Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nusikalstamumas ir necivilizuotas elgesys Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Nenusišnekėkit. 1,5 promilės dar vidutinis girtumas ir tokiam briedžiui net nelabai ir suprasi ar girtas ar dar tik lengvai apsvaigęs. Nuo 2 promilių jau galima sakyti, kad žmogus girtas, virš 2,5 - kominis.
    Aš neliūdnas - aš blaivus

    Comment


      Parašė liux Rodyti pranešimą
      M.Stonkus įkliuvo neblaivus prie vairo: savo kaltę pripažįsta ir atsiprašo

      Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/vardai/naujiena...1590424?copied

      dar vienas "klydo".

      Jakelaitis rašė, kaip kažkas rašė, kad, remiantis statistinėmis analizėmis, girtas prie vairo pakliūna paprastai po +- 90-to vairavimo išgėrus.
      Gal įskaitant visiokius 0.4 girtumus. Nes jei imant jau rimtus girtumus jur mašina jau vinguriuoja, manau daug dažniau įklius. O mažai išgėrus tai be šansų įkliūti beveik. Mane policija stabdė pqskutinį kartă prieš kojius 5 metus pvz.

      Comment


        Parašė geriantis Rodyti pranešimą
        Nenusišnekėkit. 1,5 promilės dar vidutinis girtumas ir tokiam briedžiui net nelabai ir suprasi ar girtas ar dar tik lengvai apsvaigęs. Nuo 2 promilių jau galima sakyti, kad žmogus girtas, virš 2,5 - kominis.
        Tai, kad promilės jau atsižvelgia į dydį. Ar mažas ar didelis, 1.5 yra 1.5.
        Esmė, kad vienodai bokalű išgėrus pas mažą bus daugiau promilių. O jei pas abu 1.5 tai reiśkia didelis daugiau bokalų išgėręs.

        Comment


          Parašė Gator Rodyti pranešimą
          Mane policija stabdė pqskutinį kartă prieš kojius 5 metus pvz.
          Pabandyk pavažinėt dažniau su 2 ar daugiau promilių.
          It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

          Comment


            Parašė Tomas Rodyti pranešimą

            Pabandyk pavažinėt dažniau su 2 ar daugiau promilių.
            Tai aš juk literaliai tą patį parašiau, kad su 2 promilėm pagaus daug dažniau nei 1 iš 90.
            O 1 iš 90, tai tik su 0.5 kokiom.

