Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lietuvos įvaizdis užsienyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Mane tas we are the winners truputi juokina, ir siaip nerimtai atrodo, palyginu kai pamatai per cnn kitu shaliu klipukus...
    Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

    Comment


      O man visai patinka Aisq prieš kokius Maldyvus nelabai jau čia palenktinias tokia reklama, bet aš, pvz, nemčiau nei Latvijos nei Estijos klipukų

      Comment


        Klipas kaip klipas, sporto daugoka, bet kas kliuva tai tas dobilas veliavos spalvom, provincialus simbolis, be to kazka panasaus rasim airijoj.
        Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

        Comment


          2007-04-17 JAV mieste Denveryje krepšininką L.Kleizą pasitiko kelių dešimčių lietuvių būrys. foto V.Šeštokas



          Šį 22-ejų metų lietuvio pasirodymą Denverio arenoje matė ir apie 50 lietuvių, pasipuošusių žaliais marškinėliais ir į areną atsinešusių trispalves.

          „Žinojau, kur jie yra. Nebuvo sunku juos rasti, – apie sirgalius pasakojo Kleiza. – Mano gimtinėje nėra daug žmonių. Jie tokie puikūs fanai. Jie suteikia didelį palaikymą. Gimtinėje esu įpratęs sulaukti didelio sirgalių palaikymo. Tai neabejotinai buvo puikus jausmas“.

          Kleiza neslėpė, kad sirgalių grupelė jį nustebino. „Nežinau, kas atvedė grupę kartu. Nežnau, kas organizavo šią grupę. Tiesiog juos girdėjau ir žinojau, kur jie yra. Norėjau prieš juos pasirodyti gerai“, – neslėpė Kleiza.
          W. Churchill: "Niekada, niekada, niekada nepasiduokit".
          Burlenčių ir jėgos aitvarų maratonas, Šventoji 2007
          Buvęs "Elnio" odų ir avalynės fabrikas, Sinagoga ir Ch. Frenkelio vila Šiauliuose

          Comment


            Parašė Thomasasz Rodyti pranešimą
            O man visai patinka Aisq prieš kokius Maldyvus nelabai jau čia palenktinias tokia reklama, bet aš, pvz, nemčiau nei Latvijos nei Estijos klipukų
            Latvių
            When a man lies, he murders some part of the world

            Comment


              Latviu klipas grazus, bet... na bukim atviri... kam jis idomus? Sukurtas vien vardan paties fakto, kad toks butu. Nei per CNN, nei per BBC tokio niekas nerodys, o jeigu ir rodys, tai tebus pinigu svaistymas, nes jau po 10 sekundziu 80% ziurovu turbut perjungtu kanala.

              Mano supratimu, labiausiai vykusi reklamine kampanija yra "Uniquely Singapore", atstovaujanti Liuto miesta. Greita, smaikstu, linksma ir tiesiog norisi daugiau





              Pripiltas


              Dygliuotas


              Liutas


              Tropinis
              Paskutinis taisė John; 2007.04.18, 14:32.

              Comment


                Per BBC rodomą klipą apie Lietuvą ekspertai vadina šlamštu
                When a man lies, he murders some part of the world

                Comment


                  Čia netyčia radau:

                  Первым феодальным государством, сложившимся на территории современной Литвы, было Великое княжество Литовское. Образованное в середине XIIIв на землях Киевской Руси,
                  ten ir daugiau tokių netikslumų yra

                  dar vieną radau:

                  Литва

                  территория: 65,2 тыс. км2.
                  население: 2375 тыс
                  столица: Вильнюс.
                  время: московское: - 1 час

                  paryškinta mano
                  Paskutinis taisė Svecias; 2007.04.19, 12:39.
                  Parašas :)

                  Comment


                    Parašė Svecias Rodyti pranešimą
                    Čia netyčia radau:

                    Первым феодальным государством, сложившимся на территории современной Литвы, было Великое княжество Литовское. Образованное в середине XIIIв на землях Киевской Руси,
                    ten ir daugiau tokių netikslumų yra
                    Vertimas (priminsiu kad jaunesniojoj kartoj vis maziau rusiskai suprantanciu): "Pirmoji feodaline valstybe, susikurusi dabartines Lietuvos teritorijoje, buvo LDK. Ji susiformavo XIII a. viduryje Kijevo Rusios zemese (Kijevo Rusios teritorija tai daugmaz dabartine Baltarusija, didele dalis Ukrainos ir Europine Rusijos dalis)."

