Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Gal tiesiog praleidai. Kalba čia prasidėjo apie būtent Šolco ginklus. 7 vnt. 15 vnt. Vasaros pabaigoj gal dar 15.

    Comment


      Parašė Globalus Rodyti pranešimą
      Iš NATO niekas nebuvo tankų perdavęs. Visi bijo Maskvos
      Lenkai išstojo iš NATO? Būsiu praleidęs.

      Comment


        Lenkija ir Čekija nemažai perdavė tankų Ukrainai. Ir dangus beje nesugriuvo, ir rusai nieko iš esmės į tai. Tik tiek, kad ten modernizuoti rusiško modelio T-72 visi. Leopardų ar Abramsų nėra. Viena čekišką rusai spygavo iš laimės, kad prieš kelias dienas sveiką paėmė.
        Click image for larger version  Name:	FU02enlWIAAZzVD.jpg Views:	0 Size:	333,7 kB ID:	1973923

        Comment


          Parašė rmss Rodyti pranešimą

          Lenkai išstojo iš NATO? Būsiu praleidęs.
          Ten buvo ne Nato šalies gamybos

          Comment


            Parašė Globalus Rodyti pranešimą
            Ten buvo ne Nato šalies gamybos
            Ir?

            Comment


              Niekas Nato tankų nebuvo perleidęs, Vokietija to irgi nežada daryti.

              Comment


                Parašė Globalus Rodyti pranešimą
                Niekas Nato tankų nebuvo perleidęs, Vokietija to irgi nežada daryti.
                Taip ir tai yra kažkoks slaptas mirtinas amuletas kurio vakarai bijo pridėję į kelnes tarytum 40vnt senų Leopardų yra kažkokia marsiečių mirtinai pavojinga genetiniame lygyje technologija.
                Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                Comment


                  Taigi, kaip matau daugumos nuotaikos jau labiau atitinka realybę...kas, žinoma, yra gerai. Problemos suvokimas yra pirmas žingsnis į jos sprendimą. Paskutinį kartą rašiau maždaug prieš mėnesį, vieno dalyvio buvau apšauktas vos ne "Kremliaus ruporu"...dabar tai atrodo kiek apgailėtina, ar ne? :-) Na, bet prie reikalo: čia kai kurie rašinėja apie kažkokią Vokietijos/Prancūzijos baimę dėl Lenkijos ir Ukrainos tandemo. Prieš tai rašant siūlau paklausti savęs dėl ko tokia baimė gali kilti? Ukraina nėra ir dar daugybę metų nebus ES narė, geriausiu atveju jie gali tikėtis kandidatės statuso, bet... o kiek metų Turkija jau yra kandidatė? Taigi, - kandidatės statusas negarantuoja įstojimo. Įstojimui yra gana griežti kriterijai ir Ukraina jų dar labai ilgai neatitiks. Tai kokiame gi formate Vokietiją/Prancūziją gali gąsdinti kažkoks Lenkijos ir Ukrainos duetas? Jokiame... Atsakymas dėl paramos trūkumo, mano nuomone, labai paprastas - nelabai lieka ką teikti.Kad palyginti Vakarų Europos šalių nusiginklavimo mastą pakanka pasižiūrėti į pvz Budeswehr'o pajėgumus 1990 ir dabar... skirtumas daugiau nei akivaizdus. RUS gi, priešingai, nuo pat Putin'o atėjimo valdžion nuosekliai, nors ir su blaškymaisiais, stiprino savo GP.
                  Jau senokai rašau, kad Ukraina gauna nepakankamai paramos iš Vakarų ir kad su tuo ką gauna jokių kontrpuolimų nebus ir toliau bus prarandamos teritorijos. Esmė ir slypi skaičiuose/kiekiuose. RF tai puikiai supranta. Ką jie pakeitė po patirtos pirmųjų kelių savaičių nesėkmės yra tai, kad jie tiesiog pradėjo kariauti doktriniškai, pagal savo karo mokyklą ir tradiciją. Ir kampanija, kuri pradžioje, panašu, tikrai buvo planuota kaip specialioji operacija virto tiesiog karu. Mano nuomone, strateginių tikslų dabar siekiama etapais (tai yra - operacija tapo ištęsta laike). Po Luhansko/Donecko sričių užėmimo tikėčiausi susitelkimo į Chersono/Zaporižės sritis ir tuomet jau Odesos klausimo sprendimo. Tolimesniame etape neatmesčiau bandymo kartoti žygį link Kijevo.
                  Kas gali pakeisti situaciją? Žinoma, kad gerokai didesni karinės Vakarų paramos kiekiai (artimiausiu metu tikėtinas turbūt neverta...). RUS režimas, žinoma, laikysis, nes šiuo metu patiriami nuostoliai jam yra visiškai toleruotini ir matysime tolimesnę RUS "šiaurės korėjizaciją". Beje, tikrai nesiūlau labai susitelkti į tuos clickbait'inius kliedesius apie greitą Putin'o mirtį, nes visai tikėtina, kad pačios RUS spectarnybos tas pasakas ir skleidžia, kad sukurti įspūdį, jog diktatorius nebeturi ko prarasti ir eis iki galo, taip bandant atgrasyti Vakarų visuomenes nuo paramos Ukrainai.

