Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

NATO viršūnių susitikimas Vilniuje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Jie supranta, kad panaudojo veidą reklamai nelegaliai? Gi nesamtė Tomo?
    ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

    Comment


      Liudas Dapkus. Kanibalai ir vegetarai
      Apie, kaip kai kurie sako, mūsų kaimietiškumą:
      Todėl per vieną dieną Vilniuje sutikęs J. Bieną, A. Blinkeną, V. Zelenskį suvokiau ne tik šio renginio istorinį simbolizmą, bet ir terapinį poveikį jo šeimininkams. Mums vis dar rūpi, ką apie Lietuvą mano kiti. Mūsų miestai ir miesteliai dar nėra išvarginti sunkiai pakeliamo turistų srauto, o Vilnių tebekamuoja nepilnavertiškumo kompleksai, pasireiškiantys kalbėjimu apie tai, kad niekas pasaulyje apie mūsų nuostabų miestą nėra girdėjęs.

      Todėl mes ruošėmės – kaip ruošiasi komandos prieš lemiamą čempionato etapą. Tūkstančiai savanorių, pareigūnų, valdininkų ir šiaip gerų žmonių padarė viską, kad NATO susitikimas vyktų sklandžiai. Kad ir Lietuva, ir visi kiti Ukrainos draugai pagaliau išgirstų kažką aiškesnio, nei seną pažadą apie atviras NATO duris, kadaise daug metų kartotą mums patiems.

      Žinoma, milžiniškame reginyje pasitaikė techninių nesklandumų ir žmogiškų klaidų, tačiau tai buvo smulkmenos, kurias tiesiog ištaisai ir vakare pamiršti. „Aš mačiau aštuonis ar devynis NATO aukščiausiojo lygio susitikimus, bet šitas buvo vienas geriausių – vertinant darbo sąlygas, lietuvių paslaugumą ir apskritai atmosferą“, – man „Litexpo“ kavinėje pasakė vienos didžiausių naujienų agentūrų reporteris veteranas, rašantis saugumo temomis.
      Apie Zelenskio elgesį:
      V. Zelenskis šią savaitę du kartus aiškiai parodė, ką apie tai mano – delegatų pasipiktinimą sukėlusiu įrašu apie visų tų kalbų „absurdą“ ir savo sprendimu pirmiausia vykti ne į susitikimą pas ponias ir ponus, bet į Lukiškių aikštę, kur kadaise caro kareiviai kardavo sukilėlius. Stovu kylanti Bachmute suvarpyta dvispalvė ir kimus prezidento balsas tariant paprastus žodžius apie karą ir taiką žiauriai skyrėsi nuo rafinuotos aplinkos „Litexpo“ angaruose, kur šilkiniai kaklaraiščiai ir žavingos kaklaskarės žengė raudonu kilimu svaigdami nuo savo svarbos ir didybės.

      „Žinote, mums kartais būna labai sunku tai paaiškinti savo parneriams – mes dabar kovojame už išlikimą“, – ištarė V. Zelenskis per spaudos konferenciją trečiadienį.
      Apie rezultatus:
      Tik naivuoliai galėjo tikėtis Vilniuje NATO kvietimo Ukrainai. Geriausiu atveju – kažkokio tvarkaraščio, kuris galbūt irgi nebūtų pats geriausias sprendimas. Kam nurodyti konkrečią datą ir įjungti laikmatį Kremliaus pamišėliui, kad šis žinotų, kiek mėnesių dar turi savo makabriškiems tikslams gyvendinti? Dabar tiesiog reikia sutriuškinti orkų kariauną ir pamiršti iliuzijas, kad štai šis vasaros puolimas galbūt viską išspręs. Taip nebus. Jeigu neatsiras kita rimta karinė jėga, kuri išsprogdins Rusiją iš vidaus, laukia dar daug mūšių. Todėl šiame Ukrainos išbandymų etape geriausia, kas gali nutikti – tai daugiau artilerijos sviedinių, tolimojo nuotolio raketos. Ir, žinoma, F-16.

      Vilniaus susitikimo salėse, koridoriuose ir kabinetuose neapleido jausmas, kad to supratimo apie Rusijos prigimtį pamažu daugėja. Taip, tai vis dar yra vegetariškų įpročių užkrėstas taikos meto lyderių klubas. Taip, didžioji dalis jų nemato reikalo gynybai skirti bent 2 proc. nacionalinio biudžeto. Arba įsivaizduoja, kad po karo Rusija kažkaip stebuklingai nusipurtys V. Putino blogio kerus ir pavirs balta gulbe, kurią bus galima lesinti trupiniais nuo savo stalo.