                    Panasu, kad Baltarusiu pseudoistoriku (tokiu kaip M.Ermalovich) "tyrinejimais" pasireme. Kita vertus tame paciame puslapyje musu kurortai aprasomi teigiamai, o istorijos ne is reklaminiu lankstinuku mokomasi.

                    Comment


                      Girti lietuviai siautėjo rusų autobuse, praneša žiniasklaida

                      www.DELFI.lt
                      2007 balandžio mėn. 19 d.



                      Grupė neblaivių Lietuvos piliečių ketvirtadienio naktį sumušė Kaliningrado kompanijos „Kenigavto“ keleivinio autobuso keleivius, praneša Rusijos naujienų agentūra Regnum
                      Parašas :)

                      Comment


                        Lietuviais Š.Airijoje nepatenkinti ir katalikai, ir protestantai?

                        www.DELFI.lt
                        2007 balandžio mėn. 23 d.




                        Neseniai rusiškas „Newsweek“ išspausdino straipsnį apie emigrantus iš Rytų Europos Šiaurės Airijoje dviprasmišku pavadinimu „Lit – chuže, čem brit“ (Lietuvis – blogiau nei britas).

                        Straipsnio paantraštėje rašoma: „Lietuvių darbininkų atvykimas į Šiaurės Airiją papiktino protestantišką daugumą. Vietiniai katalikai naujakuriais taip pat nepatenkinti“. Jūsų dėmesiui - ištraukos iš „Newsweek“ straipsnio.
                        Parašas :)

                        Comment


                          /\ Ko norite iš Europos provincijos...Tai nėra multicutural centras Europoje kaip Londonas, Paryžius, Berlynas, todėl Š. Airijos susipriešinusi ir sąlyginai homogeniška visuomenė ir nepriima svetimšalių (panašiai kaip Lietuvoje)! Be to, žiauriai paskysiu, bet kaimo bernai iš Lietuvos ir kaimiečiai britai mažai skiriasi (kaimas - naudojamas neišprūsimo prasme, ir atsiprašau, žmonių, kas kaime gyvena). Nemažai danų nemėgsta tų pačių britų, nes šie atvažiavę dėl geresnio atlyginimo dirbti tam pačiam bet qulitive dirty, dull and mechanic job sektoriuje, prisigėrę provokuoja dažnai muštynes, riaušes (pvz.: prieš 2 savaites buvau, tai laikraštyje rašė apie darbininkus anglikonus užpuolusius Danijos liuteronų bažnyčios kunigą). Šiuo pavyzdžiu bandau įrodyti, jog, jei norėsi prikibti ir apšmeižti viešumoje rasi tikrai prie ko - ir niekas nėra šventas!
                          Paskutinis taisė tivoli; 2007.04.23, 14:12.
                          Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
                          Dordrechtas/Haarlemas
                          Nesebaras/Plovdivas
                          Kiolnas

                          Comment


                            http://www.lrytas.lt/?id=11760223191175013275&view=4

                            Tony Parsonsas: Dienoraštis. Vilnius - sekso klubai, kartų skirtumai ir rudaakės blondinės

                            Garsus britų rašytojas Tony Parsonsas (romanai “Vyras ir vaikas”, “Vyras ir žmona”, “Šeimos keliu”) šįmet lankėsi Vilniaus knygų mugėje, davė interviu ir lrytas.lt. Grįžęs namo savo įspūdžius Vilniuje T.Parsonsas aprašė Dienoraštyje.

                            Lrytas.lt skaitytojams – literatūros mylėtojams – ištrauka iš jo Dienoraščio.

                            ***

                            Lietuvoje sekso klubai yra šiek tiek kitokie. Čia nereikia eiti tamsiu skersgatviu, tris kartus pabelsti į duris ir išsikviesti Lulu. Čia jie patys tave susiranda. Išsikraunu lagaminą, įsilaužiu į mini barą, paimu į rankas įprastus viešbučių informacinius bukletus apie mokamas televizijos programas ir rafinuotą vakarienę restorane. Iškrenta tipiški blizgūs lankstinukai, kuriuose vaizduojamos keturpėsčia ropojančios pirmos klasės palydovės. “Paskambinkite į mūsų klubą ir išsikvieskite nemokamą taksi!“, – ragina jie.

