Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus miesto savivaldybė

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
    Prie Leiciu namu kloja danga
    Privažiamas tai įtariu, kad tik iš Gabijos gatvės

    Comment


      Niekas kažkaip čia neišviešino. Savivaldybėje šiandien bus bandoma priimti administracijos pertvarkos projektą, kurio esminė kaita yra projektinis valdymas. Tai yra naikinami departamentai, hierarchija suplokštėja, atsiranda projektų vadovai ir aiškios jų atsakomybės. Tai, pavyzdžiui, koks nors apšvietimo keitimo projektas turės savo vadovą, kuris bus atsakingas už jo vykdymą.

      Jeigu šiandien posėdyje bus patvirtinta, tai pertvarka bus baigta rudenį.

      UPDATE: pritarė pertvarkai.

      Povilas Poderskis: https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

      Ilgai ruošėmės, galvojom, rinkom patirtį ir problemas ir galų gale pradėjome tai, ką pavadinome kukliai “Veiklos architektūros modernizavimu”. Tai esminė savivaldybės pertvarka, kuri, tikiu, reikšmingai pagerins savivaldybės darbą.

      Nu gerai. Tai dabar pabandom paprastais žodžias

      Labai dažnai organizacijos viešajame sektoriuje funkcionuoja. Yra vadovai, kurie turi pavedinėti vieną ar kitą veiksmą atlikti ir “savaime suprantamų” dalykų niekada nėra. Tai pasireiškia labai įvairiai, per visą struktūrą. Nu pvz., vis dar yra pasirašomas administracijos direktoriaus įsakymas pradėti ir baigti šildymo sezoną. Lyg tai kažkoks direktorius kažkam turi aiškint, kada šildymą įsijungt.

      Turime nueiti nuo buvimo ir funkcionavimo į paslaugų teikimą. Visos savivaldybės paslaugos - administracinės ir viešosios plačiaja prasme, turės savo teikimo standartus (SLA), kuriais bus teikiamos. Ir kai sakom paslaugos, tai turime tai omenyje plačiaja prasme: pvz. šaligatvis yra viešoji paslauga. Jis turi būt praeinamas, žiemą nuvalomas, vasarą nušluojamas, naktį apšviestas tam tikru intensyvumu, o taip pat jame turi būti pavėsį teikiantys miesto medžiai, kad eiti būtų malonu ir patogu. Juk to siekiame. Aišku, kad inventorizavus paslaugas ir nustačius jų dabartinį lygį, bus kurį laiką labai liūdna ir nejauku, bet bent jau sistemingai žinosime, ką turime ir kur turime nueiti ir kiek tai kainuos pinigų.

      Savivaldybėje naikinami departamentų grandis, hierarchija plokštinama ir tokiu būdu sumažės sprendimų priėmimo grandinė. Skyrių vadovai taps atsakingi už savo teikiamas paslaugas, prižiūrimas sutartis ir tose jau gerokai mažesnėse atsakomybių ribose tvarkysis.

      Turint į paslaugas orientuotą veikimą, gerinsime ir kursime naujas paslaugas. Taigi, reikės įgyvendinti projektus. Visi projektai turi kurti naujas arba gerinti esamas paslaugas. O tam reikės ir gerų projektų vadovų. Tam planuojame patvirtinti projektų valdymo politiką, jau esame iš esmės tą pritaikę praktikoje, su skaitmenizavimo strategine kryptimi ir puikiai veikia.

      Atskiriame struktūroje tris dalis paslaugų. Tai paslaugos skirtos savivaldybės funkcionavimui, aptarnaujančios kitus padalinius (teisė, IT, etc.), paslaugos skirtos tiesiogiai klientams (švietimas, socialiniai reikalai, sveikata ir pan.) ir paslaugos, kurias klientas patiria per infrastruktūrą, aplinką, gerbūvį. Visas šias paslaugas teiks 41 skyrius ir tokiu būdu bus užtikrinama pagrindinė savivaldybės veikla, rutina. O pokyčiai bus vykdomi projektų vadovų.

