Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sankcijos Rusijai pradėjus karą Ukrainoje (nuo 2022.02)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

    Tai čia mes su savo kvaila politika tuos kozirius išmušėm sau iš rankų. Reikėjo suderint veiksmus su ES ir derėtis prieš įvedant blokadą, bet dabar Lietuva viena ją įvedė ir nieko mainais iš Rusijos viena neišsireikalavo.
    O EK ir ES smegenu neturejo suprast, kad cia koziris? Mes neismusem, ismuse EK.

    Lietuva duoda koziri ES, o ruskynas pradeda grasint ES. Tada ES apsisikus ismusa koziri is LT ranku. Taip, Lietuva galejo pirma tyliai pranest ES apie ta koziri, bet fakto nekeicia, kad ES neturi visiskai jokiu kiausu ir nori soaust del Ukrainos.

    Jei butu uzpulta Lietuva, as jau net nuosirdziai nezinau, ar Scholcas isreiskes susirupinima neprasytu humanitarinio koridoriaus savo kariams sugriztu.

    Comment


      Įdomi statistika, kiek šiai dienai šalys užpildė dujomis savo saugyklas:
      Portugalija 100%
      Lenkija 98%
      Danija 81%
      Čekija 73%
      Ispanija 73%
      Prancūzija 68%
      Belgija 65%
      Italija 65%
      Vokietija 65%
      Latvija 48%
      Vengrija 44%
      Bulgarija 38%

      Comment


        Portugalijos ar Lenkijos skaičiai gražūs, bet pačios saugyklos labai mažos: praeitą žiemą lenkai nuolat iš vokiečių saugyklų ėmė. Čia kiek kuri šalis saugyklų turi:

        Click image for larger version

Name:	image_2022-07-13_233819660.png
Views:	496
Size:	179,8 kB
ID:	1979590

        Comment


          Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
          Portugalijos ar Lenkijos skaičiai gražūs, bet pačios saugyklos labai mažos: praeitą žiemą lenkai nuolat iš vokiečių saugyklų ėmė. Čia kiek kuri šalis saugyklų turi:
          Gal geriau įmest statistiką, kiek turi atsargų palyginus su vartojimu? Pvz. Vokietijos saugyklos atrodo didelės ir užpildymas neblogas įvertinus, kad dar tik vasaros vidurys, bet metinis Vokietijos dujų suvartojimas yra apie 1000 TWh...
          Paskutinis taisė Lettered; 2022.07.13, 23:00.
          Flickr

          Comment


            Ir dar palyginti reiktų su įprastais užpildymo vidurkiais, gal dalis šalių net neišsiskiria, o gal kaip tik visos daug daugiau turi.

            Comment


              Duomenys apie saugyklų dydį nėra labai nauji, 6 metų senumo, gali būti šiokių tokių pokyčių, bet ko gero situacija nėra radikaliai pasikeitusi:

              Click image for larger version

Name:	storage1.jpg
Views:	404
Size:	51,5 kB
ID:	1979596


              O užpildymas birželio viduryje šiemet buvo labai per patį vidurį palyginus su kitais metais:

              Click image for larger version

Name:	image_2022-07-14_005918988.png
Views:	404
Size:	114,1 kB
ID:	1979597

              Comment


                Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                Niekas nieko čia negasdino, sankcijos buvo nukreiptos į Rusijos eksportą ir buvo nurodyta, kad netaikomos tranzitui į Kaliningradą, tik mūsų nekompetentinga valdžia nesitarus su savo ES partneriais nusprendė savas sankcijas įvesti ir blokuoti tranzitą taip sukuriant bereikalingą problemą lygioje vietoje, tai EK teko skubiai išaiškinimą Lietuvai parašyti, kad nebedarytų savavališkų nesąmonių. Tikėkimės užsienio reikalų ministras prisiims atsakomybę už savo kliurkas ir visišką diplomatijos nesupratimą.
                Nu kiek kartų reikia jums aiškinti kad šnekate visiškas nesąmones ir sankcijose buvo nurodytas betkoks prekių judėjimas per ES teritoriją taigi ir judėjimas į Kaliningradą.

