Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė mag Rodyti pranešimą
    "Banderavtomobilis" ar "Džihadavtomobilis", tai tie, kurių rusai labai bijo, ir apie kuriuos svaigo putinas su konašenkovu, tik jų tada dar nebuvo, dabar jau bus
    Bet Djihad'as važinėja su nemirtingomis Toyotomis, ne Volgomis.
    Parašė Galys Rodyti pranešimą

    Tai lygiai taip pat galima sakyti, kad jei vakarai nenorėtų UA pergalės tai neduotų visiškai nieko. Pradedant žvalgybos duomenimis, baigiant kokiais Stinger'iais.
    Kad žaidimas daug subtilesnis. Duodi senienas iš sandėlio, pasidarai gerą PR, pakeli tautos (skaityk: balsų per rinkimus) nuomonę apie save ir dar nemokamai gauni mirusių rusų, o visus nuostolius gauna Ukraina. Su tokiu mastymu tai jie nori kad kuo ilgiau karas tęstųsi.
    Parašė hhh Rodyti pranešimą
    NATO valstybė puls NATO valstybę?
    Primenu kad kalbame apie Turkiją.
    T.y. Erdoganas = Putin 2.0

    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
    galima pažiūrėti į šios temos mėnesio dviejų senumo pranešimus ir pamatysim, kad tai, dėl ko tuo metu kaltinom vakarus, šiandiena jau yra įvykdyta.
    Tikrai? NATO kariuomenė jau Ukrainoje ir stumiasi į Rusijos teritoriją su intenciją ją okupuoti ir reformuoti kaip Vokietija buvo reformuota po WW2?

    Parašė PoDV Rodyti pranešimą
    arba raketų ataka prieš atominę elektrinę nėra tokia pavojinga, kaip kartais paišoma, nes atominės elektrinės nėra Černobylių kopijos kaip minimum.
    Nėra. Net senose sovietmečio elektrinėse, o vakaruose tai išvis ne problema.

    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

    Macronas dėl to Putino veido išsaugojimo žinoma nusišnekėjo, bet tą punktą galima vertinti tik kaip bandymą pasiekti taikaus konflikto sprendimo.
    Net Putinui bombarduojant Paryžių Makronas lėktu jam skambinti ir prašyti taikiai susitarti.

    Bet kad mes nesiunčiam haubicų - tai niekam nekyla dėl to klausimų, o kad prancūzai labai blogi, kurie haubicas siunčia, kažkodėl klausimų nekyla.
    Jei tos Prancūzų haubicos stovėtu Lietuvoje ginti NATO sienos tai viskas tvarkoje būtų, bet jeigu jos tiesiog dulka sandeliuose kitame žemyno gale tai tikrai nėra ką joms ten veikti.


    Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
    O pradėti sviedinių gamybą Vokietijos/Prancūzijos/Lietuvos/Ukrainos gamyklose yra toks superpuperypatingaisunkus procesas? - ne, tai galima įsisavinti per kelias valandas.
    Ukraina gamina artilerijos sviedinius bent vienoje gamykloje. Lietuviai gamina smulkiają amuniciją (yra bent trys įmonės, gal ir daugiau).

    Parašė Sula Rodyti pranešimą

    Kai orkų T-72 riedės Lietuvos keliais, Vokietija irgi neleis panaudoti savo "Leopardų"?
    Šolcas tai gali leisti ir savo autobanais orkam apvažiuoti.
    Parašė RokasLT Rodyti pranešimą

    Geriausi inžinieriai ir programuotojai liekas JAV, o ne Kin, be to, net ir Indija turi geresnius programuotojus negu Kin. Kas turi daugiausiai proto - nenori grįžti į visuotinį kibernetinį (balų) kalėjimą.
    Geriausi inžineriai šiaip yra Taivane, ir būtent ten buvo rastas būdas apdoroti naujai čipus kad jie būtų spartesni, tuo tarpu Intelis 10 metų kankinosi JAV kišdamas milijardus ir nesurado būdo padaryti 10nm gate length.


    Comment


      Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

      Geriausi inžineriai šiaip yra Taivane, ir būtent ten buvo rastas būdas apdoroti naujai čipus kad jie būtų spartesni, tuo tarpu Intelis 10 metų kankinosi JAV kišdamas milijardus ir nesurado būdo padaryti 10nm gate length.
      Aš kalbu apie kinus, kurie studijuoja JAV.