      Bendras politikas taikysime ir visai savivaldybės įmonių grupei, ne tik administracijai. Pakalbėkime apie parkus. Praėjusią savaitę susitikome su VšĮ Vilniaus miesto parkai vadovu, pasitarėme apie parkų būklę ir įstaigos vystymą. Kadangi ateinantys metai žada būti viešųjų erdvių, parkų metais, todėl labai svarbu, kaip ateityje dirbsime, prižiūrėsime tas erdves. Dabar ši įstaiga prižiūri 10 miesto parkų – prižiūri želdinius ir vykdo sanitarinį valymą. Sutarėme, kad per vasarą įvertinsime galimybes šiai priežiūrai įvesti standartizaciją - pvz. kad ir pagal VEKS (Viešųjų erdvių kokybės standartas) ir įsivertinti, koks dabar yra priežiūros kokybės lygis, kad galėtume ir tuos lūkesčius pateikti žmonėms.

      Panagrinėkim vat Algirdo g. buvo sumanyta padaryti parką. Sumanė, užprotokolavo, kad reik daryt, nu ir padarė: Grinda padarė dangas ir nuotekas, apšvietimas padarė apšvietimą, iš privačių tiekėjų nupirkti želdynai, gerbūvis, nu ir ką turim - baisų rezultatą. Tokį suneštinį balių, kurį dabar reikės pataisyt. Čia aš nesistengiu papasakot, kaip yra blogai, o stengiuosi papasakot kad reikalingas projekto owneris ir šiuo metu Vilniaus miesto parkai pabandys juo tapti įsivertinę ten esančią bendrą situaciją. Reikia planuoti darbams skirti projektų vadovus, kurie bus atsakingi už konkrečių projektų įgyvendinimą. Tam reikalingas vieningas viešųjų erdvių įrengimo ir priežiūros kokybės standartas. Standartai gali būti kelių lygių priklausomai nuo viešosios erdvės svarbos miesto centro ir lankomumo atžvilgiu.

      Visi projektai įgyvendinus tampa paslaugomis. Kad nebūtų nuobodu, panagrinėkime ne ką kitą o būsimą Šeškinės daugiafunkcinį kompleksą. Taigi, be stadiono turėsime tris futbolo aikštes, lengvosios atletikos maniežą, sporto kompleksą, kuriame bus krepšinio, gimnastikos, kito sporto salės. Tai vien šita visa dalis suteiks paslaugas 3000 miesto vaikų per savaitę. Tai ir yra esmė, kuriai kuriamas šis kompleksas - būtent paslaugos miesto vaikams. Nu ir dar stadionas kaip paslauga didesniems žaidėjams, jų žiūrovams ir ką ten daro tuose stadionuose dar aš nelabai suprantu (kažkas susiję su federacijom ir korupcija).

      Visi savivaldybės padaliniai turi suprasti, kad kai statome suoliuką, tai mes ne šiaip statom suoliuką. Bet prisidedame prie geresnės aplinkos miestui ir tai turi būti sujungta su visais kitais miesto planais, strateginiais dokumentais ir kt. Tai išeina į dar vieną aiškų principą - projektas pats savaime nėra prasmingas, prasmingas to projekto rezultato vartojimas. Tai taip pat reiškia ir nuoseklų įtraukimą bendruomenės į uždavinių formavimą, informavimą įgyvendinimo metu ir komunikavimą apie rezultatus, kvietimą jais naudotis.

      Žinoma, gudresnis skaitytojas jau suprato, kad viskas labai smarkiai atsirems į atsakomybę už paslaugas ir projektus nešančių žmonių kultūrą ir supratimą. Žinoma, kai duodi žmonėms tam tikras ribas, veikimo principus ir paaiškini, ko jie turi siekti ir kaip bus vertinami jų rezultatai, tai nemažai žmonių sugeba užaugti į tą iššūkį ir viskas pakankamai gerai susitvarko. Tai nebus greitas pokytis, kadangi šnekam apie žmonių suvokimą, tai greičiau bus evoliucija, o ne revoliucija, bet turime iki to prieiti. Turime iki to prieiti nes to iš mūsų reikalauja vilniečiai ir jų lūkesčiai neketina kažkaip pasidaryt mažesni, greičiau priešingai.

