Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Zygis Rodyti pranešimą

    Blogai, kad filmavo ir sugalvojo paviesint.
    Filmavo ir paviešino uzkių karo nusikaltimą.

    -

    Comment


      Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

      Na, motyvų ir psichologijos suvokimas yra labai svarbu. Juk ir tiriant rimtesnius nusikaltimus, yra stengiamasi save pastatyti į nusikaltėlio vietą - kuo jam kažkas buvo naudinga, kokie motyvai jį vedė, kas maždaug dėjosi jo galvoje. Suprasti motyvus - nereiškia pateisinti, o tokių dalykų žinojimas gali padėti daug kuriems blogiečio veiksmams užkirsti kelią.

      Realiai kažin ar kuri nors valstybė pasaulio istorijoje veikė principu "mes ateisim ir padarysim jiems kuo blogiau". Žmogiška psichologija tokiu principu neveikia, nes žmonės labai nemėgsta būti blogi, atrodyti iš šalies tokiais. Užtat labai gerai veikia buvimas "nuskriaustais, paniekintais, apiplėštais, pažemintais, apvogtais", ir dar "būtinybė atstatyti teisingumą", o dar labai stiprus dalykas yra "mes nuskriausti, todėl mums žalia šviesa - viskas galima, nes mes gi vargšai". Būtent tokia psichologija šiuo atveju ir veikia. Tuo vadovavosi ir naciai, ir japonijos militaristai, ir dar labai daug kas.

      Dėl to neteisinga galvoti, kad koks zet-ura-patriotas galvos "mes nepaskelbėm NATO specoperacijos, tai mes su jais nekariaujam". Ne, šiuo atveju veikia "jie ginkluoja fašistus, užgrobusius istorinę mūsų žemę, kur rusai tik kalba kiek kitokia tarme - taip, mes kariaujam su NATO!". Nes niekas gi nepasakys, kad jie yra tie blogiečiai, kurie puola. Ne, jie nuskriaustiji, apiplėšti, apvogti, priversti gintis!
      Realiai vystosi kažkoks vadovėlinis pavyzdys kur atrodo net ne itin daug pasigilinus vis tiek viskas kaip ir aišku.
      Kas gal tikrai įdomu tai Čingischaniškas Rusijos pradas, atvaryti iš Rytų prasiplėšt, pakariauti dėl karo (karas dėl karo), palikti išdegintą žemę.
      Aišku nemažai daliai mūsų kaip ir jaučiasi tas senovinis plėšikų iš Rytų vaibas, kur po to ateidavo suirutė ir vergovė, bet toliau nuo mūsų regiono, kurios rusai nebuvo užkariavę, tai atrodo vystosi dūmų uždanga, kad geriausiu atveju tai yra Rusijos dirty secret šio karo, ar kad čia gal iš vis feikas.
      Paskutinis taisė PoDV; 2022.11.20, 23:23.

      Comment


        Terminas kurio čia ieškot yra naudingas idiotas (angl. useful idiot).

        Comment


          Parašė PoDV Rodyti pranešimą

          Kas gal tikrai įdomu tai Čingischaniškas Rusijos pradas, .
          Jeigu Rusija tokia čingischaniška, kodėl ji negali būti taiki liberali demokratija kaip Mongolija?
          Paskutinis taisė Kitas Džiugas; 2022.11.21, 00:41.

          Comment


            Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimą

            Jeigu Rusija tokia čingischaniška, kodėl jie negali būti taiki liberali demokratija kaip Mongolija)
            Sakyčiau taip iškrito kortos. Mongolijos kitoniškumas Rusijos ir Kinijos atžvilgiu aplamai įdomus atvejis, buvo pavadinta net demokratijos sala.
            Gal tiesiog šalis žino kad nepakonkuruos su likusiu pasauliu, tai ir laikosi tokia santykinai pūkuota.

