Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

EURO įvedimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kita vertus, negali buti tikras ir del pacio euro stabilumo.
    Laimei jam kaip ir doleriui sunku rasti kita valiuta kurios atzvilgiu butu galima devalvuotis.

    Bet faktiskai tai gali nutikti, tik nelabai aisku kaip tai atrodys. Greiciausiai pabrangs brangieji metalai (daugumai zmoniu kaip ir mazai aktualu).

    Comment


      Teisingai, tivoli. Iš iš viso, tas euras Baltijos šalims dabar kaip manikiūras lavonui, įsivedus eurą, niekas nepasikeis ir automatiškai ekonomika neužsikurs ir nepakils iš griūvėsių, o tik pati euro sistema būtų diskredituota ir eurui būtų smūgis nemažas iš pasitikėjimo pusės. Aš tai pasakysiu taip, iki kokių 2020 m. mažiausiai mums geriau net negalvoti apie tą eurą ir visišką įsiliejimą į monetarinę sąjungą, nes maždaug iki tada mūsų ekonomika nebus pasiruošusi jaustis pilnaverte ir stabilia bendros valiutos nare, bei priklausyti nuo ECB politikos, kad ji mums nekenktų ir žaistume pagal bendras taisykles, bendrama fone, dalyvautam tame pačiame ekonominiame cikle su visais Vakarais. O gal ir dar ilgiau, nes nepanašu, kad per artimiausius 10 metų taptume europiečiais, nubraukus priekyje "rytų".

      Trichet tai iš viso maladiec senis, labai tvarkingai dirba ir ECB yra gerbiamas, netgi ir nuoseklus palūkanų derinimas prie ekonomikos savalaikis, ne toks, kaip FED'o linksmieji kalneliai ir fejerverkai.
      Jūsų,
      Analitikas PlėtRa™

      Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

      Comment


        Ašai, per pereinamųjų 12 mėn. ECB grasino ne kartą Slovakijai užtrenkti duris prieš nosį; reikalavimai atitiko anksčiau - bet infliacijos neigiamo tendencijos ir neigiami fiskalinės politikos požymiai jau rodėsi gana aiškiai rugpjūtį - rugsėjį 2008. Būtų užtrenktos prieš nosį eurozonos durys. Visa istorija su euro įvedimu pačioje Slovakijoje buvo verta trilerio apibūdinimo; įtampa atslūgus buvo lapkritį (tada pats Trichet garantavo ir gyrė Slovakiją prisjungiant prie eurozonos; nes visgi nesipriešino Europos Parlamento balsavimui - kuris teturi tik patariamąjį balsą šiuo atveju). Apie Slovakijos atvejį manau gerai žinau, nes pažįstamos vyras dirba futbolo teisėju ir analitiku Slovakijos centriniame banke. Ar bus įvestas euras laukta iki paskutinės sekundės. Galėjo pasikartoti ta pati situacija kaip Lietuvai dėl 0,5 skirtumo infliacinio indekso ar Estijai.

        Beje, šio slovako geriausio draugo vardas ir pavardė sutapima - bet Slavo Litva (kas reikštų išvertus iš slovakų kalbos tiesiogiai Šlovė Lietuva ).

        Beje euras Slovakijai - tai visai atsipirko, nes ten nėra pvz paprasčiausiai prekybos sektoriuje didelių žaidėjų per se (ne taip kaip Lietuvoje Maximos, Topo centrai; Senukai ir t.t.; o jau telekomunikacijų, bankinkystės sektoriai tai iš vis); ir pavyko išlaikyti prancūziškai ir vokiškai mašinai gaminačią autopramonę kažkiek. Bet prismaugė, ir + pabėgo praktiškai visa tradicinė plieno ir metalo apdirbimo pramonė iš Slovakijos, kuri priklausė faktiškai amerikonams.
        Paskutinis taisė tivoli; 2009.03.08, 02:03.
        Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
        Dordrechtas/Haarlemas
        Nesebaras/Plovdivas
        Kiolnas

        Comment


          Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą

          Trichet tai iš viso maladiec senis, labai tvarkingai dirba ir ECB yra gerbiamas, netgi ir nuoseklus palūkanų derinimas prie ekonomikos savalaikis, ne toks, kaip FED'o linksmieji kalneliai ir fejerverkai.
          Manau tikisi JAV vis dar būti pačia liberaliausia ( kas būtinai tūlam amerikonui reiškia ir konkurencingiausia ) ekonomika pasaulyje...Jau girdžiu rėkiant Obamos administraciją: "corporate - please, comeback...".

