Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kauno miesto tarybos ir mero rinkimai (2023 metai)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė udrius Rodyti pranešimą
    Na gerai žiūrim ką turim - Tapino tėvas Laimonas Tapinas išvažiuoja mokytis į Prancūziją, Sorbonos universitetą. Taip pat VU Žurnalistikos katedroje dėstė partinės ir sovietinės spaudos istoriją. Ir kas paneigs, kad šis asmuo galimai buvo susijęs su KGB? O Jei tai teisybė, ar negali būti kad FSB tampo jo sūnų?
    Koks turėtų būti nuo tėvo laikų likęs šantažas, kad tiktų tampyti sūnų? Va jeigu šantažas būtų apie paveldimą verslą, tada tikiu, bet šiuo atveju?

    Comment


      Parašė udrius Rodyti pranešimą
      Sako, kad tai francizinis restoranas, susijęs su Rusiją. Ir ką Jūs į tai?
      Klok įrodymus ant stalo, o ne kažkokius vbs. Šiandien valgiau pas juos, jei tiesa, eisiu

      Comment


        Parašė rmss Rodyti pranešimą

        Klok įrodymus ant stalo, o ne kažkokius vbs. Šiandien valgiau pas juos, jei tiesa, eisiu
        Atrodo, kad tiesa

        https://galio.lt/en/news/ilunch-rest...m-m-projektai/
        https://restaurantguru.com/Ilunch-Moscow-3

        Parašiau Olegui, kad patikrintu
        Paskutinis taisė Pauze0; 2023.02.27, 21:40.

        Comment


          Parašė udrius Rodyti pranešimą
          Na gerai žiūrim ką turim - Tapino tėvas Laimonas Tapinas išvažiuoja mokytis į Prancūziją, Sorbonos universitetą. Taip pat VU Žurnalistikos katedroje dėstė partinės ir sovietinės spaudos istoriją. Ir kas paneigs, kad šis asmuo galimai buvo susijęs su KGB? O Jei tai teisybė, ar negali būti kad FSB tampo jo sūnų? Dar įdomiau yra su restoranų tinklu I Lunch. Šis restoranas maitina ir Seimą. Sako, kad tai francizinis restoranas, susijęs su Rusiją. Ir ką Jūs į tai?
          Tapinas negali būti atsakingas už savo tėvą. Su I Lunch įdomu. Faktiškai naujas skandalas, rašykit Kaščiūnui greičiau :]

          Apskritai, su tuo „boikotavimu“ išeina juokingai, nes dauguma verslų biznį Rusijoj varo kaip įprasta:


          Majority of Western companies doing business as usual in Russia, study finds
          Only about 8 percent of EU firms have divested from Russia, with the majority of Western firms still active in the country being German.

          A vast number of firms headquartered in the European Union and G7 countries continue to operate and invest in Russia, according to a new study on equity investments made by Western companies.

          Less than 9 percent of about 1,400 EU and G7 companies that had subsidiaries in Russia before Moscow invaded Ukraine had divested at least one subsidiary in the country by November 2022, according to data obtained by professor Simon Evenett, from the University of St. Gallen, and and professor Niccolò Pisani, from the International Institute for Management Development. This is despite the harshest ever Western sanctions against Moscow and the media reports of multiple companies’ exits from the country since the start of the Ukraine war.
          Žinoma, tai jokiu būdu nereiškia, kad galima teisinti prakutusį budulį Matijošaitį, pavyzdžiui. Ne. O bet tačiau kiek iš jūsų tebeperka Decathlon? Barilla makaronus? Galima tęsti ir tęsti (iki to, kaip save liberalais laikantys „vidutines ir aukštesnes pajamas gaunantys didmiesčių gyventojai“ idiotai tebeperka Aprangos grupės krautuvėse)...

          Apdairūs žmonės domisi ir balsuoja piniginėmis. Kvailiai pasimauna ant tokių pačių kvailių žurnalistų „tyrimų“ ir galimai politiškai motyvuotų „skaidrumo“ akcijų.

