Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ką darysi su 2 pakopa 2026.01.01 - 2027.12.31?

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

Tai gal išvada turėtu būti kad reikia investuoti daugiau, t.y. didesnį pajamų procentą, jeigu tik tokie skaičiai?
    LB tą ir siūlo -> ~ 6-10 proc.

"Įmokos pensijų kaupimui II pakopos pensijų fonduose turėtų būti didinamos. Įmokos turėtų būti nuosekliai didinamos iki pasieks 6–10 proc. darbo užmokesčio, tai leistų reikšmingiau padidinti pajamų pakeitimo normą. Didesnės įmokos taip pat galėtų skatinti didesnį žmonių pasitikėjimą pensijų sistema, nes jie matytų, kad kaupimo procesas yra efektyvesnis ir garantuoja geresnes pensijas ateityje. Svarbu, kad šis didinimas būtų įgyvendinamas etapais, kad darbuotojai galėtų prisitaikyti prie naujų įmokų dydžių, o darbdaviai turėtų pakankamai laiko pasirengti tokiems pasikeitimams. Tai padėtų užtikrinti, kad pensijų kaupimas būtų tvarus ir veiksmingas ilgalaikėje perspektyvoje."

Comment

Parašė Panevezietis Rodyti pranešimą
      Gaila, bet per ne visai ilgą laiką (LTSR, LT epohoje) yra daug finansinių pamokų/nesėkmių įvykę, kai įvairios formos kaupimas neatnešė lauktų rezultatų + pinigų keitimai ir t.t.
      Vyresni atsimins, jaunesni pasiklaus/pasigooglins.

Tai kol tie pinigai yra anoje ekrano pusėje, tol jie ne tavo kišenėje. Ataskaitos daug metų gali būti gražios, bet po 20-30 metų nežinai kas bus.
      Tas ir durniausia prisiminti kas buvo prieš 20-30 metų, o kad infliacija 2021 kosmose buvusi suėdė tiek pinigų kurie jau buvo "kišenėje" tai prisimint neišeina?

Comment

Parašė Stadionas Rodyti pranešimą
        Tas ir durniausia prisiminti kas buvo prieš 20-30 metų, o kad infliacija 2021 kosmose buvusi suėdė tiek pinigų kurie jau buvo "kišenėje" tai prisimint neišeina?
        Fondai, biržos tuo metu nevažiavo žemyn? Važiavo.

Comment

Fondai atsistatė per nepilnus metus, o pinigai sąskaitoje nuvertėjo visiems laikams.

Comment

Parašė Lettered Rodyti pranešimą
            Jei uždirbi labai mažai tada apsimoka, bet jei daugiau tai tai tas 1,5% priedas nuo vidutinio atlyginimo labai mažai gaunasi prie nuosavos dalies. Nieko nemokamo nėra, II pakopa pats nelikvidžiausias turtas, negali pasiimti net sunkiai susirgus, visokie anuitetai, neaiškūs politiniai sprendimai kiekvieną kadenciją (spėju ir to 1,5% tuoj neliks). Aš geriau III viską laikysiu.
            Ir geriausia 3 pakopa per darbdavį tiesiai be mokesčių kas yra +65% bonusas pinigų patekimo metu lyginant su šiaip gautais į savo sąskaitą.

Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

Comment

čia aš ne apie kovidą, o apie pokovidinę inflaciją.
              Paskutinis taisė Stadionas; 2026.02.19, 18:48.

Comment

Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą

Fondai atsistatė per nepilnus metus, o pinigai sąskaitoje nuvertėjo visiems laikams.
                Jeigu tik atsistatė, tai irgi nuvertėjimas. Žinoma, su 7% metiniu prieaugiu greičiausiai pavyks isvengti nuvertėjimo ilgu periodu.

Comment

Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą

O ką daryt tiems kas išeidinėjo tuo metu į pensiją ir privalėjo pirkt anuitetą rinkoms esant dugne? Absurdiška nelanksti sistema.

