Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nusikalstamumas ir necivilizuotas elgesys Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
    Bylą reikia nagrinėti. Ir jei teismas ją nešališkai nagrinėtų, galbūt būtų pareikšti kaltinimai Stankūnaitei.
    Teismas negali pareikšti kaltiminų Stankūnaitei. Kaip ir niekam kitam.

    Bet kad to nešališkumo nesimato, o taip, kaip nagrinėjama bylą - kyla daug pagrįstų įtarimų, jog bandoma ją užgniaužti. Nesvarbu, ar žmogus miręs, jo kaltę ar nekaltumą galima vis tiek įrodyti. Žinoma, tai sudėtingiau. Bet iš principo dėl to bylos neturėtų būti nutraukiamos, nes tai tas pats, kaip teisti už akių, kas yra praktikuojama. Nes tai, kad byla nutraukiama kaltinamajam mirus buvo labai paranku kriminalinei teisėsaugai, šalinti kaltinamuosius, nes tie galėdavo pradėti kalbėti...
    Labai sunkiai įsivaizduoju mirusiojo kaltės įrodinėjimą. Be to, toks procesas nerezultatyvus ir savitikslis (įvykdyti teisingumą mirusiojo atžvilgiu iš principo nebeįmanoma) ir būtų tik niekam nereikalingas laiko bei resursų švaistymas.

    Kita vertus, norint "užgniaužti" bylą LAT vargu ar būtų liepęs ją nagrinėti kai neliepti būtų buvęs žymiai lengvesnis sprendimas.


    Parašė Irma Rodyti pranešimą
    Skaidrumo labai trūksta. Bylą siūlau nagrinėti nešališkoje aplinkoje. Mūsų šalies "teisingumas" visuomenėje pasitikėjimą praradęs, gal laikas teisiniam prieglobsčiui?
    Kokia turėtų būti ta "nešališka aplinka" ir kas per velnias yra "teisinis prieglobstis"?

    Parašė oranger Rodyti pranešimą
    kolektyvinio teisybės jausmo nesutapimas su įstatyminiu teisingumu pasiekė kritinę ribą ir tai labai pavojinga visuomenės pagrindams. Todėl nemanyčiau, kad agresija ir prakeiksmai iš vienos, ir ironija bei cinizmas iš kitos pusės, yra labai tinkami patarėjai šioje istorijoje. Ypač dabar.
    Bėda ta, kad tas "kolektyvinio teisingumo jausmas", panašu, disponuoja labai maža informacijos dalim ir visas savo išvadas daro remdamasis ne faktais, o prielaidomis.

    Aišku, atsiras teigiančių, kad teisėsaugos veikloje per mažai viešumo, bet šita lazda turi irgi ne vieną galą. Viena vertus teisėsaugos veikla negali būti visiškai vieša vien dėl to, kad tai neigiamai atsilieptų jos efektyvumui. Kita vertus yra toks dalykas kaip asmens privatumas ir jo apsauga. Kaip tokiai jautriai, su galimu lytiniu išnaudojimu ir mažametės privatumu susijusiai bylai viešumo čia ne per mažai, o ryškiai per daug.

    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
    Teisė turi būti suprantama kaip 5 pirštai kiekvienam vidurinę baigusiam. Jei to nėra, tai ir atsiranda sistema - klanas, teisiškai "pasikausčiusių", kuris turi beveik natūralią monopoliją aiškinti paniatkes, kurias pats iš dalies ir nustato per įstatymų leidybą (rengdami teisės aktus).
    Vienintelis būdas tą pasiekti būtų įkalt keletos metų trukmės teisės kursą į vidurinės mokyklos programą.
    Got sun in my face, sleeping rough on the road

    Comment


      Parašė oranger Rodyti pranešimą
      Per mažai matyt tikyba "kalama".
      Ne per mažai, o nevykusiai. Mokytojas turi būti pavyzdys. O tikybos mokytojos paprastai ne tik kad būna moterys, bet dar ir dievobaimingos davatkėlės, kurios išugdo statistinį kretiną.
      „O kūjis su pjautuvu - juk tai paprastos liaudies, darbininkų ir valstiečių simboliai. Dabar ženkliukus, pirktus Pilies gatvėje, ir kuriuos visą laiką iki uždraudimo nešiodavausi prisisegęs prie kuprinės, turėjau pasidėti į stalčių.“ - Tomizmas

