Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nusikalstamumas ir necivilizuotas elgesys Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Dabar per LTV prasideda laida TV forumas, rasizmo ir netolerancijos Lietuvoje tema.

    Comment


      Kas jus tokie kad vadintumet ji imbecilais?Man atrodo kad dauguma jusu per daug ziuriu tv slamsto mtv ir taip toliau kur propoganda eina 24/7 kad ir tv forumas visi dalyviai kirto i viena puse vienas netgi melavo kad anglijoje padirbusiu lietuviu nuomone pasikeite apie juodaodzius ir jie juos pradejo toleruoti ir kitaip ziureti D visiska nesamone kiek zinau is anglijojs dedziu tetu ir draugu visi nekencia juodaodziu ,nes jie tinginiai gyvena is pasalpu dauginasi daro nusikaltimus 35 kartus daugiau nei baltaodziai .Skinas pakalbejo labai protingai Lietuvoj nera naciu yra Nacionalistai kuriuos as gerbiu ,nes ir pats toks esu! Mano proseneliai taip pat kovojo su lenku okupantais Vilniui ir padejo en galvas ,jie kovojo uz mane ,o ne uz kazkokie "zvaigzde" Berneen (smerkiu ta kuri ja sumuse del raisines nepykantos).Zmones atsimerkit kam jum tie svetimsaliai jau geriau grystu emigrantai..po velniai paziurekit i 2006 musulmonu marsa londone kur buvo rekaujama UK YOU WILL PAY BIN LADEN IS ON HIS WAY .taip tai islamo extremistu darbas jie sudaro nors ir nedidele procentine dali bet ta dalis pastaruoju metu auga zaibiskai ir radikalus islamas taps didziausia musu problema ..paminesit mano zodzius .Kiekviena diena skaitau ivairiausius straipsnius sia tematika ir mano nuomone ne kiek nepasikeite..Sutinku su sukiu Lietuva Lietuviams bet man taip pat nemaiso zmones is es kurie cia atvaziavo ne pilvus isverte bastytis ,o dirbti ir maitinti savo seimas..Mum dar reikia kazkokiu azijieciu afrikeiciu?na gerai lai atvaziuoja padirba ir isvaziuoja .Pries sakydami savo nuomone isigilinkit ka kalbat ir apsiskaityit kitu zmoniu nuomone bent pakalbekit su jais ,ns as anglijoj kalbejau su zmoniem ir jie verkia uz savo salies padarytas klaidas jie net neina balsuoti todel emigrantai isirenka sau valdzia..Cai tik vienas klausimas .Ar jus ir lietuvoj to norit? AS ne..


      klaidu daug dariau rasydamas ,nes rasyti labai sunku sita tema ,nes yra tiek daug ka parasyti ir apsakyti kad nespeju net destyti minciu todel i kiekviena jusu teigini galiu atsakyti ir pateikti pavzidziu .

      Comment


        Tavo poziuris tikrai tragiskas. Jei ir nesi rasistas, tai tik vienu zingsnio iki rasizmo betruksta.
        O siaip tai speju, kad Anglijoj kaip ir kitose salyse, kur daug lietuviu gyvena, vietiniu gyventoju nuomone apie juos tikrai ne ka geresne, nei tavo apie negrus, o ir pagrindo tam ir savo patirties tokiai nuomonei susidaryt, speju, turi zymiai daugiau negu tu.

        Comment


          Parašė D-Mason Rodyti pranešimą
          <...> visi nekencia juodaodziu ,nes jie tinginiai gyvena is pasalpu dauginasi daro nusikaltimus 35 kartus daugiau nei baltaodziai <...>
          35 kartus daugiau? Gal gali įvardinti šaltinį

          Labai siauras požiūris, Lietuvoje apstu tokių pačių mūsų tautiečių, jie tinginiai, jie galėtų dirbt, bet geriau bus valkatom. Minta iš valstybės, t.y., ir mūsų pinigų, gaudami juos kaip socialines pašalpas. Net ir tokiu atveju, ne mėgina iš jų pradėti savarankišką gyvenimą, tačiau prageria ir prašo dar. O kam vargti, jei yra kas tave, net ir degradavusį, maitina.