            Comment


              Įdomu, ar kada nors pradės pačius prokurorus už vienos vietos imti už dešimtmetį trukusį valstybės lėšų švaistymą, nekaltų žmonių persekiojimą ir kas svarbiausia visuomenės pasitikėjimo valstybe pamatinių principų naikinimą?
              Verslininkas iš pradžių negalėjo patikėti, kas vyksta: prokurorai atkakliai jį bandė pasodinti į kalėjimą be jokių rimtų įrodymų https://www.delfi.lt/news/daily/law/....d?id=87693651
              Žlungantį grybų ūkį per 2008-ųjų metų krizę nusipirkti sugalvojusiam verslininkui šis sprendimas gerokai apkarto. Vyras dėl to buvo apkaltintas net 3 nusikaltimais, už kuriuos jam grėsė ilgi metai kalėjime. Jis buvo priverstas įrodinėti, kad nieko neteisėto nepadarė. Taškas baudžiamojoje byloje padėtas tik praėjusių metų pabaigoje, o dabar verslininkas išsikovojo ir kompensaciją, nes nustatyta, kad prokurorai Viktorą Potapcevą po teismus tampė neturėdami jokių įrodymų.
              Žemės ūkio bendrove Vilniaus rajone, kuri priklausė keliasdešimčiai narių, susidomėjęs Viktoras susitarė, kad bankas finansuos įsigijimą. Su visais nariais buvo sutarta, kad jie, gavę 10 proc. avansą, perleis verslininko įmonei jiems priklausančius bendrovės pajus. Jei per 45 dienas su jais nebus pilnai atsiskaityta, pajai grįš jiems, o avansą pardavėjai galės pasilikti. Su dalimi pardavėjų sandoriai įvyko sklandžiai ir su jais buvo pilnai atsiskaityta, o Viktoras įgijo kontrolinį bendrovės paketą. „Atėjo krizė ir mums pritrūko pinigų sumokėti pilietei likusią sumą, mes ją perspėjom, kad pinigų nėra, atsiprašom, mes grąžinam pajus.
              Ši pinigų negavusi moteris pasijuto nuskriausta, todėl kreipėsi į teismą, o po to ir į prokuratūrą, esą ji buvo apgauta. Taip ir gimė baudžiamoji byla, susidedanti iš trijų kaltinimų.
              Tačiau nagrinėjant bylą teisme pradėjo aiškėti, kad visi šie prokurorų pateikti kaltinimai yra laužti iš piršto ir neturi nieko bendro su realybe. „Byloje nėra jokių požymių, kad bankas Viktoro P. buvo apgaudinėjamas ir apgautas. Bankui buvo teikti visi reikalingi kreditui gauti dokumentai, jie buvo tikri tiek forma, tiek turiniu, bankas pats apskaičiavo procentinę kredituojamo pajaus išraišką, kontroliavo kredito lėšų panaudojimą, visa pajaus pirkimui skirta kredito dalis iškart buvo pervesta pajaus pardavėjams, o pats kreditas laiku grąžintas“, – nuosprendyje rašė Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Lilija Tarčevskaja. Vertindama kaltinimus sukčiavimu, teisėja pažymėjo, kad Viktoras, nesumokėdamas už pajus, kurie sugrįžo pardavėjams, negavo ne tik neteisėtos naudos, kuri yra būtinas jam inkriminuoto nusikaltimo požymis, tačiau negavo išvis jokios naudos. „Nukentėjusiųjų pajus kaip perteklinis buvo jiems grąžintas, nes jis tiesiog nebuvo reikalingas. Taigi šiuo atveju nenustatytas sukčiavimo dalykas – nauda, ir vien jau tai yra baudžiamąją atsakomybę šalinanti aplinkybė, – sprendė teismas. – Įmonės valdymo kontrolės įgijimas nėra nei neteisėtas veiksmais, nei, juolab, nusikaltimas.“
              Prokurorų kaltinime nurodytas aplinkybės, kad sutartys buvo pasirašytos pasinaudojant pardavėjų gyvenimiškos patirties stoka, teisinio išprusimo trūkumu ir skubinant juos, pasak teisėjos, išvis yra išsigalvotos. „Teismo vertinimu, tai yra išsigalvojimas bandant bet kokiais argumentais suformuluoti sukčiavimo požymius atitinkančios veikos aprašymą, – rašoma nuosprendyje.
              Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
              [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

              Comment


                Temoje Nusikalstamumas ir necivilizuotas elgesys Lietuvoje yra 999.999 peržiūros


                Jau ir 1.000.000 peržiūrų


                Nežinia, ar labai reikia džiaugtis, kad būtent tema apie nusikalstamumą yra tokia aktyvi.
                Bet kad forumu domisi ir robotai, ir tikri lankytojai, tai gal reikia džiaugtis

                Comment


                  Mūsų Ignalina / lrytas.lt 2021.11.26

                  Gedžiūnėlių bendruomenė ieško jų aplinkos niokotojų
                  Gedžiūnėlių kaimelį užtemdė niūrūs debesys.
                  Tiesiog. vieną dieną kažkas prasivėžino per žmonių širdis sunkiasvorėmis transporto priemonėmis


                  http://www.mignalina.lt/2021/11/26/g...kos-niokotoju/
                  http://www.lrytas.lt/auto/radaras/20...inka--21528607