      Comment


        Parašė Taut. Rodyti pranešimą
        Ne per mažai, o nevykusiai. Mokytojas turi būti pavyzdys. O tikybos mokytojos paprastai ne tik kad būna moterys, bet dar ir dievobaimingos davatkėlės, kurios išugdo statistinį kretiną.
        Šiuolaikiniams mokiniams mokytojai apskritai nebe autoritetas, ką jau kalbėti apie kokias nors tikybos mokytojas.
        Flickr

        Comment


          Parašė Taut. Rodyti pranešimą
          Ne per mažai, o nevykusiai. Mokytojas turi būti pavyzdys. O tikybos mokytojos paprastai ne tik kad būna moterys, bet dar ir dievobaimingos davatkėlės, kurios išugdo statistinį kretiną.
          Nesutikčiau. Asmeniškai pažįstu puikių tikybos mokytojų.
          O kretiną išugdo dažniausiai tokie pat kretinai tėvai, mokykla čia iš esmės pakeisti nieko negali.

          Comment


            Parašė Lettered Rodyti pranešimą
            Šiuolaikiniams mokiniams mokytojai apskritai nebe autoritetas, ką jau kalbėti apie kokias nors tikybos mokytojas.
            Ne visi ir ne visiems (kaip ir visais atvejais)
            Bet problema aštri. Man teko neseniai bendrauti su korėjiete, kuri mokėsi Lietuvoje pagal mainų programas. Jos specialybė - kūno kultūros mokytoja. Tai sakė, kad Korėjoje visa giminė buvo suvažiavusi ją sveikinti, kai ji įstojo į Seulo universitetą. O visokie sūnėnai ir dukterėčios net visada lenkiasi prieš ją susitikus. Štai kokia pagarba net tik pradedančiam mokytojui!
            Lietuvoje, Šiauliuose, ji susidūrė su kitokiu požiūriu

            Comment


              Parašė oranger Rodyti pranešimą
              Per mažai matyt tikyba "kalama". Kaip ir per mažai "kalama" etika, logika, filosofija, menas ir kiti humanitariniai dalykai.
              Nes būtent jie, o ne visokie "pinigų mokslai" - teisė, ekonomika, logistika, vadyba ir panašūs augina gerą, sąžiningą žmogų, kuriam teisingumas ir dori santykiai tarp žmonių yra pagrindinis gyvenimo prioritetas.
              Sutinku. Bet. Yr problemos, jog humanitariniai mokslai mokykloje nėra pateikiami įdomiai, nėra "griežtos rankos" ir mokiniai linkę praleisti tas pamokas. Jie jų nesureikšmina. Kai mokiausi vienoje Vilniaus gimnazijoje per filosofijos-etikos pamokas žiūrėdavome L.von Trier, o po to diskutuodavome. Niekas nebėgdavo iš pamokų. Buvo įdomu. Bet ne visur taip yra.Taigi, trūksta kokybės ar organizuotumo. Kiti pažįstami bendradavos su kunigu per tikybos pamokas, žodžiu, buvo stipri bendruomenė ir tikybos pamokos jiems būdavo įdomiios. Kunigas nereikalaudavo kalti poterių ir negąsdindavo pragaru ar velnio žabangomis . (apskritai, būtų įomiau "įvadas į pasaulio religijas"nei konkrečios tikybos niuansai )
              Žiūrint ne iš "moralinės" pusės, o pragmatiškai - mano nuomone šie dalykai turėtų būti dėstomi bent jau pusmetį mokykloje. Tokiu atveju, universitetuose,kas studijuoja Lietuvoje, nereikia papildomų, bendrinių dalykų (įvadas į filosofiją, psichologijos įvadas, logika etc.). Sutrumpėtų mokslo programas ir būtų galima daugiau valandų skirti labiau specializuotiems dalykams. Ir atsiskaitymai už šiuos dalykų turėtų būti gana rimti, kad ir "mokyklinis egzaminas" taip ruošiant vaikus universitetinėm sesijom.