      Tačiau vis daugiau randasi tokių kaip Jungtinė Karalystė, Lenkija, Suomija ir Baltijos šalys, kurios supranta: žmogėdrų orgiją nutraukti ir juos vėliau urvuose sulaikyti įmanoma tik galinga ugnimi. Ne susirūpinimais ir idiotiškomis taikos iniciatyvomis.

      Comment


        Dėl sraigtasparnių skraidančių kiaurą dieną: mano katei gali prireikti prichologo, slepiasi vonioj ir miauksi. Nejau nėra kito būdo stebėti dangų? Ar sukti propelerius mažais sūkiais kur ant pievos ir iškaro būti pasirengus kilti? Katė turbūt svajoja kokį RPG-7 panaudoti.
        ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

        Comment


          Parašė Zygis Rodyti pranešimą
          . Jokio dekingumo sajungininkams uz ir taip milziniska parama, o tik verkimas ir kaltinimai, kad daro per mazai.
          Nors kaimynai ir padeda gesinti gaisrą, bet tavo namas vis tiek dega ir pagal vėjo prognozes, ilgam laikotarpyj sudegs. Tai klausimas, ar dėkingumas šitoj situacijoje pirmoj vietoj.

          Comment


            Parašė dondc Rodyti pranešimą
            Dėl sraigtasparnių skraidančių kiaurą dieną: mano katei gali prireikti prichologo, slepiasi vonioj ir miauksi. Nejau nėra kito būdo stebėti dangų? Ar sukti propelerius mažais sūkiais kur ant pievos ir iškaro būti pasirengus kilti? Katė turbūt svajoja kokį RPG-7 panaudoti.
            Thoughts and prayers

            Comment


              Parašė Bmweda Rodyti pranešimą

              Nors kaimynai ir padeda gesinti gaisrą, bet tavo namas vis tiek dega ir pagal vėjo prognozes, ilgam laikotarpyj sudegs. Tai klausimas, ar dėkingumas šitoj situacijoje pirmoj vietoj.
              Pagal forumiečiu prognozes tai laimės Ukraina.

              Comment


                Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                Sunku kaltinti ukrainiečius dėl jų dažnai tokio elgesio, kuomet juos paprasčiausiai išdūrė su 1994 m. Budapešto memorandumu, kiek vėliau supjaustė strateginius bombonešius, 2008 m. NATO susitikimas Bucharešte buvo viliojantis, su pažadais, kad priims Ukrainą ir Gruziją, o gavosi šnipštas, po 2014 m. reakciją buvo nepakankama, 2022 m. vasario mėn. reikėjo maldauti, kad duotų bent jau Stingerių, paskui "barjerai" krito priklausomai nuo tiek, kiek kacapams pasisekdavo siaubingais būdais nužudyti ukrainiečių ir kiek ZSU sugebėjo atsilaikyti. Natūralūs bet kokio ukrainiečio klausimai: kiek mūsų turi numirti, kad mums duotų ginklų?; ar mes turime teisę egzsituoti ir rinktis savo šalies likimą? Žinote, lengva gi mums dar kalbėti, pakankamai saugiai sėdint, o juos realiai žudo kas dieną. Galima suprasti kokį šveicarą ar vatniką austrą, kai sėdi apsuptas NATO šalių ir žaidi "neutralumą", bet kažkas tokios sėkmės istorijos kelyje neturėjo ir neturės.
                Ukrainiečius kaip tautą suprasti galima, bet truputį kitas dalykas yra Zelenskis ir kiti aukščiausi vadovai. Dabartinėm sąlygom, kai vyksta karas, kuris nežinia kada pasibaigs ir kuo pasibaigs, jie tikrai objektyviai negalėjo tikėtis nei priėmimo į NATO, nei kažkokių tikslių garantuotų terminų kada tai įvyks, tad buvo keista matyti tą "ai nu tai ir nevažiuosiu tada išvis" ir kita agresyvesnę retoriką.