                  Comment


                    Prokuroro akibrokštas: Aukščiausiojo Teismo sprendimas galioja ne visiems https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...siems-21640099
                    Aukščiausiasis Teismas – galutinė instancija. Tačiau ne visiems. Taip nusprendė Klaipėdos apylinkės prokuratūros vadovas Žilvinas Šiurna, nurodęs nevykdyti neskundžiamo kasacinio teismo sprendimo likviduoti sukčiavusią įmonę, per kurią aferistai ketino pagrobti milijoninį turtą. Nors dar 2019 metais Aukščiausiasis teismas įpareigojo likviduoti bankrutavucią bendrovę „Ronier Development“, tačiau tai turinti padaryti Renata Kaladytė regis nejudina nė piršto. Dabar ši bankroto administratorė surado ir užtarėją – Klaipėdos apylinkės prokuratūros vadovą, kuris konstatavo, jog R.Kaladytė neturi pareigos vykdyti nuosprendžio. Pirmąjį apkaltinamąjį nuosprendį likviduoti bendrovę „Ronier Development“ dar 2017 metais priėmė Klaipėdos apylinkės teismas. Tuo pačiu nuosprendžiu laisvės atėmimo bausmėmis buvo nuteisti ir du žinomi aferistai – Rolandas Nadzeika ir Vytautas Nemunis. Teismas konstatavo, kad šie sukčiai, pasinaudoję „Ronier Development“ ketino užgrobti sėkmingai veikusią ir daug turto turinčią uostamiesčio bendrovę „Hoja Electronics“, kuri gamina jungtis vėjo jėgainėms. Tuo metu, kai šios įmonės vienintelė savininkė Rimutė Pocienė buvo komandiruotėje Vokietijoje, sukčiai suklastotjo dokumentus ir akcijas fiktyviai pardavė „Ronier Development“, o direktoriumi paskyrė R.Nadzeiką
                    Eilinį kartą iškyla tas pats klausimas - ar įmanoma tikėtis, kad prokurorus kas nors paims už tam tikros vietos ir jų piniginės dėl jų neteisėtų veiksmų. Gan panašus atvejis kaip per porą žinučių aukščiau.
                    Paskutinis taisė Arunasx; 2021.12.06, 19:49.
                    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                    [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                    Comment


                      A.Tapinas laimėjo bylą prieš P.Gražulį: politikas turės sumokėti 6815 eurų https://www.15min.lt/vardai/naujiena...a-1050-1610066
                      Rugpjūtį dėl garbės ir orumo įžeidimo bylą pirmoje instancijoje Seimo nariui Petrui Gražuliui pralaimėjęs laidų vedėjas rankų nenuleido. Apskundęs teismo sprendimą jis bylą laimėjo Apygardos teisme. Ši teismo nutartis įsiteisėja nuo priėmimo dienos, tiesa, P.Gražulis dar gali paduoti kasacinį skundą.
                      „Mes jau jei reikės su antstoliais sužiūrėsim, kad viskas būtų tvarkingai, o priteista neturtinė žala būtų pervesta su LGBT diskriminacija kovojančiai organizacijai“, – teigė žurnalistas.
                      p.s. labai gerai.
                      Kuo labiau reikia Gražulį užpypinti dėl visokių važinėjimų autostradoje tarytum jam negalioja nei viena KET taisyklė, už Judex aferas, kyšius rusams ir t.t.
                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                      [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                      Comment


                        Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                        A.Tapinas laimėjo bylą prieš P.Gražulį: politikas turės sumokėti 6815 eurų https://www.15min.lt/vardai/naujiena...a-1050-1610066

                        p.s. labai gerai.
                        Kuo labiau reikia Gražulį užpypinti dėl visokių važinėjimų autostradoje tarytum jam negalioja nei viena KET taisyklė, už Judex aferas, kyšius rusams ir t.t.
                        Ir svarbiausia užpypinus viską paaukoti lgbtxwz "diskriminacijos" organizacijoms.