                            Už savo viešbučio lango matau siauras Vilniaus senamiesčio gatveles. Jos visiškai tuščios, tik lėtai pravažiuoja pailginti limuzinai, laukiantys vienišo užsieniečio verslininko skambučio. Įdomu, ar jie parveža ir atgal? Ar reikia pasigauti mažą lietuvišką taksi? Mane apima vienišumo nuotaika, būdinga knygų pristatymo kelionėms. Visai mielai ramioje aplinkoje išgerčiau alaus. Yra viena „vietelė“, ne taip akivaizdžiai primenanti įstaigą, į kurios duris reikia pasibelsti – naktinis klubas „Eden Club“.

                            Tačiau panašu, kad net ir naktinis klubas „Eden Club“ gali pasirodyti pernelyg drastiškas pirmadienio vakarui. „Jauki aplinka, – žada brošiūra. – Konfidencialumą garantuojantis įkaitinantis šou. Sauna, baseinas, aptarnavimas visą parą – užsakius veikia bet kuriuo metu! Paskambinkite į mūsų klubą ir išsikvieskite nemokamą taksi!“. Hmmm. Gal vis dėlto, ne. Greičiausiai viskas baigtųsi tuo, kad likčiau be pinigų ir su kelnėmis, apvyniotomis aplink kaklą. Tačiau čia iš tiesų jau pradedama naudotis atsiradusia laisve pašėlti.

                            Rytmetinė televizijos laida. Knygų pristatymo kelionėse girdžiu tuos pačius klausimus ir pastebiu, kad kartojuosi kalbėdamas apie sąmoningai save žalojančių vyrų, kurie nėra išgyvenę nieko kita, kaip tik 50 taikos ir klestėjimo metų, žaizdas. Tačiau Lietuvoje toks įprastinis postringavimas nėra veiksmingas. 1991 metų sausį už šios televizijos studijos sienų susikibę rankomis stovėjo demokratijos gynėjai, o juos traiškė Michailo Gorbačiovo galvažudžiai. Vos keli mėnesiai prieš nepriklausomybės atgavimą Rusijos tankai nužudė 13 ir sužeidė virš 500 žmonių. 50 taikos ir klestėjimo metų? Tik ne čia.

                            Tai pati šalčiausia vieta, kurioje man teko būti. Absurdiškai, šokiruojamai šalta – net kovą Vilniuje temperatūra gali nukristi iki -30 C. Vėjas atskrieja tiesiai iš Sibiro ir įlenda į mano kelnių klešnę – atkaklus kaip pirmos klasės palydovė baigiantis naktinio klubo darbo laikui.

                            Turgavietėje nusiperku Lietuvos vėliavos spalvų vilnonę kepurę – geltonai žaliai raudoną. Mūviu ją Vilniaus knygų mugėje, minia reaguoja audringai. Žmonės ašaroja, spaudžia mane prie besikilnojančios nuo jaudulio krūtinės ir perka daug knygų.

                            “Neįpratę matyti mūsų nacionalinių spalvų, – sako mano publicistas. – Vis dar drovisi taip elgtis “. Bandau atkapstyti savo cinizmą, tačiau, matyt, ne vietoje jį pasidėjau. Buvimas krašte, kuriame laisvė vis dar yra naujas išgyvenimas, labai jaudina.

                            Mugės dienos pilnos jaunų žmonių – publicistų, leidėjų, žurnalistų, fotografų – visi jie trykšta nežabotu optimizmu. Jie žino, kad ateitis bus geresnė nei praeitis. Tačiau senyvo amžiaus žmonės vaikšto taip, tarsi ant pečių neštų viso pasaulio svorį, o kaklą būtų primynęs rusų kareivio aulinis. Čia egzistuoja tikras kartų pažiūrų skirtumas. Tai panašu į mūsų septintąjį dešimtmetį, kai tėvai išsilaipino Normandijoje, o jų sūnūs svaiginosi LSD klausydamiesi „The Beatles“.

                            Lietuvos jaunimas – laimingiausi žmonės pasaulyje. Jie užsėda visas ekonominės klasės vietas kasdieniame lėktuvo skrydyje iš Vilniaus į Gatwicką. „Jungtinėje Karalystėje jūs visi manote, kad mes – lenkai!“, – juokiasi vienas vaikinas.

                            Dalyvauju renginyje Kaune, Lietuvos Kembridže. Žmonių pilno knygyno gilumoje stovi moteris, atrodanti visiškai taip pat kaip Julie Christie (britų kino aktorė – red. past) iš filmo „Daktaras Živago“ (britų režisieriaus Davido Leano filmas – red. past). Turiu galvoje – visiškai tokia pati. Tarsi auksaplaukis angelas, besistengiantis nesušalti. Ji netgi užsidėjusi kailinę kepurę ir vilki kailine apykakle puoštą paltą.