            Bet kažkoks Mongolų imperijos palikimas jaučiasi kai kalbame apie valstybes kurios nori daryt įtaką, t.y. Kinija, Rusija, gal net Iranas.
            Kinija mažiau, jie bando suktesnius metodus daryti įtaką, bet Rusija su Ukraina tikrai pasielgė kaip istorijos vadovėlių apie klajoklių invazijas į Europą.
            Paskutinis taisė PoDV; 2022.11.21, 00:30.

            Comment


              Parašė Zygis Rodyti pranešimą

              As irgi kartais stebiuosi. Asmeniskai man net sirdele glosto kai susaudo rusus, bet isreiskiau nuomone, kad kvaila ta viesinti - ir tada prasidejo trydos apie:

              1) o tai ka rusai nesaudo civiliu? Jie patys blogi ir teroristai.
              2) gal tu uz rusija?
              3) Ko jie uzpuole ukraina? Justified susaudymas

              Nors pacio pirmo posto mintis visai ne ta. Px, kad susaude orkus - is esmes net padeda mazinti C02, todel tai grazu ir teisinga. Blogai, kad filmavo ir sugalvojo paviesint.
              Click image for larger version

Name:	71kk60.jpg
Views:	500
Size:	71,7 kB
ID:	2006712

              Comment


                Parašė digital Rodyti pranešimą
                Tai tiek aš žinau - bet kad net "specialios karinės operacijos" prieš NATO nepaskelbė
                Tai NATO jie jokios "specialiosios operacijos" ir nevykdo, tik karą, o "speciali karinė operacija" Ukrainoje yra dalis to karo. Kaip ir dujų srauto užsukimas dar nuo 2021 metų vidurio taip pat buvo to karo dalis.
                Kaip sekasi ir kokios galimybės matom, bet savo galvose jie tikrai kariauja ne tik su Ukraina, bet visa NATO.
                Paskutinis taisė Lettered; 2022.11.21, 09:10.
                Flickr

                Comment


                  Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                  Perskaičius tą visą jūsų ilgą diskusiją, darosi keista. Eidvis manau tikrai nėra tarp žmonių, kurį galima būtų apkaltinti kažkokiu prorusiškumu, ir nesuvokiamai atrodo tie visi kaltinimai "vatnikizmu" žmogui, kuris net kelis kartus aiškiai išdėstė poziciją, kad jam ne gaila sušaudytųjų, bet jis tiesiog nenori, kad ant Ukrainos būtų bent menkiausias pretekstas kažkam prisikabinti. Nežinau - ar kažkas nesuprato, kas rašoma juodu ant balto, ar nenori suprasti.
                  Eidvis ne vata. Eidvis ultra-vakarietiškas. Bet šitam kontekste tarp ultra-vakarietiškų ir vatos yra nykstamai mažas skirtumas.

                  Comment


                    Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimą

                    Jeigu Rusija tokia čingischaniška, kodėl ji negali būti taiki liberali demokratija kaip Mongolija?
                    Tai gal ir bus, kai praras visą savo imperiją ir pora šimtų metų pasėdės po priespauda?