                        Comment


                          Parašė Gator Rodyti pranešimą
                          Ir svarbiausia užpypinus viską paaukoti lgbtxwz "diskriminacijos" organizacijoms.
                          Turbūt esi Gražulio tipo ir tikrų "pacanų" gerbėjas? BMW niauktais langais, rusiški bumčikai ar tiesiog Kirkorovas? Juk pastoviai jis važiuodavo į Kauno Žalgirio areną.
                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                          [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                          Comment


                            Kad gražuliui skauda tai gerai, bet precedentas manau čia negeras. Dabar kiekvieną kartą kam nors įsižeidus galės iš tavęs prisiteisti už orumą.

                            Comment


                              Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                              p.s. labai gerai.
                              Kuo labiau reikia Gražulį užpypinti dėl visokių važinėjimų autostradoje tarytum jam negalioja nei viena KET taisyklė, už Judex aferas, kyšius rusams ir t.t.
                              Leftistai ir sorošiniai susidorojo dar su vienu iš nedaugelio laisvės kovotojų.

                              Comment


                                Parašė Sula Rodyti pranešimą

                                Leftistai ir sorošiniai susidorojo dar su vienu iš nedaugelio laisvės kovotojų.
                                tik Paksas gali mus išgelbėti...

                                Comment


                                  Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                  Turbūt esi Gražulio tipo ir tikrų "pacanų" gerbėjas? BMW niauktais langais, rusiški bumčikai ar tiesiog Kirkorovas? Juk pastoviai jis važiuodavo į Kauno Žalgirio areną.
                                  Ta prasme jei nesu vienam ekstremumo kampe tai tada esu kitam?

                                  Comment


                                    „Grigeo Klaipėda“ marių taršos byla perduota teismui: kaltinimai pareikšti įmonei ir 14 asmenų
                                    „Byloje įtariamųjų turėjome daugiau, netgi 22 fizinius asmenis ir vieną juridinį, tačiau esant tam tikriems pagrindams, aštuoni asmenys buvo atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės“, – žurnalistams pirmadienį sakė prokurorė Gina Skersinskytė.
                                    Tarp kaltinamųjų yra pagrindinis „Grigeo“ grupės akcininkas Gintautas Pangonis bei „Grigeo Klaipėdos“ vadovas Tomas Eikinas. „Didžioji dalis yra vadovaujančias pareigas užimantys asmenys. Kaip žinia, tai yra G. Pangonis, generaliniai direktoriai na ir kiti atitinkamai kuruojantys tą sritį vadovai“, – sakė prokurorė. Kaltinimai byloje pareikšti dėl piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo ir disponavimo jais bei aplinkos apsaugos taisyklių pažeidimų.
                                    Skaityti daugiau: https://klaipeda.diena.lt/naujienos/...tarsos-1058023

