Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Turizmas Lietuvoje ir pasaulyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Aidzius Rodyti pranešimą
    Piliu ir piliakalniu muziejus? ka jame eksponuotum? Piliu ir piliakalniu foto?
    Va dabar noreciau pakalbet apie muziejus. Pas mus labai prasti muziejai, tiesiog supratimas kitoks. palyginkim pvz istorijos muziejus. Buvau vasara Barselonoj ir teko apsilankyt katalonijos istorijos muziejuj. Skirtumas akivaizdus. Kokie muziejai pas mus ir kodel jie asocijuojasi su nuoboduliu? Kas pirma sauna i galva isgirdus zodi "muziejus" ? Man galvoje iskart sukasi fraze "eksponatu rankomis neliesti" . Nueini pas mus i muzieju, viskas po stiklu, pavaikstai pasiziuri, paskaitai ir viskas. O dabar ka radau Katalonijos istorijos muziejuj... Dalis eksponatu uz stiklo...bet neretai salia stovi jo kopija kuria gali paciupinet ar isbandyt. Visai idomu buvo uzsidet paciam tikru sarvu kopija, paziurejus trumpa filmuka apie architektura , paciam pabandyt sudet arka ir t.t. Muziejus turi sudomint, nuvesk moksleiviu klase i muzieju kuriame apie eksponatus suzinai tik perskaites visa info lenteleje salia, tai dauguma ju issilakstys . Nuvesk juos ten kur kai ka galima pabandyt ir bus susidomeje. O ka eksponuotum tam piliakalniu muziejuje? kalniuku foto"? zemes pavyzdzius? Reikai pirma keisti supratima apie muziejus, galima ju pristeigti simtus, bet kad jie pas mus apgailetini. .
    Daug teisingos kritikos, bet yra ir gerų pavyzdžių LTje, prašau: Farmacijos muziejus - Rotušės a. 28; arba Aviacijos (veikiantis simuliatorius) - Veiverių 132. Abiejuose (Kaunas) l. neblogos ekspozicijos, taip pat ir interaktyvios. Tokių muziejų, tiesa, po truputį Lietuvoje daugėja (Energetikos muziejus Vilniuje, Etnokosmologijos Molėtuose, Kelmės (!) muziejus siūlo pažaisti indėniškus žaidimus).

    Parašė Aidzius Rodyti pranešimą
    Kalbu konkreciai apie Kauna, bet ir kitur situacija panasi. Kinieciu restoranose maistas labai skiriasi nuo kinieciu restoranu kitose europos salyse. Pilna uzrasu "kebabai" , bet parodyk tu juos turistui is turkijos Kiek Kaune zuvies ar juros gerybiu restoranu? Kur galima pavalgyt zuvies? visur gamina is saldytos maximines file, ir zuvies pasirinkimas tai turbut max 3 rusys.Kiek zinot Kaune indu restoranu? Kiek zinot graiku restoranu? o jeigu turistas vegetaras? jam pavalgyt labai sudetinga.
    ka visuo tuo norejau pasakyt? o ta ,kad atvaziaves turistas gali grozetis gamta..ir viskas..muziejuose jam bus nuobodoka, mazai info uzsienio kalbomis,ir tai max buna tik eksponato pavadinimas ir viskas. Paragauja jie atvaziave ir musu patiekalu, bet ne visi gali juos valgyt pastoviai. O normalua smaisto reikai paieskot, negali gaut normalaus nuejes bet kur. Vegetarui isvis tragedija. Koja kisa ir lietuviu isitkinimas kad turistas yra pinigu maisas. taksistai nulupa is ju ziaurias kainas, visur stengiasi maksimaliai isnaudot. Na gerai, paliks LT jis daugiau pinigu, bet nenores atvaziuot dar karta. va cia islenda musu verslininku greito ir didelio pelno siekimas, neziurint ilgalaikiu pasekmiu.
    Mums reikia keistis, reikia kazka pasiulyt, sudomint tada ir atvaiuos kazkas.
    Irgi daug teisybės, ypač pinigų nulupimo prasme, tačiau galiu pasiūlyti apsilankyti čia: Sushi express (Laisvės al.), Yakata (žuvis etc.) senamiestyje, indų restoranas Radharane - Paneriu 187 (vegetariškas).
    Kad tokių užeigų Kaune trūksta - sutinku, kad jų visai nėra - klysti. Apie sostinę, šiuo atveju, net nekalbu.