          Antra, juodaodžiai į Lietuvą atvyksta iš įvairiausių šalių, kai kurie iš jų - iš labiau išsivysčiusių už Lietuvą. Vargu ar „odagalviai“ patikrina kilmę įrodančius dokumentus prieš imdamiesi savo liguistų veiksmų, vargu ar jie domisi atvykėlio tikslais (gal tai turistas, kuris galėtų ne tik „pamaitinti“ mūsų ekonomiką, bet ir gerą žodį apie mūsų kraštą pasauliui pasakyti, bet vargu ar jis bus geras po keleto nevykėlių agresijos).

          Apgailėtina, kad taip teigi.
          <...> pats toks esu!
          Nuoširdžiai užjaučiu. Laikau save Lietuvos patriotu, tad būčiau beprotis, jei menkinčiau jos vardą elgdamasis taip, kaip „odagalviai“.

          Beje, ar esi elgęsis taip liguistai, kaip elgiasi tie Lietuvos priešai?

          <...> jie kovojo uz mane ,o ne uz kazkokie "zvaigzde" Berneen <...>
          Prie ko čia ta moteris, aš maniau, kad jie kovojo už garbingą Lietuvą. Vardan savo senelio, atmerk akis.

          <...> man taip pat nemaiso zmones is es kurie cia atvaziavo ne pilvus isverte bastytis ,o dirbti ir maitinti savo seimas.. <...>
          Sutinku, imigracija turėtų būti kontroliuojama. Galbūt ribojama, jei to prireiks, dėl mažos ir mažėjančios Lietuvos populiacijos. Bet ne kažkokio snargliaus reikalas kas gali atvykti į mūsų šalį, o kas ne. Atsakinga institucija tai kontroliuos. Jei kažkam nepatinka jos sprendimas, tas žmogus į jį gali apeliuoti diplomatinėmis priemonėmis, bet ne gyvulišku elgesiu.

          Parašė Linas Rodyti pranešimą
          Sutikęs gatvėje skinheadus nesijaučiu nejaukiai, nes žinau, kad jie yra motyvuoti.
          Tarkim, tu esi juodaodis. Ar akiniai vis dar rožiniai?

          Ar to, kad tu nesijauti nejaukiai, pakanka?

          Ydinga diskusijos kryptis - kas blogesni, „odagalviai“ ar „buduliai“. Ir tie, ir tie nusipelno tik kritikos. Kad vienų daugiau, kad vieni elgiasi blogiau (tarkim), kitų tas visiškai neteisina.

          ***

          Vienas labiausiai man nepatinkančių veiksnių yra tai, kad jie sieja savo veiklą su patriotizmu. Šitaip jie tą patriotizmo jausmą tik menkina, tai yra iškreipta jo forma.

          Be kita ko, savo pusėn taip jie palenkia tuos žmones, kurie sugeba tinkamai atsirinkti vertybes (šiuo atveju, patriotizmą), tačiau nesugeba deramai įvetinti situacijos ir tų vertybių siekimo būdo, t.y., pažiūri į viską per siaurai. Deklaruodami patriotizmą jie manipuliuoja žmonių jausmais.

          „Kovodami“ už (realiai - prieš) Lietuvą, jie sieja savo nusikalstamą veiklą su Lietuvos vardu. Šitokiu būdu, tas pats nusikaltimas, pavyzdžiui, smurtas daro didesnę žalą nė eilinio užpuolimo atveju. T.y., padaroma ne tik smurtinė žala žmogui, bet ir daug didesnė moralinė žala valstybei.
          Paskutinis taisė ; 2008.04.21, 22:50.
          Įžvalgos.lt - FB - G+

          Comment


            Parašė Rodyti pranešimą
            „odagalviai“
            Manau, kad galim juos tiesiog vadinti skustagalviais, kaip ir yra priimta
            Mano galerija Flickr'yje

            Comment


              Parašė Mantas Rodyti pranešimą
              Manau, kad galim juos tiesiog vadinti skustagalviais, kaip ir yra priimta


              Tebūnie.