          O kaip economist išsityčiojo iš TARP'o ir Geithnerio, tai net mane pralinksmino su "private-public synergy". Čia galima pasiklaustyti visą "podcast'ą", tik prima reklamą turit išklausyti.
          Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
          Dordrechtas/Haarlemas
          Nesebaras/Plovdivas
          Kiolnas

          Comment


            „Tokių valstybių, kurios nesugeba tvarkytis viduje ir neturi nei galimybių, nei politinės valios, pajėgumų, žinių, į klubus nepriima“, – teigė eurokomisarė.

            http://www.delfi.lt/news/economy/bus...hp?id=20900040

            Damn', she's good..
            Jūsų,
            Analitikas PlėtRa™

            Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

            Comment


              Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
              „Tokių valstybių, kurios nesugeba tvarkytis viduje ir neturi nei galimybių, nei politinės valios, pajėgumų, žinių, į klubus nepriima“, – teigė eurokomisarė.

              http://www.delfi.lt/news/economy/bus...hp?id=20900040

              Damn', she's good..
              Vakar tą laidą žiūrėjau vien dėl jos... Patiko, visiškai su ja sutinku, o ir jūsų debatus paskaičius aišku, kad mums iki euro toli dar
              You've got one life! Live it!

              Comment


                Ekspertai: santykiai su Estija po euro įvedimo gali būti nebe tie
                Estijai įsivedus eurą jos ekonominis bendradarbiavimas su kitomis euro zonos šalimis tik stiprės, o atotrūkis tarp buvusių partnerių, kurios šia valiuta dar nedisponuoja didės, pastebi Lietuvos banko Ekonomikos departamento direktorius R. Kuodis. Apžvalgininkas R. Staselis sako, kad euro įvedimas – dar ne viskas. Anot jo, svarbiau, kokias sąlygas potencialiems investuotojams Estija sudarys ateityje.

                Dienraščio „Verslo žinios“ apžvalgininkas Rytas Staselis pažymi, jog Estijai 2011 m. įsivedus eurą, kitų šalių akyse ji pelnys patikimos ir neišlaidaujančios šalies įvaizdį, tačiau investiciniams procesams, ekonominiams santykiams su kitomis šalimis tai didesnės įtakos neturės, nes esą jie priklausantys nuo kitų dalykų.

                Lietuvos banko Ekonomikos departamento direktorius Raimondas Kuodis pažymi, jog „brolių estų sėkme reikia tik džiaugtis ir semtis iš jų patirties, kaip tvarkyti ekonomiką, valstybės finansus“.

                Padės pritraukti daugiau investicijų

                R. Staselis mano, kad daug svarbiau ne pats euro įvedimas, bet tai, kokios sąlygos bus sudarytos norintiems investuoti Estijoje.

                „Tai, ar jie išlaikys, sudarys investuoti tinkamas sąlygas, yra daug svarbiau negu euro įvedimas, juo labiau, kad šiais metais buvo tam tikrų diskusijų, jog investicinė aplinka Estijoje, švelniai tariant, nepagerėjusi“, – dėstė R. Staselis.

                Vis dėlto ekspertas pripažįsta, kad euro įvedimas Estijai padės pelnyti patikimesnės stabilumo atžvilgiu šalies įvaizdį, tačiau tai nereiškia, jog į ją ims plaukti visos investicijos.

                „Aš sakyčiau, kad tai priklauso nuo daugelio faktorių, taip pat ir nuo investicinės aplinkos, būtent todėl sakau, kad, ko gero, į Lenkiją arba Čekiją investicijų gali ateiti daugiau negu į Estiją“, – kalbėjo „Verslo žinių“ apžvalgininkas.

                Anot R. Staselio, investuotojų dėmesio turėtų susilaukti Estijos paslaugų, informacinių technologijų, taip pat žemės ūkio, transporto, tranzito sritys.

                Tuo tarpu Lietuvos banko Ekonomikos departamento direktorius R. Kuodis pastebėjo, jog „euras simbolizuoja tvarkingą ekonominę politiką, o investuotojai, be abejo, mėgsta šalis, kuriose makroekonomika tvarkoma geriau“.

                Ekspertas prisipažino, jog iš tikrųjų yra nuogąstavimų, kad didelė dalis potencialių investuotojų veikiau rinksis būtent Estijos, o ne Lietuvos ar kurios nors kitos šalies rinką, savo veiklai vystyti.