              Comment


                P.C., dar kartą tau kartoju : iš viešojoje erdvėje pareikštos informacijos, kad vis dar yra reikalaujama prokuratūros vykdyti 2009 metų nutarimą, darau prielaidą, jog teismo sprendimas NEBUVO įvykdytas. Tu tik sugebėjai pateikti tokią išvadą " jeigu buvo pradėtas ikiteisminis, vadinasi, vykdomas." Tas visiems gi aišku. Tačiau aš lygiai taip pat galiu padaryt išvadą : "o jeigu nebuvo, vadinasi, nėra vykdomas". Ir ka ?
                Aš bent savąjį spėjimą grindžiu visuomeninkų reikalavimu vykdyti nutarimą bei tuo, jog prokurorui buvo pavesta išsiaiškinti ir atsakyti, kodėl teismo sprendimas nėra vykdomas, priešingai negu, kad tu su savo spekuliatyviu pamąstymu.
                Paskutinis taisė Tiesiog_as; 2012.04.04, 13:37.

                Comment


                  Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                  Ne. Tik teisybė (teisingumas) pasiekiama, jei valstybė per teismus to nesugeba padaryti, o nenubaustas nusikaltėlis padaręs labai sunkų nusikaltimą.
                  Tai vadinasi, dabar kažkas šioje byloje turi licenciją nužudyti Stankūnaitę? Nes teismai nesugebėjo nustatyti, kad ji - pedofilė.

                  Jau nekalbu apie buitinius atvejus.
                  Kai pusbomžis nužudo draugą dėl nepasidainto butelio - o tai yra didžiulė neteisybė.
                  Vairuotojas, išprievartavęs aklą merginą, įvykdė teisingumą - juk negalima taip begėdiškai segėti sijonu.
                  Ministerijos sekretorius pavogė kelis milijonus iš biudžeto, gi yra didelė neteisybė, kad toks talentingas žmogus dirba už grašius.

                  Comment


                    Parašė Irma Rodyti pranešimą

                    1. Skaidrumo labai trūksta. Bylą siūlau nagrinėti nešališkoje aplinkoje. Mūsų šalies "teisingumas" visuomenėje pasitikėjimą praradęs, gal laikas teisiniam prieglobsčiui?



                    2. Pala, o paneigsi, kad teisigumas=geras advokatas? Toli gražu byla gali būti pritraukiama jei ne iš to tai iš kito galo, priklauso nuo abiejų pusių gebėjimų pateikti ar iškraipyti faktus, o jei dar sąlygoti tam tikrų asmenų interesų tai su tikru teisingumu byla nieko bendro gali neturėti



                    3. Bet ar daug tokių bylų, kur taip aktyviai dalyvauja visuomenė? Tai tik parodo, kad su byla kažkas ryškiai ne gerai. Dabar jūsų vienintelis argumentas, kad reikia vykdyti nuosprendį ir klausyti teismo, bet kas buvo įtariamas vaiko pardavinėjimu? Mergaitė buvo mažutė ir pati pas Ūsą ir Co nueiti negalėjo ar pasikviesti į Stankūnaitės butą. Kodėl kaltinimai buvo iki šiol nepareikši, o ir skundas dėl to atmestas? Ar tik byla dėl pedofilijos tikrai nebandoma užgniaužti? Jau geriau pas gimines vaikui gyventi, o ne pas "mamą" kuri pažeidžiama, o dar kai žinome kokiems vyrams polinkis pas ją tai ir psichiškai. Tokia aplinka mergaitei nesaugi.
                    Teismas ir yra "nešališka aplinka". Jei kur nors kitur nagrinėtų, tai jau būtų milžiniška pažeidimas. Galima tik gužčioti pečiais.
                    Pasitikėjimas...hm...Lietuviai lyginant su olandais, japonais, yra linkę bylinėtis. Tūkstančiai bylų kone dėl smulkmenų keliauja į Teismus. Dėl šios priežasties jau minėti, gana garsūs Lietuvos teisisininkai ir pradėjo kalbą apie arbitražą, mediaciją. Mano vienas pažįstamas kriepėsi į teismą, nes....jam užblokavo ratus centre. Vėliau purkštavo man kas čia per biesai dedasi. Kiekvienas,kuris pralaimi bylą, pradeda nebetikėti teismais. na, žmogiška. Ypač taip elgiasi tie, kurie nieko nežino, bet šventai tiki savo teisumu. ir kalk nekalęs per galvą, neįrodysi jam, kad yra kitaip, negu jis nori...