      Pačios veiklos pertvarkos keli kertiniai momentai yra tokie:
      - Pasitvirtinsime projektų valdymo politiką;
      - Pasitvirtinsime paslaugų teikimo politiką;
      - Įsivesime ir sieksime užtikrinti klientų aptarnavimo standartus;
      - Atliksime savivaldybės reorganizaciją. Šiąją mes tarybai pateiksime ir pritarimo prašysime jau kitą savaitę, o visus kitus dalykus išsispręsime iki ji įsigalios rugsėjo mėnesį.

      Tai laukia tokia darbinga vasara, bet čia kaip ir neilsėtis susirinkom. Iš tų nesiilsinčių pagrinde dėkoju Kipras, Egle ir Lina. O taip pat MeruiRemigijus Šimašius, kuris visą šitą palaikė ir pristatė.

      Aišku, skeptikų džiaugsmui iškart pasakysiu, kad viskas gali išeit, o atsakant į klausimus:
      - Tai kada žirnių-liepkalnio viadukus? Vyksta pirkimas, birželio 11 plėšiam vokus;
      - Kada viskas bus gerai? Kažkada bus, bet tada jau visi būsime mirę.
      - Kiek iškirsite Sapiegų parke medžių? 190, tarp kurių virš 100 yra iki 30 centimetrų skersmens. Tai pradėsime daryt liepos mėnesį, nes šiom dienom peri paukščiai.
      - Jūs čia darot pertvarką, bet kaip planuojate nubėgti Vilniaus maratoną? Gal kitais metais.
      - Daugiau ir įdomesnių klausimų atsakymų konferencijoje LOGIN -> https://login.lt/

      Plačiau, o gal tiesiog kitas dalis coverina Violeta Grigaliūnaitė -> https://www.15min.lt/m/id/aktualu/lietuva/p-poderskis-apie-vilniaus-savivaldybes-reforma-be-atleidimo-lapeliu-visiems-pasiulytos-kitos-pareigos-56-1149598

      Komentaruose rasit nuorodą į struktūros pdf, kur įskaitysit tekstą
      Linkas į pdf'ą: https://l.facebook.com/l.php?u=https...yBq8VQ_lMC4lsp

      Paskutinis taisė Creatium; 2019.05.29, 13:46.

      Comment


        Man atrodo forume yra arba suinteresuotu asmenu ar troliu. Man atrodo faktas visiskai aiskus:
        isivaizduojame kad stato nama ir nebaigus stogo paima ir pradeda tinkuoti ir dazyti sienas, nes kazkas mat skyre biudzeta sienu dazymui. O kad paskui aisku viska sukniso, tai kiti statybininkai dar tures ir perdaryt is savo lesu? Turim visiskai analogiska situacija.
        Vienas dalykas kai statai namus kazkur kur jau aplink buvo gerbuvis, ji naturaliai nudevi, nes turi vaziuoti technika ir tuomet ji atstatai. Kitas dalykas kai visiskai kvailai statybu metu pastatomas trikdis - dviraciu takas, kuriuo nei kas gali normaliai naudotis nei jis uzbaigtas nei dabar reikalingas.

        Comment


          Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą
          Man atrodo forume yra arba suinteresuotu asmenu ar troliu.
          Arba tiesiog naudingų idiotų, kurie kaip apakę nemato Šimašiaus valdžios neigiamų veiksmų ir nekompetencijos (supraskit teisingai, neturiu nieko asmeniško prieš Šimašių ir neagituoju už kažką kitą, bet gal jau atverkit akis? Viskas nėra taip gražu, kaip jo reklaminiuose filmukuose ar ataskaitose jūsų pašto dėžutėse, daroma labai daug klaidų ūž kurias kitą valdžią jūs aršiai kritikuotumėt).

          Comment


            Parašė kinderis Rodyti pranešimą

            Privažiamas tai įtariu, kad tik iš Gabijos gatvės
            Ten iš gabijos pusės iki tų namų asfaltuoja, o iki perkūnkiemio gatvės kai ir po senovei bus purvyno gatvė, kuria važiuodavo tik drasiausi. Tik dabar dar bus statybinėm mašinom išvažinėta.