                „Šiuo požiūriu yra tų baimių, bet iš esmės Lietuva čia yra pati kalta. Deja, bet dėl kelių valdžios klaidų unikalus šansas įvesti eurą 2007 metais buvo neišnaudotas“, – pastebėjo analitikas.

                Dėl euro poveikio užsienio prekybai nuomonės išsiskiria

                „Verslo žinių“ apžvalgininkas R. Staselis mano, jog euro įvedimas Estijoje didesnio poveikio Lietuvos užsienio prekybai su šia šalimi nepadarys. Ekspertas nemano, jog dėl to, kad Estijoje bus įvestas euras, Lietuvoje galėtų pamažėti ar padaugėti investicijų.

                „Aš manau, išskyrus pinigų keitimo momentą, ypatingų pasekmių nebus. Kaip aš įsivaizduoju, pavyzdžiui, Lietuvos pieno perdirbimo įmonės perka daug pieno iš estų ūkininkų, kuris yra kur kas geresnės kokybės negu surenkamas Lietuvoje.

                Kadangi litas yra praktiškai euro atitikmuo, ypatingai kažkokių nei kurso svyravimų, nei dar kažkokių šalutinių faktorių nebus, tiesiog teks keisti pinigus, norint kažką įsigyti. Bet ir iki šiol juos reikėjo keisti, tai aš nemanau, kad dėl to bus kažkokių problemų“, – kalbėjo ekspertas.

                R. Kuodis pastebi, jog vienas didžiausių bendros valiutos pranašumų yra tas, kad tai labai stipriai padidina prekybą tarp šalių, kurias ji sieja.

                „Dėl to šalys ir nori turėti bendrą valiutą. Galima tikėtis, kad prekyba tarp Estijos ir kitų euro zonos šalių taps dar intensyvesnė. Tokiu atveju estų ekonomika labiau pasisuktų link euro zonos, galbūt buvusių prekybos partnerių sąskaita“, – svarstė ekonomistas R. Kuodis.

                Pašnekovas taip pat pažymėjo, jog užsienio investicijų srautus labiau lemia vadinamieji gravitaciniai veiksniai. Anot R. Kuodžio, jeigu šalis yra prie kokios nors didelės turtingos šalies, kaip antai Estija – greta Suomijos, ar arti Europos šerdies, tai tik dar labiau padidina jos šansus sulaukti investuotojų dėmesio.

                „Estija turi kur kas daugiau šansų susilaukti užsienio investicijų negu tokia šalis kaip Lietuva, kuri yra labai toli nuo pagrindinių Europos ekonomikų ir apsupta neturtingų kaimynų. Taigi, estų žvilgsnis yra nukreiptas daugiau į Skandinavijos šalis, jų politinė linija yra labiau identifikuota su Skandinavija, o ne Baltijos šalimis. Įvedus eurą tai dar labiau pastums juos ta kryptim“, – pasakojo pašnekovas.
                Paskutinis taisė bebop; 2011.01.01, 16:35.
                Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                Comment


                  /\ Padidink šriftą, niekas čia akių gadint nenori.

                  EDIT: ačiū

                  O šiaip tas euras yra visiška nesąmonė.
                  Paskutinis taisė LC.; 2011.01.01, 16:36.

                  Comment


                    Argumentų bus, ar „čia Viešpaties žodis“?

                    Comment


                      Parašė LC. Rodyti pranešimą
                      /\ Padidink šriftą, niekas čia akių gadint nenori.

                      EDIT: ačiū

                      O šiaip tas euras yra visiška nesąmonė.
                      Nesąmonė kuom?

                      P.s. Akių tuom nesugadinsi...
                      P.p.s. Prašom
                      Paskutinis taisė bebop; 2011.01.01, 16:40.
                      Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                      Comment


                        Aš irgi skeptiškas euro atžvilgiu. Vien tik euro smukimas tiesiogiai įtakoja ir mūsų valiutos smukima, dėl pririštumo. Lenkijos zlotas nepririštas jo beveik neįtakoja euras, ir taip lengviau balansuoti, kai nėra virvės prie kurios esi pririštas, o tas prie ko esi pririštas skęsta.
                        Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                        Comment


                          Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
                          Aš irgi skeptiškas euro atžvilgiu. Vien tik euro smukimas tiesiogiai įtakoja ir mūsų valiutos smukima, dėl pririštumo. Lenkijos zlotas nepririštas jo beveik neįtakoja euras, ir taip lengviau balansuoti, kai nėra virvės prie kurios esi pririštas, o tas prie ko esi pririštas skęsta.
                          Tai euras kaltas dėl to, kad prie jo pririšta mūsų valiuta? Kažkodėl kai litas buvo pririštas prie dolerio, tai apie dolerį buvo mažiau neigiamų minčių.
                          www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                          Comment


                            Parašė LC. Rodyti pranešimą
                            /\ Padidink šriftą, niekas čia akių gadint nenori.