                                    Comment


                                      Generalinė prokuratūra Panevėžio apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje vienas teisiamųjų – Klaipėdos advokatas Marius Navickas. Jis kaltinamas tuo, jog žinodamas, kad jo klientas Anatolijus Greina yra nekaltas, atstovavo jo interesams ir vaidino gynybą. O Klaipėdos policininkai ir prokurorai, taip pat gerai žinodami, kad tas pats A.Greina yra nekaltas, nuolat teisėjams rašė teikimus, jog įtariamasis įvykdė sunkų nusikaltimą, ir prašė tęsti jo suėmimą. Nors už tokius pareigūnų veiksmus numatyta baudžiamojo atsakomybė, jie ne tik nesulaukė kaltinimų, bet ir buvo apdovanoti Metų seklio titulu.
                                      ONTT pareigūnai su M.Navicku turėjo savų sąskaitų, mat prieš tapdamas advokatu jis dirbo Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroru ir vadovavo tyrimui, po kurio buvo išvaikytas beveik visas uostamiesčio policijos ONTT skyrius. Šioje byloje buvo duomenų, kad policininkai dengė nelegalų viešnamį. Nors buvo nuteistas tik vienas pareigūnas – tuometis skyriaus vadovas Vitalijus Timofejevas, dar trys šio skyriaus tyrėjai ir du STT pareigūnai neteko pareigų, nes darbo metu linksminosi prostitučių bute.
                                      Nors dar nebuvo sutarta su advokatu M.Navicku dėl A.Greinos gynimo, Klaipėdos policijos ONTT pareigūnai panoro slapta sekti advokatą. Jie surašė išgalvotą tarnybinį pranešimą, esą M.Navickas padeda nusikaltėliams įsigyti narkotikų. Įstatymai draudžia slapta klausytis advokato pokalbių, kol jam nėra pradėtas ikiteisminis tyrimas, tačiau tuometis Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas Zigmas Pocius tokį leidimą davė.
                                      Už grotų atsidūrė ir M.Navickas. Tačiau prokurorai, matyt, susizgribo padarę kvailystę – apkaltino advokatą imitavus nekalto žmogaus gynybą, kai jie patys A.Greinai buvo pareiškę įtarimus ir paskelbę jo paiešką.
                                      https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...okata-21987128
                                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                      [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                      Comment


                                        Muitinės sandėliai lūžta nuo sulaikytos cigarečių kontrabandos – antrus metus viršyti nelegalių rūkalų sulaikymų rekordai

                                        Preliminarūs paskaičiavimai Lietuvos muitinėje rodo, kad muitinės pareigūnai pernai gerokai viršijo cigarečių kontrabandos sulaikymų rekordus ir pasiekė per 10 metų geriausius veiklos rezultatus.

                                        Į muitininkų rankas pakliuvo beveik 19 mln. pakelių nelegalių rūkalų (ir 60 tonų tabako žaliavos), kurių vertė daugiau nei 73 mln. eurų. Rūkalų kontrabandos srauto sudėtis pastaraisiais metais nekinta – ir pernai didžiąją dalį (84 proc.) sudarė baltarusiškos cigaretės, gaminamos Gardino „Neman“ fabrike.

                                        Muitinės analitikams įvertinus kovos su kontrabanda rezultatus, matyti, kad 2021-aisiais <...> trigubai pagausėjo kontrabandos sulaikymų geležinkelio transporte, o didžioji dalis nelegalių rūkalų kaip ir anksčiau sulaikoma pasienyje su Baltarusija. Jei 2018 m. didesnė kontrabandinių cigarečių dalis dar buvo sulaikyta šalies viduje, tai nuo 2019 m., sukoncentravus jėgas pasienyje su Baltarusija, didžioji dalis (54 proc.) nelegalių rūkalų sulaikyta jau ten. Dar po metų, 2020-aisiais, šiame ruože cigarečių sulaikyta jau 64 proc., na, o pernai pareigūnams čia įkliuvo 75 proc. sulaikytos cigarečių kontrabandos.

                                        Lyginant su 2020 metais, dvigubai (iki 835 tūkst. pakelių) padidėjo geležinkelyje sulaikytos rūkalų kontrabandos kiekis ir vertė (beveik 3 mln. eurų). Tačiau didžioji dalis sulaikytos kontrabandos ir toliau buvo gabenama krovininiais vilkikais, neretai itin dideliais kiekiais: po 500–1200 dėžių (t. y. 250–600 tūkst. pakelių) vienu metu.

                                        Comment


                                          STT krečia Utenos ligoninę: įtarimai pareikšti 7 asmenims, tarp jų – ir ligoninės vadovui Daliui Drungai
                                          https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...dovui-22184104

                                          Ligoninės direktoriui ir 2 ligoninėje vadovaujančias pareigas einantiems asmenims pareikšti įtarimai dėl galimo piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo, dar 4 asmenims pareikšti įtarimai dėl padėjimo piktnaudžiauti ir dokumentų klastojimo.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X