                Suprantama, kad emocijos, suprantama, kad norįsi kuo daugiau ir kuo greičiau, bet manau reikia galvoti apie savo įvaizdį kitose šalyse, nuo kurio ir priklauso visa faktinė parama ir palaikymas. Tokie veiksmai tikrai neatneša naudos Ukrainai, nes gali būti panaudoti visokių populistų "peace maker'ių" kaip koks Trumpas, kurie paskui rėks "va matot, tiek pinigų sukišom, o tie ukrainiečiai vistiek nepatenkinti, reikia stabdyt viską ir sodinti ukrainiečius ir rusus prie stalo ir tartis dėl taikos... išrinkit mane ir karas pasibaigs per savaitę..." kas pasibaigtų dar vienu "Minsko susitarimu".

                Comment


                  Parašė Bmweda Rodyti pranešimą
                  tavo namas vis tiek dega ir pagal vėjo prognozes, ilgam laikotarpyj sudegs
                  Įdomu kaip? putino kariuomenė, seniai nejudanti į priekį, staiga prasiverš iki Kyjivo, Lvivo ir Karpatų?
                  Snowflakes will attack U <3

                  Comment


                    Parašė Gator Rodyti pranešimą
                    Pagal forumiečiu prognozes tai laimės Ukraina.
                    Aš ir noriu tuo tikėti, bet kaip tai įvyks? Kas sėkmingai apsaugos nuo dronų ir kalibr atakų į ligonines, elektrines, net jei Rusijos kariuomenės neliks Ukrainoje?
                    Paskutinis taisė Bmweda; 2023.07.12, 22:07.

                    Comment


                      Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                      Įdomu kaip? putino kariuomenė, seniai nejudanti į priekį, staiga prasiverš iki Kyjivo, Lvivo ir Karpatų?
                      Resursai pas ukrainiečius nėra begaliniai. Galbūt artėja kritinis momentas, kai Ukraina nejudės į priekį ir konfliktas užsišaldys, kas naudinga Rusijai.

                      Comment


                        Parašė ttttt Rodyti pranešimą
                        jie tikrai objektyviai negalėjo tikėtis nei priėmimo į NATO, nei kažkokių tikslių garantuotų terminų kada tai įvyks, tad buvo keista matyti tą "ai nu tai ir nevažiuosiu tada išvis" ir kita agresyvesnę retoriką.
                        Matant Turkijos ir Vengrijos elgesį, tai tiek stojant į NATO, tiek stojant į ES naujų šalių lauks ilgos derybos, kuriose šalys turės įsipareigoti dėl teisės viršenybės, nepriklausomų teismų, žiniasklaidos laisvės ir pan. Dėl to Ukrainai negali būti suteiktas joks vardinis kvietimas į NATO be jokių įsipareigojimų ir šiaip jau tos derybos ir įsipareigojimai visų pirma yra Ukrainos labui, galim prisiminti, kad Lietuvoje aktyviausiai reformos vyko būtent prieš stojant į ES ir NATO, dėl to Zelenskio elgesys ir pasipiktinimas šiuo atveju tikrai keistas..

                        Comment


                          Aiški priežastis dėl bendros NATO pozicijos
                          Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų,
                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                          Comment


                            Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                            Matant Turkijos ir Vengrijos elgesį, tai tiek stojant į NATO, tiek stojant į ES naujų šalių lauks ilgos derybos, kuriose šalys turės įsipareigoti dėl teisės viršenybės, nepriklausomų teismų, žiniasklaidos laisvės ir pan. Dėl to Ukrainai negali būti suteiktas joks vardinis kvietimas į NATO be jokių įsipareigojimų ir šiaip jau tos derybos ir įsipareigojimai visų pirma yra Ukrainos labui, galim prisiminti, kad Lietuvoje aktyviausiai reformos vyko būtent prieš stojant į ES ir NATO, dėl to Zelenskio elgesys ir pasipiktinimas šiuo atveju tikrai keistas..
                            Teisingas pastebejimas. Tokiose salyse kaip Ukraina, kur korupcijos pilna, o zmoniu dauguma su marinuotomis TV smegenimis visada yra rizika, kad valdzia pasikeis greit i neprovakarietiska.

                            labai tikiuos ES ir Vakarai neapleis Ukrainos po karo. Nes tada tas patriotiskumas greiciausiai stipriai nuslugs ir gris liudna, pilka ir sugriauta buitis. Jau pries kara buvo baisi situacija ten ekonomiskai. Jau pas mus ar pas JAV populistai lengvai patenka i valdzia. O tokiose salyse dar greiciau. Zelenskio populiarumas taip pat sumazes tarp ukrainieciu, kai nebebus karo ir liks kasdienes problemos.