Comment

Parašė uzdvidesimt Rodyti pranešimą

O ką daryt tiems kas išeidinėjo tuo metu į pensiją ir privalėjo pirkt anuitetą rinkoms esant dugne? Absurdiška nelanksti sistema.
                    Anuitetą nebūtina įsigyti tuo pat metu, kai paskiriama senatvės pensija.
                    Aišku, galėtų būti variantas atsiimti viską, ar dalį.

Comment

Parašė uzdvidesimt Rodyti pranešimą
                      Tikrai nėra privalomos sąlygos iškart ką nors daryti pasiekus pensijinį amžių. Yra 3 variantai ir plius gali pasirinkti:
                      A) kurį iš 3. B) kada.
                      Dauguma visiškai nesidomi niekuo.
                      Yra net variantas kai iš esmės visai neperki anuiteto iš Sodros - vadinasi atidėtas, kai iki 85 metų moka pensijų bendrovė kartu priaugant neišmokėtai daliai.
                      Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

Comment

Parašė andyour Rodyti pranešimą

Jeigu tik atsistatė, tai irgi nuvertėjimas. Žinoma, su 7% metiniu prieaugiu greičiausiai pavyks isvengti nuvertėjimo ilgu periodu.
                        Na taip. Bet palygink kiek nuvertėjo pinigai sąskaitoje (kurie pliuso nematė), ir kiek akcijų fondai (kurie nuo tų laikų padvigubino vertę)

Comment

Parašė DSaulius Rodyti pranešimą

Ačiū, bet pinigų senatvėje norėsiu visų iš karto o ne vargano 100 ar 300 per mėnesį, žinant faktą jog galiu sulaukus pensijos pragyventi tik kelis metus ar jos visai nesulaukti Kadangi paveldėjimo klausimas man absoliučiai neaktualus, tai ir pereinu sėkmingai su visais pinigais į III pakopą.
                          Tai išėjęs į pensiją žadate visus sukauptus ištaškyti iš karto? Va tokiems ir reikia antros pakopos nes neturi savikontrolės.

Parašė DSaulius Rodyti pranešimą
                          P.S. Ar aš tuos pinigus paskutiniais gyvenimo metais ištaškysiu, pragersiu, prašniosiu, reinvestuosiu prie jau savo kitų turimų investicijų ar išleisiu ant kruizo aplink pasaulį iki savo dienų galo bus mano, tik mano ir dar kartą mano reikalas o ne valstybės.
                          O kai ištaškęs balsuosi už "gelbėtojus" didinančius sodros pensiją tai bus valstybės ir visų gyventojų reikalas.

Parašė Effka Rodyti pranešimą
                          Čia visi matau pamiršta faktą, kad kaupti pinigus reikia kur kas didesnius nei tie vargani keli % nuo algos antroje pakopoje. Jei norima kalbėti apie minimaliai padorią senatvės pensiją, tai reiktų skirti bent 10% savo mėnesinio atlygio.
                          Finansų ekspertai pataria 15-20% minimum.

Comment

„Mėnesį yra tekę dirbti burlaivio virėju Karibų jūroje. Ten bet kuriame uoste – daugybė žmonių, jachtomis tiesiog plaukiojančių tarp skirtingų salų ir nuostabiai leidžiančių laiką. Paklausus, kuo jie užsiima, labai dažnai išgirsti išdidų atsakymą „I am retired“ (Aš – pensijoje!). Tada nuvažiuoji į Esvatinį (valstybė Pietų Afrikoje, buvęs Svazilendas) ir matai senyvus, suvargusius žmones, kiekvieną dieną priverstus galvoti, kaip išgyventi, nes pajamų neturi nei jie patys, nei jų vaikai“, – pasakoja V. Radzevičius, pridurdamas, kad Lietuva neabejotinai priklauso Europos turtingųjų klubui, nors šį faktą mes pernelyg dažnai ignoruojame ir tikrai ne visada vertiname.
                            Mano irgi noras sukaupti, kad paskui nereiktų prašyti vaikų pinigų ant vaistų ar senelių namų. Man asmeniškai ištaškymas dabar arba iš karto išėjus į pensiją neatrodo protingas dalykas. Perėjau per skaičiuokles savo 2 pakopos fondo tiekėjo, taip pat sodros skaičiuokles, tai jeigu ir toliau taip kaupsiu, tai išėjęs į pensiją sodros pensija bus 2500 eur +papildomai iš 2-os pakopos turėsiu 830 eur per mėnesį (sodros skaičiuoklėje duoda daugiau "valstybinės" pensijos 2950 eur + 2 pakopa 870 eur). Ir tai yra truputį daugiau negu būsimas tuometinis vidutinis atlyginimas.