                    2. Nepriklausomai nuo to,kaip pateikia šalys savo argumentus, juos vertina teismas remdamasis įrodymais ir kitkuo. Faktai - nėra nuomonė. Įrodinėjimo procesas - šis junginys - jau apeliuoja, kad vyksta įrodinėjimas, ne nuomonių apsikeitimas.
                    Iškraipyti faktus? Hm...Nelabai dabar suprantu, ką turite omenyje. Tarkim, "fiktyvi, padirbta sutartis", "padirbtas parašas"? Nepraeis tokie "iškraipymai" per teismo "filtrą"...Nėra viska staip paprasta...
                    "kitų asmenų interesai" mano nuomone yra lygu pasakymui "klano čiuptuvai apraizgė vargšę Lietuvėlę...". Pikta, emocionali retorika, ir tiek.

                    3. Nesaugi aplinka ir pas senelius. Vakar įdėjau nuorodą į Stankūnaitės intervių, vyksusį 15min. redakcijoje, konferencijos metu. Ten ir jos advokatas, ir ji pati pasakė daug įdomių dalykų.Kaip kas jų pasakė ir Keršys, Krupevičius (ar kaip ten tas kadras) - Venskienės aplinkos žmonės.
                    kadangi dažniausiai girdime ir tikime tik vienos puses argumentais, neprošal būtų įsiklausyti ir į kitos šalies argumentus, o tik tada daryti išvadas.
                    Šiuo metu pastebėjau tendenciją - iš interviu ištraukti vieną citatą ir ja tendencingai išpusti iki burbulo, sutirštinti spalvas. TAip neretai marginalai formuoja (vieša) nuomonę.

                    Comment


                      Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                      Ne. Tik teisybė (teisingumas) pasiekiama, jei valstybė per teismus to nesugeba padaryti, o nenubaustas nusikaltėlis padaręs labai sunkų nusikaltimą.
                      o tu tikras,kad Kėdys padarė viską, siekdamas to tikrojo teisingumo? Nes man susidarė įspūdis, kad turėdamas po ranka seserį teisėją ir jos vyrą advokatą, jis nepadarė visko. Kodėl jis pavyzdžiui, nesikreipė į vaikų psichologus? Galima sukurti daugybę scenarijų, jei turime laiko.
                      na, ir susidarė įspūdis, kad Kedys primena...Žaliojo tilto skulptūras : " herojus, vedantis į šviesų rytojų" .
                      Be to, yra toks dalykas - senas kaip pasaulis - nekaltumo prezumpcija. Jei aš sakau " tu kaltas", tai dar nereiškia, kad tu esi kaltas.

                      Comment


                        Parašė Tiesiog_as Rodyti pranešimą
                        P.C., dar kartą tau kartoju : iš viešojoje erdvėje pareikštos informacijos, kad vis dar yra reikalaujama prokuratūros vykdyti 2009 metų nutarimą, darau prielaidą, jog teismo sprendimas NEBUVO įvykdytas. Tu tik sugebėjai pateikti tokią išvadą " jeigu buvo pradėtas ikiteisminis, vadinasi, vykdomas." Tas visiems gi aišku. Tačiau aš lygiai taip pat galiu padaryt išvadą : "o jeigu nebuvo, vadinasi, nėra vykdomas". Ir ka ?
                        Aš bent savąjį spėjimą grindžiu visuomeninkų reikalavimu vykdyti nutarimą bei tuo, jog prokurorui buvo pavesta išsiaiškinti ir atsakyti, kodėl teismo sprendimas nėra vykdomas, priešingai negu, kad tu su savo spekuliatyviu pamąstymu.
                        Faktų paiešką aš jau gal paliksiu šventojo karo dalyviams. Nėra ši istorija nei tiek reikšminga, nei tiek įdomi, kad sekt kiekvieną krustelėjimą ir įrodinėt aš čia tikrai nieko nei noriu, nei ruošiuosi. Tiesiog manau, kad jei faktų nežinai, tai reikia ir sakyt, kad jų nežinai, o ne rėkti, kad kažkas yra taip ir tik taip.
                        Got sun in my face, sleeping rough on the road