            Comment


              Parašė Creatium Rodyti pranešimą
              Leidimas tarsi iki pat Perkūnkiemio g. išduotas. Gal tą dalį planuoja vėliau pabaigt?
              Na leidimo nežinau, bet nutiesta toje dalyje kolkas nėra nieko. Gerai būtų, kad padarytų iki galo, gal nuims dalį srauto nuo pavilnionių gatvės.
              Su pabaigimu vėliau tai sunkiai Anrekai su tokiais dalykais. Va jau vieną parkingą gyventojam numuilino šiek tiek tolėliau, pastatė namą ir "pamiršo" parkingą. Aišku čia ir savivaldybę kaltinti galima kaip priėmė objektą.

              O kur tokį žemėlapį galima pamatyti?

              Comment


                Parašė Creatium Rodyti pranešimą
                Leidimas tarsi iki pat Perkūnkiemio g. išduotas. Gal tą dalį planuoja vėliau pabaigt?

                Klausiau Anrekos, šiuo etapu nebus nutiesta dalis iki Perkūnkiemio, nes ten jau ne jų sklypas. Tiesė (gavo leidima infrastrukturai) ten kur jų sklypas.
                (Ne)normali praktika, kaip matom, Vilniaus mieste, akligaviu akligatviai. Turbut jei galetu vystytojai vabse nieko netiestu, kam tos islaidos..

                Comment


                  Turbut reiketu palaukti pora desimtmeciu kol savivaldybe isparduos sklypus palei Pavilnioniu gatve, stai kodel jos nepadaro. Dabar aiski politika.
                  Sitoje vietoje buciau Anrekos puseje, nes jie savo sutarta dali padare - nutiese savo gatves dali. Kita dali turetu nutiesti savivaldybe.

                  Tas pats vyksta visur. Pilaiteje Bretkuno g. galas prie nauju kotedzu - ta dali, kuria turejo nutiesti vystytojas seniausiai nutiese. Kotedzai irgi visi stovi. Liko dalis, kuria turi pagal susitarima tiesti savivaldybe. Nieko nejudinama, speju ne vienerius metus dar tu kotedzu gyventojai bris per purvynus.
                  Tai visiskas debilizmas. Jei patys neturi pajedumu dirbt, tai tegu sumoka tam paciam vystytojui, ir jis padarytu likusia gatve. Bet ne, reikia paversti vietiniams gyvenima pragaru, paskui paskelbti viesa konkursa atlikti darbams 3 metus veliau ir ivertinus infliacija ir rinkos kainas vistiek tai padaryt brangiau, nei butu padares vystytojas iskart.

                  Comment


                    Esmė ne pajėgumų turėjimas/neturėjimas, bet turimų babkių kiekis. Visi gali norėti turėti asfaltą iki namo slenksčio, bet miesto požiūriu prioritetas yra pvz.: Šnipiškės, bet ne prie Pilaitės prikibę kotedžai. Ir manau tai teisinga.
                    p.s. aš gyvenu ne Šnipiškėse ir ten praktiškai nevažinėju mažomis gatvėmis.
                    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                    [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                    Comment


                      Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                      Esmė ne pajėgumų turėjimas/neturėjimas, bet turimų babkių kiekis. Visi gali norėti turėti asfaltą iki namo slenksčio, bet miesto požiūriu prioritetas yra pvz.: Šnipiškės, bet ne prie Pilaitės prikibę kotedžai. Ir manau tai teisinga.
                      p.s. aš gyvenu ne Šnipiškėse ir ten praktiškai nevažinėju mažomis gatvėmis.
                      primenu, kad skandinavijoje yra daroma infrastruktura, asfaltuojami keliai, privedamas VT, jau vienu pat metu su statybos darbais, o kai isikelia gyventojai jie jau gali nuvaziuoti iki namu naujai pratesta tramvajaus linija arba automobiliu normaliu asfaltuotu keliu.
                      Prie ko cia babkiu neturejimas. Ta kelia vistiek reikes daryti. Kokia teigiama itaka miestui daro tas tempimas? Jei pinigus vistiek reikes isleist tam projektui anksciau ar veliau, tai paimkit paskola ir isleiskit siandien o ne po 5 metu. Tai nekainuos brangiau, procentai bankui nebus didesni nei rangos kainu augimas per ta laika. Tik antru atveju isleidziam grubiai ta pati, bet gyvenam purvynuose ir bardake.