                O kodėl toks tranzitas išvis buvo leidžiamas tai čia kitas kriminalas.
                Parašė Gator Rodyti pranešimą

                Ne tik. Briuselio kaltė, kad pramazino paminėt, kad kalba eina apie tranzitą iš kitų šalių per ES į Rusiją, o ne ir iš Rus į Rus.
                RUS yra ne ES šalis taigi yra kita šalis.
                Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                Gal ir gerai kėlė sankcijas, tik diplomatija šūdinai dirba, reikėjo prieš tai su tais pačiais vokiečiais savo pozicijas suderinti, kažin, ar dabar labai geras laikas kelti nesutarimus tarp savo partnerių ir didinti nepasitikėjimą Lietuva, juolab tų pačių vokiečių kariai Lietuvoje sėdi ir patys prašom, kad daugiau atsiųstų, taip pat kariuomenė daugiausia ir technikos perka būtent iš Vokietijos.
                So tokiais partneriasi kaip Šolcas nereikai ir priešų.
                Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                Tai čia mes su savo kvaila politika tuos kozirius išmušėm sau iš rankų. Reikėjo suderint veiksmus su ES ir derėtis prieš įvedant blokadą, bet dabar Lietuva viena ją įvedė ir nieko mainais iš Rusijos viena neišsireikalavo.
                Politika vykdyti ES sankcijas taip kaip jos parašytos ir maksimaliai mums naudingos yra kvaila?

                Comment


                  Prieš darant tolimesnes išvadas ties Kaliningrado politika palaukim:

                  A. Ar Rusija imsis tolimesnių veiksmų - pvz uždrausti Baltijos šalių įmonių tranzitus per Rusiją. Jei imasi tai reikės vertinti kaip eskalaciją ir EK išaiškinimas neišsprendė, o tik paskatino tolimesnę agresiją.
                  B. Dujos - jei dujų tiekimas atnaujinimas ir padidinimas galima būtų daryti prielaidą, kad tam tikra netiesioginė diplomatija pavyko. Mūsų interesas irgi yra Vokietija kuriai negresia energetinė krizė nutempiant visą Europą į recesiją tokiu būdu iškeliant populistus ir mažinant palaikymą Ukrainai. Vokietijai reikia 1-2 metų kad nueiti nuo rusiškos adatos.

                  Pradinius rezultatus pamatysim jau netrukus - savaitės/dviejų bėgyje.

                  Comment


                    Dar pora straipsnių apie tai - Europarlamentaras: tokie išaiškinimai negalėjo atsirasti be galvos linktelėjimo iš Vilniaus
                    P. Auštrevičius paaiškino, kad sankcijų politika yra privaloma, o šis EK išaiškinimas ją tiesiog papildo.

                    „Greičiausiai tas, kas yra išaiškinime, tinka tiems, kurie derėjosi. Aš taip manau, nes kaip kitaip čia tą dalyką ir paaiškinti“, – kalbėjo europarlamentaras.

                    Jis sukritikavo ir bendrą procesą.

                    „Čia yra padaryta didžiulė politinė klaida iš Europos Sąjungos pusės apskritai, kad leido Europos Komisijai kištis į visus šiuos reikalus, viršyti savo kompetenciją ir tokiu būdu interpretuoti sankcijų politiką“, – akcentavo P. Auštrevičius.

                    Politiko manymu, paskelbti išaiškinimą buvo skubėtą prieš paviešinant ir nusprendžiant dėl 7-ojo sankcijų Rusijai paketo.

                    „Aš kažkodėl galvoju, kad septintajame pakete gali būti padarytos tam tikros nuorodos į tranzitą – kitaip sakant, savotiškai legalizuojant šiuos EK išaiškinimus. Čia yra mano nuomonė, aš galiu ir klysti, bet turiu tokią nuojautą“, – pripažino europarlamentaras.
                    Vilpišauskas: EK sprendimą dėl Kaliningrado tranzito Maskva įvertins kaip silpnumą
                    Anot jo, pakoreguota EK pozicija rodo strateginio mąstymo Europos Sąjungoje ir sutarimo tarp valstybių narių trūkumą.