    Lietuvos turizmo didžiausios bėdos: reklamos trūkumas (visada), pasiekiamumas (atrodo, sprendžiasi klausimas), aptarnavimas ir pramogų pasiūla (sunkiai, bet juda pirmyn).
    Paskutinis taisė Metropolis; 2010.02.10, 17:09.

    Comment


      dar papildau /\: graikų restoranas Olive - Vilniaus g. 7; siandien atidaroma Karo muziejaus restauruota pagr. salė, su jau šiokia tokia interaktyvia ekspozicija.
      Apskritai, Lietuvos įvažiuojamojo turizmo įmonės turėtų orientuotis į Druskininkų, kaip aktyvaus turizmo plėtotojus, kurie dirba, turi idėjų ir jas realizuoja. Daugiau tokių iniciatyvų, pvz. viešbučiai galėtų "prilaikyti" turistus, pasiūlydami jiems įvairių "nemokamų" pramogų, priklausomai, aišku, nuo galimybių - tarkim, jodinėjimo valanda, šuolis su parašiutu, kartingas, vasarą - baidarės, dažasvydis ar pan.

      Comment


        Pilna uzrasu "kebabai" , bet parodyk tu juos turistui is turkijos
        O turistai iš Turkijos atvažiavę į Lietuvą nori valgyti kebabų? Ir, atitinkamai, turistai iš Lietuvos Turkijoje nori cepelinų? Man tai atrodytų atvirkščiai - tam ir važiuoji kitur, kad patirtum kažką naują, pamatytum kitas vietas ir valgytum kitokį (tos vietos) maistą.

        Lietuvoje negali būtų itališkesio maisto nei Italijoje, graikiškesnio nei Graikijoje, kiniškesnio nei Kinijoje ir turkiškesnio nei Turkijoje. Tai neįmanoma, nes Lietuvoje tas maistas vistiek bus bent šiek tiek kitoks. O jeigu jis kitoks, vadinasi, ne toks kaip tose šalyse. Be to, kopijomis nieko nesudominsi.

        Comment


          Grįžtant prie mūsų viešbučių kainų, pasirodo, turime ir mes viliojančių kainų:



          PS. radau šį reklaminį lapuką prie fakso

          Comment


            Tai čia toks beveik specializuotas - tolimųjų reisų vairuotojams skirtas, kad nereikėtų fūroj miegot

            Comment


              Kaunas turistams – apleistas kaimiškas didmiestis:
              http://kauno.diena.lt/naujienos/mies...miestis-264452
              It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

              Comment


                sveiki,
                norėčiau šiek tiek pagalbos:
                Rašau diplominį darbą apie vandens turizmą. ieškau informacijos apie turizmą Lietuvoje (populiariausios turizmo rūšys, lankomiausios vietos, Turizmo padėtis šiandien) taip pat apie vandens turizmą Lietuvoje ir pasaulyje...
                pasiulykit kas ką galit, jai galit kokių nors straipsnių statistinių dokumentų ar panašei..
                išanksto ačiū :]]