                      Comment


                        Fantazijų pasaulis. Gal atsiras po metų kitas NT projekto vystytojas kuris nuties dar gabalą ir miestui tai nekainuos tiesiogiai. Šiais laikais visi NT vystytojai moka duoklę infrastruktūros vystymui. Miestas neturi realių galimybių prisiimti begalinių paskolų visiems gudručiams, kurie nusiperka kotedžą laukuose ir po to pradeda keikti VMSA. Niekas nevertė ten pirkti, o jei nusipirkai tai ir gyvenk nemanydamas, kad esi kažkuo išskirtinis. Prioritetas turi būti skiriamas ten, kur įtakoja 10'000 žmonių judėjimą, bet ne 100.
                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                        [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                        Comment


                          Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą

                          primenu, kad skandinavijoje yra daroma infrastruktura, asfaltuojami keliai, privedamas VT, jau vienu pat metu su statybos darbais, o kai isikelia gyventojai jie jau gali nuvaziuoti iki namu naujai pratesta tramvajaus linija arba automobiliu normaliu asfaltuotu keliu.
                          Prie ko cia babkiu neturejimas. Ta kelia vistiek reikes daryti. Kokia teigiama itaka miestui daro tas tempimas? Jei pinigus vistiek reikes isleist tam projektui anksciau ar veliau, tai paimkit paskola ir isleiskit siandien o ne po 5 metu. Tai nekainuos brangiau, procentai bankui nebus didesni nei rangos kainu augimas per ta laika. Tik antru atveju isleidziam grubiai ta pati, bet gyvenam purvynuose ir bardake.
                          Mane pataisykit, bet jeigu gerai įsivaizduoju, tai tarkim Švedijoje valstybė skiria sklypą, suplanuoja teritoriją ir leidžia joje statyti. Tai tokiu būdu natūralu, kad bus iš karto sutvarkytos visos komunikacijos. Pas mus gi savivaldybė net darželiams turi bomžinti sklypų iš valstybės.

                          Comment


                            Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                            Fantazijų pasaulis. Gal atsiras po metų kitas NT projekto vystytojas kuris nuties dar gabalą ir miestui tai nekainuos tiesiogiai. Šiais laikais visi NT vystytojai moka duoklę infrastruktūros vystymui. Miestas neturi realių galimybių prisiimti begalinių paskolų visiems gudručiams, kurie nusiperka kotedžą laukuose ir po to pradeda keikti VMSA. Niekas nevertė ten pirkti, o jei nusipirkai tai ir gyvenk nemanydamas, kad esi kažkuo išskirtinis. Prioritetas turi būti skiriamas ten, kur įtakoja 10'000 žmonių judėjimą, bet ne 100.
                            sorry, bet Šiaurės pašvaistė tikrai nera kotedzai laukuose. Kas ten pristatyta toliau - taip, dali jau butu galima taip pavadint.
                            Siaip jus kalbate panasiai kaip vienas rusijos chinovnikas - "niekas jusu neverte gimdyti".
                            O tai Leiciu namai, nuo kuriu sia diskusija prasidejo, irgi laukuose?

                            Comment


                              Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą

                              sorry, bet Šiaurės pašvaistė tikrai nera kotedzai laukuose. Kas ten pristatyta toliau - taip, dali jau butu galima taip pavadint.
                              Siaip jus kalbate panasiai kaip vienas rusijos chinovnikas - "niekas jusu neverte gimdyti".
                              O tai Leiciu namai, nuo kuriu sia diskusija prasidejo, irgi laukuose?
                              Aš net nežinau kur tie Leičių namai, bet reikia suvokti, kad miesto finansinė galimybės ribotos. Negali 100 žmonių reikalauti skirti tik jiems lėšas, kurios kitu atveju pagerintų infrastruktūrą 10'000 žmonių bei vaizdą šalia miesto centro bendrai. Užtenka pažiūrėti į vaizdelį nuo Tymo turgaus iki Benediktinų parko palei Vilnelę. Aš balsuosiu už tai, kad sutvarkytų ten, bet ne nutiestų gatvės gabalą kažkam šalia kotedžų. Perka kotedžus kur pigiau, bet nenori pripažinti realybės.
                              Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                              [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                              Comment