Suprantu, kad stabilumo nebus, sistemas šitas gali pakeisti ir tikrai pakeis dar per 20-30 metų, bet kaip senai investuojantis į akcijų biržas, tai sakyčiau jose irgi nėra stabilumo, čia tavo portfelis 50keur, o kitą mėnesį jau 25keur, tačiau su laiku išsigydo ir vistiek grįžta viskas aukštyn. Atrodo gerai tos akcijos, bet man asmeniškai vistiek daug teigiamų ir neigiamų emocijų su jomis, nebent renkiesi tik patikimus fondus. Tai iš esmės skirtumas, kad arba pats dedi pastangas rinktis fondus biržose, pirkti akcijas, arba už tave 3 pakopos pensijos valdytojas dirbs tą darbą. Aš mieliau atiduodu profesionalams daryti darbus, negu santechnikui atlikti elektros darbus (nors Lietuvoje tai įprasta)

Kol kas mano sprendimas palaikyti iki 2027 m. pabaigos 2 pakopą ir tada nebent persivesti leidžiamus 78% (įmokos+investavimo rezultatas) į 3 pakopą.
                            AZ.Baku | FI.Vaasa | SR.Paramaribo | SE.Lund | DZ.Annaba

Comment

Yra pats blogiausias variantas:
                              O kai ištaškęs balsuosi už "gelbėtojus" didinančius sodros pensiją tai bus valstybės ir visų gyventojų reikalas.
                              Kitaip sakant, ar iš viso sugebi kokioje nors formoje kaupti turtą.
                              Jei ne, tai kaupimas 2 pakopoje tokiems yra vienintelis realus reikalas kad nebalsuotų už gelbėtojus būnant pensijoje.
                              Jei sugebi ir jei uždirbi >vidurkį, tai tada 2 pakopa nėra optimaliausias reikalas daugeliu aspektų.

Comment

Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

Tai išėjęs į pensiją žadate visus sukauptus ištaškyti iš karto? Va tokiems ir reikia antros pakopos nes neturi savikontrolės.

Finansų ekspertai pataria 15-20% minimum.
                                Kas dar jums atrodo ? Ne man antros pakopos reikia o jums teksto suvokimo kursą būtina pasikartoti, gal nustosit savo interpretacijas kišti žmonėms į burnas

Belieka pakartoti savo mintį, ne valstybei ir ne mediniams mano pinigus tvarkyti. Šiai dienai esu suinvestavęs savarankiškai daugiau nei pas mane yra pakopose, ne jums man protą 3,14isti dėl mano pinigų ir juo labiau dėl mano senatvės ateities.

P.S. Ar aš tuos pinigus paskutiniais gyvenimo metais ištaškysiu, pragersiu, prašniosiu, reinvestuosiu prie jau savo kitų turimų investicijų ar išleisiu ant kruizo aplink pasaulį iki savo dienų galo bus mano, tik mano ir dar kartą mano reikalas o ne valstybės.
                                Paskutinis taisė DSaulius; Šiandien, 12:23.
                                - Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
                                - Rusija su Amerika kariauja.
                                - Ir ką, kaip ten reikalai?
                                - Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
                                - O amerikiečiai?
                                - Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.

Comment

Working...
                                X