          Comment


            Rytoj prasideda išankstinis balsavimas. Kaune vyks miesto savivaldybėje Laisvės al. 96, rajono savivaldybėje Savanorių pr. 371 bei Dariaus ir Girėno stadione Perkūno al. 5.
            Paskutinis taisė Kitas Džiugas; 2023.02.27, 22:40.

            Comment


              Martynas Petraitis. Kaip namų sąlygomis užsiauginti nuosavą putiną
              https://www.lrt.lt/naujienos/pozicij...nuosava-putina

              <...>
              Mums, lietuviams, tai nebūdinga. Pas mus taip niekada nebus.

              Stiprus, ūkiškas vadovas, galų gale padarė tvarką. Nuo 1991 m. nieko nevyko, tik griovimas, grobstymas ir korupcija. Jam atėjus į valdžią pajudėjo projektai, prasidėjo statybos, viskas išgražėjo. Tiltai, stadionai, kultūros objektai. Tikrai daug geriau nei prie vagių, valdžiusių prieš jį. Tik čia ne apie Rusiją ir rusus. Čia apie Kauną ir kauniečius.

              Pripažinkime, kauniečiai turėjo stiprų nepilnavertiškumo jausmą. Šūkis „Ir Kaune galima gyventi“, priminimai apie tarpukarį ir laikinosios sostinės statusą, išorės priešų paieškos „Vilnius niekada neleis Kaunui vystytis, vytis, pavyti ir aplenkti“ ir pan.

              Tada atėjo jis. Ir padarė tvarką. Čia ne apie merą. Čia apie Putiną. Kai G.W. Bušas susitiko su Putinu, sakė jo akyse įžvelgęs sielą. Ir iš tiesų, Rusija stojosi ant kojų po dešimtmečio betvarkės. Gražu buvo žiūrėt.

              Visai kaip Kaune. Po dešimtmečius trukusios konservatoriškos stagnacijos Kaunas pradėjo tvarkytis. Ir nesvarbu, kieno sąskaita. Ar dėl ekonominio pakilimo, ar dėl Europos Sąjungos struktūrinių fondų, tiesa, naudojamų ne visai pagal paskirtį, ar, Rusijos atveju, gamtinių resursų pirkėjų doleriais. Kas blogai? Kaunas tvarkosi ir atsigauna.

              Blogai Rusijoje pradėjo darytis tada, kai liko tik „Vieningoji Rusija“ (pavadinimas „Vieningas Kaunas“ – čia tik sutapimas) ir, dėl vaizdo, komunistų partija. Blogai pradėjo darytis, kai solidus ir išlaikytas žmogus pradėjo kalbėti kalinių žargonu. Jis siuntė savo darbuotojus ir interesantus ten, kur dabar madinga siųsti rusų karo laivą. Prabangią mašiną „bachūriškai“ užregistravo Estijoje su pagerintais numeriais „BBD“. Čia ne apie Putiną, čia apie myl. merą.
              Fantastiškas tekstas, rekomenduoju paskaityti visą.

              Comment


                Parašė cozzamarra Rodyti pranešimą
                Martynas Petraitis. Kaip namų sąlygomis užsiauginti nuosavą putiną
                https://www.lrt.lt/naujienos/pozicij...nuosava-putina

                Fantastiškas tekstas, rekomenduoju paskaityti visą.
                Fantastiškas tekstas, ko negalima būtų pasakyti apie krabo konkurentus, TS ir LP neaišku ką čia sugalvojo, ar patrolinti Kauną su tokiais kandidatais ar nieko geresnio nerado? Kitu atveju krabo šansai tikrai nebūtų tokie geri kaip dabar...
                Flickr

                Comment


                  Martynas Petraitis yra pirmasis Lietuvos žaliųjų partijos kandidatų į Kauno miesto tarybos narius sąraše. Dar iš jo prieš pusmetį skelbto teksto:

                  Nieko nenustebino, kad pamažėle pradėjo lįsti ylos iš maišų apie visa apimančią korupciją. Caro ir jo aplinkos neapsakomus turtus, kyšininkavimą, nepotizmą. Čia apie Putiną. Jo rūmus. Nors ne tik. Naujiena apie 140 000 eurų, t.y. didžiausią kyšį Lietuvos istorijoje, paskendo Ukrainos karo informaciniame triukšme. 140 000 eurų, Karlai. Kyšio.