                    Comment


                      Parašė Galys Rodyti pranešimą

                      Click image for larger version  Name:	71kk60.jpg Views:	127 Size:	71,7 kB ID:	2006712
                      Pirmas video parodė, kad paimant į nelaisvę rusų okupantus, jie buvo suguldyti ant žemės, o paskutinysis iš jų pradėjo šaudyti. Antras video parodė mirusius visus 11 suguldytų belaisvių. Man keista, kai žmonės visą šitą istoriją suveda tik į du variantus: arba 'rusai surengė pasalą' arba 'ukrainiečiai sušaudė belaisvius'. Pasaulis yra daug sudėtingesnis, nei tik du variantai. Aš kalbėjau ir tą pabrėžiau turbūt dešimt kartų - kad aš nežinau kas ten įvyko, nes video to neparodo, o visi tie tvirtinantys, kad tiksliai žino kas įvyko po to, yra fantazuotojai ir nieko daugiau. Be to pabrėžiau, kad man net nesvarbu kas ten įvyko, man svarbu, kad dėl šio įvykio nenukentėtų Ukrainos reputacija, nes kai užkabinamas klausimas 'kas įvyko po to, kai baigėsi video' fantazijos gali pasvirti tiek į vieną, tiek į kitą pusę - būtent dėl to Kremlius taip aktyviai pasigavo šitą įvykį ir jį pradėjo reklamuoti per visus įmanomus kanalus. Kremliaus fantazijoms Lietuva yra atspari, bet kuo toliau nuo įvykių epicentro - tuo žmonės yra labiau pažeidžiami Kremliaus propagandos, nes įvykiai Ukrainoje jiems rūpi mažiau, lygiai taip pat, kaip mažai kam iš mūsų rūpi kažkokie karai/revoliucijos/stichinės nelaimės ir t.t. kur nors Afrikoje ar Pietų Amerikoje. Lietuva Ukrainą palaikys bet kokiu atveju, bet bent jau man svarbu, kad jinai savo reputacijos nesusidirbtų vakaruose, ten, kur žmonėms dėl didelio atstumo jos reikalai ne taip rūpi, kaip mums ir iš kur ateina Ukrainos sėkmės garantas - parama ginklais. Ir Ukraina įrodė, kad yra racionali šalis, nes paskelbė, kad šitas įvykis bus ištirtas ir tai viskas ko reikia, kad nukenksminti Kremliaus suorganizuotą propagandinę kampaniją šiuo klausimu. Kažką toks požiūris labai žeidžia ir aš suprantu kraujo ir keršto troškimą, problema ta, kad karai yra laimimi ne per kraują,ne per kerštą ir ne per du variantus, o per protingą politiką.

                      Comment


                        Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

                        Tai gal ir bus, kai praras visą savo imperiją ir pora šimtų metų pasėdės po priespauda?
                        Tai tokia ir viltis, kad Euroazijos gilumoje esančios šalys neturėtų tapti imperinėmis. Greičiausiai tai būtų santykinai nedidelių populiacijų valstybės, nuo kelių iki keliolikos milijonų gyventojų. Tada bus kaip nelabai kažką lemiančios Centrinė Azija ar ta pati Mongolija.
                        Atsirastų šansas horizontalaus valdžios modelio diegimui, pilietinei visuomenei ir t.t. Užtruktų, bet pagaliau būtų normalesnis šansas atsirasti.
                        Paskutinis taisė PoDV; 2022.11.21, 12:41.

                        Comment


                          Nepamirškim, kad dar XX a. pardžioje valstybės buvo pagrinde arba imperijos, arba kolonijos, su gana nedaug išimčių (tokių kaip Lietuva, Lenkija...). Tik dauguma imperijų savo imperializmą metė (kažin ar iš labai geros valios - tiesiog imperializmas pradėjo neapsimokėti). Bet kai kurios užsiliko. Matome rezultatą.

                          rusija manau liko imperija todėl, kad jos kolonijos ne kažkur užjūriuose. Europinė dalis (tikroji istorinė rusija), Sibiras, Kaukazas, totorių ir ugrofinų žemės - vientisas žemės masyvas, kurį suskaldyti žymiai sunkiau, nei atskirti nuo metropolijos kolonijas Afrikoje ar Pietų Amerikoje.
                          Paskutinis taisė Tomizmas; 2022.11.21, 13:04.
                          Snowflakes will attack U <3

