Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą

    Gali būti tiesa, nes ukrainiečių kanalai platino vaizdus kaip jų grupės laimingos pro ta patį punktą grįžta į Ukrainą
    Taiklus pastebėjimas iš internetų - užrašai "Za Bachmut" užrašyti ant JAU sudegusių automobilių. Kaip ir sakiau - ten kur TV Zvezda, ten brangūs rekvizitai.
    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

    Comment


      Kol kas neaišku kaip pasibaigs ta ukrainiečių speciali karinė operacija Rusijos teritorijoje, bet aišku tai, kad buvo ištrinta dar viena 'raudona linija'. Ką tik Ukraina gavo patvirtinimą, kad gaus F-16, bet kur kas svarbesnis gali būti patvirtinimas, kad Ukrainai duotas leidimas atakuoti Rusijos teritoriją su vakarų suteiktais ginklais. Yra absurdas, kad kai barbarai užpuola nekaltą šalį, tai egzistuoja kažkokie tabu, kad tuos barbarus galima naikinti tik užpultoje šalyje. Maždaug jei žmogžudys įsiveržia į kažkieno namus, tai su juo galima kovoti tik tuose namuose ir jeigu jis iš jų išeis - tai jis įgauna neliečiamybę. Jokios neliečiamybės neturi būti ir neaišku kuo užsibaigs šita Belgorodo speciali karinė operacija, bet man aišku viena - kad jai buvo ruošiamasi žymiai anksčiau, pirmieji pasiruošimo darbai buvo prieš kelis mėnesius, kai legionas 'Laisva Rusija' ar 'IchTamNety' rengė pirmas savo PR akcijas, kada jie peržengė Rusijos sieną. Šį kartą tai jau galbūt ne PR akcija, o galbūt ir PR akcija. Ir jeigu šį kartą tai irgi PR akcija, tai kitas kartas gali būti jau ne PR akcija. Svarbiausia, kad ukrainiečiai gautų galimybę veikti ne tik savo, bet ir priešo teritorijoje.

      Comment


        Putlerio senatvės marazmai…..

        Comment


          Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
          Beje iš taikdarystės srities naujas anekdotas. Maždaug po dviejų savaičių į Kijevą ir Maskvą atvyksta vienu metu 6 Afrikos šalių prezidentai, vedini PAR prezidento. Jie atveža afrikos sąjungos taikos planą, kurį bandys stumti. Pagrindiniai plano elementai:
          - nedelsiant skelbiamos paliaubos ir nutraukiami bet kokie kovos veiksmai;
          - užimtose Ukrainos teritorijose skelbiami nauji, tarptautinės bendruomenės stebimi referendumai, dėl šių teritorijų valstybinės priklausomybės;
          - abi pusės įsipareigoja pripažinti referendumų rezultatus, nepriklausomai nuo to koks bus jų rezultatas;
          - Ukraina įsipareigoja būti neutralia šaimi, Rusija įsipareigoja suteikti Ukrainai saugumo garantijas;
          - abi pusės pradeda derybas dėl santykių atkūrimo;
          - po referendumų atšaukiamos visos Rusijai įvestos sankcijos;
          - tarptautinė bendruomenė suderina Ukrainos atstatymo planą.

          Mhm, jie paprasti įdiotai, ar tiesiog afrikiečiai ?
          Jiems manau aktualiausias dalykas - Ukrainos ir Rusijos grūdai, todėl galimai dėl to yra suinteresuoti taika kuo greičiau. Kokiomis sąlygomis... manau tas dalykas yra antraeilis - rusijos grėsmės jie nejaučia (o ten, kur veikia vagnerio veikėjai - galimai net palaiko, kad tik prieš "Francafrique"). Šitas karas, iš Afrikos perspektyvos, nemažai daliai afrikiečių aktualus maždaug tiek, kiek mums karai Kongo DR. Ar visi iki vieno labai daug pergyvenam, jeigu jau atvirai, ranką prie širdies pridėjus?
          Paskutinis taisė Tomizmas; 2023.05.23, 23:05.
          Snowflakes will attack U <3