                            EDIT: ačiū

                            O šiaip tas euras yra visiška nesąmonė.
                            Paspausk "Ctrl" ir "+" arba "-"(minuso ženklą).

                            Comment


                              Vienintelė puiki euro savybė: bendra valiuta daugelyje Europos šalių, reiškia patogų atsiskaitymą jais.

                              Blogųjų pusių yra ganėtinai daug. Patys matot, kad byrant kelių didelių šalių ekonomikoms, byra ir visa euro zona. Galbūt ateis tas momentas, kai viskas sudrebės ir įvyks visiškas Europos ekonominis krachas? Čia tas pats kaip TSRS rublis (pseudo valiuta, buvusi paremta "visos TSRS turtu"), Amerikos doleris, kurio kursas prieš keletą metų smuko dvigubai ir t.t. Šiomis valiutomis buvo naudojamasi daugelyje šalių. Iki ko tai privedė? Iki š. duobės visai TSRS, arba galbūt dabartinei Europos krizei, kuri kilo būtent iš Amerikos (priežastys neaiškios).

                              Comment


                                Parašė amiko Rodyti pranešimą
                                Tai euras kaltas dėl to, kad prie jo pririšta mūsų valiuta? Kažkodėl kai litas buvo pririštas prie dolerio, tai apie dolerį buvo mažiau neigiamų minčių.
                                Žinoma ne euras kaltas, kalti mes patys, kad galvojome, apie amžinus klestėjimo laikus. Tačiau euras kaip valiuta nėra gera, nes valstybės ekonomiškai vystosi skirtingais tempais, o tai sukūria nepalankią terpia visų valstybių atžvilgiu. Ir euras neatsparus krizėms, ką mes matome šiandien
                                Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                                Comment


                                  Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
                                  Žinoma ne euras kaltas, kalti mes patys, kad galvojome, apie amžinus klestėjimo laikus. Tačiau euras kaip valiuta nėra gera, nes valstybės ekonomiškai vystosi skirtingais tempais, o tai sukūria nepalankią terpia visų valstybių atžvilgiu. Ir euras neatsparus krizėms, ką mes matome šiandien
                                  Atsparių valiutų nebūna. O euras dar labai jauna valiuta, todėl nesąžininga iš jos tikėtis tvarumo.
                                  www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                                  Comment


                                    Parašė amiko Rodyti pranešimą
                                    Atsparių valiutų nebūna. O euras dar labai jauna valiuta, todėl nesąžininga iš jos tikėtis tvarumo.
                                    Jauna nejauna nesvarbu, valiutą sukurta visų valiutų pagrindu. Euras sukurtas tam, kad sujungtų valstybes, bet nieko daugiau, žodžiu valiutą sukurtą eksprontu dėl prestižo.
                                    Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                                    Comment


                                      Pusė Europos purtosi to euro, o čia postsovietiniai durniai (Lietuva, Latvija, Estija) neria į tą liūną. Populizmas. Labai logiška...

                                      Comment


                                        Parašė amiko Rodyti pranešimą
                                        Atsparių valiutų nebūna. O euras dar labai jauna valiuta, todėl nesąžininga iš jos tikėtis tvarumo.
                                        O ko mums skubėti? Palaukiam ir įsitikinam jos tvarumu. Sakoma: neskubėk ir būsi pirmas. Šiuo atveju, Estijos ėjimas į nežinią nėra geras variantas. Tuo labiau, kriziniu laikotarpiu. Laikas viską parodys.

                                        Comment


                                          Šiaip, Euras yra pati tvariausia ir patikimiausia iš didžiųjų valiutų (Juanis nesiskaito, nes jis nėra laisvai konvertuojamas), nes jis laikosi ant geležinių Vokietijos ir šiek tiek mažiau galingų, bet visgi galingų Prancūzijos ekonomikų fundamentalo. Skirtingai, nei doleriui, jam nereikalingas dirbtinis kvėpavimas ir manipuliacijos. Euras žlugs tik tokiu atveju, jei taip nuspręs Vokietija, bet kol kas visi ženklai rodo, kad yra atvirkščiai - Vokietija nori dar glaudesnės sąjungos ir, negana to, siūlo fiskalinę sąjungą.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X