              ***

              Dar viena problema, kurios nepaminėjau. Elgdamiesi ne humaniškai, įtraukdami vis naujus žmones, o, kaip yra nurodęs ir pats skustagalvis duodamas interviu, jų gretose yra ir gana jaunų paauglių, jie skatina nusikalstamumą. Skatina jaunimą siekti savo tikslų smurto keliu. Jaunimas dažnai vaizdžiai vadinamas Lietuvos ateitimi, tai ar tokios ateities norime?

              Skustagalviai turėtų brutalią jėgą pakeisti diplomatija, o šūkį „Lietuva - lietuviams“, šūkiu „Lietuva tik doriems ir garbingiems žmonėms“.

              Ar ne Vytautas Didysis (jei suklydau, pataisykit, berods Linas istorijos asas), kovojęs už Lietuvą (va čia tai iš tikrųjų) kvietė svetimšalius atvykti į mūsų šalį tam, kad jie prisidėtų prie tautos gerovės augimo. Ar ne ironiška, gal prieš amžių amžius mes buvom tolerantiškesni nė esam dabar.
              Paskutinis taisė ; 2008.04.21, 23:10.
              Įžvalgos.lt - FB - G+

              Comment


                Siek tiek is mano gyvenimo:

                Nezinau kodel, bet nesu dar nei karto gyvenime gaves i galva. Ir nera dar niekad apiplese. Taciau viena karta bande O tas bandymas buvo keliu juodaodziu Londone. As turiu visas teises buti rasistu ir ju nekesti, taciau vistiek as juos ginsiu Kodel? Todel, kad galvoju jog visos rases is prigimties yra lygios ir tik aplinkybes nulemia ju vienoki ar kitoki pasiskirstyma.
                PVZ.: Palyginkim tris Lietuvos miestus: Kauna, Klaipeda ir Vilniu. Kalbant be uzuolanku, tai visi zinom, kad Kaune daugiausiai tu vadinamu "buduliu". Ir manau dauguma sutiks, kad ju lygis nera labai jau aukstas. Kitas faktas: Kaunas is didziuoju miestu yra pats Lietuviskiausias. Suvedant iseitu, kad Lietuviai yra labiau linke buti buduliais? Taciau cia pasirodo antras fakas, kad Vilniuje ir Klaipedoje daugiausiai buduliu yra rusakalbiai. Tai kur dabar logika? O logika as matau ekonominiame ir kitokiame issivystime. Deje, bet Kaunas pagal gyvenimo lygi (kad ir pagal BVP vienam gyventojui) atsilieka nuo Vilniaus ir Klaipedos. Manau tai turi didziausia itaka tu vadinamuju buduliu skaiciui. Tuo tarpu rusakalbiams Vilniuje ir Klaipedoje deje bet yra sunkiau gauti geresni darba. Ta galima pastebeti ir Maximu kasose. Arba kad ir paziureje i auksciausius postus, kur retai pamatom rusiska pavarde, kai tuo tarpu gatvej ju pilna. Taigi as darau isvada, kad nei rusai, nei kaunieciai, nei kas nors kitas nera labiau linkes buti buduliais uz kitus, tiesiog aplinkybes tokiais padaro. Del to daugumoje saliu tautines mazumos dazniausiai buna zemesniuose socialiniuose sluoksniuose, nes joms yra sunkiau prisitaikyti. Taip pat ir su juodaodziais Londone. Taip pat ir su tais paciais Lietuviais Airijoje. Taciau as esu kosmopolitas ir galvoju, kad po daug metu pasaulis bus tiek sumaisytas, kad i kita zmogaus rase mes kreipsim tiek pat demesio, kiek dabar kreipiam i kitokia zmogaus plauku spalva. Ir visu tu nesantaiku galima isvengti tik nesiskirstant i klases ir bunant lygiais

                Comment


                  Eidvis, nezinau is kokio tu miesto, bet smarkiai "nuvertini" Klaipeda. Tu "buduliu" ten maziau, negu Kaune tik bendru skaicium, o procentas ko gero panasus.