                    „Tai galima pagrįstai vadinti pozicijos keitimu, nes žinome, jog Lietuvos diplomatai konsultavosi su EK pareigūnais dar pavasarį, kai buvo apsispręsta dėl tokio pobūdžio sankcijų, ir atrodo, kad tada buvo rastas bendras supratimas, kurį, pradėjus pirmąsias tokias sankcijas rusiškų prekių tranzitui taikyti, patvirtino viešai ir EK vadovybė, kad Lietuva tinkamai taiko sankcijas ir tranzitui“, – BNS sakė politologas.

                    „Didžiausia žala kyla iš to, jog dabar atsiranda poreikis keisti pradėtą taikyti praktiką ir tada Europos Sąjunga ir jos valstybės atrodo nevieningos ir neapsisprendusios. Tai veikiausiai Maskvoje bus traktuojama kaip silpnumo ženklas“, – teigė R. Vilpišauskas.
                    Paskutinis taisė digital; 2022.07.14, 10:28.

                    Comment


                      Labai geras TV 3 išaiškinimas, kaip neprofesionalūs Vyriausybės veiksmai privedė prie viešo Lietuvos pažeminimo:

                      Kovo 15 dieną Europos valstybės pritarė ketvirtajam sankcijų paketui, pagal kurį nuo birželio 17 dienos į Europos Sąjungą uždraudžiama tiesiogiai ar netiesiogiai importuoti geležį ir plieno produktus, jeigu jų kilmės šalis yra Rusija arba jeigu jie eksportuojami iš Rusijos. Taip pat šiuos produktus draudžiama pirkti, transportuoti, teikti techninę pagalbą, tarpininkavimo paslaugas, finansavimą, drausti.

                      Nesunku suvokti, kad šis draudimas labiau nutaikytas į Europos Sąjungos subjektus ir siekiama, kad Rusija prarastų apie 3,3 mlrd. eurų vertės eksportą į Europą.

                      Bet ketvirtajame sankcijų pakete dar nėra nė žodžio apie Kaliningradą. Balandžio 8 dieną Europos Sąjungos valstybės priėmė penktąjį sankcijų paketą, kuriame jau atsirado tiesus ir aiškus Kaliningrado paminėjimas.

                      Esminis dalykas, kad kartu su penktuoju sankcijų paketu atsirado draudimas Rusijoje įsisteigusioms kelių transporto įmonėms transportuoti prekes keliais Europos Sąjungos teritorijoje, taip pat ir vykstant tranzitu.

                      Šis draudimas nėra taikomas, jeigu Rusijos transporto įmonės gabeną paštą arba tranzitu gabena nesankcionuotas prekes tarp Rusijos bei Kaliningrado. Kai kalbama apie kelius, tai mintyse turima omeny vilkikai, bet Lietuva traktavo, kad tai apima ir prekių transportavimą geležinkeliu.

                      Penktajame pakete nugulė ir nuo liepos 10 dienos įsigaliojęs draudimas importuoti į Europos Sąjungą vėžiagyvius, ikrus, alkoholį, cementą, medieną, sidabrą, laivus, vilkikus ir kitas prekes. Šiuo atveju draudimas irgi labiau nutaikytas į Europos Sąjungos subjektus, tai yra draudžiama šias prekes tiesiogiai ar netiesiogiai įsigyti, importuoti, perduoti, teikti techninę pagalbą, tarpininkavimo paslaugas, teikti finansavimą.

                      Taigi iš esmės galima konstatuoti, kad penktajame sankcijų pakete tikrai paminėta, jog tranzitu tarp Kaliningrado ir Rusijos prekės gali būti gabenamos, jei jos nėra uždraustos pagal kitas reglamento nuostatas, bet nuo birželio 17 ir liepos 10 dienos įsigalioję draudimai yra daugiausia orientuoti į importą į Europos Sąjungą arba Rusijos eksporto užkardymą.
                      https://m.facebook.com/story.php?sto...00000967433904
                      Flickr

                      Comment


                        Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
                        RUS yra ne ES šalis taigi yra kita šalis.
                        Ką?
                        Aš sakiau, kad mintis buvo drausti prekes iš kitos (ne rus) šalies į rus per ES.
                        O ne iš rus į rus per ES.