                            tinkantis pavyzdys - Gruzija - seniau buvusi musu de facto sajungininke ir vos ne likimo sese, kuria tikejomes pamatyt NATO. O dabar tapo visiska prorusiska siknaskyle nors tie patys rusai palyginti ne taip seniai ja bombardavo.

                            Todel visokie antikorupciniai istatymai, isipareigojimai ir pan - svarbus dalykas, kurio praleist negalima.

                            Comment


                              Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                              Matant Turkijos ir Vengrijos elgesį, tai tiek stojant į NATO, tiek stojant į ES naujų šalių lauks ilgos derybos, kuriose šalys turės įsipareigoti dėl teisės viršenybės, nepriklausomų teismų, žiniasklaidos laisvės ir pan. Dėl to Ukrainai negali būti suteiktas joks vardinis kvietimas į NATO be jokių įsipareigojimų ir šiaip jau tos derybos ir įsipareigojimai visų pirma yra Ukrainos labui, galim prisiminti, kad Lietuvoje aktyviausiai reformos vyko būtent prieš stojant į ES ir NATO, dėl to Zelenskio elgesys ir pasipiktinimas šiuo atveju tikrai keistas..
                              Kad ne tik Turkija ir Vengrija, net JAV ir Vokietija yra prieš Ukrainos priėmimą į NATO. Bet Zelenskį galima suprasti, jo vietoje mes irgi norėtume, kad NATO tiesiogiai įsitrauktų į karą ir nereiktų kovoti vieniems.
                              Flickr

                              Comment


                                Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                Čia labiau gal ne organizacinis momentas, o bolt vairuotojo nekompetencija, jei nežinojo kaip įvažiuoti prie litexpo.
                                Čia kaip suprantu ne Boltas vežė, o tie specialųs N autobusai svečiams.
                                Parašė Zygis Rodyti pranešimą
                                Visokie Ukrainos “zurnalistu” ikandimai Sullivanui ar kitiems, kad “ka man pasakyti savo sunui, kodel Nato negina” jau aplamai yra cringe. NATO aplamai galetu net ginklu nesiust i Ukraina ir tai nepazeistu ne vieno is NATO straipsnio. Pries kara ar net pries metus kazin kiek ukrainieciu buru prognozave, kad Nato sius tankus, naikintuvus ir pan.
                                Man tai cringe kai prieš rusu mirti siunti ukrainiečius ir dar nori kad jie tau padėkotų. Tegu tik džiaugiasi kad ukrainiečiai kariauja ir amerikonams nereikia patiems.

                                Comment


                                  Visada galima atiduoti Ukrainą, Lietuvą, Latviją, Estiją, Moldovą, Suomiją, Lenkiją ir pusę Vokietijos putinui ir nekariauti.
                                  -

                                  Comment


                                    Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                    Aiški priežastis dėl bendros NATO pozicijos
                                    Kaip dar šitas šūdo gabalas sugeba vadintis Europos valstybės vadovu, man sunkiai įsivaizduojama

                                    Comment


                                      Parašė gerietis Rodyti pranešimą
                                      Visada galima atiduoti Ukrainą, Lietuvą, Latviją, Estiją, Moldovą, Suomiją, Lenkiją ir pusę Vokietijos putinui ir nekariauti.
                                      Jums nėra skirtumo tarp NATO narių ir ne narių?
                                      Flickr

                                      Comment


                                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                        Jums nėra skirtumo tarp NATO narių ir ne narių?
                                        Koks skirtumas, jei nenori kariauti, galima ir Aliaską atiduoti.
                                        -

                                        Comment


                                          Parašė gerietis Rodyti pranešimą
                                          Visada galima atiduoti Ukrainą, Lietuvą, Latviją, Estiją, Moldovą, Suomiją, Lenkiją ir pusę Vokietijos putinui ir nekariauti.
                                          Apetitas auga bevalgant. Kodėl RF turėtų pvz. nedominti Balkanai, kur šiaip jau imperija kliedėjo apie "šventą misiją" daugelį šimtmečių?

                                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                          Jums nėra skirtumo tarp NATO narių ir ne narių?
                                          Įtariu, kad Chuilo (ar kas ten bus vietoj jo) tik susitvarkys apipešiotas plunksnas ir bandys mėginti, ar yra tie skirtumai.
                                          Paskutinis taisė Sula; 2023.07.13, 08:44.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X