      Comment


        Video kaip gyvenvietė yra išvaloma nuo orkų. Pats išvalymas prasideda nuo 6:18. sunaikinta 13 ir 22 pasidavė, ukrainiečių nežuvo nei vienas.

        Comment


          Rusijos analitikas: trys šalys paruošė Ukrainos kapituliacijos planą
          Italija, Prancūzija ir Vokietija siūlo Ukrainos kapituliacijos planą, duodamas interviu Ukrainos žurnalistui Dmitrijui Gordonui sakė JAV gyvenantis Rusijos politikos analitikas Andrejus Piontkovskis.

          „Situacija Ukrainos frontuose yra sudėtinga, bet ne neišsprendžiama, jei Vakarai toliau vykdys savo lendlizo įsipareigojimus. Mane labiau neramina ne tiek plataus masto Rusijos puolimas Donbase, kiek neįtikėtina, visame pasaulyje vykdoma Rusijos slaptųjų tarnybų operacija, kurios šūkis – „Nepažeminkite Rusijos“.

          Garbė įgarsinti šią memą primenančią mintį buvo patikėta senam Rusijos Federacijos prezidento Vladimiro Putino draugui, Prancūzijos vadovui Emmanueliui Macronui. Jis tai padarė dar gegužės 9 d. Ir šis šūksnis – nežeminkite Rusijos, nesprauskite jos į kampą, būkime objektyvūs, padėkime sustabdyti kraujo praliejimą – skamba jau ne vieną savaitę“, – sakė A. Piontkovskis.

          Pasak jo, ši kampanija Europoje sulaukė didžiulės sėkmės.

          „Ji tapo Italijos planu. [Tiesą sakant,] tai net ne Italijos planas, o E. Macrono, Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo ir Italijos ministro pirmininko Mario Draghi planas. Tiesiog E. Macronas ir O. Scholzas, kaip pagrindiniai veikėjai, šiek tiek vengia parodyti savo asmeninę autorystę. Tai yra Ukrainos kapituliacijos planas“, – pabrėžė pašnekovas.

          Taip pat A. Piontkovskis priminė, kad panašūs Vakarų valstybių, „pirmiausia, Prancūzijos, sukurpti scenarijai, įteisinantys V. Putino užgrobimus", buvo įgyvendinti ir anksčiau.

          Comment


            Belieka tikėtis, kad Ukraina su Lenkijos ir kitų rytų ir vidurio Europos šalių pagalba sugebės atsilaikyti...
            Flickr

            Comment


              Žiniasklaida: Scholzas, Macronas ir Draghi ketvirtadienį lankysis Kyjive

              Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/worl...69701#cxrecs_s

              Comment


                Parašė Edd Rodyti pranešimą
                Žiniasklaida: Scholzas, Macronas ir Draghi ketvirtadienį lankysis Kyjive

                Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/worl...69701#cxrecs_s
                Atvaro kartu siūlyti kapituliaciją, nieko keisto, kad kartu nevažiuoja nei UK, nei Lenkijos vadovai.
                Flickr

                Comment


                  Tai ką, spaus atiduoti dalį teritorijų ir baigti karą? Jei taip, vargu ar be JAV sprendimo.

                  Comment


                    Parašė Edd Rodyti pranešimą
                    Tai ką, spaus atiduoti dalį teritorijų ir baigti karą? Jei taip, vargu ar be JAV sprendimo.
                    Nemanau, kad dabar prie Bideno JAV yra sprendėja, Bidenas manau leidžia Europai (Vokietijai su Prancūzija) pačiai tvarkytis savo darže.
                    Flickr

                    Comment


                      Nesigauna po vieną, tai bandys tryse užgult. Pagak Ukrainos atstovų kalbas, tai neturėtų pavykt, kitas klausimas ar neprasidės kokie šantažai dėl stojimo į ES ir t.t.

