviais, kuriuos dažniausiai remontuoja tik kai parašai į "tvarkaumiesta" (o kartais tik atrašo "prašome palaukti porą metų") - kasdien einu į darbą.

                        Comment


                          Man tai įdomi termino "sukiršina visuomenę" semantika. Tai bet koks sprendimas sukiršina visuomenę. Kalėdinė eglutė gražesnė Vilniuje ar Kaune - visuomenė sukiršinta. Vilkus leisti medžioti ar neleisti - visuomenė sukiršinta. Pirmiau statyti pietinį, ar šiaurinį aplinkelį - visuomenė sukiršinta. Alkoholį pardavinėti paplūdimiuose, ar ne - visuomenė sukišinta. Niekada joks sprendimas nesulaukia 100% visuomenės palaikymo.

                          Taip ir šiuo atveju - nedidelė (bet garsiai savo nuomonę reiškianti) dalis visuomenės pasipiktino kažkokiu sprendimu. Ok, puiku, jie turi tokią teisę. Tie patys žmonės 1991 ko gero baisiai sriūbavo dėl Lenino statulos nuvertimo, nu nes kam kiršinti visuomenę. Bet tie sriūbautojai nelabai gali argumentuotai ir įtikinamai pagrįsti savo nepasitenkinimo, tai gal nelabai verta ir kreipti į juos dėmesį.

                          If a lion could speak, we could not understand him.

                          Comment


                            Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
                            Man tai įdomi termino "sukiršina visuomenę" semantika. Tai bet koks sprendimas sukiršina visuomenę. Kalėdinė eglutė gražesnė Vilniuje ar Kaune - visuomenė sukiršinta. Vilkus leisti medžioti ar neleisti - visuomenė sukiršinta. Pirmiau statyti pietinį, ar šiaurinį aplinkelį - visuomenė sukiršinta. Alkoholį pardavinėti paplūdimiuose, ar ne - visuomenė sukišinta. Niekada joks sprendimas nesulaukia 100% visuomenės palaikymo.

                            Taip ir šiuo atveju - nedidelė (bet garsiai savo nuomonę reiškianti) dalis visuomenės pasipiktino kažkokiu sprendimu. Ok, puiku, jie turi tokią teisę. Tie patys žmonės 1991 ko gero baisiai sriūbavo dėl Lenino statulos nuvertimo, nu nes kam kiršinti visuomenę. Bet tie sriūbautojai nelabai gali argumentuotai ir įtikinamai pagrįsti savo nepasitenkinimo, tai gal nelabai verta ir kreipti į juos dėmesį.
                            Vienas dalykas, kai koks nors klausimas natūraliai padalija visuomenę ir jo neįmanoma niekaip išspręsti nesudarant konfliktinės situacijos. KItas dalykas, kai konfliktas yra sąmoningai eskaluojamas siekiant pasipiarinti. Nori padaryti visiškai naują, kad ir vienadienį pliažiuką, kur galėtų pailsėti ofisų darbuotojai per pietų pertrauką? Kodėl to nepadarius čia arba čia - atrodo puiku - aplink pilna ofisų, stambių įmonių, šalia Neries krantinė, guli ant smėliuko ir dar Neries gaiva šalia - viskas vos kelios minutės nuo miesto centre esančių ofisų. Bet šitas variantas netinka, nes čia ne Lukiškių aikštė, nėra 1999 Seimo nutarimo dėl memorialinės paskirties, nėra Vyčio šioje vietoje šalininkų, nėra vietos istorijos su KGB kalėjimais ir kartuvėmis, kitaip tariant, objektyviai tam tikslui žymiai labiau tinkamos vietos nepasirinktos, nes nebūtų skandalo ir konflikto eskalavimo, o tai ir yra esminis akcijos tikslas. Dėl Lenino nugriovimo 90-aisiais griūvant okupacinei valdžiai ir smėliuko papylimo 2020-aisias palyginimo niekaip nereaguosiu, nes į idiotiškas replikas ir palyginimus nereaguoju.

                            Comment


                              Parašė Saliamonas Rodyti pranešimą

                              Kodėl to nepadarius čia arba čia
                              Net nežiūrėjęs kas čia per vietos, esu visiškai tikras kad tiek vienas, tiek kitas variantas sukeltų dalies visuomenės nepasitenkinimą. Vėl turėtume sukiršintą visuomenę.
                              If a lion could speak, we could not understand him.