                        Comment


                          Parašė D.P Rodyti pranešimą
                          Teismas ir yra "nešališka aplinka". Jei kur nors kitur nagrinėtų, tai jau būtų milžiniška pažeidimas. Galima tik gužčioti pečiais.
                          Gūžčiok negūščiojęs, bet tokia galimybė yra, jei nepasitiki vietiniu teisingumu, bijai dėl savo ar artimųjų saugumo, gali kreiptis į kitą šalį


                          Pasitikėjimas...hm...Lietuviai lyginant su olandais, japonais, yra linkę bylinėtis.
                          O kodėl? Tikrai ne dėl to, kad neturi ką veikti. Pas mus juk labai greiti rekomenduoti žmogui kreiptis į teismą. Teisminė sistema pas mus gana paini, ne viską net patys teisininkai žino, o geras advokatas kainuoja daug, aišku, yra ir iš idėjos dirbančių "vardan teisingumo". Daug biurokratijos.. ir tai esu girdėjusi ne kartą ir ne iš vieno žmogaus.

                          Kaip ir vienas atvejis dėl kertamų medžių. Buvo kreiptasi į tam reikalingą instanciją, net komisija vyko į vietą, tam, kad gauti leidimą iškirsti nereikalingus medžius, tie visaip purtė galvas ir tie reikalai niekaip nejudėjo iš vietos gal pora metų. Situacija buvo išsiaiškinta su pažįstamu, kuris toje sistemoje dirba, paaiškino jam, kad ne taip suformulavo ir pateikė klausimą, reikėjo klausti "ar reikia leidimo norint iškirsti medžius", o ne prašyti "leidimo kirsti medžius". Absurdas Bet va paaiškinti tai jiems buvo labai sunku, geriau žmogų tampyti toliau.


                          Iškraipyti faktus? Hm...Nelabai dabar suprantu, ką turite omenyje. Tarkim, "fiktyvi, padirbta sutartis", "padirbtas parašas"? Nepraeis tokie "iškraipymai" per teismo "filtrą"...Nėra viska staip paprasta...
                          "kitų asmenų interesai" mano nuomone yra lygu pasakymui "klano čiuptuvai apraizgė vargšę Lietuvėlę...". Pikta, emocionali retorika, ir tiek.
                          Gal nebūkime maži. Nekalbu apie formaliai įtvirtintus dokumentus, sutartis ir pan. Kas jau yra - nepaneigsi. Turiu omeny būtent mergaitės gyvenamosios vietos nustatymo klausimą, o čia, manau, buvo svarbiausia tikrai ne kažkokie parašai ar suklastoti dokumentai. Tarkim Stankūnaitės advokatas motyvuoja tuo, kad ji mama ir, kad gyvendama pas Venckus mergaitė nesugebės pamiršti (taip jis sakė vakar vienoje laidoje), o ko pamiršti jis taip ir neatsakė Bet va, pas Stankūnaitę, kurią visada lydi apsauga ji tą kažką pamiršti galės, pasak juos.


                          kadangi dažniausiai girdime ir tikime tik vienos puses argumentais, neprošal būtų įsiklausyti ir į kitos šalies argumentus, o tik tada daryti išvadas.
                          Būtent aš įsiklausau į abi puses, šališka būnu labai retai. Argumentų iš stankiukų pusės negirdžiu, tik "Taip teismas pasakė. Šventa."

                          Ar kas esate matę šitos bylos teismo sprendimo motyvus? Visai mielai paskaityčiau, jei toks būtų.
                          Paskutinis taisė Irma; 2012.04.04, 15:20.
                          *******
                          Miestai.net Fb

                          Comment


                            http://www.respublika.lt/lt/naujieno..._vienu_zodziu/

                            Vėl Motieka.