                      Comment


                        Parašė mag Rodyti pranešimą
                        Nesigauna po vieną, tai bandys tryse užgult. Pagak Ukrainos atstovų kalbas, tai neturėtų pavykt, kitas klausimas ar neprasidės kokie šantažai dėl stojimo į ES ir t.t.
                        Prieš pora dienų buvo video su CAESAR'iais ant tralų kažkur Prancūzijoje, vakar buvo video su italų FH70 irgi ant tralų pakeliui į kažkur. Galvojau, kad šiaip kokie fake'ai, bet jei jau organizuojamas Makron'o ir Draghi vizitas į Kyivą, tai pasilieku sau kokius 5% vilties, kad galbūt bandys ne tik užgulti Zelenskį, bet ir kažką naudingo atsiveš.

                        Čia italų FH70,.


                        Caesar'iai pakeliui į kažkur.

                        Paskutinis taisė Galys; 2022.06.13, 16:41.

                        Comment


                          Nzn ką Jūs matote, bet man labai nepatinka paskutinių savaičių statistika - labai mažai žuvusiųjų iš rusų pusės, labai mažai sunaikintos technikos. O tai rodo tik viena - rusai pakeitė taktiką. Matysim kas bus toliau ir ar nebus tik pavėluota ta pagalba

                          Comment


                            Perklausiau Portnikovo pokalbį su Ždanovu. Ukrainietiškai kalbėjo, bet atrodo supratau gerai. Manoma, kad ukrainiečiai vakarietišką techniką bus pajėgūs plačiai naudoti nuo birželio pabaigos ar liepos pradžios. Ir jau didžiausia problema tampa nebe pati technika, bet amunicija jai. Amunicijos reikia daug. Labai daug. Tokių didelių kiekių lėktuvais neprivežiosi. Amunicija išplaukė laivais ir pagal skaičiavimus jau turi ar turėjo pasiekti Europą. Tačiau ją dar reikia pristatyti iki fronto linijos ir saugiai. Tai irgi užima laiko. Tame tarpe ir dėl saugumo gabenant. Galima tik įsivaizduoti kas būtų jei rusams pasisektų pataikyti su raketa į ešeloną su amunicija. Kaip Ždanovas sako: o pažiūrėkit kiek laiko patiems amerikiečiams užimdavo amunicijos pristatymas jų pačių kariams į Persų įlanką. Bet jau lygtai šviesa horizonte matosi.

                            Comment


                              "Россия должна быть унижена"
                              Click image for larger version

Name:	1_AlkIoNm.jpg
Views:	744
Size:	14,7 kB
ID:	1974250

                              https://mignews.com/news/novosti-ssh...-unizhena.html


                              Comment


                                Литва передаст Украине партию «Убийц орков»
                                Украина получит 110 антидроновых ружей EDM4S Sky Wiper от Литвы.
                                Об этом сообщает РБК-Украина со ссылкой на заявление литовского журналиста Андриуса Тапинаса в Twitter.
                                "Мы только что купили и поставим в ближайшее время 110 мощных противобеспилотных ружей литовского производства - EDM4S Sky Wiper", - написал он.
                                По его словам, стоимость партии - 1,5 млн евро.
                                "Ружья будут распределены между 35 украинскими воинскими частями. Мы их назвали "Убийца орков". Толкин бы одобрил", - добавил Тапинас.
                                Отметим, по данным АрмияInform, EDM4S разработан литовской компанией NT-Servise для противодействия беспилотным летательным аппаратам. Его эффективность достигается путём подавления сигналов управления, видео и навигации. Комплекс полностью мобилен и готов к использованию нажатием одной кнопки. Масса комплекса составляет 6 кг, размеры - 250х350х900 мм.
                                https://charter97.org/ru/news/2022/6/13/502321/

                                Click image for larger version

Name:	aux-head-1655136424-202206013_do_360.jpg
Views:	739
Size:	19,7 kB
ID:	1974252