                          Comment


                            Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                            rusija manau liko imperija todėl, kad jos kolonijos ne kažkur užjūriuose.
                            Rusija turi du prakeiksmus. Pirmas yra tai, kad jinai turtinga energetiniais resursais.Tai reiškia, kad valdžią užgrobia žmonės, kurie užgrobia iš esmės ir visą ekonomiką. Jei Rusijoje ekonomikos variklis būtų privatus verslas, o ne oligarchų/korupcijos/valdžios valdomas 'bizinis', tai diktatotarizmo laipsnis būtų stipriai sumažintas, nes diktatorius nevaldytų vienos iš esminių sričių - ekonomikos. Antras prakeiksmas - imperializmas. Rusija yra ryškiai per didelė, joje gyvena daugybė tautų, kurios nesijaučia viena tauta su kitomis, net kada kalba ta pačia kalba, nes paprasčiausiai gyvena per dideliais atstumais viena nuo kitos. Jei Rusijai duoti demokratiją - tai prie demokratijos jinai subyrės į skirtingas šalis, panašiai kaip buvo Sovietų Sąjungos pabaigoje, kada Sovietų Sąjunga mėgindama išvengti ekonominės krizės įvedinėjo demokratines reformas, kurios privedė prie to, kad į Lietuvos tarybą buvo išrinktas Sąjūdis, kuris tiesiog nubalsavo už Lietuvos nepriklausomybę. Ir Sovietų Sąjunga subyrėjo. Dėl to Putinas yra įsitikinęs, kad Rusijai naudingiausia valdymo sistema yra diktatūra, nes prie demokratijos jinai subyrėtų. Ir jis yra teisus, problema ta, kad prie diktatūros nebus ir ekonominio progreso.

                            Comment


                              Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                              Ir jis yra teisus, problema ta, kad prie diktatūros nebus ir ekonominio progreso.
                              Galėtų ir prie diktatūros būti ekonominis progresas, jei ji turėtų gerą vadybą, geras pvz. Gulf šalys, kurios ne tik uždirba kosminius pinigus už energijos eksportą, bet investuoja į socialinę infrastruktūrą, turizmą ir pan., kas pritraukia turtingų vakarų šalių gyventus ne tik turistauti, investuoti, bet net ir persikelti gyventi, kas kuria dar didesnes pajamas. O Rusija priešingai, savo veiksmais išvaro savo elitą ir kapitalą iš šalies jau nekalbant apie naujo pritraukimą.

                              Iš Ž. Maurico FB:


                              https://www.facebook.com/zygimantas....SYbvURTS41gMrl
                              Flickr

                              Comment


                                Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                                Rusija turi du prakeiksmus.
                                ...
                                Rusijai naudingiausia valdymo sistema yra diktatūra, nes prie demokratijos jinai subyrėtų. Ir jis yra teisus, problema ta, kad prie diktatūros nebus ir ekonominio progreso.
                                Kažkaip neįtikina. Tos pačios JAV yra gana didelė šalis, turtinga resursais, galima sakyti, kad daugiatautė. Kanada - kitas pavyzdys.



                                Comment


                                  Parašė Sula Rodyti pranešimą

                                  Kažkaip neįtikina. Tos pačios JAV yra gana didelė šalis, turtinga resursais, galima sakyti, kad daugiatautė. Kanada - kitas pavyzdys.


                                  Labiau įtikinantis argumentas, kuris gal net atvirkščias JAV situacijai (beje taip pat su nemažais stepių plotais), tai visokios stepių gentys einančios plėšt, kas verčia šalis darytis niekuo nepasitikinčiomis tvirtovėmis, sprendžiančios savo problemas plėsdamos teritorijas. Tada viršuje valdovas bando užvaldyti kuo daugiau, kad nieks necyptų.

                                  Comment



                                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                    Galėtų ir prie diktatūros būti ekonominis progresas
                                    Kol kas turime tik vieną pavyzdį - Singapūrą. Bet realiai tai yra išimtis iš taisyklės, o ne taisyklė.