                            Comment


                              Gedimino prospekto rekonstrukciją prižiūrėjęs S.Šriūbėnas per metus tapo milijonieriumi
                              You might surprise yourself.

                              Miestai.net FB

                              Comment


                                Seniai laukta byla dėl pedofilijos. Pradžia.

                                Teismas pripažino N. Venckienės teisę atstovauti globotinės interesus

                                Teisėjų kolegijos nuomone , Europos žmogaus teisių teismas numato teisę į teisingą procesą, todėl įvertinus visuomenės susidomėjimą byla turi būti nagrinėjama viešai.
                                Pagaliau.
                                Paskutinis taisė Irma; 2012.04.05, 14:15.
                                *******
                                Miestai.net Fb

                                Comment


                                  Parašė Irma Rodyti pranešimą
                                  Seniai laukta byla dėl pedofilijos. Pradžia.

                                  Teismas pripažino N. Venckienės teisę atstovauti globotinės interesus



                                  Pagaliau.
                                  Prie to paties - JAV psichologijos mokslų daktarės laiškas Grybauskaitei:
                                  http://www.komentaras.lt/?p=17578

                                  Comment


                                    Pensininkams Viliui ir Kostui Penciams, svajojantiems susigrąžinti tėvų žemę - 2 hektarus tarp Baltijos jūros ir Plazės ežero - žemėtvarkininkai siūlo 2 tūkst. litų kompensaciją arba kur kas mažesnį plotą dirbamos žemės kur nors prie Endriejavo. "Juk visiems aišku, kad mūsų paveldėtos žemės komercinė vertė - tikras aukso puodas. Todėl nebesistebime išgirdę, kad mes greičiau numirsime, nei šią žemę atgausime", - guodžiasi kone dvidešimt metų už žemę, kurioje prabėgo jų vaikystė, kovojantys senoliai.

                                    Tokioje pat padėtyje yra atsidūręs ir kitas pajūrio senbūvis - 83 metų Ansas Enzinas. Už 3 ha žemės Plazės rezervate jam siūlomas dirbamos žemės sklypas

                                    prie Plungės arba keli tūkstančiai litų.

                                    Šiems žmonėms dar nebūtų taip apmaudu, jei nematytų, kad Pajūrio regioniniame parke (PRP) didžioji dalis sklypų atiduota tiems, kurių gentainiai niekada čia nėra turėję sklypų. Tuo metu teisėtiems žemės savininkams atkišama špyga.

                                    "Tai yra valstybės gėda. Ne šio krašto gyventojai sugebėjo pasiimti Pajūrio regioniname parke po 5-10 sklypų, nors jų tėvai ir seneliai niekada čia negyveno, o teisėtiems savininkams žemės nebeliko. Jei mūsų šalyje yra dar nors lašelis teisybės, valdžia turėtų kuo skubiau svarstyti sklypų nacionalizavimo klausimą iš tokių gudručių. Taip pat reikėtų nutraukti žemės nuomos sutartis, nes nemaža dalis žemės yra išnuomota 99 metams. Tuomet teisėtiems parko teritorijoje esančios žemės savininkams nereikėtų siūlyti žemės kur nors prie Endriejavo ir juokinti pasaulį", - situacija negali atsistebėti PRP vyr. ekologas Erlandas Paplauskis.
                                    http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/v...esiems-717045/
                                    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                    Comment


                                      Vsio zakonno. Nacuonalizacija??? Žmogaus teisių pažeidimas...

                                      Comment


                                        Prospekto rekonstrukcijos skandalo herojus pasiūlytas prižiūrėti Valdovų rūmų


                                        Įdomu, kiek milijonų jis dabar gaus?
                                        You might surprise yourself.

                                        Miestai.net FB

                                        Comment


                                          Akademiko Andrijausko straipsnis - mes patys kalti dėl to, kas vyksta Lietuvoje:
                                          http://www.laisvaslaikrastis.lt/news/747/53/d,detalus/
                                          Stebina tik imančio iš akademiko šį interviu nekultūra ir bandymas perspausti savo pusėn, bet akademiko argumentai neatremiami

                                          Comment

                                          Working...
                                          X