                            „Mes visi norime rasti tą vienintelį žmogų, šalia kurio neištikimybė būtų neįsivaizduojama“, – sakau klausytojams ir pakėlęs akis pamatau, kaip ji linkteli ir nusišypso, kilstelėdama linų spalvos antakius.

                            Moterys čia – pačios gražiausios visoje planetoje. Aukštos rudaakės blondinės, lieknos ir ilgakojės – tarsi šokėjų tautos atstovės. Geros katalikiškai išauklėtos merginos, tikinčios tikra meile. Kai augau, mums visuomet buvo sakoma, kad Rytų Europos moterys atrodo kaip rusės rutulio stūmikės plaukuotomis rankomis. Tai buvo melas, toks pat bjaurus ir neteisingas kaip ir viskas, kas kada nors buvo išspausdinta „Pravdoje“.

                            Numetu savo kambario raktą-kortelę ant viešbučio registratūros stalo. „Ji neveikia, – sakau. – Prašau duoti kitą“.

                            „Tapatybės dokumentas, – išpyškina viešbučio tarnautojas. – Pasas“.

                            „Kambaryje, – paaiškinu, – į kurį negaliu įeiti. Nes raktas neveikia“.

                            „Tapatybės dokumentas“, – primygtinai reikalauja tarnautojas. Šis mūsų „valsas“ tęsiasi gana ilgai. Galų gale visrakčiu nešinas apsaugos darbuotojas palydi mane iki kambario ir patikrina pasą. Tiesą sakant, visa tai jis daro labai maloniai. Tačiau šiose buvusiose komunistinėse šalyse vis dar gajus labai plačiai įsitvirtinęs valdingumas. Kai su tuo susiduri, negali neprisiminti Ronaldo Reagano (autorius galbūt turi galvoje žinomą R.Reagano frazę: „Laisvė yra trapus dalykas, ji gali išnykti kartu su naujos kartos atsiradimu“ (angl. „Freedom is a fragile thing and is never more than one generation away from extinction“) - red. past.).

                            Vilniaus oro uoste yra didžiausia kada nors mano matyta verslo laukiamoji salė. Bet ji – tuščia, neskaitant kelių vokiečių verslininkų, kiek apžioja ryjančių sumuštinius prieš skrydį į Frankfurtą.

                            Lietuva labai stengiasi būti aktyvia išsivysčiusio pasaulio dalyve. Tačiau atėjus laikui sėsti į lėktuvą ir skristi į šlovingąjį Gatwicką, mes 20 minučių turime laukti prie lėktuvo trapo, kai lauke – sėklides stingdanti oro temperatūra, apie minus 20 laipsnių. Tarp mūsų yra moterų su mažais kūdikiais. Mes vis dar stovime lauke ir laukiame leidimo įsilaipinti.

                            Bet aš dėl to nesijaudinu. Man čia patinka. Ši vėjuota nepagarba individui neturi nieko bendra su šiandienine Lietuva. Tai tik ano laikmečio merdėjimo traukuliai.

                            Comment


                              Parašė Svecias Rodyti pranešimą
                              Lietuviais Š.Airijoje nepatenkinti ir katalikai, ir protestantai?

                              www.DELFI.lt
                              2007 balandžio mėn. 23 d.




                              Neseniai rusiškas „Newsweek“ išspausdino straipsnį apie emigrantus iš Rytų Europos Šiaurės Airijoje dviprasmišku pavadinimu „Lit – chuže, čem brit“ (Lietuvis – blogiau nei britas).

                              Straipsnio paantraštėje rašoma: „Lietuvių darbininkų atvykimas į Šiaurės Airiją papiktino protestantišką daugumą. Vietiniai katalikai naujakuriais taip pat nepatenkinti“. Jūsų dėmesiui - ištraukos iš „Newsweek“ straipsnio.
                              Ot kad gaus delfi.lt administracija prakeiktoji.... Jie sau mirties nosprendį pasirašė. Tu beje irgi nelabai skiri, kur antis, o kur tikra informacija. Newsweek-amerikietiškas savaitraštis http://en.wikipedia.org/wiki/Newsweek . Beje lietuvis rusiškai ne "Lit" o "litovets" (литовец).

                              Comment


                                Parašė tivoli Rodyti pranešimą
                                /\ Nemažai danų nemėgsta tų pačių britų, nes šie atvažiavę dėl geresnio atlyginimo dirbti tam pačiam bet qulitive dirty, dull and mechanic job sektoriuje
                                vienas, kitas britas ten dirba... ir jokia ten problema (turbut zurnalistai ispute), o kad britai apskritai nera labai megstami vakaru europoje, tai faktas.