                  Comment



                    Su daug kuo galima sutikti, aš irgi nemanau, kad Ukrainos/Lenkijos tendemas galėtų kažkaip kelti kažkokią tai grėsmę Vokietijai, juk bendrai jų ekonomikos (BVP) tėra 2/3 Italijos ekonomikos ir čia skaičiuojant pagal PPP, nes nominaliai tai sudaro dar mažiau. Bet toks tendemas, jei dar pridėtumėm Baltijos šalis, galėtų būti ne kažkokia alternatyva ES, o nemenka atsvara Rusijai, juolab, kad šitos šalys fiziškai atkerta Rusiją nuo Europos, kas suteikia tam tiktų svertų. Sutinku ir su tuo, kad Ukraina dar ilgai netaps ES nare, tiesiog argumentas, kad 'mes kovojame, dėl to turėtumėm būti priimti į ES' nėra rimtas, nes ne pagal tai yra vertinamos šalys kandidatės. Bet Ukrainai ir pačiai neapsimokėtų dabar tapti ES nare, nes iš Lietuvos patirties žinome, kad didžiausios reformos pas mus buvo būtent tada, kada mes siekėme įstoti į ES, o ne tada, kada jau įstojome, kokia Vengrija taip pat nebūtų tapusi tokia, kokia yra dabar, jeigu Orbanas ją būtų valdęs Vengrijai ketinant stoti į ES laikotarpiu. Tas pats turi būti ir su Ukraina - jai pasiūlomas kandidatės statusas ir kas daug svarbiau, nukreipiami didžiuliai ES ir ne tik ES fondai į Ukrainos atstatymą ir ekonomikos modernizavimą mainais už reformas. Tai būtų didelė pinigų injekcija + spaudimas vykdyti reformas + kontrolė, kad pinigai tinkamai ir efektyviai panaudojami. Tada, kada Ukraina bus pakankamai reformuota, o jos ekonomika sieks ne 30% BVP (PPP) vienam gyventojui ES lygio, o bent 50% (kaip buvo Lietuvos atveju jai stojant į ES) - tada jau galima bus Ukrainą ir į ES priimti. Bet toks Ukrainos reformavimas, modernizavimas ir ekonomikos sustiprinimas truks kaip minimum 10 metų.

                    Bet nesuprantu iš kur atsiranda tokie teiginiai:

                    Parašė Willow Rodyti pranešimą
                    Jau senokai rašau, kad Ukraina gauna nepakankamai paramos iš Vakarų ir kad su tuo ką gauna jokių kontrpuolimų nebus ir toliau bus prarandamos teritorijos. <...> Po Luhansko/Donecko sričių užėmimo tikėčiausi susitelkimo į Chersono/Zaporižės sritis ir tuomet jau Odesos klausimo sprendimo. Tolimesniame etape neatmesčiau bandymo kartoti žygį link Kijevo.
                    Po paskutinio tavo pranešimo Rusija daugiau teritorijų prarado nei kad užkariavo - tai tokiais tempais okupuojant Ukrainą, kada jinai pradės tą Odesą ir Kyjivą užiminėti? Vakarai gal ir nepakankamai technikos tiekia Ukrainai, galbūt jos iš ties trūksta, ypač Europoje, bet jinai vis tiek yra teikiama spartesniais tempais, nei kad Rusija sugeba kompensuoti savo praradimus, kitu atveju Ukraina neatsiiminėtų daugiau žemių, nei praradinėja. O jeigu karas užsitęs - tai Ukraina sulauks dar didesnės paramos. Vien Vokietija investuoja 100 milijardų eurų į savo ginkluotės atnaujinimą, o tai, atsiprašant, atitinka 20.000 tankų kainą, prie to pridėkim kitas ES nares, kurių spėju dauguma dabar taip pat planuoja pirkimus, o Lenkija jau ir gamyklas užkūrė ir sutartį su ukrainiečiais pasirašė, tada dar pridėkim JAV su lend-leasu ir palyginkime su Rusijos pajėgumais, kurios ekonomika įvairiais skaičiavimais turėtų susitraukti 15% šiais metais. Užsitęsusio karo atveju geriausia, ką Rusija galėtų padaryti, tai mėginti 'modernizuoti' savo sovietinį metalo laužą, tik netgi modernizuoti jie vakarų teikiamai ginkluotei niekaip negalėtų prilygti, o šiuo atveju tai net nebūtų modernizacija, o remontas, nes dėl taikomų sankcijų priėjimas prie modernių technologijų Rusijai yra stipriai apribotas. Bet aš nemanau, kad prireiks užsitęsusio karo. Mes čia reikalaujame iš Ukrainos kažkokių didelių pergalių, nors realiai ta vakarų teikiama technika ne taip jau ir seniai Ukrainą pasiekė ir vis dar vyksta jos tiekimas ir nemanau, kad tas tiekimas užsibaigs.