                        Comment


                          Ne pirmas kartas, kaip mėgėjai iš URM panašiai nuskrenda į griovį. Su Taivano atstovyve ir Baltarusijos trašomis iš esmės buvo identiškos situacijos komunikacine ir operacijų prasme, kai niekas nebuvo paaiškinta nei sąjungininkams, nei visuomenei, nei netgi koalicijos partneriams. Viskas iš begalinio noro užsidėti žymę istorijoje ir pabūti "kaip seneliui". Jau kaip ir būtų laikas susivokti tiek pačiam Gabriukui, tiek jo padėjėjams Adomėnui ir Januškai (niekieno nerinktiems, beje), kad toks planas chuliganas nepaeis ir kad norint išlaužti senelį reikia turėti gerokai daugiau kiaušų, intelekto ir charakterio, o ne vien daryti random bajerius užsienio politikoje.
                          Man įdomu, koks bus kitas taikinys? Santykių sugadinimas su Lenkija? Arba kokia Latvija?

                          Comment


                            Kad viskas gerai - eilinį kartą pasirodėm prieš rusiją kas esam, nuskambėjom jos "žiniasklaidoj" kaip priešai, kas yra visiškai OK. Parodėm, kad visada būsim už sankcijas jiems. Pagal jų apklausas mes patenkam turbūt į priešų trejetuką/penketuką, tai tegul to ir toliau nepamiršta

                            Comment


                              O koks privalumas mums būti nr 3, o ne pvz nr 8 ar 10?

                              Comment


                                Taip pat parodėm, kad jei kyla problemų - pakalbėt su EK ir pastatys mus į vietą. Dėl vaizdo pasišakojom, rimtesni kentai pašnekėjo ir sėdim tyliai kamputyje. Pasakodami kaip svarbu vienibė ir t.t.

                                Comment


                                  Parašė mantasm Rodyti pranešimą
                                  Taip pat parodėm, kad jei kyla problemų - pakalbėt su EK ir pastatys mus į vietą. Dėl vaizdo pasišakojom, rimtesni kentai pašnekėjo ir sėdim tyliai kamputyje. Pasakodami kaip svarbu vienibė ir t.t.
                                  Atvirkščiai - kad Europoje dalyvaujame kaip lygūs, ir kad mūsų nuomonė svarbi ir lygiavertė kitoms.

                                  Comment


                                    Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                    O koks privalumas mums būti nr 3, o ne pvz nr 8 ar 10?
                                    Nu ar tu norėtum būti kokioj 50 ar 100 vietoj? IMHO būtų nelygis
                                    Būti fašistinės šalies priešų trejetuke tikrai garbinga.

                                    Comment


                                      Parašė digital Rodyti pranešimą
                                      Atvirkščiai - kad Europoje dalyvaujame kaip lygūs, ir kad mūsų nuomonė svarbi ir lygiavertė kitoms.
                                      4 savaites laukt išaiškinimo ir dar tokio - nežinau kaip čia su tuo lygumu.

                                      Comment


                                        Parašė mantasm Rodyti pranešimą
                                        4 savaites laukt išaiškinimo ir dar tokio - nežinau kaip čia su tuo lygumu.
                                        Reiškia 4 savaites buvo tariamasi (tame tarpe ir su mumis) ir diskutuojama. Jei mūsų nuomonė nieko nereikštų, o Vokietijos viską - tai sprendimas būtų buvęs paskelbtas po 3 dienų.

                                        Comment


                                          Parašė digital Rodyti pranešimą
                                          Kad viskas gerai - eilinį kartą pasirodėm prieš rusiją kas esam, nuskambėjom jos "žiniasklaidoj" kaip priešai, kas yra visiškai OK. Parodėm, kad visada būsim už sankcijas jiems. Pagal jų apklausas mes patenkam turbūt į priešų trejetuką/penketuką, tai tegul to ir toliau nepamiršta
                                          Parodėm, kad neturim profesionalių žmonių URM ir patys nežinom, ko norim. Visa kita mes deja, daorm ne taip gerai. Latvija siunčia daugiau paramos kariaujančiai Ukrainai, nei Lietuva. Latvija. Tiek to parodymo, kas esam. Šnekėtojai, bet ne darytojai.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X