                                Parašė Creatium Rodyti pranešimą

                                Mane pataisykit, bet jeigu gerai įsivaizduoju, tai tarkim Švedijoje valstybė skiria sklypą, suplanuoja teritoriją ir leidžia joje statyti. Tai tokiu būdu natūralu, kad bus iš karto sutvarkytos visos komunikacijos. Pas mus gi savivaldybė net darželiams turi bomžinti sklypų iš valstybės.
                                Nezinau kaip Svedijoje, bet Danijoje sklypas tikrai neskiriamas nemokamai. Yra suformuojama teritorija, nustatomas gatviu tinklas ir bendrajame plane numatomi pastatu turiai. Tada visas nauji rajono plotas yra isdalinamas i mazesniu ploteliu, del kuriu bidina developeriai. Kadangi jau planuojant yra zinoma kiek bus butu / komercinio ploto - pagal tai iskarto yra planuojamos svietimo ir kitos soc paslaugu istaigos.

                                Comment


                                  Parašė jpou Rodyti pranešimą

                                  Nezinau kaip Svedijoje, bet Danijoje sklypas tikrai neskiriamas nemokamai. Yra suformuojama teritorija, nustatomas gatviu tinklas ir bendrajame plane numatomi pastatu turiai. Tada visas nauji rajono plotas yra isdalinamas i mazesniu ploteliu, del kuriu bidina developeriai. Kadangi jau planuojant yra zinoma kiek bus butu / komercinio ploto - pagal tai iskarto yra planuojamos svietimo ir kitos soc paslaugu istaigos.
                                  Nu tai principas labai panašus. Esmė tokia: savivalda nustato projektų apimtis, plotus ir pan., suplanuoja visą infrą, o tada (par)duoda užstatymui. Kardinaliai skiriasi nuo mūsų tvarkos.

                                  Comment


                                    Parašė Creatium Rodyti pranešimą

                                    Nu tai principas labai panašus. Esmė tokia: savivalda nustato projektų apimtis, plotus ir pan., suplanuoja visą infrą, o tada (par)duoda užstatymui. Kardinaliai skiriasi nuo mūsų tvarkos.
                                    Manau pas mus jovalo įneša ne iki galo sutvarkyti žemės grąžinimo reikalai, ypač Vilniuje, nes tiesiog žemės nėra. Vilnius išaugo gal 10 kartų lyginant su 1940 metais. Savivaldybė neturi žemės tiems gražiems skandinaviškiems aukcionams, neturi ir gražinimui.
                                    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                    [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                    Comment


                                      Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                      Manau pas mus jovalo įneša ne iki galo sutvarkyti žemės grąžinimo reikalai, ypač Vilniuje, nes tiesiog žemės nėra. Vilnius išaugo gal 10 kartų lyginant su 1940 metais. Savivaldybė neturi žemės tiems gražiems skandinaviškiems aukcionams, neturi ir gražinimui.
                                      Kad žemės šiaip yra, tik, aišku nebe ten, kur buvo originaliai. Kaip kažkada buvo skelbta, tai problemų yra su NŽT, procesai labai lėti. Bet čia ta pati bendra problema: savivaldybė savo žinioje neturi beveik jokios žemės (nu išskyrus kur jau stovi pastatai). Tie visi laukai Vilniaus ribose, jeigu nepriklauso privatiems, tai priklauso valstybei. O toji gi neplanuoja miestų.

                                      Comment


                                        Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                        Aš net nežinau kur tie Leičių namai, bet reikia suvokti, kad miesto finansinė galimybės ribotos. .
                                        Ok "Leiciu kiemas" jie teisingai vadinasi

                                        Kazkodel paskutinius du postus perkele i savivaldybes tema, o kitus apie ta pati paliko "16943-vln-ukmergės-g-vilniuje-infrastruktūra-Šeškinėje-pašilaičiuose-fabijoniškėse"...
                                        Jei nenori gilintis, tai nezinau kaip dar vaizdziau paaiskint:

                                        Click image for larger version

Name:	image_87316.jpg
Views:	47
Size:	225,3 kB
ID:	1726123

                                        Raudona atkarpa - paliktas pravaziavimas per purvynus, neaisku kada bus padarytas. Tai viskas normalu, zmones - durniai, patys kalti? Reikejo pirkti buta Pilies gatveje?

                                        Comment


                                          Tai kad nėra tie namai vidury lauko, galima pilnai atvažiuoti iš Gabijos g. pusės, kur čia tragedija ?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X