                Comment



                  Liepos 7-10 dienomis Rusijos kurortologijos ir atstatomosios medicinos instituto generalinis direktorius prof. A. Razumovas su delegacija lankėsi Lietuvoje ir susipažino su kurortais, sanatorijomis, SPA centrais ir juose teikiamomis paslaugomis. Lietuvos kurortų asociacija sulaukė daugybės pagyrimų, patarimų ir bendradarbiavimo galimybių iš Rusijos delegacijos.
                  Vizito metu, delegacija aplankė visus Lietuvos kurortus. Pasaulio kurortų asociacijos prezidento, prof. Nikolajaus Storoženko teigimu, Lietuva pranoko pasaulio kurortus savo naujomis technologijomis, pažanga ir išvystyta infrastruktūra.
                  Lietuvos kurortai bei atskiros sanatorijos ir gydyklos ketina pasirašyti sutartį su pagrindiniu Rusijos kurortologijos centru siekdami bendradarbiauti. Su Rusija, vadovaujančia Pasaulio kurortų asociacijai, buvo aptariamos ir galimybės šios asociacijos suvažiavimą artimiausioje ateityje surengti ir Lietuvoje.
                  Daug dėmesio diskusijose buvo skiriama kvalifikuotų specialistų parengimui, buvo paminėta vizų išdavimo problema, kuri apsunkina turistų atvykimą, reabilitaciją bei sveikatos stiprinimo tikslus Lietuvoje. Prof. A. Razumovas ypatingai pabrėžė socialinio draudimo fondų svarbą populiarinant kurortinį gydymą. Jis pritarė Ūkio ministerijos kanclerio Gedimino Miškinio išsakytoms mintims, kad valstybė įvairiomis priemonėmis turėtų skatinti sveikatos prevencijas, tai turėtų tapti visų mūsų gyvenimo norma. G. Miškinio teigimu, pavyzdžiui, jeigu įmonė finansuoja savo darbuotojų poilsį Lietuvos kurortuose, sanatorijose, t.y. jų atostogas Lietuvoje, tos dalies būtų galima neapmokestinti ir traukti į įmonės sąnaudas.
                  Ūkio ministerijos parengtoje Nacionalinės turizmo plėtros programoje 2010 metais sveikatos turizmas yra išskirtas tarp prioritetų. Yra parengta ir Seimo Sveikatos reikalų komitetui pristatyta Turizmo įstatymo sveikatos dalies koncepcija. „Ši turizmo rūšis, kaip ir kitas išskiriamas prioritetas verslo (konferencijų) turizmas, padeda mažinti sezoniškumą, kuris Lietuvai yra opi problema, nes turizmas kurortuose, sveikatingumo įstaigose trunka ištisus metus“, – sako Lidija Bajarūnienė, Ūkio ministerijos Turizmo politikos skyriaus vedėja.
                  I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                  Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                  Comment


                    Pagaliau aiškėja Lietuvos turizmo plėtros strategijos kontūrai


                    Kreivys: Lietuva ketina investuoti į kultūrinį, aktyvųjį, sveikatos ir konferencijų turizmą

                    Kultūrinį, aktyvųjį (pažintinį), sveikatos ir dalykinį (konferencijų) turizmą ūkio ministras Dainius Kreivys skelbia prioritetiniu ir žada į šias sritis investuoti visas jėgas.

                    „Ilgą laiką Lietuvoje nebuvo sudėliotos kryptingos turizmo politikos, nustatytų prioritetų, teisingai paskirstytų lėšų, sukurtų keliavimo po Lietuvą maršrutų“, - penktadienį pristatydamas naują Lietuvos turizmo plėtros koncepciją sakė ūkio ministras.

                    Anot koncepcijos, kultūrinį turizmą sudaro UNESCO objektai, kultūros paveldas, įvairūs maršrutai, pavyzdžiui, popiežiaus Jono Pauliaus II piligrimų kelias, Baroko kelias, Gintaro kelias, bei nematerialusis paveldas - toks, kaip dainų šventės.

                    Kaip aktyvųjį turizmą žadama plėtoti dviračių takus, vandens kelius, žygeivių (Nordic walking) maršrutus, žvejybą, medžioklę, golfą, oro balionus, jodinėjimą, kaimo, ekologinį turizmą ir kt.

                    Sveikatos turizmą sudaro sveikatinimas - nemedicininės SPA paslaugos, ir sveikatingumo - medicinos paslaugos.