                                Comment


                                  Parašė molotov_47 Rodyti pranešimą
                                  Ot kad gaus delfi.lt administracija prakeiktoji.... Jie sau mirties nosprendį pasirašė. Tu beje irgi nelabai skiri, kur antis, o kur tikra informacija. Newsweek-amerikietiškas savaitraštis http://en.wikipedia.org/wiki/Newsweek . Beje lietuvis rusiškai ne "Lit" o "litovets" (литовец).
                                  Nelabai suprantu tavo emocijų pagrindo bet pateiktame pranešime nėra nei vieno mano žodio Taip, kad gali visas pretenzijas reikšti DELFIo redakcijai ir tam rusiškam-airiškam-amerikietiškam Niusvykui Beje, aš jokių ten Lit ar litovets nerašiau. Jei netiki, paspausk nuorodą ir paskaityk visą straipsnį Delfyje .
                                  Sėkmės kovoje
                                  Paskutinis taisė Svecias; 2007.04.23, 16:00.
                                  Parašas :)

                                  Comment


                                    Parašė Svecias Rodyti pranešimą
                                    Nelabai suprantu tavo emocijų pagrindo bet pateiktame pranešime nėra nei vieno mano žodio Taip, kad gali visas pretenzijas reikšti DELFIo redakcijai ir tam rusiškam-airiškam-amerikietiškam Niusvykui Beje, aš jokių ten Lit ar litovets nerašiau. Jei netiki, paspausk nuorodą ir paskaityk visą straipsnį Delfyje .
                                    Sėkmės kovoje
                                    Tiesiog tikėjausi, kad tinkamai pakomentuosi melagingą informaciją. Delfis visada išsiskyrė rytų valstybių aprašymais "iš blogosios pusės", tiesiog jau pernelyg jie didelę "chaltūrą" padarė teigdami, kad antras didžiausias Amerikos savaitraštis yra kažkoks Rusijos laikraštukas. O dėl Airijos lietuvių manau, kad jų ne tiek daug toje airijoje, kad rusams jie staiga pradėtų rūpėti

                                    Comment


                                      Parašė molotov_47 Rodyti pranešimą
                                      O dėl Airijos lietuvių manau, kad jų ne tiek daug toje airijoje, kad rusams jie staiga pradėtų rūpėti
                                      Tai kad ne. Pastaruoju metu Rusijos žiniasklaidoj vis pasirodo tokio pobūdžio informacijos apie Baltijos šalis, kurias paskaičius susidaro toks vaizdelis:

                                      baltijos šalys - pačios skurdžiausios visoje Europoje, visi pribaltai išsivažinėjo skint braškių anglijon, vienintelis jų ekonomikos šaltinis yra prekyba su Rusija, trūkstant darbo jėgos vienintelė išeitis pribaltikai - įsileisti rusakalbius imigrantus (o tam būtina panaikinti visokius ten kalbos įstatymus, visiem duoti pilietybę ir pan.).

                                      gryniausioj formoj šitai matosi "portale" www.regnum.ru , kuris faktiškai yra RU prezidentūros ruporas (portalo vadovas dirba prezidento administracijoje).

                                      Comment


                                        Problema ne brituose/airiuose ar lietuviuose su lenkais, bet zmoniu mastyme. Nera esminio skirtumo, tarp anglo padugnes ir lietuvio padugnes... netgi isvaizda panasi (aprangos stilius, sukusoenos, elgesys...). Labai vieni i kitus panasus, bet nekencia vienas kito kaip du oziai arba kaip vietos buduliai kokiam nors Pasvalio rajone nekencia savo "oponentu" is gretimo kaimo (nors va ir abu lietuviai ir tokioje pacioje kulturineje aplinkoje auge)
                                        Jeigu (Siaures) Airijos vietos meslameziai nemegsta is Lietuvos atvykusiu meslameziu ir juos puola (na o pastarieji jiems irgi turbut daznai nelieka skolingi...), tai, imho, nera ypatinga Lietuvos ivaizdzio problema... tai vietos bendruomeniu ir ju valdziu problema.
                                        Paskutinis taisė John; 2007.04.24, 02:27.

                                        Comment



                                          Blogybė ta, kad tu meslamežių padaugėjo dvigubai, kaip prie vietinių prisijungė dar ir musiškiai

                                          Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/

                                          --------------------------------------------------

                                          Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!

                                          Comment

                                          Working...
                                          X