                                    Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                    Kažkaip neįtikina. Tos pačios JAV yra gana didelė šalis, turtinga resursais, galima sakyti, kad daugiatautė. Kanada - kitas pavyzdys.
                                    JAV gamtiniai resursai jų ekonomikai yra menkniekis, palyginti su tuo, kokį svorį tie resursai sudaro Rusijos ekonomikai. Rusijos ekonomika yra iš esmės paremta gamtinių resursų eksportu. JAV taip pat yra daugiatautė - bet tai yra visai kas kita, nei Rusijoje. Rusijoje tautos gyvena daugiau mažiau vienoje vietoje, nuo kitų tautų dažnai atskirtos milžiniškais atstumais, kai JAV yra tautų kratinys, nes iš esmės tai yra šalis, sukurta iš imigrantų, o ne iš ten gyvenančių tautų. Tai du skirtingi dalykai.

                                    Comment


                                      Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                      Jei Rusijai duoti demokratiją - tai prie demokratijos jinai subyrės į skirtingas šalis, panašiai kaip buvo Sovietų Sąjungos pabaigoje, kada Sovietų Sąjunga mėgindama išvengti ekonominės krizės įvedinėjo demokratines reformas, kurios privedė prie to, kad į Lietuvos tarybą buvo išrinktas Sąjūdis, kuris tiesiog nubalsavo už Lietuvos nepriklausomybę. Ir Sovietų Sąjunga subyrėjo. Dėl to Putinas yra įsitikinęs, kad Rusijai naudingiausia valdymo sistema yra diktatūra, nes prie demokratijos jinai subyrėtų. Ir jis yra teisus, problema ta, kad prie diktatūros nebus ir ekonominio progreso.
                                      Taip, aš labai abejoju, ar liberalioje demokratiškoje Rusijos valstybėje nepradėtų reikšti nepriklausomybės reikalavimus kaip minimum Tatarstanas ir Čečėnija (ką jie jau darė 90-aisiais - Tatarstanas taikiai, Čečėnija nelabai), o paskui juos ir visas Kaukazas, Volgos - Uralo regiono tautos, Tyva su valstybingumo patirtimi, Buriatija ir t. t.

                                      Ir Rusijai (tokiu atveju galima rašyti iš didžiosios raidės) tautinių respublikų atsiskyrimai išeitų tik į naudą. Niekada neverta laikyti tų, kurie patys nenori būti kartu. Yra toks rusų liaudyje vartojamas posakis "per jėgą mielas nebūsi", bet valdžia kažkaip nelabai vadovaujasi liaudies išmintimi.

                                      Beje, kas liečia resursus - naftos ir dujų regionas Vakarų Sibire (Surgutas, Neftejuganskas ir t. t.) netgi po atsiskyrimų, liktų Rusijoje. Jugros regione titulinės tautos (chantai ir mansiai) sudaro tik kelis procentus gyventojų. Dėl tos pačios priežasties liktų Čiukotka, Karelija, Chakasija, Komija, galimai net Mordovija ir Buriatija - vietinės tautos tose respublikose sudaro mažumą. Bet Kaukazo, daugumos Pavolgio tautų, Tyvos, Altajaus ir Jakutijos neliktų.
                                      Paskutinis taisė Tomizmas; 2022.11.21, 13:54.
                                      Snowflakes will attack U <3

                                      Comment


                                        Kol aš sapnuoju atominį karą kaip didžiausią košmarą, tol Putinas sapnuoja visokias liberalias feministines Uralo ir Sibiro respublikas ...

                                        Comment


                                          Parašė PoDV Rodyti pranešimą
                                          Kol aš sapnuoju atominį karą kaip didžiausią košmarą, tol Putinas sapnuoja visokias liberalias feministines Uralo ir Sibiro respublikas ...
                                          Kažin, ar jos tokios būtų net jei būtų laisvos. Kaip matom dabar Ukrainoje daugiausia žiaurumų vykdo kariai būtent iš tų sibiro ar kaukazo tautų.
                                          Flickr

                                          Comment

                                          Working...
                                          X