                  Tačiau istorijos apie Vičiūnų vandenvalos teritorijų perplanavimą ir privatizavimą, apie Lampėdžio pakrantės užėmimą, apie vieną vienintelį viską laimintį darbų rangovą buvo girdimos jau seniai. Kodėl niekam Kaune tai neįdomu? Nes Kaunas atsigauna.

                  Tegu truputį vagia, tegu truputį grobsto, tegul užkariauja truputį Kauno rajono (turime ginti ten gyvenančius ir Kaune dirbančius gyventojus). Vis vien geriau nei prie konservatorių. Tada galime užsimerkti ir nematyti ąžuolyno, Laisvės alėjos tvarkymo broko, ar planų didelį ąžuolyno pašonėje esantį plotą paskirti 3000 vietų automobilių stovėjimo aikštelei, tam, kad išspręstume parkavimo problemas renginių naujajame stadione metu. Trys tūkstančiai vietų automobilių aikštelei ąžuolyne. Ir nelabai kam tai rūpi. Nes Kaunas atsigauna.

                  Comment


                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                    Fantastiškas tekstas, ko negalima būtų pasakyti apie krabo konkurentus, TS ir LP neaišku ką čia sugalvojo, ar patrolinti Kauną su tokiais kandidatais ar nieko geresnio nerado? Kitu atveju krabo šansai tikrai nebūtų tokie geri kaip dabar...
                    LP turėjo Marių Marijošaitį, bet patys kauniečiai nusprendė, kad vietoj jo nori Bertulio rinkimuose.

                    Meanwhile, mūsų meras negalėjo pasakyti, kad Krymas priklauso Ukrainai:

                    https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...iam-as-nezinau

                    Comment


                      Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimą

                      LP turėjo Marių Marijošaitį, bet patys kauniečiai nusprendė, kad vietoj jo nori Bertulio rinkimuose.

                      Meanwhile, mūsų meras negalėjo pasakyti, kad Krymas priklauso Ukrainai:

                      https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...iam-as-nezinau
                      Čia turbūt chrestomatinis pavyzdys, kaip populistai nuo skandalų kiekio neskęsta, o kaip tik pritraukia dėmėsio ir palaikymo.
                      Nemanau, kad jis vata ir staiga išsidavė, kad galvoja, kad Krymas priklauso Rusijai... Tiesiog ciniškai neatsako, nes žurnalistai šališki, konservatorių pakalikai, ieško prie ko prisikabinti, trukdo dirbti ir t.t.
                      Daug kam Kaune turbūt vienodai nes žiniasklaida pasitikėjimas žemas.

                      Kita vertus, nei viena iš politinių jėgų Kaune per tuos aštuonerius metus (išskyrus TS-LKD) nuosekliai nekalė Matijošaičio prie kryžiaus. Ar dėl to, kad nebūnant Taryboje nėra tribūnos saviraiškai, ar tiesiog vietos skyrių padėtis tokia, kad visi dirba savo darbus, o aktyviai politiškai reikštis ima tik likus dviem mėnesiams iki rinkimų..

                      Gal daugiau partijų perlips 4 proc., kad ir ta pati Laisvės partija, bet jau prisišaudė tuo, kad sėdi burbule ir galvoja, kad merą-UAB direktorių gali pakeisti meras-influenceris.
                      Galiausiai, atsiliepimai apie mero debatus Kaune buvo tokie, kad nei vienas iš kandidatų nesugebėjo kažko aiškiau priešpastatyti myl.merui (debatuose, į kurios sutiko ateiti - vadinasi, nebijo).
                      Paskutinis taisė Zefyras; 2023.02.28, 17:04.