                              Comment


                                Parašė Saliamonas Rodyti pranešimą
                                Nori padaryti visiškai naują, kad ir vienadienį pliažiuką, kur galėtų pailsėti ofisų darbuotojai per pietų pertrauką? Kodėl to nepadarius čia arba čia - atrodo puiku - aplink pilna ofisų, stambių įmonių, šalia Neries krantinė, guli ant smėliuko ir dar Neries gaiva šalia - viskas vos kelios minutės nuo miesto centre esančių ofisų. Bet šitas variantas netinka, nes
                                Techniškai tai būtų labai sunku - inžinierius paskaičiavimus negalėjo nugalėti nei viena ideologija.

                                Comment


                                  Parašė Saliamonas Rodyti pranešimą

                                  Dėl populiarumo vis tik nepaklausysiu ir suabejosiu - iki savivaldybės rinkimų tokias žmones kiršinančias vienadienes nesąmones visis pamirš, prisimins tik stambius miesto plėtros projektus, tiksliau jų nebuvimą arba nesugebėjimą normaliai įgyvendinti - Nacionalinis stadionas, dešinioji Neries krantinė, kairioji Neries krantinė, Sapiegų parko sutvarkymas, Reformatų skveras, mokyklos darželiai naujuose rajonuiose, koncertų salė, Stoties rajono rekonstrukcija, tiltai per Nerį, sisteminis spūsčių Vilniuje sprendimas ... dar būtų galima vardinti. O nacionaliniu lygmeniu Šimašiaus partija ir taip yra arti 0 (skirtingai nuo to paties Liberalų Sąjūdžio, kuris pagal naujausius reitingus yra vienas iš kelių į Seimą patenkančių partijų). Sunku patikėti, kad tokie vaikiški simuliakrai kaip tas smėlis Lukiškių aikštėje visame šitame prastame kontekste gali ką nors paskatinti balsuoti per rinkimus, išskyrus tuos 2 proc., kurie ir taip balsuos, nes Laisvės partija, o "laisvė yra cool".
                                  Yra toks posakis, kaip ziurime - taip ir matome. Kiti ziuri kitais rakursais ir vadovaujasi kitais kriterijais, nei spoksojimu i projektu infostendus ir rasymu piestuku ant lapuko kiek koks projektas pavelavo. Po 3 metu per rinkimus jis sakys, krantines baigtos, Baltojo tilto zona taip pat, Reformatu parkas irgi, dvirtakius toliau sekmingai jungiam ir t.t. Ne visi gyvena miestai.net burbule yra ir kiti kriterijai pagal kuriuos zmones issirenka savo atstovus. O Laisves pliazas taps sezoniniu reiskiniu, kaip ir ciuozykla ziema. Kam vaikams grustis i kazkokia uzkampine Liubarto tilto papede, kai salia paruosta visa infrastruktura - fontanai, siuoliukai, knygos, erdve ir panasiai. Bet kaip ir minejau - moralistai turi teise priesingai isreiks savo nuomone, tam yra tusinukas, lapukas ir urna Kita vertus senokai maciau, kad Simasiaus postai fb butu surinke sitiek patiktuku. O kova dar nesibaige, dar valstieciai sius KAMAZ'us smeli isvezt, pats idomumas dar priesaky Pagyvensim, pamatysim. Kazkodel Zuokas nepuola i atlapus del pliazo, kaip ir Cmilyte ar Simonyte. Kaip kazkuris formumietis teisingai minejo - nenori lipt ant greblio ir taip jau daug "zinovu" sulipo. O gal jie ir visai ne pries Kas cia zino.

                                  Comment


                                    Parašė Saliamonas Rodyti pranešimą
                                    Jei dar nepastebėjot, Lukiškių "pliažą" eiline infantilia mero nesąmone įvardijo beveik visos įtakingos politinės jėgos, pradedant tais pačiais TS-LKD koalicijos partneriais savivaldybėje, TS-LKD Seimo nariais, faktiniu Liberalų Sąjūdžio lyderiu Gentvilu, baigiant valdančiais žalstiečiais ir net prezidentu Nausėda.
                                    Nes tuščiai malti liežuviu yra daug paprasčiau, nei spręsti realias problemas.

                                    Comment


                                      Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                      Nes tuščiai malti liežuviu yra daug paprasčiau, nei spręsti realias problemas.
                                      Tai yra grupė rėksmingų žmogėnų, kuriems laimingi žmonės ant šezlongo Lukiškių aikštėje yra reikšminga, reali problema.
                                      If a lion could speak, we could not understand him.

                                      Comment


                                        Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                                        Tai yra grupė rėksmingų žmogėnų, kuriems laimingi žmonės ant šezlongo Lukiškių aikštėje yra reikšminga, reali problema.
                                        Ten gali būti tik mediniai rūpintojėliai.
                                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                        [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                        Comment


                                          Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                          Nes tuščiai malti liežuviu yra daug paprasčiau, nei spręsti realias problemas.
                                          Nes dar ne visi perkaito galvas.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X