                  Comment


                    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                    As turiu visas teises buti rasistu ir ju nekesti <...>
                    ir dėl ko gi? Kad keletas juodaodžių tave bandė apiplėšti, o baltaodžiai tavęs apiplėšti nebandė?

                    Kas jums, žmonės.

                    Palyginkim tris Lietuvos miestus: Kauna, Klaipeda ir Vilniu. Kalbant be uzuolanku, tai visi zinom, kad Kaune daugiausiai tu vadinamu "buduliu".
                    Nusikalstamumas (santykinis) didžiausias Vilniuje (tai yra statistika, tai yra faktas, konkretus apibrėžtas dydis), rasizmo atvejų sutinkame beveik išimtinai vien Klaipėdoje ir Vilniuje.

                    Tad.
                    Paskutinis taisė ; 2008.04.21, 23:53.
                    Įžvalgos.lt - FB - G+

                    Comment


                      Parašė Rodyti pranešimą
                      ir dėl ko gi? Kad keletas juodaodžių tave bandė apiplėšti, o baltaodžiai tavęs apiplėšti nebandė?

                      Kas jums, žmonės.
                      Na, taip Bent jau kazkoki realu pagrinda tureciau. Taciau jeigu pastebejai, tai as ne rasistas

                      Nusikalstamumas (santykinis) didžiausias Vilniuje (tai yra statistika, tai yra faktas, konkretus apibrėžtas dydis), rasizmo atvejų sutinkame beveik išimtinai vien Klaipėdoje ir Vilniuje.
                      As ne apie nusikalstamuma, o apskritai apie buduliu kultura. Suprantu, kad cia tabu tema, taciau as bent jau tokia nuomone esu susidares. Kaip beje ir dauguma mano pazistamu. Taciau kadangi esu labai tolerantiskas- tai neturiu nieko pries Beto cia nera kazkokia taisykle pasakanti, kad jeigu esi kaunietis- tai esi budulis. Turiu begale labai idomiu draugu kaunieciu, tikrai neprastesniu uz kitus. Ir manau sitos temos nereiktu toliau gvildenti, nes i gera tai nenuves
                      Paskutinis taisė Eidvis; 2008.04.22, 00:05.

                      Comment


                        Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                        Na, taip Bent jau kazkoki realu pagrinda tureciau. Taciau jeigu pastebejai, tai as ne rasistas
                        Pastebėjau ir labai tuo džiaugiuosi. Tavo forumo paveikslėlis daug pasako.

                        Tačiau manau, kad netinkama sakyti „pagrindą“, greičiau kabliuką, nepateisinamą pretekstą.

                        Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                        As ne apie nusikalstamuma, o apskritai apie buduliu kultura.
                        Kauno žemo lygio kultūra - tai stereotipų ir fantazijų kūrinys. Kas daro nusikaltimus? Gal intelektualai? Tai tie patys „buduliai“.

                        Ir man labai apmaudu, kad stereotipai Kauno vardui padarė tokią žalą, dar apmaudžiau, kai jie toliau platinami forumuose, įskaitant ir šį.
                        Paskutinis taisė ; 2008.04.22, 00:05.
                        Įžvalgos.lt - FB - G+

                        Comment


                          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                          As ne apie nusikalstamuma, o apskritai apie buduliu kultura.
                          Tai va cia tu labai jau i pievas varai. Tai yra labai glaudziai susije nusikalstamumas ir atitinkama "kultura". O ne siaip kazkokia mistine "kultura" ir jokio nusikalstamumo.