                    Dalykinį turizmą apima konferencijų turizmas ir profesinių parodų lankymas.

                    Anot ministro, nors turizmo rinkodara, Lietuvos įvaizdis ir žinomumas tebėra nesutvarkytos sritys, artimiausiu metu neketinama imtis naujo Lietuvos ženklo kūrimo. Jis tvirtino matąs kitas, dar ne iki galo išnaudotas galimybes reklamuoti Lietuvą.

                    „Pirmiausia imsimės interneto bei inovatyvių turizmo rinkodaros sprendimų, taip pat aktyvinsime turizmo informacijos centrų užsienyje ir Lietuvoje veiklą ir intensyviai dirbsime su atvykstamojo turizmo kompanijomis“, - sakė D. Kreivys.

                    Jis pabrėžė, jog šiuo metu stebima tendencija, kad išvykstamasis turizmas lenkia atvykstamąjį.

                    Pristatydamas naująją turizmo koncepciją ūkio ministras teigė, kad vienas neatidėliotinų darbų yra vizų klausimo sprendimas. Taip pat greitų sprendimų reikalauja naujos internetinės rinkodaros įdiegimas. Ketinama parengti naujus kompleksinius turizmo maršrutus, sukurti ir išleisti renginių kalendorių, taip pat svarbu gerinti Lietuvos pasiekiamumą.

                    Comment



                      Neįtikėtina... pagaliau kalbamos ne nesąmonės, bet kažkas konkretaus

                      Comment


                        Parašė John Rodyti pranešimą

                        Neįtikėtina... pagaliau kalbamos ne nesąmonės, bet kažkas konkretaus
                        Tai kad nieko konkretaus kaip tik nepasakyta. Ir nesąmonių neišvengta - žvejybą jie, matai, plėtos. Taip, tik ir važiuos kažkas iš užsienio mūsų mekšrų gaudyt.

                        O šiaip norint plėtot turizmą (ypač kultūrinį) reikia su kaimynais bendradarbiaut. Visų pirma su bulbašais, pas kuriuos gera pusė LDK paveldo nusėdo.
                        Got sun in my face, sleeping rough on the road

                        Comment


                          Parašė Petrozilijus Cvakelmanas Rodyti pranešimą
                          Tai kad nieko konkretaus kaip tik nepasakyta. Ir nesąmonių neišvengta - žvejybą jie, matai, plėtos. Taip, tik ir važiuos kažkas iš užsienio mūsų mekšrų gaudyt.

                          O šiaip norint plėtot turizmą (ypač kultūrinį) reikia su kaimynais bendradarbiaut. Visų pirma su bulbašais, pas kuriuos gera pusė LDK paveldo nusėdo.
                          na kalbant apie zvejyba ,tai pas mus zuvies nera tiek,kad kazkas vaziuotu gaudyt jos. Bet galim pasigirt ivairiais gaudymo budais. Retas svecias is uzsienio yra zvejojes elektros pagalba. O cia galetu pabandyt
                          KAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)

                          Comment


                            Čia dar daugiau apie Lietuvos turizmo strategiją -> Video

                            Comment


                              Tiesiog neįtikėtina, kad
                              artimiausiu metu neketinama imtis naujo Lietuvos ženklo kūrimo.
                              Vien jau tai yra puiki žinia. Jau buvo tapę įprasta, kad turizmo plėtojimo vajus prasideda ir baigiasi naujo "Lietuvos ženklo" kūrimu.

                              Nors prioritetai tai labai platūs - ar išvis yra bent kokia turizmo pakraipa, kurios jie neapimtų?