          Comment


            Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
            Svarbiausia, kad ukrainiečiai gautų galimybę veikti ne tik savo, bet ir priešo teritorijoje.
            Apie kokias galimybes eina šneka ? Aš neabejoju, kad ukrainiečiai jau senai ir sėkmingai veikia priešo teritorijoje. Manau, kad reikia būti visai naiviam jog galvoti, kad visi tie gaisrai ir kitos technogeninės katastrofos rusyne yra atsitiktinumas. Kita vertus nemanau, kad verta vykdyti kažkokius gilius gerai matomus įsiveržimus į priešo teritoriją, nes tai tiesiog pavojinga. Kad ir todėl jog kuo giliau lendi, tuo pačiam sunkiau viskuo apsirūpinti ir pats labiau pažeidžiamas tampi. Tokie pasienio reidai tai neblogas dalykas, nes turi galimybę esant reikalui atsitraukti atgal. Galima tik ginčytis koks tokių įsiveržimų efektas, bet čia kitas klausimas. Va ko labai reikia ukrainiečiams tai galimybės naikinti raketų paleidimo kompleksus priešo teritorijoje. Visus tuos S300, Iskanderus ir pan. Žinoma labai toli nuo sienos to nepadarysi be stiprios aviacijos, bet bent iki 50-100 km atstumu.
            Paskutinis taisė digital; 2023.05.23, 23:27. Priežastis: citavimas

            Comment


              Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
              Mhm, jie paprasti įdiotai, ar tiesiog afrikiečiai ?
              Jie retransliuoja Kinijos poziciją, nieko kito. Atrodo komiškai, bet formalumą jie turi atlikti.

              Comment


                Rusų „zombių“ perėmimas: kaip gyvena NATO oro bazė Estijoje

                Comment


                  Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
                  Manau, kad reikia būti visai naiviam jog galvoti, kad visi tie gaisrai ir kitos technogeninės katastrofos rusyne yra atsitiktinumas.
                  Gali būti vietinių pogrindžio organizacijų sabotažas, galimai tos pačios "Laisvos Rusijos" veikla.
                  Snowflakes will attack U <3

                  Comment



                    Panašu kad senesnis žemėlapis Rusijoje laikomas tikslesniu už naują. Radau dar senesnį, nei tas kuriuo naudojasi Putleris.



                    Comment


                      Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                      Jiems manau aktualiausias dalykas - Ukrainos ir Rusijos grūdai, todėl galimai dėl to yra suinteresuoti taika kuo greičiau. Kokiomis sąlygomis... manau tas dalykas yra antraeilis - rusijos grėsmės jie nejaučia (o ten, kur veikia vagnerio veikėjai - galimai net palaiko, kad tik prieš "Francafrique"). Šitas karas, iš Afrikos perspektyvos, nemažai daliai afrikiečių aktualus maždaug tiek, kiek mums karai Kongo DR. Ar visi iki vieno labai daug pergyvenam, jeigu jau atvirai, ranką prie širdies pridėjus?
                      Bet čia yra švelniai pasakius vienas niuansas. Kad tas karas afrikiečiams nerūpi kaip ir mums koks Kongas tai faktas. Bet tas nerūpėjimas nustoja galioti nuo to momento kai pradedi lįsti su taikos planu. Kaip ir mums ir daugumai Europos gyventojų nerūpi Indijos-Pakistano reikalai, bet ir nelenda Europos ar JAV diolomatija su alia taikos planu, kad indiškoje Jammu ir Kašmyro dalyje rengiamas referendumas dėl valstybinės priklausomybės, abi šalys įsipareigoja atidaryti visus pasienio punktus ir įvesti bevizį režimą ir t.t. Nuo to momento kai išlendi su kažkokiu planu turi jį labai protingai apgalvoti, kitaip švelniai pasakius nekaip atrodai

                      Comment


                        Parašė Taj Mahal Rodyti pranešimą
                        Panašu kad senesnis žemėlapis Rusijoje laikomas tikslesniu už naują. Radau dar senesnį, nei tas kuriuo
                        Šiaip jau Ukraina-Kijevo Rusia sėkmingai gyvavo, kai tuomet neegzistavusios Maskvos kunigaikštystės teritorijoje net nebuvo slavų kalba šnekančių vietos gyventojų.