                          Comment


                            Mano paziuris tragiskas siauras? Vienas zingsnis iki rasizmo?cia tai nusisnekejei drauguzi ,nes trbut neskiri rasisto nuo nacionalisto ,as ir pats pazystu tokiu juodzkiu kaip as ,pats kalbejau apie tai prie bokalo alaus ,o tu mane vos ne rasistu vadini pats juodaodzius vadindamas negrais DDD juokingas tu zmogau Siauras poziuris?man idomu kodel?todel kad nenoriu islamo extremistu lietuvoj?gali but ir siauras bet vistiek ju nenoriu ,o tau nera svarbu kiti zmones tu matai esi liberliu paziuriu ,vaikis kuris tikrai per daug ziuri tv.eik paziurek tokius filmus kaip Fitna The Movie ir t.t eik pasiskaitysi straipsnius apie korana eik kad ir youtube video paziurek irases zody islam .tada ir sakyk savo viena kryptim nukreipta nuomone..sakai gaila manes?As ziau ko butu norejas mano prosenelis ,nes senelis viska perpasakojo man ir jei neturi ka pasakyt tai net nekisk mano senelio i sita diskusija ,nes jis kovojo ne uz tokia lietuva kur greitai pats negalesi ramiai eiti gatve kai uz taves eis keli juockiai ir tave izeidines bet tai nebus rasizmas saunuoli ,nes uzsenietis lietuvoj auksciau uz lietuvi!Kad ir amerikoj neseniai gauja juodckiu muse visus baltus zmones pasitaikiusius ju kelyje regdami white boy cmon ir t.t bet cia gi nerasiszmas cia vandalizmas ..tas pats ir pas mus bus gausi i galva tai nerasizmas duosi i galva tu rasistas ..jei tu to sudo nori lietuvoj tai man tik taves gaila propogandinis berniuk.

                            Comment


                              Būdamas nacionalistas ir gerbdamas Lietuvą ir lietuvių kalbą galėtum bent jau lietuviškai rašyti.

                              Be to, kaip AŠ minėjo, imigraciją reikia valdyti ir tai turi daryti tam tikros institucijos, o ne nacionalistai grubiais metodais.
                              P.

                              Comment


                                Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
                                Tai yra labai glaudziai susije nusikalstamumas ir atitinkama "kultura". O ne siaip kazkokia mistine "kultura" ir jokio nusikalstamumo.
                                Sutinku. Taciau negaliu sutikti, kad statistika tai atspindi. Visgi i galva gave mazai kas kreipiasi i policija ir registruoja nusikaltima, ka as ivardinciau kaip dazniausia buduliu nusikaltima. O apiplesinejami ir kreipiasi i policija daugiausiai turistai, kuriu kaip zinia Vilniuje yra kelis, o gal net keliolika kartu daugiau. Beto teko aplankyti man savo ex klasiokus rudeni, studijuojancius Kaune. Tai 12h. nakties as juos siaip taip issitempiau i miesta prasiblaskyti- i Laisves aleja. Tik tenais kazkaip nejaukiai teko pasijusti, nes pereja visa aleja sutikom gal tik 4 zmones, kai tuo tarpu tokiu metu Vilniuje pilna zmoniu. Kaip zinia tokiu metu ir nusikaltimu daugiausiai. Del situ ir kitu aplinkybiu as nebuciau linkes aklai tiketi statistika, arba bent jau pagal ja nustatineti buduliu kieki. O tie stereotipai is niekur irgi neatsirado. Deje, bet tai labai puikiai matosi. Kaip bebutu, manoji nuomone yra greiciau kokiu 4 metu senumo, kada megdavau daznai i Kauna uzsukti. Tikiu, kad progresas turetu buti matomas.
                                Paskutinis taisė Eidvis; 2008.04.22, 09:09.