                                Comment


                                  Na rusai irgi skundžiasi, kad jau gramdo artilerijos sviedinių atsargų dugną, bent jau 122 mm.
                                  И вот внезапно эти самые “банды бомжей-алкоголиков-уголовников” с началом СВО оказываются не менее, а то и более, компетентными, чем среднестатистические приезжие артелы из “армии мирного времени”! Ну а внутри Корпусов НМ ЛНР и ДНР, соответственно, 122-мм артиллерия оказывается чисто в силу большей практики в среднем компетентнее 152-мм.
                                  Разумеется, на Д-30 и “Гвоздики” мотострелковых бригад и полков тут же взваливаются масштабные огневые задачи, очень быстро пожирающие чудовищные по меркам “Минских соглашений” объёмы боекомплекта. Калибром 122-мм. И через месяцок-полтора выясняется, что запасы 122-мм снарядов не бездонны отнюдь, что в Западном Округе они уже заканчиваются, и что надо срочно, уже во время боевых действий, пересаживать артиллерию Народной Милиции Республик на 152-мм орудия Д-20, которые начинают спешно снимать с хранения. И вот, пока одна часть артиллерии Республик, в основном самоходные дивизионы на “Гвоздиках”, сидит на голодном снарядном пайке, буксируемую артиллерию начинают пересаживать на Д-20. А техника, снимаемая с хранения, это у нас та ещё лотерея. Что реально исправно, что нет – ну выстрелу к десятому выяснится. У тех орудий, которые выстрелят.
                                  https://vk.com/@iistrelkov-andrei-mo...-batalony-pros

                                  Comment


                                    Po paskutinio tavo pranešimo Rusija daugiau teritorijų prarado nei kad užkariavo - tai tokiais tempais okupuojant Ukrainą, kada jinai pradės tą Odesą ir Kyjivą užiminėti?
                                    gal netiksliai parašiau... aš lyginu su 2022 02 23 situacija.
                                    Per tą mėnesį niekas iš esmės nepasikeitė:
                                    1. Tikėtina, kad prasideda III pasaulinis karas, kuris truks ilgai, žus milijonai, bet Rusija, tokia kokia ji yra dabar, bus sunaikinta.
                                    Čia galimas variantas, bet priklausys nuo Kinijos veiksmų. Kol kas RF atrodo labai vieniša šioje kovoje...
                                    3. Pats vis dar esi Kremliaus ruporas.
                                    o šiame forume įprasta švaistytis tokiu sąmonės srautu? :-)
                                    Ukrainos sostinę vasarį-kovą bandė apsupti dešimtys tūkstančių Rusijos karių (skaičiuojant puolimą iš Černyhovo). Jie nesitikėjo pasipriešinimo, todėl nenaudojo masyvios artilerijos ugnies. Tai vis tiek buvo karas. Jie apsišiko.
                                    Taip, vienareikšmiškai jie patyrė fiasko. Ir būtent dėl daugybės klaidingų prielaidų, kuriomis rėmėsi planuodami veiksmus.
                                    Na rusai irgi skundžiasi, kad jau gramdo artilerijos sviedinių atsargų dugną, bent jau 122 mm.
                                    čia tikrai geria žinia. Jei dar ir Vakarai pradėtų teikti paramą rimčiau - su laiku situacija galėtų pradėti keistis.

                                    Comment


                                      Parašė udrius Rodyti pranešimą
                                      Nzn ką Jūs matote, bet man labai nepatinka paskutinių savaičių statistika - labai mažai žuvusiųjų iš rusų pusės, labai mažai sunaikintos technikos. O tai rodo tik viena - rusai pakeitė taktiką. Matysim kas bus toliau ir ar nebus tik pavėluota ta pagalba
                                      Įvyko tai kas turėjo įvykti - abi pusės išsikvėpė ir tam tikram laikui perėjo į daugiau mažiau pozicinę kovą. Bet technika ir toliau sėkmingai naikinama, tik kai nebėra prastai saugomų kilometrinių kolonų "Na Berlin!", viskas nebeatrodo taip dramatiškai. O dėl gyvosios jėgos nuostolių - niekas nežino tikslių skaičių nei kokie jie buvo karo pradžioje, nei dabar.
                                      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                      Comment


                                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                        Rusijos katilo Donbase planai.
                                        Click image for larger version

Name:	Screenshot_20220613_073010.jpg
Views:	898
Size:	173,6 kB
ID:	1974079
                                        https://t.me/audrius_baciulis/2371
                                        Čia labai geras šitas. Akivaizdžiai parodo viską, ką reikia žinoti apie nepobedimajos rasijos "galią"
                                        Snowflakes will attack U <3

                                        Comment


                                          O čia tikras planas ar kažkur internete kažkas rado?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X