                        Comment


                          Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą

                          Apie kokias galimybes eina šneka ? .
                          Apie galimybę ukrainiečiams laisvai naudoti vakarų suteiktus ginklus Rusijos teritorijoje. Yra kvaila, kad kai Ukrainą užpuola barbarai ir vakarai jai duoda ginklų, kad yra nustatomi kažkokie limitai, kad tuos ginklus galima naudoti tik Ukrainos teritorijoje. Tas pats, kas jei gatvėje vaiką užpuola kažkoks 'treninginis' ir suaugę, kurie galėtų tam tretiningiui duoti į galvą, to nedaro, bet duoda tam vaikui pagalį ir sako 'tu pats gali apsiginti, bet su tuo pagaliu negali jam smūgiuoti ten ten ir ten'. Kaip ir kur panaudoti iš vakarų gautus ginklus tegul sprendžia Ukrainos kariuomenės vadovybė, bet negali būti suvaržymų, kad juos naudoti galima tik Ukrainos teritorijoje.

                          Comment


                            Prigožinas guodžiasi, kad planas 'demilitarizuoti' ir 'denacifikuoti' Ukrainą suveikė priešingai ir Ukrainos armiją įvardina kaip šiandien vieną stipriausių pasaulyje.



                            Verta pastebėti, kad kodėl nepavyko 'denacifikuoti' Ukrainą, jis įvardija tai, kad 'Ukraina tapo žinoma visame pasaulyje'. Kitaip sakant norėję sunaikinti ukrainiečių identitetą, jie jį atvirkščiai visame pasaulyje legitimizavo. Nežinau ar jis supranta, kad tai visame pasaulyje vadinama ne 'denacifikacija', o genocidu tautiniu pagrindu, ir kad šiuo atveju naciai tie, kurie tą genocidą bandė vykdyti.

                            Comment


                              Parašė Kaimai
                              Tiesiog šlykštu kaip visa vakarų žiniasklaida daro rusų darbą išviešindama faktą jog reidui į Belgorodą galimai panaudotos kelios JAV perduotos nutrintos šarvuotos mašinytės. BBC puslapyje tai pagrindinė nuotrauka. Bellingcato nerdai pasibaisėję kad kai kurie ruskeliai dalyvavę tame savižudiškame reide yra ne pačio geriausio charakterio, nors patys yra buvusio nacisto ir ksenofobo Navalno gelbėtojai. Kol kas JAV diplomatija atmeta žurnalistų spaudimą, bet jei taip toliau Ukrainai bus liepta sugerinėti rusų agresiją šalies viduje ir kovoti džentelmeniškai-galantiškai, šio karo ji nelaimės (tik pagalvokit kaip jie visi BBC ir New York Times dės į kelnes jei Ukraina su SCALP'ais sugalvos sugriauti jos teritoriniuose vandenyse esančias Krymo tilto konstrukcijas). O čia buvo tik pats elementariausias bandymas užpinint rusų pajėgas į šiaurę nuo Ukrainos ir kuo daugiau jų atitraukti iš pietų.

                              upd. čia teigiama, jog pagrindiniame BBC puslapyje esanti nuotrauka yra ruskių inscenizacija (bent jau mašinų išdėstymas). Autorius neatmeta kad šarvuotos mašinos galėjo būti atvežtos iš kitur:
                              Ruskiai su fiskaru atvežė senus Humvius, įkėlė į duobę, ir skleidžia propagandą.
                              Paskutinis taisė digital; 2023.05.24, 10:55. Priežastis: citavimas
                              If a lion could speak, we could not understand him.