                                Comment


                                  Atsiprasau uz klaidas bet rasydamas siomis temomis tiesiog verdu ir viskas liejasi is sirdies todel redaguoti ner laiko kaip parasiau taip ir galvoju .aciu

                                  Comment


                                    Lietuva europoje. Bet iki europos kultuos lygio jai dar laaabai toli.
                                    Pilna rasistu ir nacistu. Tolerancijos 0. Nusikalstamumas tai dar puse bedos.

                                    Comment


                                      „Mes negalime lauke žiūrovams uždrausti kalbėti ką jie nori, - teigia Kiaušas. - Tai yra laisva šalis ir jie gali sakyti, ką tik nori <...>
                                      Basketnews.lt.

                                      Tai yra laisva šalis ir žmonės čia gali gyventi nepriklausomai nuo jų odos spalvos. Čia yra laisva šalis ir laisvė visiems galioja vienodai tol, kol vienų veiksmai nevaržo kitų žmonių teisių.

                                      Kiek reikia proto, kad sugebėtum atskirti, kur yra laisvė, kur yra teisėtas jos suvaržymas (draudimas žeminti, agresyviai elgtis ir diskriminuoti) ir kur yra neteisėtas jos suvaržymas (kitos rasės žmonių puolimas). Visiškai nevykusi „Sakalų“ vadovo laisvės interpretacija.

                                      Be kita ko, klounai ne tik rėkavo, bet ir elgėsi netinkamai. Jei čia negalioja logikos normos, tai kaip mes baudžiame nusikaltėlius, juk Lietuva - laisva šalis, visi čia gali daryt ką nori.

                                      Galėtų kas nors šio žmogaus logiką analogiškai pademonstruot jo paties atžvilgiu, greit gaidelė pasikeistų.



                                      Parašė D-Mason Rodyti pranešimą
                                      <...> as ir pats pazystu tokiu juodzkiu kaip as ,pats kalbejau apie tai prie bokalo alaus <...>
                                      O štai tavo kolega a'la nacionalistas teigia, kad su juodaodžiais negalima alaus bare išgerti. Argi ne keista.

                                      <...> cia tai nusisnekejei <...> DDD juokingas tu zmogau
                                      Gardaus tau juoko

                                      <...> todel kad nenoriu islamo extremistu lietuvoj?
                                      Parašė Rodyti pranešimą
                                      Sutinku, imigracija turėtų būti kontroliuojama. Galbūt ribojama, jei to prireiks, dėl mažos ir mažėjančios Lietuvos populiacijos. Bet ne kažkokio snargliaus reikalas kas gali atvykti į mūsų šalį, o kas ne. Atsakinga institucija tai kontroliuos. Jei kažkam nepatinka jos sprendimas, tas žmogus į jį gali apeliuoti diplomatinėmis priemonėmis, bet ne gyvulišku elgesiu.
                                      <...> tu matai esi <...> vaikis kuris tikrai per daug ziuri tv <...>
                                      Į tamstą nesilygiuoju jokiu profiliu

                                      <...> eik paziurek <...> eik pasiskaitysi <...> eik <...> paziurek <...> tada ir sakyk <...> nekisk <...>
                                      Nesiuntinėk manęs, būk geras

                                      <...> greitai pats negalesi ramiai eiti gatve kai uz taves eis keli juockiai ir tave izeidines bet tai nebus rasizmas saunuoli <...>
                                      Ne „juočkiai“, o juodaodžiai. Ir ačiū komplimentą, tiesiog žavi mane savo diskutavimo galimybėm

                                      Tiesa, tavo mistinę galimybę pranašauti „juodąją grėsmę“ Lietuvai laikau nebent paranoja Kaip jau minėjau, žmonės gali būti kultūringi nepriklausomai nuo jų odos spalvos, baltaodis ar geltonodis žmogus lygiai taip pat gali nusikalsti ir lygiai taip pat gali būti visuomenės „šviesuliu“ kaip ir juodaodis. Todėl kiekvieną žmogų reikia vertinti individualiai kaip asmenybę. Taipogi jau buvo minėta ir imigracijos kontrolė. Ši kontrolė taip pat turėtų vykti kiekvieną atvejį vertinant kaip unikalų, be išankstinių nusistatymų ar stereotipų. Ir šią kontrolę vykdys ne sauja snarglių, tačiau tam kompetentingi asmenys.