                      Comment


                        Parašė Zefyras Rodyti pranešimą
                        Gal daugiau partijų perlips 4 proc., kad ir ta pati Laisvės partija, bet jau prisišaudė tuo, kad sėdi burbule ir galvoja, kad merą-UAB direktorių gali pakeisti meras-influenceris.
                        Galiausiai, atsiliepimai apie mero debatus Kaune buvo tokie, kad nei vienas iš kandidatų nesugebėjo kažko aiškiau priešpastatyti myl.merui (debatuose, į kurios sutiko ateiti - vadinasi, nebijo).
                        Dar kartą sakau – dauguma partiečių palaikė Marių Matijošaitį, o Bertulis išrinktas labiau simpatikų balsais.

                        Comment


                          Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimą

                          Dar kartą sakau – dauguma partiečių palaikė Marių Matijošaitį, o Bertulis išrinktas labiau simpatikų balsais.
                          Jeigu „simpatikai“ nubalsuotų partijos skyriui draugiškai šokt nuo tilto - šoktumėt?

                          Kam reikalinga narystė partijoje jei šokat pagal „simpatikų“ dudelę? Gal paskatinti simpatikus, norinčius formuoti partijos liniją, prisijungti prie jos?

                          Comment


                            Šokimui nuo tilto atvirų balsavimų nedarome. Pirminiai rinkimai skirti įtraukti partijos rinkėjus, kurie dėl vienų ar kitų priežasčių nenori būti nariai.

                            Vis dėlto, meras be tarybos negali užsiimti patvaldyste, todėl tarybos rinkimai ne ką mažiau svarbesni.

                            Comment


                              Man su šita Bertulio situacija irgi kvailokai atrodo - manytum kad gera partija turėtų turėt politologų, viešosios nuomonės ekspertų, kurie galėtų sukurti komandą turinčią didžiausią šansą laimėti rinkimus. Kodėl partija nusprendė ekspertus ignoruot ir bandyt laimėt truputi karmos taškų prieš rinkimus, kai yra neblogas šansas prarasti savo dream team, vietoj to kad važiuot laimėt, ir rinktis karmos taškus per visą kadenciją tai man visiškai nesuprantama. Man visa šita realiai smirda amerikietiška politine kultūra, kuri susiformavo dėl to kad vietoj didesnio kiekio vidutinio dydžio partijų, liko dvi didžiulės partijos, su mažesnėmis sub-partijomis jų viduje, dėl ko realiai jiems ir reikia rinkimų viduje. Bet Lietuvoje mes turime iš ties visai sveiką politinę kultūrą, dėl ko man šie rinkimai rinkimų kandidatams atrodo kaip kvailas prastos sistemos nesuprantant dėl ko ji susiklostė imitavimas.

                              Comment


                                Parašė udrius Rodyti pranešimą
                                Na gerai žiūrim ką turim - Tapino tėvas Laimonas Tapinas išvažiuoja mokytis į Prancūziją, Sorbonos universitetą. Taip pat VU Žurnalistikos katedroje dėstė partinės ir sovietinės spaudos istoriją. Ir kas paneigs, kad šis asmuo galimai buvo susijęs su KGB? O Jei tai teisybė, ar negali būti kad FSB tampo jo sūnų?
                                FSB tampo Tapiną kad jis organizuotų Bairaktaro pirkimą? Įdomūs minčių vingiai. Ta proga naujas, detalesnis Tapino video apie Kauno mero verslą Kaliningrade:

                                https://www.youtube.com/watch?v=q4Zb1CyIuFA

                                Comment


                                  Parašė ignaloidas Rodyti pranešimą
                                  Man su šita Bertulio situacija irgi kvailokai atrodo - manytum kad gera partija turėtų turėt politologų, viešosios nuomonės ekspertų, kurie galėtų sukurti komandą turinčią didžiausią šansą laimėti rinkimus. Kodėl partija nusprendė ekspertus ignoruot ir bandyt laimėt truputi karmos taškų prieš rinkimus, kai yra neblogas šansas prarasti savo dream team, vietoj to kad važiuot laimėt, ir rinktis karmos taškus per visą kadenciją tai man visiškai nesuprantama. Man visa šita realiai smirda amerikietiška politine kultūra, kuri susiformavo dėl to kad vietoj didesnio kiekio vidutinio dydžio partijų, liko dvi didžiulės partijos, su mažesnėmis sub-partijomis jų viduje, dėl ko realiai jiems ir reikia rinkimų viduje. Bet Lietuvoje mes turime iš ties visai sveiką politinę kultūrą, dėl ko man šie rinkimai rinkimų kandidatams atrodo kaip kvailas prastos sistemos nesuprantant dėl ko ji susiklostė imitavimas.
                                  Meras yra tik viena to dalis. Visi kiti žmonės, įskaitant mane (Nr. 11), yra sąraše, ir gauti asmeniniai balsai nulems, kiek tos komandos turėsime taryboje.

                                  Comment


                                    Parašė cozzamarra Rodyti pranešimą
                                    Martynas Petraitis. Kaip namų sąlygomis užsiauginti nuosavą putiną
                                    https://www.lrt.lt/naujienos/pozicij...nuosava-putina



                                    Fantastiškas tekstas, rekomenduoju paskaityti visą.
                                    juokinga. Koks čia Putino analogas. Juk rinkimai neatšaukti. Aš spėčiau, kad Matijošaitis ir Vilniuje šiandien laimėtų. Dėl to paties ir Zuokas pretenduoja.
                                    Русский военный корабль, иди нахуй!

                                    Comment


                                      Parašė Edd Rodyti pranešimą

                                      FSB tampo Tapiną kad jis organizuotų Bairaktaro pirkimą? Įdomūs minčių vingiai. Ta proga naujas, detalesnis Tapino video apie Kauno mero verslą Kaliningrade:

                                      https://www.youtube.com/watch?v=q4Zb1CyIuFA
                                      Matijošaičių elgesys man yra šlykštus dėl tam tikrų mano principų, visiškai nesutampančių su manipuliuojančio žmonėmis Visvaldo principais.

                                      Bet vis tiek tame video nieks nepaminėjo, kiek ir ko prarastų Matijošaičiai ir kiek tikriausiai prarastų Lietuva, jei Viči iš putlerstano pasitrauktų.
                                      Paskutinis taisė manometras; 2023.03.01, 16:32.
                                      ПТН ПНХ
                                      «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                                      Comment


                                        Parašė manometras Rodyti pranešimą
                                        Matijošaičių elgesys man yra šlykštus dėl tam tikrų mano principų, visiškai nesutampančių su manipuliuojančio žmonėmis Visvaldo principais.

                                        Bet vis tiek tame video nieks nepaminėjo, kiek ir ko prarastų Matijošaičiai ir kiek tikriausiai prarastų Lietuva, jei Viči iš putlerstano pasitrauktų.
                                        Ka praranda Lietuva, kad Matijošaičtis vis dar turi įmonę Rusijoje, gal reikėtų paklausti. Ty pagal rusu elito sampratą gaunasi kad jie moka alga Matijošaičiui, kitaip tiesiog ten neveikia niekas.
                                        O už algą reikia atidirbti. Tuom tokioje situacijoje pasinaudotų bet kokia spec tarnyba, nebent ją galėtų sustabdyti turto neliečiamumas, teisėsauga, žiniasklaida. RU tau "rebiatos" į akis nusižvengtų dėl kiekvieno iš šių punktų.

                                        Comment


                                          Paskutinę dieną prieš rinkimus, primenu, kaip balsuoti už mūsų forumo urbanistines vertybes Kaune:

                                          Click image for larger version  Name:	kauno-11-ner.png Views:	1 Size:	450,2 kB ID:	2034525

                                          Labai ačiū šiam forumui. Be jo, ko gero, nebandyčiau eiti į politiką.
                                          Paskutinis taisė Kitas Džiugas; 2023.03.04, 19:13.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X