                              Comment


                                Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
                                Ruskiai su fiskaru atvežė senus Humvius, įkėlė į duobę, ir skleidžia propagandą.
                                Tuo tarpu, ale perimti/sunaikinti MaxxPro:

                                Comment


                                  Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
                                  Beje iš taikdarystės srities naujas anekdotas. Maždaug po dviejų savaičių į Kijevą ir Maskvą atvyksta vienu metu 6 Afrikos šalių prezidentai, vedini PAR prezidento. Jie atveža afrikos sąjungos taikos planą, kurį bandys stumti. Pagrindiniai plano elementai:
                                  - nedelsiant skelbiamos paliaubos ir nutraukiami bet kokie kovos veiksmai;
                                  - užimtose Ukrainos teritorijose skelbiami nauji, tarptautinės bendruomenės stebimi referendumai, dėl šių teritorijų valstybinės priklausomybės;
                                  - abi pusės įsipareigoja pripažinti referendumų rezultatus, nepriklausomai nuo to koks bus jų rezultatas;
                                  - Ukraina įsipareigoja būti neutralia šaimi, Rusija įsipareigoja suteikti Ukrainai saugumo garantijas;
                                  - abi pusės pradeda derybas dėl santykių atkūrimo;
                                  - po referendumų atšaukiamos visos Rusijai įvestos sankcijos;
                                  - tarptautinė bendruomenė suderina Ukrainos atstatymo planą.

                                  Mhm, jie paprasti įdiotai, ar tiesiog afrikiečiai ?
                                  Liūdna, kai tik „idiotai“ siekia taikos šiame konflikte.

                                  Comment


                                    Visi siekia taikos šiame "konflikte".

                                    Comment


                                      Klausiau per BBC Hard Talk su vienu iš PAR valdančios partijos, ANK, turbūt, veikėjų. BBC kaip visada priremė prie sienos su klausimais. Baisi korupcija, elektra būna net ne visą parą. Žodžiu, patys tie skaidrumo ir demokratijos lyderiai.

                                      Comment


                                        Be jau anksčiau minėtų Ukrainos ir Rusijos grūdų (1), aktualių Afrikai (dėl to jiems svarbu, kad karo veiksmai kuo greičiau sustotų), dar manau yra ir kiti niuansai.

                                        2. Afrika vis didesnį svorį įgauna demografiškai, pradės su laiku didėti ir ekonomikos dalis pasaulyje. Kartu su tuo, jie matyt pradeda jausti savo nors vis dar kuklią, bet augančią svarbą ir nori labiau dalyvauti pasaulio reikaluose. Tik čia tas pirmas blynas gavosi toks, ne kažin koks...

                                        3. Kinijos įtaka. Planas, kurį jie pateikė, labai panašus į Kinijos planą. Gal Kinija pasistengė, kad afrikiečiai irgi ateitų su tokiu planu, palaikydami Kinijos tikslus.

                                        4. Negalima atmesti ir kai kurių žmonių ten vis dar laikomų istorinių nuoskaudų - "europiečiai mūsų žemėse tvarkėsi, o kodėl mes negalim pas juos parodyti savo balso?"

                                        Plius "europiečiai pas mus atėjo su ginklais, o mes va matot - su taikos planu".

                                        Afrikoje vis dar yra labai daug antieuropietiškų (ypač antiprancūziškų) nuotaikų. Ne paslaptis, kad Prancūzijos verslas ekonomiškai dar turi Afrikoje daug įtakos, yra net tokia sąvoka kaip "Francafrique". Ne per seniausiai Reddite pasiskaitinėjau diskusijas apie vagnerio grupės vykdomus perversmus Afrikoje. Neįtikėtina, kiek afrikiečių juos palaiko, o priešingą nuomonę sutinka kaip "Prancūzijos propagandą" ar panašiai. Aišku, Afrikoje nei internetas, nei netgi raštingumas nėra masiniai reiškiniai - tai ko gero yra miestuose gyvenančių turtingesnių gyventojų nuomonės... Bet toks supratimas egzistuoja.

                                        5. Iš ankstesnio punkto seka, kad gal ir vagnerovcų įtaka duoda savo.
                                        Paskutinis taisė Tomizmas; 2023.05.25, 14:49.
                                        Snowflakes will attack U <3

                                        Comment


                                          Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                                          Afrikoje vis dar yra labai daug antieuropietiškų (ypač antiprancūziškų) nuotaikų.
                                          Garantuoju, kad jų dauguma - tie patys prigožino troliai.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X