                    Comment


                      Parašė Globalus Rodyti pranešimą
                      Niekas Nato tankų nebuvo perleidęs, Vokietija to irgi nežada daryti.
                      Kai orkų T-72 riedės Lietuvos keliais, Vokietija irgi neleis panaudoti savo "Leopardų"?

                      Comment


                        Parašė Sula Rodyti pranešimą

                        Kai orkų T-72 riedės Lietuvos keliais, Vokietija irgi neleis panaudoti savo "Leopardų"?
                        sakyčiau 50/50

                        Comment


                          Rusija paskelbė, kad priemė virš 1.8 milijono pabėgelių iš Ukrainos. Išvažiuoti į Ukrainą neleidžiama

                          Comment


                            Parašė Willow Rodyti pranešimą
                            Taigi, kaip matau daugumos nuotaikos jau labiau atitinka realybę...kas, žinoma, yra gerai. Problemos suvokimas yra pirmas žingsnis į jos sprendimą. Paskutinį kartą rašiau maždaug prieš mėnesį, vieno dalyvio buvau apšauktas vos ne "Kremliaus ruporu"...dabar tai atrodo kiek apgailėtina, ar ne? :-)
                            Per tą mėnesį niekas iš esmės nepasikeitė:
                            1. Tikėtina, kad prasideda III pasaulinis karas, kuris truks ilgai, žus milijonai, bet Rusija, tokia kokia ji yra dabar, bus sunaikinta.
                            2. Vokiečiai buvo ir tebėra šiukšlės.
                            3. Pats vis dar esi Kremliaus ruporas.
                            It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                            Comment


                              Kokį čia šūdą keliat?

                              Comment


                                Parašė evvt Rodyti pranešimą

                                Kokį čia šūdą keliat?
                                koolplaz.com - kažkokia neaiški svetainė

                                Strana.ua - Ukrainoje uždrausta prokremliška svetainė.

                                O šiaip jau naratyvas aiškus: "ne viskas taip vienareikšmiška"...

                                Comment


                                  Derybų eksperto iš Minsko nepasiims kartu?

                                  Rusijos analitikas: trys šalys paruošė Ukrainos kapituliacijos planą

                                  Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/worl....d?id=90351433







                                  Comment


                                    Parašė Tomas Rodyti pranešimą

                                    Per tą mėnesį niekas iš esmės nepasikeitė:
                                    1. Tikėtina, kad prasideda III pasaulinis karas, kuris truks ilgai, žus milijonai, bet Rusija, tokia kokia ji yra dabar, bus sunaikinta.
                                    2. Vokiečiai buvo ir tebėra šiukšlės.
                                    3. Pats vis dar esi Kremliaus ruporas.
                                    1. Savo gyvenimo pabaigos scenarijus jau dėlioju pagal tai kiek tai bus susiję su Kaliningradskaya oblast' Scenarijai: nesusiję, susiję, pragyvensiu WWIII ir toliau gyvensiu.
                                    2. Pacifistai iki negalėjimo.
                                    3. Jei žinot pirmąjį atkurtos Lietuvos krašto apsaugos ministrą, tai berods tokią Ukrainos versiją pateikia (tiesa, norėtų jis, kad Maskvos imperija skiltų), o Ramanauskas Greitai jį irgi ruporu vadina.

                                    Comment


                                      NYT
                                      Biden Races to Expand Coalition Against Russia but Meets Resistance

                                      Comment


                                        Jei pateiki linką, tai pateik bent pirmą sakinį iš straipsnio, kuriame rašoma apie Afrikos, Lotynų Amerikos ir Azijos šalis. Ar tai iš tikro taip jau labai svarbu, ka palaiko Afrika ar L.Amerika? Kinija ar Indija senai aišku, kad nepuls palaikyti JAV.
                                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                        Comment

                                        Working...
                                        X