                              Comment


                                A.Kubilius tikisi, kad iki kito turistinio sezono pavyks palengvinti baltarusių patekimą į Lietuvą
                                Premjeras Andrius Kubilius pripažįsta, kad Lietuvos konsuliniai skyriai nespėja susitvarkyti su norinčių į Lietuvą atvykti baltarusių vizomis, tačiau sako tikintis, kad iki kito turistinio sezono situacija pagerės.
                                Viršūnė. Labai turtingi esame, tai kas tie turistai ir papildomi pinigai.
                                GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                Comment


                                  2010-08-04
                                  Rusai Palangoje – išlaidūs, bet reiklūs, vakariečiai – taupūs, bet neįnoringi
                                  http://klaipeda.diena.lt/naujienos/m...noringi-291872
                                  GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                  Comment


                                    Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
                                    2010-08-04
                                    Rusai Palangoje – išlaidūs, bet reiklūs, vakariečiai – taupūs, bet neįnoringi
                                    http://klaipeda.diena.lt/naujienos/m...noringi-291872
                                    Straipsnis vien iš kvailų stereotipų...

                                    Comment


                                      Parašė oranger Rodyti pranešimą
                                      Straipsnis vien iš kvailų stereotipų...
                                      O tu geriau žinai kaip yra nei patys viešbučių, rastoranų savininkai ir turizmo specialistai? Bet kokiu atveju, reikia džiaugtis, kad išaugo turistų skaičius ir stengtis jų dar daugiau pritraukti.
                                      Paskutinis taisė Lettered; 2010.08.05, 14:43.
                                      Flickr

                                      Comment


                                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                        O tu geriau žinai kaip yra nei patys viešbučių, rastoranų savininkai ir turizmo specialistai? Bet kokiu atveju, reikia džiaugtis, kad išaugo turistų skaičius ir stengtis jų dar daugiau pritraukti.
                                        tai labai gerai kad išaugo tas skaičius, aš tik kalbu apie kvailokus apibendrinimus: rusai - turtingi, vakariečiai - taupūs. Buvau ką tik pats Palangoje ir mačiau ir rusus, kurie vagonėlyje gyvena, mačiau ir turtingus vokiečius bei suomius "Palangos" viešbučio restorane... Be to, akivaizdu, kad žymiai daugiau ne rusų, o baltarusių.

                                        Labiausiai mane stebina rusiško popso dominavimas Basanavičiaus gatvėje. Juk patys lietuviai dainuoja vakarais častuškes. Nejaugi savininkai nesupranta kad tom čiastuškėm tik atbaido klientus iš kitų šalių, įskaitant ir Lietuvos turistus?

                                        Comment


                                          Parašė oranger Rodyti pranešimą
                                          tai labai gerai kad išaugo tas skaičius, aš tik kalbu apie kvailokus apibendrinimus: rusai - turtingi, vakariečiai - taupūs. Buvau ką tik pats Palangoje ir mačiau ir rusus, kurie vagonėlyje gyvena, mačiau ir turtingus vokiečius bei suomius "Palangos" viešbučio restorane... Be to, akivaizdu, kad žymiai daugiau ne rusų, o baltarusių.

                                          Labiausiai mane stebina rusiško popso dominavimas Basanavičiaus gatvėje. Juk patys lietuviai dainuoja vakarais častuškes. Nejaugi savininkai nesupranta kad tom čiastuškėm tik atbaido klientus iš kitų šalių, įskaitant ir Lietuvos turistus?
                                          Aišku visokių yra turistų, bet čia kalba konkrečių viešbučių savininkai, kokie žmonės pas juos atvažiuoja, juk nemeluoja. O baltarusių yra daugiau, nes jiems čia tiesiog arti, savo kurortų neturi, Neringoje savaitgalį kaip tik buvau, matėsi nemažai automobilių su baltarusiškais numeriais. O dėl to popso, tai čia irgi labiau stereotipai, kai kas sako, kad dėl to nemėgsta Palangos, bet realiai kavines kuriose groja tą muziką galima suskaičiuoti ant rankų pirštų, ir tai toje pačioje gatvėje, o Palanga labai didelė, vakare į šoną paėjus kelis šimtus metrus nuo Basanavičiaus gatvės ramu kaip Nidoje.
                                          Flickr

                                          Comment

                                          Working...
                                          X