                                      <...> nes uzsenietis lietuvoj auksciau uz lietuvi!
                                      Kiekvienas tautietis yra kažkuo artimas, tuo nepasižymi svetimšaliai. Tačiau doras užsienietis, be jokios abejonės, yra daug artimesnis už degradą tautietį. Ir tik tokiu atveju. Degradams Lietuva nesvetinga, tačiau garbingas žmogus čia visada laukiamas.

                                      <...> jei tu to sudo nori lietuvoj tai man tik taves gaila propogandinis berniuk.
                                      Kaip nacionalistas galėjai bent jau žodį „Lietuva“ didžiąja raide parašyti (visus tris kartus)

                                      Linkiu geros dienos ir Jums
                                      Paskutinis taisė ; 2008.04.22, 13:01.
                                      Įžvalgos.lt - FB - G+

                                      Comment


                                        Juodaodis nelygus juodaodziui. Vieni tvarkingi,kulutringi ir su placia pasauleziura. Kiti laukiniai, apskure ir pan. Geras pavyzdys yra ju kvartalai, kad ir tam paciam Paryziui Pavojingas siukslynas. Baltaodziai pavojingi, bet daug tvarkingesni

                                        Comment


                                          Parašė Mjso Rodyti pranešimą
                                          Geras pavyzdys yra ju kvartalai, kad ir tam paciam Paryziui Pavojingas siukslynas.
                                          Nesu tikras, tačiau Prancūzija yra turėjusi daug kolonijų Afrikoje, jos rinktinė, atrodo, nemaža dalimi sudaryta iš to kontinento žaidėjų ir t.t.. Tad ar negalėtų būti taip, jog iš buvusių kolonijų į Prancūziją atvyko imigrantai, pratę prie visai kitokių gyvenimo sąlygų ir, kai tapo bendruomene, perdavė tas gyvenimo sąlygas jų naujajai gyvenamajai vietai?

                                          Galbūt reikėtų kaltinti Prancūzijos imigracijos kontrolę, bet ne diskriminuoti visą rasę.

                                          JAV taiko gan griežtą imigracijos politiką, žaliosios kortelės ir t.t.. Tokios politikos dėka ji sugeba daugiau mažiau atsijoti kvalifikuotus, intelektualius ar perspektyvius žmones. Taip ji kelia savo gerbūvį ir konkurencingumą. Kadangi Lietuva mažesnė valstybė, čia nori atvykti kur kas mažesni imigrantų srautai (kai kurie avyksta Letuvą naudodami tik kaip tramplyną į likusią ES), todėl juos kontroliuoti mums turėtų būti tik lengviau.

                                          Geriau mažiau pigios darbo jėgos, tačiau kokybiškos ir nekeliančios papildomų problemų.

                                          Ir žmonėms reikėtų nemaišyti, mūsų visų priešas yra nusikalstamumas, tad prieš jį ir kovokim ir patys jo nenaudokim kovodami. Netapatinkim to su rase, nesivadovaukim stereotipais. Dalis pasaulio ir į mus kažkada žiūrėjo kaip į aborigenus iš trečiojo pasaulio šalies, vargu ar kuris jūsų būtų su tuo sutikęs. Aš taip pat. Tad nesielkim analogiškai.

                                          Blogas juodaodis - marš iš Lietuvos (diplomatijos, ne smurto pagalba).
                                          Geras juodaodis - geros jums viešnagės, užsukite dar kartą.

                                          O dabar jūs man pasakykit, kuo buvo bloga ta nukentėjusi daininkė, „Žalgirio“ legionieriai ar H. Price'as iš „L. ryto“?
                                          Paskutinis taisė ; 2008.04.22, 13:35.
                                          Įžvalgos.lt - FB - G+

                                          Comment

                                          Working...
                                          X